-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εμαθα οτι και στους τθ ειχαν λιγα'
CAL δεν είδα ποτέ.
Allahu Akbar!
-
-
Ο πατερας μου ειχε ριξει με Bren στο στρατο... το 1952
Εδω λεει οτι το CAL ηταν η 5.56 εκδοχη, σχετικα ομοια (οχι τελειως) με το FAL
http://en.wikipedia.org/wiki/FN_CALΕνδιαφερον να ακουσουμε το σωτο και λαθος τροπο για το Μ16
Αυτο που ειχα διαβασει και το ειχα βρει ενδιαφερον, ειναι οτι στο Μ16 και στο MP5 (οχι σε ολες οι εκδοσεις) οταν τελειωσουν οι σφαιρες του γεμιστηρα, το κλειστρο μενει στην 'ανοικτη' θεση, ωστε οταν αλλαξεις γεμιστηρα, απλα συνεχιζει να ριχνει χωρις να οπλισεις οπως απαιτειται στο G3.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο πατερας μου ειχε ριξει με Bren στο στρατο... το 1952Bren λυναμε και δέναμε στην ΠΑ το 1995
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bren λυναμε και δέναμε στην ΠΑ το 1995
Ωστε αυτο ειναι το bren. Ο πατερας μου ειχε ενα σπιτι μετα το πολεμο...
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
πως οπλιζει το m16 με σωστο και πως με λαθος τροπο?Από άδειο όπλο κουμπώνεις γεμιστήρα, τραβάς το κλείστο και το αφήνεις να κλείσει με τη δύναμη του ελατηρίου του. Το κλείστρο είναι αυτό που τραβάει ο τύπος στην 2η φωτογραφία με τον κύκλο. Τώρα για λάθος δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος σου, ίσως να εννοεί το να αφήσεις σιγά-σιγά το κλείστρο χωρίς να οπλίσει κανονικά και μετά να πατήσεις το Forward Assist.
-
Εγώ γιατί το κουμπί στον κόκκινο κύκλο υπάρχει για 'αθόρυβη' όπλιση?
-
http://ia700404.us.archive.org/0/items/ ... 6M16a1.pdf
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Εγώ γιατί το κουμπί στον κόκκινο κύκλο υπάρχει για 'αθόρυβη' όπλιση?Χρησιμοποιείται και γι' αυτό με τον τρόπο που έγραψα, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που κατασκευάστηκε..
-
Σωστός τρόπος είναι με το κλείστρο.
ή ¨Σωστός¨ (βλ λάθος) είναι να το πιάσεις απο την κάννη και να κάνεις πως ρίχνεις κοντακιά... οπλίζει και έτσι.Αυτός μάλλον θα είναι ο σωστός τρόπος (άκα μάγκικος) που λέει ο φίλος σου.
-
Την είχα ξεχάσει αυτή τη καγκουριά!
Ρε Cabala, που το βρήκες αυτό??
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επίσης κατά την χρήση σε αυτόματη βολή κλώτσαγε σαν τρελό μουλάρι.
Aυτό είναι αλήθεια, αλλα κάπως έτσι είναι και το ΑΚ. Υποψιάζομαι και το G3 (μόνο βολή κατά βολή έχω ρίξει).
Ακόμα καλύτερο όλων το FN MAG (κάραπροσωπική άποψη καθότι ειδικότητα πολυβολητής ) που ήταν κανονικό πολυβόλο.
Πανεύκολο στη λύση αρμολόγηση με λίγα μέρη αλλά και αυτό αν ήταν ασυντήρητο με σκόνη πάθαινε συχνές εμπλοκές.Οπλάρα, αλλά ποτέ δε μπόρεσα να σταυρώσω βολή της προκοπής..! Οσο καλός ήμουν με το Standard (απο 90 εως 100% ευστοχία), αλλο τόσο χάλια με το MAG (25-45%).
Κουβαλιώταν πολύ εύκολα και επειδή είχε σχετικά κόμπακτ μέγεθος (σε σχέση με το MG3 π.χ.) επέτρεπε να κάνεις βολή και όρθιος από το ισχύο. (Αυτήν την βολή δεν θα την ξεχάσω ποτές )
Mάλλον το αγάπησες πολύ το MAG Είναι και βαρύτερο και μακρύτερο και φαρδύτερο απο το MG3, αλλα ο έρωτας λένε τυφλώνει, οπότε λογικό είναι να το βλέπεις ετσι....! (αφου όταν έριχνε κατα ρυπάς, μέχρι κι εγω το αγαπούσα..! ).
Οσο για το κουβάλημα όμως, μη τα λες έτσι απότομα αυτά...! Το MAG και η ειδικότητα του πολυβολητή, ήταν 'ο φόβος και ο τρόμος' στις πορείες-βολές (50 χλμ με φόρτο 25kg). Κάποιες φορές το έκαναν πάσα και σε άλλους οι πολυβολητές, γιατί δεν βγάζανε όλη την πορεία μόνοι τους, όσοι τα καταφέρνανε όμως, κερδίζανε την αποδοχή και το σεβασμό-θαυμασμό των υπολοίπων. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Επίσης κατά την χρήση σε αυτόματη βολή κλώτσαγε σαν τρελό μουλάρι.
Aυτό είναι αλήθεια, αλλα κάπως έτσι είναι και το ΑΚ. Υποψιάζομαι και το G3 (μόνο βολή κατά βολή έχω ρίξει).
Το G3 όντως. Το AK έχει λίγο περισσότερη ανάκρουση από Μ16, όσο και αν ακούγεται υπερβολή αυτό.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
ή ¨Σωστός¨ (βλ λάθος) είναι να το πιάσεις απο την κάννη και να κάνεις πως ρίχνεις κοντακιά... οπλίζει και έτσι.Αυτός μάλλον θα είναι ο σωστός τρόπος (άκα μάγκικος) που λέει ο φίλος σου.
Δεν νομίζω οτι το M16 θα οπλίσει έτσι όσο δυνατά και να το κοπανήσεις. Στο G3 γίνεται αυτό μόνο αν έχεις ήδη τραβηγμένο το μοχλό όπλισης και απλά με το κοπάνημα φεύγει απο την εγκοπή και οπλίζει, αλλά το Μ16 δέν έχει τέτοια δυνατότητα.
Ο σωστός τρόπος στο Μ16 είναι να τραβήξεις πίσω το Τ και να το αφήσεις απότομα να επιστρέψει μόνο του με τη δύναμη του ελατηρίου
-
Βέβαια οι Ρώσοι που έχουν λυμένα τα τυφεκιακά τους προβλήματα ασχολούνται με πιο πνευματικά θέματα στο πεδίο της μάχης: http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1231242083
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ο Χριστός...
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ποιο πολεμο ?
Σαν το κλωτσημα του Μ1, ελεος. Το G3 ακομα και κατα ριπας (μια φορα ριξαμε) δεν κλωτσαγε τοσο.
Λυση αρμολογηση Μ1... μας εδειξαν το G3 πρωτα, το καναμε καμποσες φορες, το μαθαμε... και μετα εβγαλαν το Μ1, οταν απλωσαμε τα εξαρτηματα κατω, επιασαν ενα στρεμμα τοπο -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δεν νομίζω οτι το M16 θα οπλίσει έτσι όσο δυνατά και να το κοπανήσεις. Στο G3 γίνεται αυτό μόνο αν έχεις ήδη τραβηγμένο το μοχλό όπλισης και απλά με το κοπάνημα φεύγει απο την εγκοπή και οπλίζει, αλλά το Μ16 δέν έχει τέτοια δυνατότητα.
Ο σωστός τρόπος στο Μ16 είναι να τραβήξεις πίσω το Τ και να το αφήσεις απότομα να επιστρέψει μόνο του με τη δύναμη του ελατηρίου
εχει πολυ πιο μαλακο μηχανισμο οπλισης το m16 (οχι το m4) το οποιο οχι μονο σου επιτρεπει να το οπλισεις ετσι αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που εκπυρσοκροτησει κιολας
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο Χριστός...
Ποιο πολεμο ?
Σαν το κλωτσημα του Μ1, ελεος. Το G3 ακομα και κατα ριπας (μια φορα ριξαμε) δεν κλωτσαγε τοσο.
Λυση αρμολογηση Μ1... μας εδειξαν το G3 πρωτα, το καναμε καμποσες φορες, το μαθαμε... και μετα εβγαλαν το Μ1, οταν απλωσαμε τα εξαρτηματα κατω, επιασαν ενα στρεμμα τοποΒ? στο ανταρτικο νομιζο αναφεροταν...
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
εχει πολυ πιο μαλακο μηχανισμο οπλισης το m16 (οχι το m4) το οποιο οχι μονο σου επιτρεπει να το οπλισεις ετσι αλλα υπαρχουν περιπτωσεις που εκπυρσοκροτησει κιολας
Indeed Και το είχα κάνει αρκετές φορές... (οχι να εκπυρσοκροτήσει )
-
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)