-
Τα φορολογικα δεν εχουν σχεση με την ανθρωπινη ζωη. Ομως δες την Β Κορεα τι κανει στους κατοικους της. Κανενας δεν μπορει να τους αναγκασει να αλλαξουν γιατι ειναι κλειστο κρατος.
-
aka
το θέμα είναι αν μπορείς να το κάνεις βάσει δικαίου ή όχι. Ότι 'μπορείς να κάνεις ό,τι θες' σαν κράτος (αρκεί μετά να είσαι διατεθειμένος να γράψεις στ@@ σου οποιαδήποτε κύρωση/δικαστήριο/whatever) χαίρω πολύ.
-
Οι Γερμανοί θέλουν να τελειώσουν τους φορολογικούς παραδείσους και πέτυχαν το καίριο πλήγμα που ήθελαν. Τελείωσαν Κυπρο, Ισλανδία ,Ιρλανδία και θα ακολουθήσουν Λουξεμβούργο και Τρύφωνας .
Μην έχετα αυταπάτες. Το εαν κάποιος είναι καλός ή κακός άνθρωπος, έξυπνος ή χαζός δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ. Και στα γονίδια των Γερμαναράδων κυριαρχούν η αυταρχικότητα, η αλαζονεία και η επιθετικότητα.
-
Δεν εξηγείται αλλιώς. Μάλλον οι Κύπριοι θέλουν να τα κάνουν γης μαδιάμ , να χάσουν οι ξένοι όλα τους τα λεφτά, και να υπογραφούν κάμποσα 'συμβόλαια' . Σα να λένε :
-Βουλιάζουμε αλλά θα πάρουμε κι εσάς μαζί μας.
Δε θα τολμάει να κυκλοφορήσει έξω πολιτικός στην Ευρώπη.... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Απέρριψαν το κούρεμα για να κάνουν μεγαλύτερο κούρεμα.
Η πολιτική ανικανότητα απέκτησε άλλη διάσταση με τους κύπριους.Δηλαδή το να πάρουν €50Κ από τον Αμπράμοβιτς είναι χειρότερο από το να πάρουν €2Κ από εσένα, γιατί 50>2. Καλά το πας, συνέχισε...
Καταρχήν για να υπολογίσουμε τι είναι καλύτερο πρέπει να έχουμε συνολική εικόνα των ποσών των καταθέσεων.
Το θέμα είναι ότι το αρχικό σχέδιο έλεγε να πάρουν 50Κ από τον κάθε Αμπράμοβιτς, ενώ τώρα θα του πάρουν 125Κ (25% αντί για 10% στην Κύπρου), ή ακόμη χειρότερα με τη bad bank της Λαϊκής, όπου χάνουν και καταθέτες (ίσως και το σύνολο των καταθέσεων εκτός των 100Κ) και μέτοχοι (όχι δεν έχουν τη δυνατότητα να μην πουλήσουν για να μη χάσουν )
Υπάρχει αμφιβολία για το αν το νέο σχέδιο είναι ΠΟΛΥ χειρότερο; -
Εμένα αυτό που μου αρέσει είναι ότι οι κύπριοι πολιτικοί , είναι πολύ σίγουροι γιά τις αποφάσεις τους . Μετά το σχέδιο Ανάν που προφανώς ήταν καλύτερο από το επόμενο σχέδιο που θα έρθει , φαγώθηκαν να αποδείξουν παγκοσμίως πόσο μόνοι και ανίσχυροι είναι .
Τι χειρότερο θα μπορούσε να κάνει ένας προδότης ?
-

-
Εγώ πάντως, ακόμα δεν έχω καταλάβει τί είδους 'κουμμουνιστικά κόλπα' είναι αυτά που απαιτεί η ΕΕ, η Τρόικα, το ΔΝΤ... δεν ξέρω ποιός άλλος διάλος... μα είναι δυνατόν να παίρνουν με τσαμπουκά 'φράγκα' από ιδιώτες... 'επενδυτές'?!!.. Έτσι θα πάει μπροστά ο καπιταλιστικός νεοφιλελευθερισμός?..
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Οι Γερμανοί θέλουν να τελειώσουν τους φορολογικούς παραδείσους και πέτυχαν το καίριο πλήγμα που ήθελαν. Τελείωσαν Κυπρο, Ισλανδία ,Ιρλανδία και θα ακολουθήσουν Λουξεμβούργο και Τρύφωνας .Μην έχετα αυταπάτες. Το εαν κάποιος είναι καλός ή κακός άνθρωπος, έξυπνος ή χαζός δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ. Και στα γονίδια των Γερμαναράδων κυριαρχούν η αυταρχικότητα, η αλαζονεία και η επιθετικότητα.
Η Ελβετία δεν πειράζεται.... Εϊναι πολλά τα τζάκια. Κανείς δε συμπάθησε ποτέ τους νεόπλουτους. Αυτούς τιμωρούν τώρα. Αλλά και όχι μόνο. Το τραπεζικό σύστημα της ΕΛβετίας στηρίζεται στο ότι δε θα γίνει ΠΟΤΕ πόλεμος στη χώρα. Και στο ότι τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιον λόγο μπήκε στην ευρωζώνη η Κύπρος. Εϊχαν οργανώσει μια χαρά το πλυντήριό τους. Δεν σκεφτήκαν ότι εντός €, αυτό θα τελείωνε;
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιον λόγο μπήκε στην ευρωζώνη η Κύπρος. Εϊχαν οργανώσει μια χαρά το πλυντήριό τους. Δεν σκεφτήκαν ότι εντός €, αυτό θα τελείωνε;
Είπαμε για πολιτικούς λόγους βλέπε τουρκική κατοχή του βόρειου τμήματος.
-
yet another plan?
[in.gr]Στο έγγραφο του νομοσχεδίου επισημαίνεται ότι «η πολύ κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ο σημαντικός κίνδυνος εκροής καταθέσεων έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο τα πιστωτικά ιδρύματα και την αποσταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρα».
Αναλυτικότερα, προβλέπονται τα ακόλουθα έκτακτα μέτρα:
- Περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών
- Απαγόρευση του πρόωρου τερματισμού καταθέσεων προθεσμίας
- Υποχρεωτικός επαναπρογραμματισμός της λήξης των καταθέσεων προθεσμίας
- Απαγόρευση ή και περιορισμό ανοίγματος νέων λογαριασμών
- Μετατροπή καταθέσεων που βρίσκονται σε λογαριασμούς όψεως/τρεχούμενους σε καταθέσεις προθεσμίας
- Απαγόρευση ή και περιορισμός στις συναλλαγές χωρίς μετρητά
- Περιορισμός στη χρήση χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών
- Απαγόρευση ή και περιορισμός στην εξαργύρωση επιταγών
- Περιορισμός στις διατραπεζικές συναλλαγές ή και στις συναλλαγές εντός του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος
- Περιορισμό στις συναλλαγές του κοινού με πιστωτικό ίδρυμα
- Περιορισμό στη διακίνηση κεφαλαίων, πληρωμών και μεταφορών
- Οποιοδήποτε άλλο περιοριστικό μέτρο το οποίο ο υπουργός ή κατά περίπτωση ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας κρίνει απαραίτητο να επιβληθεί υπό τις περιστάσεις για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας.
-
On 18/1/2008 Trichet said: 'For a small, open economy like Cyprus, Euro adoption provides protection from International financial turmoil'.
-
Παιδιά έχω κάτι λογαριασμούς σε Ελβετία, πρέπει να ανησυχώ; Τι νομίζετε;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
yet another plan?
[in.gr]......Πλέον μιλάμε για συνθήκες πολέμου.
Για να δούμε τι θα γίνει οταν αδειάσουν τα supermarket.
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε καράβια με προμήθειες όσο είναι νωρίς; -
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Οι Γερμανοί θέλουν να τελειώσουν τους φορολογικούς παραδείσους που δεν ελέγχουν .....Fixxed
-
Να ρωτήσω κάτι την Αριστερά;; Είναι κακοί ή καλοί οι Φορολογικοί Παράδεισοι;;; Γιατί δεν μπορείς να είσαι και με τον χωροφύλακα (να @αμήσουμε τις εξωχώριες) και με τον Αστυφύλακα (γιατί πειράζουν την ηρωική Τσίμπρο;;;;).
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Εγώ πάντως, ακόμα δεν έχω καταλάβει τί είδους 'κουμμουνιστικά κόλπα' είναι αυτά που απαιτεί η ΕΕ, η Τρόικα, το ΔΝΤ... δεν ξέρω ποιός άλλος διάλος... μα είναι δυνατόν να παίρνουν με τσαμπουκά 'φράγκα' από ιδιώτες... 'επενδυτές'?!!.. Έτσι θα πάει μπροστά ο καπιταλιστικός νεοφιλελευθερισμός?..Έχει γίνει κάτι ανάλογο στην κοιτίδα του καπιταλισμού με τον χρυσό το 1933 .Executive Order 6102
http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_6102Επιβάλανε με νόμο την παράδοση του χρυσού όλων των πολιτών στο κράτος σε τιμή ορισμένη χαμηλά από το κράτος.
Βέβαια αυτά δε διδάσκονται στα σχολικά βιβλία . -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της γερμανίας, της ελβετίας
τελικά κάπου θα πάνε τα χρήματαΝα τα κάνουν.... Τι;
Θέλω να πω οτι στο τέλος της ημέρας είναι απλά χαρτάκια, έτσι; -
Ωχ τι έχει να γίνει την Τρίτη .
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της γερμανίας, της ελβετίας
τελικά κάπου θα πάνε τα χρήματαΝα τα κάνουν.... Τι;
Θέλω να πω οτι στο τέλος της ημέρας είναι απλά χαρτάκια, έτσι;ε;
Τι εννοείς τι να τα κάνουν;Ξέρω γω, στο τέλος του μήνα εσύ θες να πάρεις μερικά απλά χαρτάκια, ή στ@@ σου κι όλας;
Kύπρος και ΔΝΤ