-
ΟΚ, σ' ευχαριστώ πολύ Νάσο.
Να ρωτήσω και το εξής... Πότε ΔΕΝ χρειάζεται σύμβαση κάποιος που δουλεύει 'με μπλοκάκι' ?
Δηλαδή, αν κάνει μια δουλειά για τον ένα, μια για τον άλλο, κλπ (π.χ. ένας ηλεκτρολόγος που δουλεύει ως ΕΕ) προφανώς δεν έχει σύμβαση με τον κάθε πελάτη... -
Απορία - μου έτυχε φέτος η εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ να είναι πιστωτική.
Το μικρό υπόλοιπο που προκύπτει μπορώ να ζητήσω είτε να μου επιστραφεί είτε να το μεταφέρω στην επόμενη διαχειριστική περίοδο για συμψηφισμό. Μιας και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ με την επιστροφή, λέω να κάνω το δεύτερο.Σε αυτή την περίπτωση το δηλώνω στην πρώτη περιοδική δήλωση της επόμενης χρήσης, όπως π.χ. θα μετέφερα το υπόλοιπο από μια οποιαδήποτε προηγούμενη τριμηνιαία περιοδική δήλωση, ή, μιας και αφορά ολόκληρο έτος, θα δηλωθεί μόνο στο τέλος της χρονιάς μαζί με την επόμενη εκκαθαριστική;
-
Τους περισσότερους μήνες του 2012 ήμουν άνεργος με κανένα εισόδημα από άλλη πηγή(Ενοίκια κλπ.)Είχα όμως στη κατοχή μου ένα διαμέρισμα από κληρονομιά,το οποίο είναι κενό,δεν καθέται κανένας και δεν το νοικιάζω.Τι χρειάζεται να προσκομίσω για να μην πληρώσω εφορία?
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Τους περισσότερους μήνες του 2012 ήμουν άνεργος με κανένα εισόδημα από άλλη πηγή(Ενοίκια κλπ.)Είχα όμως στη κατοχή μου ένα διαμέρισμα από κληρονομιά,το οποίο είναι κενό,δεν καθέται κανένας και δεν το νοικιάζω.Τι χρειάζεται να προσκομίσω για να μην πληρώσω εφορία?Εννοείς προφανώς να μην φορολογηθείς για εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτου. Εφόσον κάνεις ηλεκτρονική δήλωση, το δηλώνεις κενό στο Ε2 και τέλος. Ομοίως και αν κάνεις χειρόγραφη δήλωση και την αποστείλεις με ΕΛΤΑ. Στην απίθανη περίπτωση που θέλεις να ταλαιπωρηθείς στην ΔΟΥ για να καταθέσεις τη δήλωση και να πάρεις την υπογραφή ότι παρελήφθη έχεις κι ένα αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ώστε να φαίνεται ότι δεν υπήρχε κατανάλωση.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τους περισσότερους μήνες του 2012 ήμουν άνεργος με κανένα εισόδημα από άλλη πηγή(Ενοίκια κλπ.)Είχα όμως στη κατοχή μου ένα διαμέρισμα από κληρονομιά,το οποίο είναι κενό,δεν καθέται κανένας και δεν το νοικιάζω.Τι χρειάζεται να προσκομίσω για να μην πληρώσω εφορία?
Εννοείς προφανώς να μην φορολογηθείς για εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτου. Εφόσον κάνεις ηλεκτρονική δήλωση, το δηλώνεις κενό στο Ε2 και τέλος. Ομοίως και αν κάνεις χειρόγραφη δήλωση και την αποστείλεις με ΕΛΤΑ. Στην απίθανη περίπτωση που θέλεις να ταλαιπωρηθείς στην ΔΟΥ για να καταθέσεις τη δήλωση και να πάρεις την υπογραφή ότι παρελήφθη έχεις κι ένα αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ώστε να φαίνεται ότι δεν υπήρχε κατανάλωση.
Η δήλωση είναι ηλεκτρονική οπότε είτε θα δεχθούν ότι είναι κενό ή θα σε πάρουν τηλέφωνο να περάσεις από την εφορία.
Εκεί θα σου ζητήσουν ένα από τα παρακάτω: υπεύθυνη δήλωση, χαρτί μη ηλεκτροδοτούμενου, λογαριασμό ΔΕΗ με μηδενική κατανάλωση.
Καλή τύχη.
-
Ευχαριστώ.
Για το τεκμήριο των 3.000 ευρώ??? -
Αναγραφή αποδείξεων αξίας 750€ και τέλος.
-
πρεπει να ειμαι απο τους λιγους ανθρωπους που σκαω στην εφορια σχεδον 2:30 το μεσημερι και καταφερνω να βγαλω 2 χαρτια σε λιγοτερο απο μιση ωρα
ας ειναι καλα μερικοι καλοι ανθρωποι που εξυπηρετουν
-
Αυτα ειναι με τους γοητευτικους.. και με προσωπικοτητα. πελατες..
-
μαλλον απλα με περνανε για μικρουλη και λενε να βοηθησουμε λιγο το πιτσιρικα
σε τραπεζα ομως δεν ειχα τυχη και θα πρεπει να ξαναπηγαινω
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
παιδια ειμαι λογοθερπευτης και με το νεο φορολογικο μας αναγκαζουν σε 'χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής (ΦΤΜ) ή λογισμικού και φορολογικού μηχανισμού (ΕΑΦΔΣΣ) '. απο πρωτη απριλιου.
Ποιο απο τα 2 με συμφαιρει? οικονομικα εννοω.Tαμειακη.
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
παιδια ειμαι λογοθερπευτης και με το νεο φορολογικο μας αναγκαζουν σε 'χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής (ΦΤΜ) ή λογισμικού και φορολογικού μηχανισμού (ΕΑΦΔΣΣ) '. απο πρωτη απριλιου.
Ποιο απο τα 2 με συμφαιρει? οικονομικα εννοω.Σίγουρα σε συμφέρει απλή Ταμειακή μηχανή (ΦΤΜ). Οι φτηνές κοστίζουν κάτω απο 300 ευρώ και θα βγάλεις 5 χρόνια μέχρι να γεμίσει η μνήμη.
Αν πάς στη λύση λογισμικού + ΕΑΦΔΣΣ θα χρειαστείς και υπολογιστή (αν δεν έχεις) οπότε το αρχικό κόστος πάει στα 1000 ευρώ χαλαρά. Επίσης συνήθως κάθε χρόνο θέλει ανανέωση η άδεια του λογισμικού και στα 5 χρόνια θα θέλεις καινούριο ΕΑΦΔΣΣ
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Μηπως ξερεις και το κοστος(στο περιπου φυσικα)? πρπει να χω και λογιστη η μπορω να τ κανω μονο μου? Ευχαριστω για την απαντηση.http://www.skroutz.gr/c/300/tameiaka-systhmata.html
http://www.taxisland.gr/forologikh-enhm ... is-mixanis -
Που το βλεπεις το περιπλοκο;
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
πολυ πολιπλοκα πραματα και σε εποχη με μηδεν πελατια, χειροτερη στιγμη δε μπορουσαν να διαλεξυν.
Τελικα χρειαζομαι οποσδηπτε λογιστη να μου κραταει τα βιβλια τα σχετικα με τη μηχανη?Θα δωσεις μερικα ψηλα σ εναν καλο λογιστη κ εκεινος θα σε καθοδηγησει οπως πρεπει.0 περιπλοκοτητα
-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
δεν εχω χρησιμοπησει ποτε και μου φενεται χαοδες.Μια συνηθεια ειναι
Ps για το επαγγελμα σου γραφεις λιγο ανορθογραφα,οχι να σε προσβαλλω -
Μια ερώτηση παιδιά σαν πρωτάρης...Πληρώνομαι κανονικά από τον Αύγουστο...Κάνω τώρα φορολογική δήλωση;;;Ή πάνε όλα μαζί στον επόμενο χρόνο;
-
Για τα έσοδα ή υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012 θα κάνεις δήλωση φέτος.
Αν είσαι μισθωτός ο εργοδότης σου θα σου δώσει το σχετικό χαρτί για τη χρονιά του 2012 και στα στοιχεία που λέει θα στηριχτείς για να κάνεις τη δήλωσή σου.
Για όσα είναι στο 2013 θα τα δηλώσεις το 2014. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για τα έσοδα ή υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012 θα κάνεις δήλωση φέτος.
Αν είσαι μισθωτός ο εργοδότης σου θα σου δώσει το σχετικό χαρτί για τη χρονιά του 2012 και στα στοιχεία που λέει θα στηριχτείς για να κάνεις τη δήλωσή σου.
Για όσα είναι στο 2013 θα τα δηλώσεις το 2014.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...Θα μας τα πάρουν δηλαδή από νωρίς χαχαχαχ
-
Απο καταβολής κράτους έτσι τα παίρνουν!!!!!!
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος