-
Καλώς σας βρήκα παιδιά.
Είμαι στην αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με μπάτζετ μέχρι το πολύ 6χιλ. Επειδή χρειάζομαι πολλούς χώρους (τρεις ενήλικες και δύο παιδιά συν πολλά -πολλά μπαγάζια) σκέφτομαι την αγορά μικρού βαν. Καταλήγω μάλλον στο FIAT DOBLO 1,4 2006-2009. Berlingo και Kangoo τα βάζω σε δεύρη προτεραιότητα λόγω τιμής αλλά και φημών για την αξιοπιστία τους. Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι μέχρι 10χιλ το χρόνο όλα σε επαρχιακό δρόμο. Δεν κοιτάω για πάνω από 1.4 καθώς και sw.
Ερώτησεις για όσους ξέρουν:- Γενικά έχει βγεί αξιόπιστο αυτό το μοντέλο; Προβλήματα που έχουν ενοπιστεί και πρέπει να ελέγξω με προσοχή πριν την αγορά;
- ο 1,4 8v που φοράει είναι επαρκής; πραγματική κατανάλωση; Τι διαφορά έχει ένας 8v από έναν 16v;
3.Καμιά άλλη πρόταση;
Σόρυ αν σας ζάλισα..
-
Καλώς σας βρήκα παιδιά.
Είμαι στην αναζήτηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με μπάτζετ μέχρι το πολύ 6χιλ. Επειδή χρειάζομαι πολλούς χώρους (τρεις ενήλικες και δύο παιδιά συν πολλά -πολλά μπαγάζια) σκέφτομαι την αγορά μικρού βαν. Καταλήγω μάλλον στο FIAT DOBLO 1,4 2006-2009. Berlingo και Kangoo τα βάζω σε δεύρη προτεραιότητα λόγω τιμής αλλά και φημών για την αξιοπιστία τους. Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι μέχρι 10χιλ το χρόνο όλα σε επαρχιακό δρόμο. Δεν κοιτάω για πάνω από 1.4 καθώς και sw.
Ερώτησεις για όσους ξέρουν:- Γενικά έχει βγεί αξιόπιστο αυτό το μοντέλο; Προβλήματα που έχουν ενοπιστεί και πρέπει να ελέγξω με προσοχή πριν την αγορά;
- ο 1,4 8v που φοράει είναι επαρκής; πραγματική κατανάλωση; Τι διαφορά έχει ένας 8v από έναν 16v;
3.Καμιά άλλη πρόταση;
Σόρυ αν σας ζάλισα..
-
Καλώς σας βρήκα παιδιά.
3.Καμιά άλλη πρόταση;
Σόρυ αν σας ζάλισα..
-
Δε ξέρω τί απαιτήσεις έχεις απο άποψη επιδόσεων. Αν σου αρκεί να πηγαίνεις απο το Α στο Β σε αδιάφορο χρόνο οκ προχώρα για το Doblo 1,4.
Aω όχι τότε μακριά, το μοτέρ αυτό για το σκάφος αυτό είναι θάνατος κυριολεκτικά και μεταφορικά!!! -
Δεν με καίνε οι επιδόσεις γιατί όλα τα χιλιόμετρα γίνονται σε επαρχιακό δρόμο μαξ 100χλμ/ωρα. Είναι όσο ψόφιος όσο και ο 1,4 του focus 2005;
-
Μπορεί και πιο ψόφιος από του focus. Το έχω σε επαγγελματικό και έχει βγει σκυλί. το μόνο πρόβλημα που έχει βγάλει μέχρι τώρα είναι της τάξης των 100 ευρώ μετά από 160000χιλ. Αλλαγή τρόμπας συμπλέκτη. Τίποτα άλλο. Τίμιο αυτοκίνητο. κατανάλωση 8 με 9 λίτρα τα 100χιλ μεικτές συνθήκες .
-
Και εγώ το έχω σε επαγγελματικό 7 χρόνια τώρα. Το Doblo facelift με τον 1.4 8ν. Επωφελείται στην πόλη από το κοντό σε κλιμάκωση κιβώτιο αλλά στην εθνική οδό τερματίζει στα 170-175km/h.
Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα το πιο δυνατό multijet, αλλά είναι αρκετά ακριβότερο.
Η αξιοπιστία του όμως είναι υψηλή. Ανθεκτικό στη σκληρή χρήση. -
Πολλά βενζινοκίνητα Doblo 2006-2009 να ξέρεις πως ήταν πρώην εταιρικά (leasing) και πέρασαν τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας τους ως ''χαμάληδες'' με καμιά 200αρια χιλιάδες km στα μοτεράκια και στα σκάφη τους. Μην κοιτάς που δεν θα βρείς τέτοιο αμάξι γιατί όλα έχουν γυρισμένα km!! Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις για παλαιότερο, ή για ιδιωτικό από 1ο χέρι και να αποφεύγεις τα Αθηναϊκά νούμερα κυκλοφορίας. Καλύτερα βέβαια θα ήταν να κοιτάξεις για το ντιζελάκι, αφού μια οικογένεια σίγουρα θα έχει ανάγκη από μετακινήσεις (φροντιστήρια κλπ στο μέλλον) ενώ δεν θα λυπάστε να πάτε μια βόλτα.
Και αυτό φαίνεται καλό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3356837/, αν και όχι diesel... -
ειχαμε ενα νοικιαρικο για μερικες μερες..
βολικο απο χωρους και θηκες, μεγαλα τζαμια.... γενικα πολυ βολικο
αλλα ηταν ΄ταφος' δε πηγαινε μια λεμε... βαστα Τουρκο να γεμισω κτλ.. -
FIAT DOBLO review