-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ερωτηση.
Τις ταμπελες στα ελαστικα τις βλεπετε καθολου;
Για τους καταναλωτες τις εβαλαν.Φρενάρισμα στο βρεγμένο και όχι στο στεγνό;
Θόρυβος; Αδιάφορο.
Αντίσταση; Αδιάφορη.Ουδεν σχολιον.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ερωτηση.
Για τους καταναλωτες τις εβαλαν.Φρενάρισμα στο βρεγμένο και όχι στο στεγνό;
Θόρυβος; Αδιάφορο.
Αντίσταση; Αδιάφορη.Επειδή κι εγώ ακριβώς έτσι νιώθω θεωρώ τις ενδείξεις αυτές πρακτικά άχρηστες.
Αν όμως έμενα σε άλλες χώρες με πολλή βροχή και άγρια άσφαλτο θα με ενδιέφερε πολύ περισσότερο το πρώτο και δεύτερο.
Το τρίτο, η αντίσταση, σημαίνει μια μικρή διαφορά σε κατανάλωση, ναι θα παίξει ρόλο αλλά μόνο μεταξύ πολύ ίδιων ελαστικών και δεν θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα σε άλλη περίπτωση.Ένα σπορ λάστιχο με επιθετική χάραξη θα έχει χειρότερες επιδόσεις στο βρεγμένο από ένα βροχολάστιχο. Ασχέτως αν το βροχολάστιχο γίνει σαπούνι σε 2-3 σβέλτες στροφές στο στεγνό. Εντελώς ηλίθιες μετρήσεις, ειδικά για νότια κλίματα.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ερωτηση.
Για τους καταναλωτες τις εβαλαν.Oι ταμπελες δειχνουν ο,τι τους καπνισει.
Επρεπε να ειχαν αλλα κριτηρια. Overall αποδοση στο βρεγμενο. Overall αποδοση στο στεγνο. Και καταναλωση και θορυβο.
Με αυτα τα 4 τοτε οκ, ισως να μπορουσαμε να τα λαβουμε υποψην.Το να ειναι καλο ενα λαστιχο στο βρεγμενο ΜΟΝΟ στο φρεναρισμα δε λεει κατι. Συμφωνα με τις ταμπελες το ER300 που φοραω εχει πολυ μετριο φρεναρισμα στο βρεγμενο, ομως το λαστιχο ειναι εκπληκτικο στη βροχη και εχει και τρελα περιθωρια υδρολισθησης.
Στην αντιθετη το Energy Saver + μπορει να χει εκπληκτικο φρεναρισμα στο βρεγμενο (σε καποιο πλανητη ισως?!), αλλα σε κρατημα στη βροχη μαλλον υστερει σε σχεση με τα περισσοτερα.
Γι αυτο η ταμπελα Α πρασινη πρασινη κιολας, παραπλανει πολυ κοσμο. -
εγω ξερω οτι κολλητος με σεατ λεον tsi με energy που φορουσε απο το εργοστασιο κοντεψε να σκοτωθει απο δαυτα.
Μετα δοκιμασε bridgestone 050 και pirelli pzero και βρηκε την υγεια του. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
εγω ξερω οτι κολλητος με σεατ λεον tsi με energy που φορουσε απο το εργοστασιο κοντεψε να σκοτωθει απο δαυτα.
Μετα δοκιμασε bridgestone 050 και pirelli pzero και βρηκε την υγεια του.καλά κι εσύ είπαμε . Δεν συγκρίνουμε ένα οικολογικό με ένα σπορ για αυτούς που θέλουν σπορ οδήγηση
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Συμφωνα με τις ταμπελες το ER300 που φοραω εχει πολυ μετριο φρεναρισμα στο βρεγμενο, ομως το λαστιχο ειναι εκπληκτικο στη βροχη και εχει και τρελα περιθωρια υδρολισθησης.+1000!!!!Εμπειρία 24000χλμ.......έτσι ακριβώς!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.elastika-online.gr Είναι μια εταιρεία Delti με έδρα στο Ανόβερο της Γερμανίας. Σε ερώτηση που τους έκανα συνεργάζονται και με 229 βουλκανιζατέρ στην Ελλάδα για φθηνή τοποθέτηση αλλά δεν βρήκα κάποιο κοντά μου και θα πάω σε ένα που έχω πάει πολλές φορές. Για 2 ελαστικά δεν μου χρέωσε έξτρα μεταφορικά, για το 1 χρεώνει 10 ευρώ. μου έδωσε το λάστιχο 116,4 € στην πόρτα μου και με ελληνικό ΦΠΑ (23%) ενώ ο λαστιχάς που το βρήκα φτηνότερα (τηλεφωνόντας σε καμμιά δεκαριά μου το έδινε 150 € τοποθετημένο. Για την τοποθέτηση μου έχουν ζητήσει 19 € για τα δύο οπότε πάλι μου βγαίνει 125,90 το ελαστικό αντί για 150. Σημαντική διαφορά. Και από ότι είδα έχουν και τη δυνατότητα να τα στείλουν σε βουλκανιζατέρ κατευθείαν ή σε αυτό που του υποδείξεις ή σε συνεργαζόμενο με το σάιτ.
γιατι δεν πας σε 225/45/17 και να πεσεις σχεδον στα μισα;;;;
Δεν αλλάζω διάσταση τώρα γιατί επειδή πάτησα καρφί πέρυσι έχω 2 ελαστικά με 1 έτος και 2 με 4 έτη. Οπότε θα αλλάξω τα 2 μόνο και μετά από τρία χρόνια θα αλλάξω τετράδα πάλι.
-
Εν τέλει κατέληξα σε **Pirelli P Zero Nero GT ** , πάντα σε διάσταση 195/45/16 , 84 V.
-
Ηρθαν τα GT;
Πολυ καλη επιλογη,καλοταξιδα. -
Μου είπαν οτι ήρθαν συγκεκριμένες διαστάσεις σε 1η φάση (απο καμιά 60αριά που υποστηρίζει το λάστιχο)
και τα υπόλοιπα το επόμενο διάστημα.Πάλι καλά , είχαν τη δικιά μου (επιτέλους!)
Ευχαριστώ, θα μεταφέρω εντυπώσεις σε λίγο καιρό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εγώ μάστορα αν ερχόμουν με το Focus και μου πάσαρες Saver αντί για Adrenaline θα έφευγα την ίδια στιγμή!Σε 2 μαγαζια πηγαν να μου πασαρουν Turanza T001 αντι για το 050, κι εφυγα στο δευτερολεπτο...Ενας μονο προσπαθησε να προτινει κατι αντιστοιχο του 050 απο αλλες εταιρειες...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εγώ μάστορα αν ερχόμουν με το Focus και μου πάσαρες Saver αντί για Adrenaline θα έφευγα την ίδια στιγμή!
Σε 2 μαγαζια πηγαν να μου πασαρουν Turanza T001 αντι για το 050, κι εφυγα στο δευτερολεπτο...Ενας μονο προσπαθησε να προτινει κατι αντιστοιχο του 050 απο αλλες εταιρειες...
παρε τιμη για 002
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Εγώ μάστορα αν ερχόμουν με το Focus και μου πάσαρες Saver αντί για Adrenaline θα έφευγα την ίδια στιγμή!
Σε 2 μαγαζια πηγαν να μου πασαρουν Turanza T001 αντι για το 050, κι εφυγα στο δευτερολεπτο...Ενας μονο προσπαθησε να προτινει κατι αντιστοιχο του 050 απο αλλες εταιρειες...
παρε τιμη για 002
Ημερομηνία τιμολογίου: 12.03.2013
Παραγγελεία αντικείμενού:Αριθμός αντικειμένου: R-219057
προιόν: Bridgestone Potenza RE002 205/50 R17 93W XL BSW (So)
Ποσότητα: 4
Τιμή ανά κομμάτι καθαρό ποσό: 122.00 EUR (150.06 EUR brutto)Συνολικό ποσό καθαρό ποσό: 488.00 EUR
Παράδοση καθαρό ποσό: 0.00 EURΣυνολικό ποσό καθαρό ποσό: 488.00 EUR
23 % ΦΠΑ 112.24 EURΣύνολο: 600.24 EUR
Στην Ελλαδα δεν εισαγεται ακομα στη διασταση μου...μεχρι την αλλη εβδομαδα θα τα εχω.
-
κουφαλα....
-
Πόπ, πόσο στα έβαλε τα 002;
-
415
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Ημερομηνία τιμολογίου: 12.03.2013
Στην Ελλαδα δεν εισαγεται ακομα στη διασταση μου...μεχρι την αλλη εβδομαδα θα τα εχω.
Από που;
-
Μιας και βρέθηκαν 16άρες ζάντες σε καλή τιμή, το 207 πάει για 195/55/16 με την προοπτική το λάστιχο να μη φοριέται τους χειμερινούς μήνες. Τι προτείνετε σε αυτή τη διάσταση; Κάποιο τεστ; Μιλάμε για δείκτη ταχύτητας V και 95 ολόκληρα αλόγατα κάτω απ' το καπώ!!!
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Μιας και βρέθηκαν 16άρες ζάντες σε καλή τιμή, το 207 πάει για 195/55/16 με την προοπτική το λάστιχο να μη φοριέται τους χειμερινούς μήνες. Τι προτείνετε σε αυτή τη διάσταση; Κάποιο τεστ; Μιλάμε για δείκτη ταχύτητας V και 95 ολόκληρα αλόγατα κάτω απ' το καπώ!!!DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE - ειναι ολοκαινουργια και εχουν ακουστει τα καλυτερα γενικως.
PIRELLI CINTURATO P1 VERDE - αμα θες κατι πιο ηρεμο/οικολογικο.Εκτος κι αν θες να βαλεις Energy...
-
Έχουν έρθει τα Blu Response στην Ελλάδα; Προ ημερών που ρώτησα για αυτά σε 185/65/15 ο λαστιχάς είπε πως όχι.
Γενικά, υπάρχει μια δυσκολία να βρω τεστ ελαστικών με googl-άρισμα. Πού διάολο είναι κρυμμένα; Δεν μπορεί να έχει τεστάρει μόνο ο ADAC. Μεγάλα περιοδικά, όπως πχ το Evo ή άλλα Ευρωπαϊκά, δεν έχουν κάνει τίποτα;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]