-
Καλησπέρα σε όλους
Ετοιμάζομαι για 3ημερο στην Μονεμβάσια και βόλτες τριγύρω. Που μπορώ να βρω καθαρό πετρέλαιο κίνησης;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Απο που ξεκινας? Με τι αμαξι εισαι? Δεν σε φτανει να τα κανεις ολα με μονο ενα γεμισμα απο Αθηνα? Αν ναι... πες μου να σου πω απο που να βαλει στην Αθηνα!!!
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
Απο που ξεκινας? Με τι αμαξι εισαι? Δεν σε φτανει να τα κανεις ολα με μονο ενα γεμισμα απο Αθηνα? Αν ναι... πες μου να σου πω απο που να βαλει στην Αθηνα!!!Καλημέρα
Επειδή σκοπεύω να κάνω και βόλτες στην περιοχή τα 1000 χιλιόμετρα αυτονομία μπορεί να μη φτάνουν. Θα ξεκινήσω από Αθήνα γεμάτος αλλά δεν θέλω να παγιδευτώ και να μην μπορώ να γυρίζω σε βόλτες.Και δεν μου αρέσει και η ιδέα του να έχω κάνιστρο με καύσιμα στο πορτ παγκάζ.Το αμ'αξι είναι X3 20d
-
Καλημέρα
Κανένας δεν έχει πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο σε εκείνη την περιοχή ή στη Σπάρτη;
-
Εγω στην θεση σου θα εψαχνα για εταιρικο της shell....
με οδηγο αυτο... http://www.coralenergy.gr/el-gr/gia-ton ... -shell.cmt θα βρεις καποιο Μυρτεα - Ερμης για να κανεις της δουλεια σου.......για την ιστορια στον νομο Λακωνιας που ειδα δεν εχει εταιρικο... αλλα καποιυ γυρω θα υπαρχει!!!
...αλλα κοιτα να βγεις με αυτο που θα βαλεις απο Αθηνα.... Βλακεια λεω... αλλα αυτο το κολλημα το ειχα και με την βενζινη... παντα εβαζα μονο απο δικα μου πρατηρια... ποτε οπου βρω! Εχω φτασει μεχρι Κομοτηνη και δεν πηγα Αλεξανδρουπολη γιατι δεν θα με εφτανε να γυρισω πισω.... (για βενζινη μιλαω.)
-
Έφτασες από Αθήνα Κομοτηνή και πίσω, δηλαδή περί τα 1500χλμ με ένα ντεπόζιτο;;;!!
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
ΚαλημέραΚανένας δεν έχει πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο σε εκείνη την περιοχή ή στη Σπάρτη;
Βγες απο ΕΟ και φουλαρε Τριπολη
-
xaxaxaax
Οχι... ξεχασα να γραψω... Θεσσαλονικη!!!
Γενικα ανεκαθεν, χωρις να εχω καλα αυτοκινητα, εβαζα μονο απο 2-3 πρατηρια σε ολη την Ελλαδα... ειχα αυτο το κολλημα!!!
τωρα με το πετρελαιο να δεις.... εχω παρε δωσε με Βουλγαρια και δεν εχω βαλει ουτε μια φορα... παρολο που μου εχουν πει για καλα καυσιμα σε καποια πρατηρια...!!!
Εχω Ξεκινησει απο θεσσαλονικη με το Clio , πηγα Σερρες στο χωριο... εκανα αρκετα χιλιομετρα... μετα εφτασα μεχρι Σοφια, κινηθηκα εκει, και στο γυρισμο ημουν στην Εγνατια με λαμπακι για 40χλμ για να φτασω Διαβατα που ειναι το πρατηριο που βαζω στην Θεσσαλονικη!!! (4ατομα, μπαγκαζιερα οροφης, φουλ αποσκευες) -
Καλησπέρα σε όλους.
Θα κινηθούμε για διακοπές την άλλη εβδομάδα προς Πάργα και γύρω γύρω.Που προτείνεται να βάλω καλό πετρέλαιο εκεί γύρω;
Ευχαριστώ εκ υων προτέρων για τη βοήθεια
-
Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: όπως θα έχετε παρατηρήσει πολλοί από εσάς, βενζινάδικα διαφορετικών εταιρειών που βρίσκονται στην ίδια περιοχή έχουν την ίδια τιμή πάνω κάτω, με διαφορά που φτάνει το ένα με ενάμιση λεπτό το πολύ. (αναφέρομαι στην τιμή της απλής αμόλυβδης.) Και ξαφνικά βλέπουμε λίγο πιο κάτω ένα βενζινάδικο το οποίο έχει τιμή μέχρι και 7-8 λεπτά χαμηλότερη τιμή από τα άλλα. Εκεί που τα περισσότερα πουλούν σήμερα την αμόλυβδη στα 1,629 με 1,639, έχω δει βενζινάδικο λίγο πιο κάτω με 1,559. Επίσης έχει τύχει να δω 2 βενζινάδικα της ίδιας εταιρείας στον ίδιο δρόμο, στην ίδια λεωφόρο με απόσταση περίπου ένα χιλιόμετρο το ένα από το άλλο, και το ένα να έχει 5-6 λεπτά χαμηλότερη τιμή από το άλλο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το βενζινάδικο με την χαμηλότερη τιμή πουλάει νοθευμένη βενζίνη ή τα άλλα αισχροκερδούν;
-
Σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή είναι αδύνατη οπότε αναγκαστικά κλέβει (δηλαδή η τιμή είναι μικρότερη από την τιμή διυλιστηρίου συν μεταφορικά κλπ) αλλά μπορεί να μην κλέβει στην αντλία αλλά να είναι λαθραίο.
Αλλιώς δεν υπάρχει κανένας κανόνας, μπορεί να σε κλέβει και ο ακριβός και ο φτηνός να είναι εντάξει.
Επίσης εκτός από την αισροκέρδεια (που δεν πρέπει να είναι ο σωστός όρος αφού η τιμή δεν έχει πλαφόν, όσο θέλει το βάζει, αν δεν το θέλεις μην το πάρεις, δεν το έχει και μονοπώλιο) πρέπει να σκεφτείς τα διαφορετικά έξοδα που μπορεί να έχει ο καθένας (ενοίκιο, προσωπικό, συντήρηση, ανανέωση, παλιό μαγαζί τα έχει αποσβέσει όλα).
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που κάνουν πολύ δύσκολη την απάντηση. -
Με καμουφλαρισμένο όχημα οι έλεγχοι στα βενζινάδικα
04/12/13 - 19:24Με ειδικό όχημα που δεν θα φέρει διακριτικά της υπηρεσίας και θα έχει συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων.
Το όχημα θα διαθέτει ειδική μετρική διάταξη προσδιορισμού του όγκου του παραλαμβανόμενου από την αντλία καυσίμου, η οποία περιλαμβάνει δεξαμενή συλλογής καυσίμου, υποσύστημα ζύγισης, διάταξη προσδιορισμού πυκνότητας, υποσυστήματα αναγωγής σφαλμάτων λόγω θερμοκρασίας
και λόγω ευθυγράμμισης, σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης (GPS) με πιστοποιημένη αναφορά στον εθνικό χρόνο, καθώς και σύστημα μετάγγισης του παραληφθέντος καυσίμου.
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα αυτόματης τηλεματικής αποστολής των αποτελεσμάτων της μέτρησης σε κεντρικό φορέα υποδοχής, με αποτύπωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου, του γεωγραφικού προσδιορισμού της θέσης ελέγχου και του χρόνου εκτέλεσης αυτού, με αναφορά στον εθνικό χρόνο.
Η οδήγηση του οχήματος καθώς και η διενέργεια των ελέγχων γίνεται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και η επάρκειά τους βεβαιώνεται από τη Διεύθυνση Μετρολογίας.
Μετά τον έλεγχο, οι ελεγκτές συντάσσουν Έκθεση, η οποία συνοδευόμενη από την εκτύπωση των αποτελεσμάτων της μέτρησης και την απόδειξη λιανικής πώλησης πρατηρίου υποβάλλεται στη Διεύθυνση Μετρολογίας.
'Με το 'κρυφό' αυτοκίνητο κάνουμε άλλο ένα βήμα στη συνεχή προσπάθεια της Πολιτείας να μειωθεί κι άλλο η παραβατικότητα στο εμπόριο καυσίμων. Σταθερό μέλημά μας είναι η προστασία του πολίτη από κάθε είδους έκνομες συμπεριφορές',
σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς.
-
Με έπιασαν κορόιδο και φταίω και εγώ γιατί φέρθηκα σαν βλάκας.
Πριν δυο Κυριακές έβαλα 50 ευρώ βενζίνη στην ΕΚΟ στη Παπανικολή 142 στο Χαλάνδρι (λίγο πριν στρίψεις για Αγία Παρασκευή).
Πάνω στη βιασύνη μου δεν κοίταξα όμως ο βλάκας το δείκτη της βενζίνης. Όταν τον είδα μετά από 5 λεπτά ήταν κάτω από το μισό... Η απόδειξη γράφει ότι έβαλε 31,11 λίτρα βενζίνη. Να συμπληρώσω επίσης ότι έβαλα βενζίνη μόλις άναψε το λαμπάκι που σημαίνει ότι είχα βενζίνη για άλλα 80 χλμ. Με 31 λίτρα βενζίνης συν αυτή που είχε μέσα το αμάξι ο δείκτης θα έπρεπε να φτάσει στα 3/4 περίπου. Άρα ή το ντεπόζιτο μεγάλωσε ξαφνικά ή ο τύπος με έκλεψε... -
...γιατι αμαξι μιλαμε?
-
Ο χρήστης Alexis 5 έγραψε:
...γιατι αμαξι μιλαμε?Ford focus 1.6 του 2005
-
Μήπως έγινε κάτι άλλο γιατί πρέπει να είναι πολύ θρασύς και ξεδιάντροπος ο άλλος για να σε κλέψει τόσο πολύ. Γύρισες πίσω;
-
Νομιζω πως αυτο το πρατηριο ειναι εταιρικο.... αλλα δεν ειμαι σιγουρος!
Εγω δεν λεω οχι σε τοσο μεγαλη κλεψια... ανετα το κανουν!
Αν θες κοιτα μεσω ΙΝΚΑ αν γινεται κατι...
-
Στα Φοκους λιγο πανω απο το μισο ανεβαινει ο δεικτης με 30 λιτρα. Θελει 55 για να φουλαρει συν 3-4 στον λαιμο.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Δεν γύρισα πίσω αν και το σκέφτηκα. Για δοκιμή έβαλα τα ίδια λίτρα σε άλλο βενζινάδικο πάλι μόλις άναψε το λαμπάκι και ο δείκτης πήγε κοντά στα 3/4. Δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να κάνω τίποτα, απλά δεν ξαναπάω εκεί...
-
Ο χρήστης georgets20 έγραψε:
Δεν γύρισα πίσω αν και το σκέφτηκα. Για δοκιμή έβαλα τα ίδια λίτρα σε άλλο βενζινάδικο πάλι μόλις άναψε το λαμπάκι και ο δείκτης πήγε κοντά στα 3/4. Δεν έχω το χρόνο και τη διάθεση να κάνω τίποτα, απλά δεν ξαναπάω εκεί...http://www.insigniaclub.gr/showpost.php ... stcount=82
http://www.insigniaclub.gr/showthread.php?t=813&page=9
Σε αυτό έβαλες την πρώτη φορά;
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!