-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Βρηκα λυση, να προβάλλεται το σεμεδακι με ολογραμμα στο χωρο μπροστα απο την τηλεοραση.https://www.google.gr/#hl=el&sclient=ps ... 24&bih=653
-
Any ideas?
Σε παλιό σπίτι, μπήκε πρόσφατα internet (hol). Το παλιό τηλέφωνο ερχόταν με το παλιό κλασσικο δίκλωνο καλώδιο του ΟΤΕ. Έκανα τα παρακάτω:
- Κουτάκι στο δίκλωνο καλώδιο που βγάζει rj11 θυληκό (pins 2 & 3)
- splitter
Μετά έχουμε δύο διαδρομές (όλα πλέον με καινούρια τηλεφωνικά καλώδια)
-
Καλώδιο / adsl splitter / router, τηλέφωνο : λειτουργούν άψογα
-
Καλώδιο / φίλτρο / τηλέφωνο : θόρυβος, σφύριγμα, το τηλ χτυπάει, αλλά αν το σηκώσω από εκεί πέφτει η γραμμή και αυτος που καλεί ακούει μήνυμα της hol.
Kάνω κάτι λάθος στην συνδεσμολογία, ή κάποιο κομμάτι (φίλτρο, καλώδιο, τηλέφωνο, κοκ) είναι χαλασμένο και μου κάνει τη ζημιά;
-
Νομιζω χρειαζεσαι ενα φιλτρο για ολα τα τηλ. το φιλτρο μπαινει στο πρωτο στη σειρα.
βγαλτα ολα και αρχισε απο την αρχη.
πριζα καλα συνδεδεμενη? αν ναι παμε στο επομενο, σπλιττερ. εχω ιντερνετ? Αν ναι, παω παρακατω, εχω τηλεφωνο?, αν ναι, παω παρακατω κτλ κτλ -
Έχετε συναγερμό στο σπίτι ή γενικά οποιοδήποτε αυτοματισμό που μπορεί να συνδέεται στο τηλέφωνο? Αν ναί, πρέπει και εκεί να μπεί φίλτρο.
Επίσης δέν καταλαβαίνω πολύ καλά τί εννοείς εδώ:
Ο χρήστης pro έγραψε:
- splitter
Αν κατάλαβα καλά, είχατε μία μοναδική πρίζα τηλεφώνου, απο τις παλιές που θυμίζανε πρίζες ρεύματος αλλά ήταν πιό στενές και έβαλες ένα τέτοιο:
Και το splitter που λές μετά εννοείς κάτι τέτοιο?
-
Ρίξε μια ματιά και εδώ αν και μάλλον ήδη το έχεις δει (σελ. 4):
http://www.hol.gr/sites/e-support/GR/Documents/manuals/NetFaster_wlan.pdf
Το τηλέφωνο στην 1η γραμμή συνδέεται πάνω στο router; -
Eνα πρακτικό πρόβλημα
Θέλω να βάψω το σαλόνι γιατί ο ιδιοκτήτης το άφησε σε οικτρή κατάσταση. Το ταβάνι που είναι και σαγρέ θα το αφήσω προς το παρόν γιατι με βλέπω να παίρνω την μέση στο χερί
Τα πινέλα και τα ρολά εγώ που δεν έχω κήπο ή πεζοδρόμιο πού να τα ξεπλένω? Υπάρχει κίνδυνος να βουλώσουν νιπτήρες απο υδατοδιαλυτά χρώματα?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eνα πρακτικό πρόβλημαΘέλω να βάψω το σαλόνι γιατί ο ιδιοκτήτης το άφησε σε οικτρή κατάσταση. Το ταβάνι που είναι και σαγρέ θα το αφήσω προς το παρόν γιατι με βλέπω να παίρνω την μέση στο χερί
Τα πινέλα και τα ρολά εγώ που δεν έχω κήπο ή πεζοδρόμιο πού να τα ξεπλένω? Υπάρχει κίνδυνος να βουλώσουν νιπτήρες απο υδατοδιαλυτά χρώματα?
Οχι δεν βουλωνουν. Ζεστο νερο και υγρο για τα πιατα να χρησιμοποιησεις.
-
Τα στραγγιζεις οσο μπορεις στον κουβα του χρματος και μετα γεμιζεις πχ το νιπτηρα ή νεροχυτη καργα νερο και τα βουτας μεσα, και μετα, ανοιγεις τερμα το νερο και αρχιζεις το ξεπλυμα, ωστε παντα να υπαρχει παρα πολυ νερο σε σχεση με την μπογια. Με μειονεκτημα το νερο που θα χρησιμοποιησεις, η δουλεια θα γινει.
Ενδεχομενως, αν χρησιμοποιησεις φτηνες βουρτσες πινελα κλπ. πχ 2 ευρω το ενα, τα πετας και τελειωνεις.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχετε συναγερμό στο σπίτι ή γενικά οποιοδήποτε αυτοματισμό που μπορεί να συνδέεται στο τηλέφωνο? Αν ναί, πρέπει και εκεί να μπεί φίλτρο.Επίσης δέν καταλαβαίνω πολύ καλά τί εννοείς εδώ:
- splitter
Αν κατάλαβα καλά, είχατε μία μοναδική πρίζα τηλεφώνου, απο τις παλιές που θυμίζανε πρίζες ρεύματος αλλά ήταν πιό στενές και έβαλες ένα τέτοιο:
Και το splitter που λές μετά εννοείς κάτι τέτοιο?
πιθανο να να εννοει ακομα παλιοτερη κατασταση, οπου το καλωδιο εβγαινε απο τον τοιχο μεσα και πηγαινε κατευθειαν στο τηλεφωνο.
-
Πρίζες πριν απο 60 χρονια δεν επαιζαν. Στο καλώδιο έβαλα κάτι σαν αυτό (με μια εξοδο ομως), και συνέδεσα τα 2 καλώδια στις θέσεις 2 και 3.
http://www.showmecables.com/images/cata ... e-jack.jpg
To splitter αυτό ακριβως.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Πρίζες πριν απο 60 χρονια δεν επαιζαν. Στο καλώδιο έβαλα κάτι σαν αυτό (με μια εξοδο ομως), και συνέδεσα τα 2 καλώδια στις θέσεις 2 και 3.http://www.showmecables.com/images/cata ... e-jack.jpg
To splitter αυτό ακριβως.
Ok, κατάλαβα, δέν έχω προλάβει τόσο παλιές εγκαταστάσεις.
Βασικά όπως τα περιγράφεις δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνδεσμολογία, οπότε ή κάποιο καλώδιο δέν κάνει καλή επαφή ή κάποιο φίλτρο ή και η ίδια η τηλεφωνική συσκευή έχει πρόβλημα.
Πάντως αυτό το splitter δέν μου εμπνέει πολύ εμπιστοσύνη, καλύτερα να πάρεις μια διπλή επιτοίχια πρίζα αντί για τη μονή που έχεις τώρα και να μή βάλεις καθόλου splitter. Για αρχη δοκίμασε να βγάλεις το splitter και να βάλεις την 'προβληματική' γραμμή απευθείας μόνη της πάνω στην πρίζα.
-
Ευχαριστώ παίδες, αν και μετατέθηκε για το επόμενο σκ
Μάλλον θα πάρω φτηνά ρολά και πινέλα, άντε να πετάξω 10 ευρώ, δεν έχει νόημα. Απλά επειδή είναι λίγο μεγάλη η επιφάνεια και με αρκετά κοψίματα φοβάμαι ότι δε θα βγει με μία, οποτε θα έπρεπε να τα καθαρίσω, αλλά θα υπάρχει βοήθεια και μάλλον θα τελειώσουμε αν το πιάσουμε σερί -
Άδεια απ΄τον ιδιοκτήτη πήρατε για να το βάψετε???
-
Ευχαριστώ παίδες, αν και μετατέθηκε για το επόμενο σκ
Μάλλον θα πάρω φτηνά ρολά και πινέλα, άντε να πετάξω 10 ευρώ, δεν έχει νόημα. Απλά επειδή είναι λίγο μεγάλη η επιφάνεια και με αρκετά κοψίματα φοβάμαι ότι δε θα βγει με μία, οποτε θα έπρεπε να τα καθαρίσω, αλλά θα υπάρχει βοήθεια και μάλλον θα τελειώσουμε αν το πιάσουμε σερίΑμα αρχισει ένας (ή μία ) τα κοψιματα και ακολουθει ο αλλος απο πισω, θα τελειωσετε συντομοτατα. Επισης αν το σπιτι εχει ανεμιστηρα ή σας βρισκεται ενας δαπεδου, τον βαζετε σε λειτουργια και περνατε και 2ο χερι ανετα. Στεγνωνει σε dt.
-
Ετσι θα γίνει, θα βάλω μες στη βδομάδα ταινίες σε παράθυρα-πατώματα-έπιπλα και το επόμενο σκ ένας θα κόβει (εγώ ) κι ο άλλος θα πιάσει με το ρολό.
Ο τοίχος από εκρού του νεκρού θα γίνει άσπρος, οποτε ευελπιστώ αυτό που λέει ο κουβάς για ένα χέρι να είναι αλήθεια και να μην χρειαστεί δεύτερο. Πιθανόν να κάνω και κάποιο σημείο στο ταβάνι τελικά, εκεί που είναι τα σποτάκια κι έχει μαυρίσει.
@δβεκος: δεν χρειάζεται κάποια άδεια για να βάψεις
-
ΟΚ, γιατί οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στο εξωτερικό, είναι 'δύσκολοι', απαιτητικοί και συχνά, κατ΄επάγγελμα 'εισοδηματίες'.
2 φορές ενοικίασα σπίτι σε Ιταλία-Βέλγιο και, αν και τυπικότατος, τους ... 'σκιαζόμουν' μόνο κι απ΄τη συμπεριφορά τους. Ημουν 'άτυχος' ή είναι κανόνας ..... ??? -
Ετσι θα γίνει, θα βάλω μες στη βδομάδα ταινίες σε παράθυρα-πατώματα-έπιπλα και το επόμενο σκ ένας θα κόβει (εγώ ) κι ο άλλος θα πιάσει με το ρολό.Ο τοίχος από εκρού του νεκρού θα γίνει άσπρος, οποτε ευελπιστώ αυτό που λέει ο κουβάς για ένα χέρι να είναι αλήθεια και να μην χρειαστεί δεύτερο. Πιθανόν να κάνω και κάποιο σημείο στο ταβάνι τελικά, εκεί που είναι τα σποτάκια κι έχει μαυρίσει.
@δβεκος: δεν χρειάζεται κάποια άδεια για να βάψεις
εχε υποψιν σου οτι εαν αγορασεις καποιο φθηνο πλαστικο χρωμα δεν θα γλυτωσεις το 2ο χερι.Προτιμησε καποιο ακριβο καλο,γιατι στο τελος ερχετε φθηνοτερο=μεγαλυτερη καλυπτικοτητα λιγοτερα χερια=λιγοτερο χρωμα και χρονος-κοπος
ρολλο προτιμησε απο προβατο γουνινο,οχι συνθετικα γιατι δεν βγαζουν το ιδιο ωραιο αποτελεσμα. -
Χρώμα υποτίθεται ότι είναι καλό, τώρα γνώστης δεν είμαι αλλά ήταν απ τα ακριβα (70€ το 30κιλο, με προσφορά στα 40).
@dbekos: αυτό που ζητάν πολλοί είναι να μην ανοίξεις τρύπες σε τοίχους. Επισης πρέπει να το παραδώσεις με ουδέτερα χρώματα, αν πας και το βάψεις μαύρο θα έχεις θέμα
-
Απο εκρου σε λευκο αν ειναι βρωμικος ο τοιχος δεν γινεται, θελει 2 χερια. Ειναι πολυ δυσκολο να μην εχεις σκιες μετα ειτε απο διπλοπερασματα ειτε απο διαφορα κοψιματος - βαψιματος.
Για να γινει πρεπει να εχεις τις πορτες κλειστες ολες και του δωματιου που βαφεις, για να μην στεγνωνει, να βαζεις πολυ χρωμα στο ρολο και να μην το απλωνεις πολυ, να ξεκινας μισο ρολο μετα την βαμενη περιοχη και να το στρωνεις μεχρι την βαμενη , γενικα θελει εμπειρια και ανεση να δουλευεις με κονταρι.
Ακομα θελεις καλο ρολλο, μαλλινο ακριβο για αριστο αποτελεσμα. Κρατανε πολυ αν τα ξεπλενεις σωστα και τα στεγνωνεις κρεμασμενα απο την λαβη για να μην καθονται οι τριχες.
Το κοψιμο ειναι το δυσκολοτερο κομματι του βαψιματος και οχι το ευκολοτερο.
Α, και για να εισαι σιγουρος περιμενεις 2 ωρες τουλαχιστον για να δεις το αποτελεσμα και 3 για επαναβαφη.
-
Ελπίζω να ξεμπερδέψω με ένα χέρι, δεν είμαι για πολλά πολλά
Δε χρειάζεται κοντάρι πάντως, είναι χαμηλοτάβανο και με ένα τραπεζάκι φτάνεις μέχρι πάνω
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]