-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Ναι, αλλά μήπως η κλήση γράφει 'οδός τάδε'; Γιατί τότε θα πρέπει να τους πείσεις και ότι ήσουν στο πάρκινγκ.Βέβαια γράφει 4ο χμ. Παλαιας Εθν. Οδου Αθην-Χαλκ. αλλά έχουμε βγάλει και φωτό από το Πάρκινγκ εκεί....
Θα ισχυριστούμε κάτι σαν αυτό που είπες παραπάνω κι εσύ... -
Eva
συμφωνα με τον ορισμο του ΚΟΚ, αμα ησουν το **μοναδικο **αυτοκινητο μεσα στο παρκινγκ, τοτε εισαι αθωα γιατι πολυ απλα δεν υπηρχαν λοιποι χρηστες στην οδο. Ο διαχωρισμος οδου και παρκινγ δεν σε βοηθαει γιατι ειναι και τα δυο μερη που παρατηρειται δημοσια κυκλοφορια αυτοκινητων και πεζων. Βεβαια οι δικαστες δικαζουν αναλογα με τις κ@υλες τους και οχι με την λογικη οποτε....
-
Δείξε μετανιωμένη. Συνήθως οι δικαστές αυτό κοιτάνε. Αν κατάλαβες το λάθος σου και τους πείσεις πως έχεις συμμορφωθεί τότε ίσως να στη χαρίσουν.
Π.χ. μπορείς να ισχυριστείς πως ουδέποτε έχεις ξαναφάει τέτοια κλήση ή παρεμφερή για επικίνδυνους ελιγμούς κτλ. Επίσης έχει σημασία να τους πεις κάτι στο στυλ 'Ναι το παραδέχομαι ήταν λάθος μου, αλλά ήταν μέσα στο πάρκινγκ δεν υπάρχε κανένα αυτοκίνητο ή πεζός εκείνη τη στιγμή και δεν έθεσα κανένα σε κίνδυνο.'
Δηλαδή στις περισσότερες των περιπτώσεων το εκτιμάνε αν τους μιλήσεις με ειλικρίνεια και δείξεις μετά πως έχεις κατανοήσει το λάθος σου. Δεν θέλουν δηλαδή να τους περνάς για χαζούς ή να τους καλοπιάνεις. Κρατάς μια αξιοπρεπή στάση, προβάλεις τα επιχειρήματα σου προσπαθώντας να υποβιβάσεις αυτά που γράφει η κλήση και αυτό είναι όλο.
Καλή τυχή!
-
φιλε δεν θα μπορουσες να δωσεις καλυτερες οδηγιες!!!
Και στο λεει αυτο ενας παλιοδικηγορος με 10 χρονια περιπου σε αυτοκινητικα/ποινικα κλπ...
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! -
Εγώ πάντως δήλωσα αθώα
Πήρα και καλά ένα θείο μου μαζί ο οποίος μου έκανε μαθήματα στο πάρκινγκ γιατί είχα να οδηγήσω 3 χρόνια (από τότε που πήρα το δίπλωμα...)
Και επειδή λοιπόν στην προσπάθειά μου να εκκινήσω το αυτοκίνητο πάτησα απότωμα το γκάζι και το αυτοκίνητο ξεκίνησε απότωμα, ο συνοδηγός-θείος μου τράβηξε το χειρόφρενο για να ακινητοποιήσει το όχημα πάντα ελεγχώμενα και χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο σταθμευμένο όχημα στον χώρο στάθμευσης...ΑΘΩΩΘΗΚΑΑΑΑΑΑ!!!!!
Υγ. Το θεϊκό είναι ότι ακριβώς πριν από εμένα ήταν ένας γνωστός αγωνιζόμενος ο οποίος είχε πάρει κλίση την ίδια μέρα στην ανάβαση της Ριτσώνας για επικίνδυνο ελιγμό με χειρόφρενο (σημειωτέον ότι έχει πισωκίνητο αυτοκίνητο )
Πάει λοιπόν στην κυρία δικαστίνα της δείχνει την άδεια του αγωνιστικού και της λέει ότι ήταν στον αγώνα και ζέσταινε τα λάστιχα και μπούρου μπούρου... Τον αθθωώνει λοιπόν και αυτόν! Με το που φωνάζει εμένα και βλέπει την παράβαση μου λέει.... Και εσείς στην Ριτσώνα ήσασταν??????
Λέω από μέσα μου ωχ τώρα την γ@μ.....
Και απαντάω με ένα βλέμμα όλο απορία:Τι είναι η Ριτσώνα??????
Αφού δεν πέθανα στα γέλια εκείνη την ώρα πάλι καλά!
Με έσωσε το ότι η κλίση έγραφε πως η παράβαση τελέστηκε στο 4ο χλ. Παλαιάς Εθν. Οδού και όχι στην οδό που γινόταν η ανάβαση! -
Εύα, δεν θα ήθελα να παίξω ποτέ πόκερ μαζί σου!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παίδες όταν σου έρχεται φωτό με πόλλά χλμ ή σε σταματούν με τα γνωστά πάνω από 40 χλμ+ ή πάνω από 140χλμ δεν παίρνεις κλήση παίρνεισ κλήτευση για δικαστήριο με την μία.... Στην περίπτωση που σε σταματήσουν σου κρατούν τα στοιχεία και έρχεται κλήση από το πταισματοδικείο ενώ αν φας φωτό πάλι κλήτευση από την περιοχή που την έφαγες....Λοιπόν, γυρνώντας σήμερα σπίτι βρίσκω κλήση από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου να πάω για 'Τροχαία Παράβαση'.
Πηγαίνω και μου δείχνουν φωτό της Αlfa Romeo με ημερομηνία 31/7/2004 στην Κρήτη κάπου στην Ε.Ο στο Ρέθυμνο. Η ταχύτητα μου ήταν αυτή η εξωφρενική των 122 χιλ/ω με όριο 90. Μου ζήτησαν να δηλώσω και να υπογράψω ποιος ήταν ο οδηγός για να με καλέσουν στο δικαστήριο αφού είναι πλημμέλημα. Δεν το έκανα αφού έχω προθεσμία 3 εργάσιμες!
Πρώτη φορά πάω απο φωτογραφία, μόνο με ραντάρ την είχα πατήσει μέχρι τώρα. Τι γίνεται σε αυτές τι περιπτώσεις? -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παίδες όταν σου έρχεται φωτό με πόλλά χλμ ή σε σταματούν με τα γνωστά πάνω από 40 χλμ+ ή πάνω από 140χλμ δεν παίρνεις κλήση παίρνεισ κλήτευση για δικαστήριο με την μία.... Στην περίπτωση που σε σταματήσουν σου κρατούν τα στοιχεία και έρχεται κλήση από το πταισματοδικείο ενώ αν φας φωτό πάλι κλήτευση από την περιοχή που την έφαγες....
Λοιπόν, γυρνώντας σήμερα σπίτι βρίσκω κλήση από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου να πάω για 'Τροχαία Παράβαση'.
Πηγαίνω και μου δείχνουν φωτό της Αlfa Romeo με ημερομηνία 31/7/2004 στην Κρήτη κάπου στην Ε.Ο στο Ρέθυμνο. Η ταχύτητα μου ήταν αυτή η εξωφρενική των 122 χιλ/ω με όριο 90. Μου ζήτησαν να δηλώσω και να υπογράψω ποιος ήταν ο οδηγός για να με καλέσουν στο δικαστήριο αφού είναι πλημμέλημα. Δεν το έκανα αφού έχω προθεσμία 3 εργάσιμες!
Πρώτη φορά πάω απο φωτογραφία, μόνο με ραντάρ την είχα πατήσει μέχρι τώρα. Τι γίνεται σε αυτές τι περιπτώσεις?Αν το όριο ήταν 80 δικάζεσαι αν είναι 90 δεν πρεέπει είναι απλό πρόστιμο!!!! Μάλλον 80 θα ήταν.... οπότε θα δικαστείς και μάλλον ερήμιν (σιγά μην πάς Ρέθυμνο) αλλιώς βρες τοπικό δικηγόρο να σε εκπροσοπήσει....... Αν δεν φαίνεται ο οδηγός δήλωσε γυναίκα ή τη γιαγιά σου για να πάρει αυτή τους πόντους του Point system
Πιστεύω ότι μαζί με δικηγόρο με 300 euro καθάρισες.... μην την φας ερημιν αν μπορείς.... γιατί αν δικαστείς ερήμιν μπαίνει στο ποινικό μητρώο και δεν λέει γιατί έτσι θεωρεί το κράτος ότι δεν είσαι σωστός πολίτης και αποφέυγεις την δικαιοσύνη (το λέω γιατί κάποιος γνωστός που υιοθέτησε ένα παιδάκι από το Μητέρα τον ταλαιπωρούσαν τρεις μήνες κοινωνικοί λειτουργοί επείδή δικάστηκε ερήμιν για τροχαία παράβαση ) -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παίδες όταν σου έρχεται φωτό με πόλλά χλμ ή σε σταματούν με τα γνωστά πάνω από 40 χλμ+ ή πάνω από 140χλμ δεν παίρνεις κλήση παίρνεισ κλήτευση για δικαστήριο με την μία.... Στην περίπτωση που σε σταματήσουν σου κρατούν τα στοιχεία και έρχεται κλήση από το πταισματοδικείο ενώ αν φας φωτό πάλι κλήτευση από την περιοχή που την έφαγες....
Λοιπόν, γυρνώντας σήμερα σπίτι βρίσκω κλήση από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου να πάω για 'Τροχαία Παράβαση'.
Πρώτη φορά πάω απο φωτογραφία, μόνο με ραντάρ την είχα πατήσει μέχρι τώρα. Τι γίνεται σε αυτές τι περιπτώσεις?Υπάρχει και η περίπτωση να ΜΗΝ δηλώσεις κανέναν γιατί το οδηγούσε συγγενής πρώτου βαθμού, τον οποίο δεν ειμαι υποχρεωμένος να τον δηλώσω και πρέπει να αποδείξετε εσείς ποιος οδηγούσε.
Κοινώς να αποδειχτεί η ενοχή σου. Για ψάξτο λίγο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
[Αν το όριο ήταν 80 δικάζεσαι αν είναι 90 δεν πρεέπει είναι απλό πρόστιμο!!!! Μάλλον 80 θα ήταν.... οπότε θα δικαστείς και μάλλον ερήμιν (σιγά μην πάς Ρέθυμνο) αλλιώς βρες τοπικό δικηγόρο να σε εκπροσοπήσει....... .................)η προηγουμενες εμπειριες μου λενε οτι δικαζεσαι στον τοπο κατοικιας σου αφου σε δυο περιπτωσεις στο παρελθον μια στην Καλαματα και μια στην Κορινθο δικαστηκα στην Αθηνα.
τωρα περιμενω την τριτη απο το Αργος για να τριτωσει το κακο!!!!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
οι προηγουμενες εμπειριες μου λενε οτι δικαζεσαι στον τοπο κατοικιας σου αφου σε δυο περιπτωσεις στο παρελθον μια στην Καλαματα και μια στην Κορινθο δικαστηκα στην Αθηνα.τωρα περιμενω την τριτη απο το Αργος για να τριτωσει το κακο!!!!
Και τι συνέβη alex σε αυτές τις 2?
Αν το όριο ήταν 80 δικάζεσαι αν είναι 90 δεν πρεέπει είναι απλό πρόστιμο!!!! Μάλλον 80 θα ήταν.... οπότε θα δικαστείς και μάλλον ερήμιν
Είναι σίγουρο αυτό? Το όριο ήταν 90, το είδα καθαρά.
-
Συμφωνα και με προσφατη αποφαση του Αρειου Παγου παρακαλω, ΔΕΝ εισαι υποχρεωμενος να πεις ποιος οδηγουσε. ΔΕν μπορουν να σε υποχρεωσουν να τους δωσεις εσυ ενοχοποιητικα στοιχεια για τον εαυτο σου η συγγενη. Οποτε λες οτι σιγουρα δεν το οφηγουσες εσυ ('γιατι ημουν αρρωστος εκεινη την μερα...') αλλα ΑΡΝΗΣΕ να πεις ποιος οδηγουσε, και αμα στο παιξουν και μαγκες στο τμημα τους παραπεμπεις εκει που πρεπει (στην αποφαση...) και φευγεις. Στο δε δικαστηριο λες τα ιδια και ζητας την αθωωση σου (και του ιδιοκτητα αν ειναι αλλος) αφου δεν μπορουν να αποδειξουν την ενοχη σου. Το θεμα ειναι οτι μπορει να σε βγαλουν ενοχο με το ετσι θελω (παλια υπηρχε διαταξη στον ΚΟΚ που ελεγε οτι αμα δεν δηλωσεις ποιος οδηγουσε η ποινη παει στον ιδιοκτητη αυτοματα αλλα τωρα δεν την βλεπω πουθενα, ισως και λογω των εξελιξεων - Αρειος Παγος κλπ) οποτε εκει μπλεκεις με εφεση (γινεται εφεση σε τετοιες περιπτωσεις?) και μια απο την αρχη.
-
Επίσης πρόκειται για περιστατικό που έγινε 8 μήνες πριν. Είναι δυνατόν ο άλλος να θυμάται τι είχε γίνει πριν τόσο διάστημα με λεπτομέρειες? Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω το λόγο που στέλνουν τις φωτογραφίες μετά απο 6-8 μήνες. Προσωπικά θεωρώ πως αν δηλώσεις άγνοια για το ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο εκείνη τη μέρα και μετά απαντήσεις μετά ΔΕΝ θυμάμαι να σας πω τι είχε συμβεί εκείνη τη μέρα καθώς έχουν περάσει 8 μήνες, δεν νομίζω το δικαστήριο να μπορεί να σου πει τίποτα γιατί είναι πολύ λογικό αυτό που τους απαντάς. Ή κάνω λάθος?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
οι προηγουμενες εμπειριες μου λενε οτι δικαζεσαι στον τοπο κατοικιας σου αφου σε δυο περιπτωσεις στο παρελθον μια στην Καλαματα και μια στην Κορινθο δικαστηκα στην Αθηνα.
τωρα περιμενω την τριτη απο το Αργος για να τριτωσει το κακο!!!!
Και τι συνέβη alex σε αυτές τις 2?
Αν το όριο ήταν 80 δικάζεσαι αν είναι 90 δεν πρεέπει είναι απλό πρόστιμο!!!! Μάλλον 80 θα ήταν.... οπότε θα δικαστείς και μάλλον ερήμιν
Είναι σίγουρο αυτό? Το όριο ήταν 90, το είδα καθαρά.
την πρωτη φορα που ηταν και η πρωτη φορα στη ζωη μου που περασα το κατωφλι δικαστηριου πηγα μαζι με δικηγορο της νομικης προιστασιας που ειχα και ειπαμε διαφορες χαζομαρες μπας και την γλυτωσω.........δεν ηξερα ομως οτι αυτες οι περιπτωσεις ειναι καταδικαστικες σχεδον στο συνολο τους με συνοπτικες διαδικασιες οποτε πληρωσα τοτε 50000δρχ [το 2000] αν θυμαμαι καλα και εφυγα.
την δευτερη φορα εχοντας προηγουμενη εμπειρια πηγα και ειπα κατα λεξη......''για την οικονομια του χρονου ολων μας δηλωνω ενοχος'' και παλι πληρωσα [325ευρω] και εφυγα.
και την τριτη φορα ετσι θα κανω αφου ειναι μεγαλη ξεφτιλα να λες ενα καρο αηδιες για να σου πουνε μετα ''ενοχος''.......δεν τα γουσταρω αυτα οποτε πληρωνω και φευγω χωρις κλαψες.
-
Εύα, συγχαρητήρια για την αθώωσή σου! Καλά το χειρίστηκες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εύα, συγχαρητήρια για την αθώωσή σου! Καλά το χειρίστηκες.Thanx αλλά όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα την ίδια μέρα...
Καλύτερα να είχα καταδικαστεί και να τα πλήρωνα τα 500€! -
Γιατί, τι έγινε; Εξήγησέ μας σε παρακαλώ.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί, τι έγινε; Εξήγησέ μας σε παρακαλώ. -
Να κάνω μια πρόταση - να ζητήσω μια χάρη:
Τι θα λέγατε για την ύπαρξη ενός οδηγού που θα είχε μέσα τις περιπτώσεις κλήσης για παρκάρισμα, υπερβολική ταχύτητα και λοιπών παραβάσεων; Με απλά λόγια, την παράθεση των πιθανών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, τις διαδικασίες και γενικά τις πληροφορίες που δεν ξέρει ο μέσος οδηγός; Γιατί από συζητήσεις και με πολλά παραδείγματα, κατάλαβα ότι δεν ξέρουμε πώς να λειτουργήσουμε. Αν χρησιμοποιούνταν και διάφορα λινκ στον ΚΟΚ, θα ήταν νομίζω μια πολύ καλή ιδέα. Σαν το νομικό σύμβουλο στις τελευταίες σελίδες των 4Τ. Τι λέτε, χρειαζόμαστε κάτι τέτοιο; Μπορούν οι γνώστες να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η προηγουμενες εμπειριες μου λενε οτι δικαζεσαι στον τοπο κατοικιας σου αφου σε δυο περιπτωσεις στο παρελθον μια στην Καλαματα και μια στην Κορινθο δικαστηκα στην Αθηνα.
Τελικά για να γίνει η δίκη στο τόπο κατοικίας σου πρέπει να κάνεις αίτηση και να το μεταφέρεις στην Αθήνα.
Ο αστυνομικός που συμπλήρωνε τα χαρτιά μου είπε για 'πολύ σοβαρή παράβαση' τα +32 χιλιόμετρα του ορίου και ότι θα υπάρξει και αφαίρρεση της άδειας οδήγησης για 1 μήνα. Αληθεύει?
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!