-
Ρε Αντώνη που έγραψε ο dbekos για επενδύσεις;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
..............
Το ότι τα λεφτά υπάρχουν δε σημαίνει βέβαια ότι σκοπεύουν να πεταχτούν στον κουβά με τα υπερφορολογημένα τούβλα και μπετά, έτσι ; Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.......................ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
Και βέβαια, σιγά να μην έχω την εντύπωση πως ανήκω στην ελληνική ελίτ ή να αμφιβάλλω πως έστω και το 3% του πληθυσμού, δεν έχει πάνω απο 100.000€. Άλλωστε, σε αυτό το ποσοστό είμαι σίγουρος ότι ανήκεις και εσύ.
Κράτησα όμως ειδικότερα το συγκεκριμένο κομμάτι της παράθεσής σου, γιατί εδώ ακριβώς βρίσκεται και το ... 'ζουμί' του σκεπτικού των όσων έγραψα χθές-σήμερα!Το 'κατοχικό σύνδρομο', το κουβαλάνε γονείς-παππούδες των περισσοτέρων μας, σχεδόν 70 χρόνια μετά.
Τους 'έκατσε' και η κρίση και .... αναζωπυρώθηκε !
Υπερβολή, σαφώς, αλλά και η 10ετία 'ακινησίας' των ακινήτων (έστω και απ΄το 2010 ), δεν είναι λοιπόν και τόσο απίθανη !
Και τέλος, δεν προτρέπω κανέναν και για τίποτε, αλλά παραθέτω τις σκέψεις μου και τα ερωτηματικά μου, .........
ως 'πιθανό' μέλος του 'προνομιούχου' 3% ! -
Eγώ απλώς ξαναλέω ότι δεν ζούμε στην εποχή των κανόνων και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη .
Το φορολογικό καθεστώς αλλάζει κατά το δοκούν και όλα μπορούν να αλλάξουν .
Αν ας πούμε αύριο βγάλουν τέτοιους συντελεστές ακίνητης περιουσίας που η μέση οικογένεια με ένα σπίτι και ένα εξοχικό και κάτι χωράφια πληρώνει 200-400 € τον χρόνο , τότε μπροστά στο χαράτσι τών 1000-1500 που πλήρωσε , είναι πολύ λιγότερο .Αλλά κάνουμε υποθέσεις .
Ο χρήστης GF έγραψε:
.......
Συμβαίνει μάλιστα και κάτι πρωτόγνωρο . Αυτά τα σπίτια , είτε κλειστά , είτε υπό κατασκευή , είτε νοικιασμένα , που έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται στο διάστημα 2006-2009 , θα παραμένουν ολοκαίνουργια μέχρι να πουληθούν , γιατί απλά δεν θα υπάρχουν νεώτερα , μιά και δεν ξεκινάει καμμία καινούργια οικοδομή .... .
Πιστεύεις πως υπάρχουν αγοραστές που σπίτια πενταετίας και βάλε (είτε είναι ακατοίκητα, είτε ημιτελή, ενοικιασμένα κλπ) θα τα εκτιμήσουν για καινούργια ?
Σε λίγο που θα αρχίσουν να χρειάζονται βαψίματα τα κάγκελα, τα φουσκώματα από τις υγρασίες κλπ δεν θα παίξουν ρόλο στην τελική αξία τους, είτε υπάρχουν νεότερα διαθέσιμα είτε όχι ?
Και με τι θα συγκρίνεις τις τιμές τους ? Με ανύπαρκτα διαμερίσματα ?
-
Το κλειστο διαμερισμα εχει- περαν των φορων- και το κοστος συντηρησης,αν καποιος ειτε απο αβλεψια ειτε απο ελλειψη ρευστου το παρατησει στην τυχη του,κινδυνευει να το δει να καταρρεει.
-
Eνα καινούργιο κλειστό διαμέρισμα δεν έχει καμμία ανάγκη συντήρησης . Εδώ βλέπουμε σπίτια 15-20 ετών με μηδενική συντήρηση , γιατί ο Ελληνας ΔΕΝ συντηρεί καθόλου τα σπίτια του και δεν έχει κανένα πρόβλημα .
Πελάτης μου , κράτησε ένα σπίτι σε πολυκατοικία που έφτιαξα εγώ , κλειστό από το 1998 που του το παρέδωσα καινούργιο , μέχρι το 2012 που το πούλησε . Το μόνο που κάναμε , ήταν ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα , σύμφωνα με το γούστο του αγοραστή και στο λούστρο των πατωμάτων που ήθελε από γυαλιστερό που ήταν σε σατινέ , αστείου κόστους , ενώ ούτε αυτά χρειάζονταν , απλά γιά ψυχολογικούς λόγους .
Μην εφευρίσκουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν .
Επίσης το διαμέρισμα που δεν έχει τυπικά τελειώσει καιδεν έχει συνδεθεί με τα δίκτυα , δεν έχει φόρους πέραν του εταιρικού ΦΑΠ , τον οποίο τον έχει από την αρχή . -
Ελα μου ντε. Δε μιλαμε για μονοκατοικια με στεγες κηπους κλπ.
Εφοσον επιθεωρειται τακτικα μην τυχον υπαρχουν θεματα πχ με νερα απο παραθυρα, απο κανα γειτονα κλπ τι θα παθει
-
Προσωπικά πάντως, για τις φθορές που 'τρέχουν' σε ακίνητα που είναι κλειστά 2-3 χρόνια, έχω διατυπώσει αντίθετη άποψη και μάλιστα όχι θεωρητικά, αλλά απο αυτοψίες .
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
.......
Και το χειρότερο είναι ότι αρκετά ακίνητα (είδα 2-3 'μακράς εναποθήκευσης' και απογοητεύτηκα), αρχίζουν να 'ρημάζουν'.
Αλλά η τιμή 'ακλόνητη' ! ............Και επειδή με διέπει και μιά 'παιδική αφέλεια' , με αποτέλεσμα να 'μαρτυράω' πολλά απο μόνος μου, να αναφέρω λοιπόν και αυτά :
Στη μεζονέτα που αγόρασα πέρσι και που ειναι ακατοίκητη (14 μήνες τώρα), έχει φουσκωματάκια στο χρώμα σε 3 σημεία, δύο εκτός και ένα εντός. Επίσης , η θωρακισμένη πόρτα κεντρικής εισόδου, έχει φουσκώσει για τα καλά (θέλει να τοποθετηθεί επένδυση αλουμινίου, αλλιώς κάθε 2 χρόνια ) γιατί παρότι έχει στέγαστρο, το ανεμοβρόχι τη χτυπάει στο κάτω μέρος και .....Το θέμα δεν είναι αν οι 'αστοχίες' θα αποκατασταθούν απ τον κατασκευαστή (ελπίζω τελικά... ) στο πλαίσιο της εγγύησης, αλλά ότι είναι υπαρκτές. Αντε να δώ, σε 2 μήνες που θα την κατοικίσω, τι άλλο θα προκύψει.
Βέβαια, δέχομαι απόλυτα αυτό που λέει ο criuser, ότι δηλ. η οικοδομή είναι χειροποίητη δουλειά και μπορεί να προκύψουν προβληματάκια, αλλά και τα χρήματα που δίνει ο αγοραστής, .... χειροποίητα είναι !!!
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Επίσης το διαμέρισμα που δεν έχει τυπικά τελειώσει και δεν έχει συνδεθεί με τα δίκτυα , δεν έχει φόρους πέραν του εταιρικού ΦΑΠ , τον οποίο τον έχει από την αρχή .
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id= ... gory_id=89
Πάντως, η υγρασία μπορεί να κάνει ζημιές, αν δεν ανάβει που και που η θέρμανση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης το διαμέρισμα που δεν έχει τυπικά τελειώσει και δεν έχει συνδεθεί με τα δίκτυα , δεν έχει φόρους πέραν του εταιρικού ΦΑΠ , τον οποίο τον έχει από την αρχή .
Το λίνκ που παρέθεσες μιλάει γιά τον ΦΑΠ που ήδη τον υπολόγισα και είπα ότι δυστυχώς πληρώνω ΦΑΠ και γιά το οικόπεδο και γιά τα ακίνητα που είναι εμπόρευμα και μάλιστα με ψηλότερο συντελεστή . Σαν να πλήρωναν τα αμάξια που είναι στις μάντρες και στις αντιπροσωπείες φόρο ενώ είναι απούλητα. Η τα ρούχα .
Αν το σπίτι είναι αποδεκτά μονωμένο και τα αλουμίνια μιά καλή ποιότητα , τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα .
Εκτός αν γίνει καμμιά μλκ , όπως κάπου που στην κοινόχρηστη στέγη ένας γάτος τεχνίτης τρύπησε την μόνωση γιά να βάλει το πιάτο της νόβα και βέβαια πέρασαν νερά στο τελευταίο διαμέρισμα .Πριν 2 μήνες στην ταράτσα πάνω από το διαμέρισμα μου είδα να τρέχουν νερά από το κενό μεταξύ μπετονένιου στηθαίου και κτιστού τοίχου . Ανέβηκα και είδα φραγμένη την υδροροή από μπουκάλι που είχε πετάξει μάστορας που είχε έρθει να συντηρήσει τον ηλιακό συγκάτοικου . Τέτοιες βλακειούλες είναι συχνές από τα μαστόρια που είτε από ζήλεια (μην γελάτε , συμβαίνει αυτό κατά κόρον) , είτε από αδιαφορία , πετάνε πράγματα στις ταράτσες που πολύ λογικά η βροχή θα τα πάει στην υδροροή .
Πριν 10 χρόνια περίπου η σιλικόνη που χρησιμοποιούσαν οι αλουμινάδες , είχε θέμα με τον παγετό και σε κάτι σπίτια ψηλά στον Διόνυσο συρικνώθηκε και πέρναγαν νερά , η αλλού έσπαγαν οι μαρμάρινες ποδιές .
Εδώ έρχεται το χειροποίητο γιά τον Δημήτρη που ανησυχεί , αλλά θα τον καθησυχάσω λέγοντας του ότι είναι σπάνιες οι αστοχίες , ίσως σπανιότερες από το να πιάσεις το τζόκερ .
Επίσης να θυμήσω πόσες αστοχίες έχουν ας πούμε τα αυτοκίνητα , παρ΄ότι είναι βιομηχανικά προιόντα , που φτιάχνονται σε χιλιάδες ίδια κομμάτια με μικρή επέμβαση του ανθρώπου .Γιά την θωρακισμένη πόρτα , τυπικά παραγγέλνεται σαν εξωτερικού χώρου και περνάει μιά ειδική βαφή , αλλά πάντα θέλει προστασία . Από την άλλη ιδιαίτερα σε πολυκατοικίες τα συνεργεία καθαρισμού ρίχνουν νερό με το λάστιχο , οπότε αυτό τις καταστρέφει . Αν είναι προστατευμένες δεν έχουν πρόβλημα , τουλάχιστον οι δικές μου που είναι πάνω από 15 χρόνια τοποθετημένη η παλαιότερη εξωτερική . Το στέγαστρο πάντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προστασία από το ανεμοβρόχι .
Τα φουσκωματάκια μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες , από κλεισμένη υγρασία , μη σβησμένο ασβέστη , είσοδος υγρασίας κλπ , αλλά αυτά δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε πρόβλημα , αλλά μάλλον παιδικές ασθένειες , αρκεί βέβαια να αποκαθίστανται .
Γενικά στον πρώτο χρόνο , ότι παιδικές ασθένειες υπάρχουν θα βγούν , γιά αυτό και υπάρχουν και οι εγγυήσεις στις καινούργιες οικοδομές .
-
Eνα καινούργιο κλειστό διαμέρισμα δεν έχει καμμία ανάγκη συντήρησης . Εδώ βλέπουμε σπίτια 15-20 ετών με μηδενική συντήρηση , γιατί ο Ελληνας ΔΕΝ συντηρεί καθόλου τα σπίτια του και δεν έχει κανένα πρόβλημα . .Προσοχη,αλλο πραγμα να αφησεις ακατοικητο το σπιτι, και αλλο πραγμα να μενει καποιος που απλως αποφευγει τις μη αναγκαιες δαπανες συντηρησης.
Το σπιτι που κατοικειται διατηρειται, καθως επισης και προλαμβανονται ζημιες που μπορει να εχουν τραγικα αποτελεσματα (υδραυλικα κτλ),ενα σπιτι που ειναι πχ 5 ετων και κατοικειται μπορει να ειναι καλυτερη επιλογη απο ενα νεοδμητο οπου κανεις δεν ξερει που εχουν γινει λαθη στην κατασκευη,ποσο σοβαρα ειναι,ποσο θα στοιχισει να φτιαχτουν κτλ -
Τα υδραυλικά τα κλείνεις από τους γενικούς διακόπτες , οπότε δεν έχεις θέμα .
Τα άλλα που λες , δεν είναι συνήθη θέματα , αλλά σπάνιες περιπτώσεις , έως ανύπαρκτες .
Εκτός βέβαια αν την κατασκευή την έκαναν τυχαίοι .Ανέφερα ήδη ότι πελάτης μου , άφησε , χωρίς κανένα πρόβλημα , τελειωμένο σπίτι ακατοίκητο γιά 14 χρόνια και αυτός που το αγόρασε ήταν ο πρώτος που μπήκε μέσα .
-
...
Και με τι θα συγκρίνεις τις τιμές τους ? Με ανύπαρκτα διαμερίσματα ?Καλώς ή κακώς θα συγκρίνεις τις τιμές με τα αντίστοιχης χρονολογίας 'μεταχειρισμένα' που υπάρχουν προς πώληση.
Καινούργιο και του 2008 δεν γίνεται πλέον να ταυτιστεί για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω από όλους τους συνφορουμίτες.
Παρόλα αυτά σε κάποιες από τις περιοχές που ανέφερες, υπάρχουν ακόμη οικοδομές σε κατασκευή και ολοκλήρωση. Λίγες μεν αλλά βλέπω να δουλεύουν συνεργεία.
-
Eξαρτάται αν τις εποχές που θα ψάχνεις γιά σπίτι θα είναι εποχή των αγοραστών , όπως τώρα , η εποχή των πωλητών .
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
..............
Το ότι τα λεφτά υπάρχουν δε σημαίνει βέβαια ότι σκοπεύουν να πεταχτούν στον κουβά με τα υπερφορολογημένα τούβλα και μπετά, έτσι ; Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.......................ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Συμφωνώ απόλυτα σε όλα.
Και βέβαια, σιγά να μην έχω την εντύπωση πως ανήκω στην ελληνική ελίτ ή να αμφιβάλλω πως έστω και το 3% του πληθυσμού, δεν έχει πάνω απο 100.000€. Άλλωστε, σε αυτό το ποσοστό είμαι σίγουρος ότι ανήκεις και εσύ.
Κράτησα όμως ειδικότερα το συγκεκριμένο κομμάτι της παράθεσής σου, γιατί εδώ ακριβώς βρίσκεται και το ... 'ζουμί' του σκεπτικού των όσων έγραψα χθές-σήμερα!Το 'κατοχικό σύνδρομο', το κουβαλάνε γονείς-παππούδες των περισσοτέρων μας, σχεδόν 70 χρόνια μετά.
Τους 'έκατσε' και η κρίση και .... αναζωπυρώθηκε !
Υπερβολή, σαφώς, αλλά και η 10ετία 'ακινησίας' των ακινήτων (έστω και απ΄το 2010 ), δεν είναι λοιπόν και τόσο απίθανη !
Και τέλος, δεν προτρέπω κανέναν και για τίποτε, αλλά παραθέτω τις σκέψεις μου και τα ερωτηματικά μου, .........
ως 'πιθανό' μέλος του 'προνομιούχου' 3% !
Φίλε dbekos ίσως δεν έγινα απόλυτα αντιληπτός στα γραφόμενα μου, και αναλαμβάνω την ευθύνη!.
ίσως και με το δίκιο του ο καλός μου φίλος λέοντας με επίπληξε…..
το 3% των επιχειρούνταν (δόκιμος έκφραση), είναι εννοείται ανώνυμο!. Πλην όμως το 7%, έχει τον ‘τρόπο’ του!. και αυτοί είναι αποδειγμένα ο στόχος του 3%!. Υπάρχει ακόμα και ένα 7% που είναι με αποπροσανατολισμό.Το κατοχικό σύνδρομο, της ιδιοκτησιακής τάσης, δεν ψεκάστηκε μόνον στην χερσόνησο της Ελλάδας, μα και στην Γαλλία και γερμάνια και Ολλανδία!. Εξ αυτού και παντού στην Ευρώπη, πέριξ μεγάλων κέντρων, έγιναν εκατοντάδες δορυφόροι, μικρογραφίες πόλεων με 100% σχεδόν ιδιοκτησιακή χροιά κατοικίας. Κατά συνέπια δεν πρόκειται περί συνδρόμου, αλλά της παγκόσμιας τάσης των σχετικά εχόντων καθώς και των αμιγών εχόντων, δημιουργίας τάσης του ‘κεραμιδιού’ σαν κατοικία 1η ή εξοχική, και μερικές φόρες και με προεκτάσεις επενδυτικής μορφής, που σήμερα οι κυβερνόντες έχουν βάλει στο στόχαστρο, λόγο της ανικανότητας τους να ‘δουν’ αυτά δεν βλέπουν.
Αυτά τα παγκοσμίως 7% έχει βάλει στης διεργασίες του το γηγενές 3% και όχι μόνον, τουλάχιστον στην εξοχική κατοικία!. Το 3% και όχι μόνον, δίνει δουλειά σε πολλές ειδικότητες στην Ελλάδα, που σήμερα έλλειψη προγραμματισμού και κατευθυνόμενων ταραχών από παραβατικά κόμματα αντιεξουσιαστικής τάσης, έχουν πατώσει….Και έτσι το μέλλον, αν όχι αβέβαιο, είναι δύσκολο!.
Η ένια της λέξης ταραχή, έχει ελαχίστους οπαδούς!. Είναι λιπών άδικο, να σύρετε και να φέρετε ένα κράτος, υπό τους ήχους κυμβάλων της ανομίας. Η αφύπνιση ενόσω εποικείτε, είναι και επιβεβλημένη, για να καταφέρουμε να ορθώσουμε τα πόδια του υγιώς επιχειρώ.
Όλοι φιλέ μου, πρέπει να προτρεπόμενα προς τα εμπρός και άνω…. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι!.
Φιλικά.
Α. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό ελάχιστοι σοβαντίζουν με τον καρκινογόνο ασβέστη, μα με έτερο υλικό, μη υδρόφιλο και χωρίς φουσκώματα όταν στεγνώσει!.
Εάν ο κατασκευαστής είναι μ@λ@κ@ς, και δεν αναμένει τον χρόνο που απαιτείτε για κάθε εργασία και τα πλακώνει, και Αύγουστο να τελειώσει, τον Οκτώβριο θα καθίσει στην μπανάνα!. Κάθε μέρα βλέπουμε κακοτεχνίες….
Α. -
Eξαρτάται αν τις εποχές που θα ψάχνεις γιά σπίτι θα είναι εποχή των αγοραστών , όπως τώρα , η εποχή των πωλητών .
Υπάρχουν φίλε μου, εποχές πωλητών εάν δεν υπάρχουν αγοραστών?!..... οξύμωρο σχήμα….
Και οι δυο μαζί ταξιδεύουν, άλλοτε σε έξαρση, και άλλοτε σε ύπνωση….
Α. -
Ο χρήστης GF έγραψε:
...
Και με τι θα συγκρίνεις τις τιμές τους ? Με ανύπαρκτα διαμερίσματα ?Καλώς ή κακώς θα συγκρίνεις τις τιμές με τα αντίστοιχης χρονολογίας 'μεταχειρισμένα' που υπάρχουν προς πώληση.
Καινούργιο και του 2008 δεν γίνεται πλέον να ταυτιστεί για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω από όλους τους συνφορουμίτες.
Παρόλα αυτά σε κάποιες από τις περιοχές που ανέφερες, υπάρχουν ακόμη οικοδομές σε κατασκευή και ολοκλήρωση. Λίγες μεν αλλά βλέπω να δουλεύουν συνεργεία.
Η τιμή καθορίζετε εξαρχείς με την αντικειμενική.
Ο εκτιμητής μηχανικός, όχι κανένα πιπίνι, οριοθετεί την κατασκευή, και κοστολογεί με γνώμονα την σημερον ημέρα, και προτείνει στον πωλητή. Πέρασε η εποχή που εγίνετο το αντίστροφο. Πρέπει να τεκμηρίωσης την ποιότητα της κατασκευής σου….
Εάν σήμερα η κατασκευή είναι με τελευμένους σοβάδες, υποχρεούσαι από τον νόμο να βάλεις κουφώματα. Δεν ρίχνουν μπετό σήμερα!. και σίγουρα θα βάψεις τα εξωτερικά, γιατί αλλιώς θα θέλεις κουβάδες!. Αυτά «τελειώνουν»!.
Α. -
Το λίνκ που παρέθεσες μιλάει γιά τον ΦΑΠ που ήδη τον υπολόγισα και είπα ότι δυστυχώς πληρώνω ΦΑΠ και γιά το οικόπεδο και γιά τα ακίνητα που είναι εμπόρευμα και μάλιστα με ψηλότερο συντελεστή . Σαν να πλήρωναν τα αμάξια που είναι στις μάντρες και στις αντιπροσωπείες φόρο ενώ είναι απούλητα. Η τα ρούχα .
Δηλαδή, με τα παρόντα δεδομένα (ως και το 2012) θα πλήρωνε κάποιος τα ίδια αν τα μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα που διέθετε ήταν ηλεκτροδοτούμενα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή, με τα παρόντα δεδομένα (ως και το 2012) θα πλήρωνε κάποιος τα ίδια αν τα μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα που διέθετε ήταν ηλεκτροδοτούμενα;
Αυτό ονομάζετε πολιτική αναλγησία. Δεν το εκμεταλλεύομαι, είτε είναι υλικά ανοικοδόμησης στο οικόπεδο, είτε είναι στημένα το ένα επάνω στο άλλο!. Δεν υπάρχουν τα στοιχεία μιας αποπεράτωσης. Δεν παίρνει νερό και ρεύμα, που οριοθετούν την έννοια της κατοικίας. Έχει πληρώσει οικοδομικά μεροκάματα, που ακόμα ανήκουν σε μη αποσβησμένο κεφάλαιο. Χρεώνουν και την πρόθεση του κέρδους?. Κατά συνέπιε πρέπει να φορολογηθούν και τα όνειρα…..
Από την άλλη η λίστα Λαγκαρτ, και τόσοι πολλοί διαπιστωμένοι φοροφυγάδες διαφεύγουν.
Χαρά μου ότι κάτι άρχισε να κουνιέται, αρκεί να γίνει γρήγορα, προτού πεθάνουμε…..
Α. -
Πριν ένα χρόνο ακριβώς :
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Προσφάτως έγραψα - σε άλλο τοπικό - ότι πουλήθηκε διαμέρισμα 6ετίας (νομίζω 2ου ορόφου) στην Άνω Γλυφάδα (προς την πλευρά της Βούλας) 150 τμ στα 340 χιλιάρικα, τα συμβόλαια υπεγράφησαν πριν κάνα 2μηνο αν θυμάμαι καλά...Η Τράπεζα έβαλε τα 200.Μόλις πουλήθηκε και ο 3ος όροφος, ακριβώς από πάνω, ίδιος 150 τμ στα 400.000 ευρώ.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!