-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα.Πήρα τηλέφωνο τον ασφαλιστή μου επειδή το αμάξι κλείνει σε λίγο καιρό τα 2 χρόνια ώστε να ρίξουμε την αξία του στο ασφαλιστήριο.Εκείνος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια ( Γερμανοί).Αυτή τη στιγμή πληρώνω για μια απλή ασφάλεια 270 ευρώ το 6μηνο επειδή έχω και επασφάλιστρο λόγω ηλικίας και σε 2 μήνες που συμπληρώνεται η 2ετία,λήγει και η οδική βοήθεια από τη VW,οπότε η ασφαλιστική ζητάει άλλα 60 ευρώ.Πολλά,πάρα πολλά μου φαίνονται.Ακούω προτάσεις λοιπόν για άλλη εταιρεία,για απλή ασφάλεια+θραύση κρυστάλλων+οδική.Εμενα για 1600ΑΡΙ peugeot 307 sw του 2002 , μου εκανε προσφορα με τα παντα πλην μικτης η anytime 134/6μηνο!
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα.Πήρα τηλέφωνο τον ασφαλιστή μου επειδή το αμάξι κλείνει σε λίγο καιρό τα 2 χρόνια ώστε να ρίξουμε την αξία του στο ασφαλιστήριο.Εκείνος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια ( Γερμανοί).Αυτή τη στιγμή πληρώνω για μια απλή ασφάλεια 270 ευρώ το 6μηνο επειδή έχω και επασφάλιστρο λόγω ηλικίας και σε 2 μήνες που συμπληρώνεται η 2ετία,λήγει και η οδική βοήθεια από τη VW,οπότε η ασφαλιστική ζητάει άλλα 60 ευρώ.Πολλά,πάρα πολλά μου φαίνονται.Ακούω προτάσεις λοιπόν για άλλη εταιρεία,για απλή ασφάλεια+θραύση κρυστάλλων+οδική.έχουμε 2 πληροφορίες που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους:
α)απλή ασφάλεια και β)αξία αυτοκινήτου.
αν 'εχεις απλή ασφάλεια ,είναι αδιάφορη η αξία του αυτοκινήτου (είτε δηλώσεις 100Κ ή 1Κ τα ίδια ασφάλιστρα πληρώνεις) -
Δεν τα ξέρω αυτά.Εννοώ όχι μικτή.Όπως και να'χει εγώ θέλω να ακούσω και άλλες προτάσεις για να αλλάξω ασφαλιστική.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
:oops: Δεν τα ξέρω αυτά.Εννοώ όχι μικτή.Όπως και να'χει εγώ θέλω να ακούσω και άλλες προτάσεις για να αλλάξω ασφαλιστική.Πιθανώς είσαι στην allianz (για να αναφέρεσαι σε Γερμανούς)και έχεις εγγυηση αξίας* για 3 έτη.
Αν δεν σε ενδιαφέρει να αποζημιωθείς σε μια πιθανή ζημιά , στην αξία που το αγόρασες τότε (*αυτό σου παρέχει η κάλυψη που έχεις ως τώρα και για να ισχύει όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να πειράξεις το ασφ/νο κεφάλαιο) μπορείς να ζητησεις την διαγραφή αυτής της κάλυψης και να αποζημιώνεσαι πλέον σε τρέχουσα εμπορική (με παλαιότητα). Αυτό θα σου χαμηλώσει τα ασφάλιστρα σε κάποιο βαθμό.
Τώρα αν θέλεις να δεις και αλλες εταιρίες , χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για την τιμολόγηση [στοιχεία οδηγού/ων , τ.κ. έδρας , στοιχεία αυτοκινήτου , επάγγελμα ιδιοκτήτη (υπάρχει έκπτωση σε ορισμένες εταιρίες), υπάρξη τυχον άλλων ασφαλιστηρίων αυτοκινήτου ή αλλων κλάδων (υπάρχει έκπτωση σε ορισμένες εταιρίες) , πληρωμή με μετρητά ή πάγια εντολή σε κάρτα κλπ].
Αν θέλεις στείλε τα στοιχεία με pm. -
Ξέρει κανείς αν γίνεται ασφάλεια μικρότερης διάρκειας από τρίμηνο? Η μόνο τρίμηνο-εξάμηνο και χρόνος παίζουν...??
Υπάρχουν 'προσωρινές' ασφάλειες...μικρής διάρκειας?
-
Γίνεται αλλά συνήθως μόνο σε εμπόρους. Υπάρχουν μηνιαίες ασφάλειες για τις αντιπροσωπείες Εμπόρους για τα αυτοκίνητα με ΔΟΚ πινακίδες ή προς εξαγωγή. Συνήθως δεν το κάνουν οι εταιρείες σε ιδιώτες. Στο εξωτερικό τα συμβόλαια είναι συμφωνημένης διάρκειας στην Ελλάδα είναι στάνταρ συνήθως. Αν είσαι πελάτης σε μεγάλο πρακτορείο ή μεσίτη ίσως να μπορεί να σου κάνει μικρότερο αλλά αυτό εξαρτάται από τη σχέση σου με το πρακτορείο/μεσίτη και ακολούθως εκείνου με την εταιρεία.
-
Ο χρήστης tiborakos έγραψε:
Ξέρει κανείς αν γίνεται ασφάλεια μικρότερης διάρκειας από τρίμηνο? Η μόνο τρίμηνο-εξάμηνο και χρόνος παίζουν...??Υπάρχουν 'προσωρινές' ασφάλειες...μικρής διάρκειας?
Υπάρχουν συμβόλαια μικρότερα του 3μηνου.
Εχουν μικρό κόστος αν συγκρίνουμε ένα εξάμηνο συμβόλαιο με ένα π.χ.μηνιαίο αλλά δεν είναι το 1/6 του εξαμηνιαίου .Συνήθως έχουν προσαύξηση μηνιαίας διάρκειας και δεν υπολογίζεται η έκπτωση ΒΜ.
(π.χ αν το 6μηνο είναι 180 ευρώ , το μηνιαίο συμβόλαιο είναι 43 ευρώ και όχι 30 όπως ειναι το 1/6 των 180 ευρώ). -
Ενδιαφέρων, ευχαριστώ.
Συνήθως όπου ρωτάω, λένε ότι το μικρότερο είναι 3μήνο. Και τα διάφορα site που εκτυπώνεις μόνο σου το συμβόλαιο, έχουν είτε 6μήνο, είτε χρόνου... -
Έχετε ακούσει κάτι για την Enterprise Insurance Company;
Μου έχουνε πει ότι είναι εταιρεία ασφαλιστική στην Αγγλία και εδώ λειτουργεί ως υποκατάστημα.
Γνωρίζετε κάτι;Για την Αιγαίον και την Μινέττα τι ακούγεται γενικά; Υπάρχει κίνδυνος να κλείσει κτλπ;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Μου έχουνε πει ότι είναι εταιρεία ασφαλιστική στην Αγγλία και εδώ λειτουργεί ως υποκατάστημα.
Γνωρίζετε κάτι;Αν υπαρχει στην Αγγλια εταιρία με το ονομα Enterprise, παλι καλα. Μην ερχεται απο πιο μακρια φοβαμαι...
-
Είναι και οι δύο σοβαρές εταιρείες δεν νομίζω ότι έχεις φόβο.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Γνωρίζετε κάτι;Ψάξε και λίγο στο google θα πάρεις μόνος σου την απάντηση.
http://www.eigplc.com/index.html
Έδρα Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο άρα υπό αυτή την έννοια είναι αγγλική εταιρεία. Βέβαια από όσο ξέρω Γιβραλτάρ και οι άλλες μακρινές αποικίες επειδή έχει το αυτοδιοίκητο αλλά ανήκει στην Αγγλία αποτέλεσαν την έμπνευση για τις λεγόμενες off shore προκειμένου οι εταιρείες να γλιτώνουν χρήματα από την φορολογία. Πόση διαφορά έχει σε τιμή με μια από τις Ελληνικές; Τώρα δεν ξέρω αναρωτιέμαι κι εγώ μήπως το αυτοδιοίκητο εξασφαλίζει και προστασία από την εποπτεία ων αγγλικών αρχών; Δεν το ξέρω μπορεί ναι μπορεί και όχι.Για την Αιγαίον και την Μινέττα τι ακούγεται γενικά; Υπάρχει κίνδυνος να κλείσει κτλπ;
Ελάχιστοι γνωρίζουν με βεβαιότητα και τα περισσότερα από όσα ακούγονται για διάφορες εταιρείες είναι λίγο έως πολύ ράδιο αρβύλα ή υποκεινούμενοι από μικρό εμπορικά συμφέροντα. Αν φοβάσαι επέλεξε ένα γραφείο που υπάρχει χρόνια στην αγορά μιας και θα υπάρχει να σου δώσει λύση αν χρειαστεί ακόμη και σε περίπτωση που κλείσει η εταιρεία.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα.Πήρα τηλέφωνο τον ασφαλιστή μου επειδή το αμάξι κλείνει σε λίγο καιρό τα 2 χρόνια ώστε να ρίξουμε την αξία του στο ασφαλιστήριο.Εκείνος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια ( Γερμανοί).Αυτή τη στιγμή πληρώνω για μια απλή ασφάλεια 270 ευρώ το 6μηνο επειδή έχω και επασφάλιστρο λόγω ηλικίας και σε 2 μήνες που συμπληρώνεται η 2ετία,λήγει και η οδική βοήθεια από τη VW,οπότε η ασφαλιστική ζητάει άλλα 60 ευρώ.Πολλά,πάρα πολλά μου φαίνονται.Ακούω προτάσεις λοιπόν για άλλη εταιρεία,για απλή ασφάλεια+θραύση κρυστάλλων+οδική.Κι εγώ με επασφάλιστρο και απλή είμαι φίλε μου. Στην Αιγαίον και πληρώνω 182/6μηνο. Είναι το πιο φθηνό που βρήκα. Πολλά μου φαίνονται τα δικά σου. Πόσους φορολογίσιμους ίππους είναι το αμάξι;
Αν ψάχνεις για φθηνή ασφάλεια, βάλε τα στοιχεία σου στο insurancemarket.gr και σίγουρα θα βρεις. -
Ευχαριστώ για τη βοήθεια .Τί γνώμη έχετε για την Interlife?
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ετχαριστώ για τη βοήθεια .Τί γνώμη έχετε για την Interlife?Την είχα για ένα 6μηνο. Μια χαρά είναι.
-
Χμμμμμμ,το σκέφτομαι .Αυτή που έχω μαζί με οδική και θραύση κρυστάλλων που θέλω να βάλω θα πάει πάνω από 300 ενώ η Interlife μου βγάζει μια τιμή στα 240 περίπου με τα ίδια πράγματα.Το έψαξα και βλέπω πολύ καλές γνώμες αλλά επίσης βρίσκω πολλά άρθρα που μιλάνε για τα κέρδη της κτλ. ενώ όλοι οι άλλοι έχουν προβλήματα,και αυτό με βάζει σε σκέψεις μην είναι καμιά φούσκα.
-
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τέλος στις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων που είναι ακινητοποιημένα.
Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:
«Με αφορμή δημοσιεύματα περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακόμη και στα ακινητοποιημένα ΙΧ αυτοκίνητα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων τους, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που καταθέτουν πινακίδες στις ΔΟΥ.»
Πηγή: iefimerida
-
'ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ'
Μετά την 'μη αποδοχή' της τρέχουσας ασφάλειας, η ασφαλιστική εταιρία στέλνει χαρτί με ενημέρωση ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο παραμένει σε ισχύ για 30 ημέρες από την ημερομηνία της ειδοποίησης.
Ξέρει κανείς αν στο διάστημα αυτό νομιμοποιείται να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο? 'Η πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει νέα ασφάλεια? Ποιες από τις καλύψεις ισχύουν αν νομιμοποιείται τελικά να κυκλοφορεί?
Φαντάζομαι ο νομοθέτης το προβλέπει αυτό για να μην κυκλοφορεί το αυτοκίνητο ανασφάλιστο, την στιγμή που αναζητάς νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Αν τελικά συνάψεις νέο, από ποια ημερομηνία θα πρέπει να ισχύει αυτό?
-
Ο χρήστης tiborakos έγραψε:
'ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ'Μετά την 'μη αποδοχή' της τρέχουσας ασφάλειας, η ασφαλιστική εταιρία στέλνει χαρτί με ενημέρωση ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο παραμένει σε ισχύ για 30 ημέρες από την ημερομηνία της ειδοποίησης.
Ξέρει κανείς αν στο διάστημα αυτό νομιμοποιείται να κυκλοφορεί το αυτοκίνητο? 'Η πρέπει οπωσδήποτε να βγάλει νέα ασφάλεια? Ποιες από τις καλύψεις ισχύουν αν νομιμοποιείται τελικά να κυκλοφορεί?
Φαντάζομαι ο νομοθέτης το προβλέπει αυτό για να μην κυκλοφορεί το αυτοκίνητο ανασφάλιστο, την στιγμή που αναζητάς νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Αν τελικά συνάψεις νέο, από ποια ημερομηνία θα πρέπει να ισχύει αυτό?
Οσο διαρκουν οι 30 ημερες που σου δινει ο νομος απο την παραλαβη της συστημενης επιστολης, καλυπτεσαι απο το προηγουμενο ασφαλιστηριο, μονο ομως για την αστικη ευθυνη εναντι τριτων. Οι υπολοιπες καλυψεις ειναι προαιρετικες, ισχυουν μονο μετα την πληρωμη τους και δεν καλυπτονται απο την προνοια του νομου για την υποχρεωτικη αστικη ευθυνη.
Το νεο ασφαλιστηριο πρεπει να φροντισεις να ξεκιναει απο οποτε θελεις να εχεις τις προαιρετικες καλυψεις του, και σε καθε περιπτωση μεχρι τη ληξη των 30 ημερων, οποτε μενεις τελειως ανασφαλιστος (και εναντι τριτων). -
Συνεπώς το αυτοκίνητο νομιμοποιείται να κυκλοφορήσει, απλά καλύπτεται μόνο από την αστική ευθύνη έναντι τρίτων.
Αν σε σταματήσουν για έλεγχο, χρειάζεται να έχεις το εν λόγω ειδοποιητήριο μαζί σου, μαζί με το λήξαν ασφαλιστήριο να φανταστώ...*καθότι υποχρεωτική σύμφωνα με τον νόμο είναι μόνο η αστική ευθύνη έναντι τρίτων
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ