-
Γεια σας,
Θέλω να αγοράσω ένα μικρό αυτοκίνητο για δεύτερο. Μένω στον Ωρωπό και οι διαδρομές μου θα είναι 20km τη μέρα σε επαρχιακό δρόμο (μέση ταχύτητα 60-70km/ώρα περίπου) και 2 φορές την εβδομάδα Αθήνα. Ξεκίνησα να σκέφτομαι τα μίνι για να μου έρθει και πιο φτηνά. Μετά όμως σκέφτηκα την παθητική ασφάλεια (θα βάζω μέσα γυναίκα και 2 μικρά παιδιά). Κατά τη γνώμη σας υπάρχει αισθητή διαφορά στην παθητική ασφάλεια μεταξύ μίνι και μικρού; (όλα έχουν 4-5 αστέρια)
π.χ.
Seat Mii με Ibiza
VW Up με Polo
Ford Ka με Fiesta
Renault Twingo με Clio
Hyundai i10 με i20
Skoda Citigo με Fabia
κτλ κτλΑπό χώρους είμαι ΟΚ με τα μίνι (δευτερο αυτοκίνητο). Αξίζει να δώσω τα 2000 ευρώ περίπου παραπάνω (που εννοείται δεν μου περισσεύουν) για περισσότερη ασφάλεια (πχ μεγαλύτερη απορρόφηση κρούσης στο μικρό) για την χρήση που το θέλω. Από κατανάλωση σε περιοδικά βλέπω τα μίνι (βενζίνη) στο 4,5 και μικρά στο 5,5 οπότε δεν βλέπω δραματική διαφορά (πεστε μου αν κάνω λάθος).
Ευχαριστώ,
Χρυσόστομος
-
Γεια σας,
Θέλω να αγοράσω ένα μικρό αυτοκίνητο για δεύτερο. Μένω στον Ωρωπό και οι διαδρομές μου θα είναι 20km τη μέρα σε επαρχιακό δρόμο (μέση ταχύτητα 60-70km/ώρα περίπου) και 2 φορές την εβδομάδα Αθήνα. Ξεκίνησα να σκέφτομαι τα μίνι για να μου έρθει και πιο φτηνά. Μετά όμως σκέφτηκα την παθητική ασφάλεια (θα βάζω μέσα γυναίκα και 2 μικρά παιδιά). Κατά τη γνώμη σας υπάρχει αισθητή διαφορά στην παθητική ασφάλεια μεταξύ μίνι και μικρού; (όλα έχουν 4-5 αστέρια)
π.χ.
Seat Mii με Ibiza
VW Up με Polo
Ford Ka με Fiesta
Renault Twingo με Clio
Hyundai i10 με i20
Skoda Citigo με Fabia
κτλ κτλΑπό χώρους είμαι ΟΚ με τα μίνι (δευτερο αυτοκίνητο). Αξίζει να δώσω τα 2000 ευρώ περίπου παραπάνω (που εννοείται δεν μου περισσεύουν) για περισσότερη ασφάλεια (πχ μεγαλύτερη απορρόφηση κρούσης στο μικρό) για την χρήση που το θέλω. Από κατανάλωση σε περιοδικά βλέπω τα μίνι (βενζίνη) στο 4,5 και μικρά στο 5,5 οπότε δεν βλέπω δραματική διαφορά (πεστε μου αν κάνω λάθος).
Ευχαριστώ,
Χρυσόστομος
-
Γεια σας,
π.χ.
Seat Mii με Ibiza
VW Up με Polo
Ford Ka με Fiesta
Renault Twingo με Clio
Hyundai i10 με i20
Skoda Citigo με Fabia
Ευχαριστώ,
Χρυσόστομος
-
κανά χιλιάρικο είναι η διαφορά κ σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα πιο μικρή! η διαφορά αυτή δικαιολογείται 100% σε ποιοτητα εσωτερικού, ποιότητα κύλισης και χώρους αλλά κ εξοπλισμό (κάποια μίνι έχουν κάτι κουφές ελλείψεις στον εξπλισμό)
για εμένα για τη χρήση που το θες, πάρε μικρό κ όχι μίνι -
Έχουν διαφορά στην ασφάλεια εφόσον μιλάμε για σύγκρουση με άλλο όχημα ακόμα και αν έχουν τα ίδια αστέρια, λόγω μεγαλύτερη μάζας. Για αυτό άλλωστε το euroncap λέει να μη συγκρίνεις με τα τεστ του αυτοκίνητα άλλης κατηγορίας.
+όσα είπε ο chemic!
Η διαφορά στην κατανάλωση φαίνεται να είναι τόσο, ~20% παραπάνω. -
Κι εγω θα διαλεγα το μεγαλυτερης κατηγοριας..Πιο 'αμαξι' και καλυτερη παθητικη ασφαλεια κι ας χανει λιγο σε επιδοσεις και καταναλωση.. Δε το θες για πολη αλλωστε..
-
Αφού έχεις αμάξι γιατί δεν το χρησιμοποιείς;
Οι διαδρομές είναι μικρές και όσο και να καίει θα είναι φθηνότερο από την αγορά καινούριου μικρού.
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Φυσικά και χρησιμοποιώ το μεγάλο που υπάρχει αλλά δουλευει και η σύζυγος σε διαφορετική περιοχή. Τα δύο αυτοκίνητα είναι απαραίτητα. Είχα ένα Fabia έφτασε 200.000km ζήταγε και το πούλησα. -
Aπό αυτά που παραθέτεις θα προτιμούσα το fiesta λόγω ποιότητας κύλισης, κρατήματος, προσεγμένου εσωτερικού, καλής αξιοπιστίας και παθητικής ασφάλειας.
-
Aπό αυτά που παραθέτεις θα προτιμούσα το Clio λόγω ποιότητας κύλισης, κρατήματος, προσεγμένου εσωτερικού, καλής αξιοπιστίας και παθητικής ασφάλειας.
Κατηγορία μίνι VS μικρά.Διαφορές παθητ.ασφάλειας;