Λοιπον παιδια φοιτητης και κατοχος διπλωματος εδω και μερικους μηνες, ψαχνω να αγορασω ενα αυτοκινητο. Θελω να συνδυαζει, οικονομια, σπορ οδηγηση και ομορφια. Επισης το θελω 5πορτο. Το budget μου ειναι 11-15 χιλιαρικα max. Απ οσο εχω ψαξει εχω καταληξει στις εξης επιλογες:
-
Seat ibiza fr. Στο ibiza εχω δει 2 εκδοσεις, την μια με τον 1.2 tsi 105 αλογα, και η αλλη 1.6 95 αλογα diesel
-
Ford fiesta. το καινουριο δεν μου αρεσει που βγηκε τωρα, αν παω θα παω για το προηγουμενο, εδω κοιτουσα για diesel, αλλα το 1.6 ειναι ακριβο και το 1.4 εχει λιγη ιπποδυναμη
3.Opel corsa επισης diesel αλλα ειναι στα ιδια λεφτα με το φιεστα.
4.VW Polo 1.2 tsi 105hp αν και ουτε το εσωτερικο με τρελαινει και ειναι ουσιαστικα κ ενα μικροτερο golf.
Η πρωταρχικη μου επιλογη ειναι το ibiza. Παρολαυτα εχω ακουσει καποιες κακες κριτικες οσον αφορα το στησιμο του αυτοκινητου, και με απασχολει καπως και η καταναλωση στον tsi, αν και ξερω οτι ειναι μικρη, γιατι ασ πουμε οτι δεν το παω και πολυ μαζεμενα το αμαξι..Επισης σε οποιο και να επιλεξω, δε θελω την βασικη εκδοση αλλα με ολα τα φουλ εχτρα. κ αυτος ειναι και ενας λογος που με ελκυει και το ιμπιζακι με τον 1.2. Τελος, με νοιαζει να εχει το αμαξι καλα κρατηματα, διοτι με το πεζο 207 του κολλητου μου μολις περασει τα 100 στην κηφισιας σε καθε υποψια λακουβας νομιζω οτι βρισκομαι σε βαρκα και οχι σε αυτοκινητο..αυτα πανω κατω, οποια αλλη προταση δεκτη. Να σημειωσω οτι μιλαω παντα για κατι καινουριο και οχι μεταχειρισμενο