-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Κάποια στιγμή πρέπει να γράψω και γω τις εμπειρίες μου αλλά να περάσει πρώτα το εξάμηνο να μη μας κυνηγάν
Γράψε και μην ακούς τις ραδιο αρβύλες. Πουστόνεος
για στρατοδικείο είμαι τόμας άσε να περάσει το 6μηνο να παραγραφούν τα αδικήματα
μαντραπήδα?
αν δεν έχεις κάνει μαντραπήδα δεν έχεις πάει στρατό
+1!
Βέβαια εγώ δεν είχα μάντρα στην ΛΑΦ, αλλά 'πιωμένο' δόκιμο που είχε πιεί τα μανιταράκια του και εκτελούσε καθήκοντα ΑΥΔΜ.
Είχα ραντεβού για ένα ξεχαρμάνιασμα και ο δόκιμος μαστούρωνε στην λέσχη.
Ποιό μετά είχα βγάλει αντικλείδια και ανάλογα τον ΑΥΔΜ την κοπάναγα -
το θέμα είναι οτι σε μερικούς φαίνεται παράλογο να σε μαντρώνουν σε κατασκηνώσεις καθυστερημένων απλά για να σου κάνουν καψόνια και να μην χάσουν την δουλεία τους οι μονιμάδες...
ούτε πολεμική τέχνη θα μάθω, ούτε σκοποβολή , ούτε στρατηγικές μάχης... θα χάσω ένα ωραίο καλοκαιράκι που αντί να είμαι στα Χανία (στο τελευταίο μου φοιτητικό καλοκαίρι) και να γκ@υλαντίζω ηλιοκαμένες μπραζιλοφορούσες κορασίδες θα μυρίζω τις κάλτσες του τάκη και αυτός την επίδραση της μεσογειακής κουζίνας στα αεριά μου ...
-
Ο χρήστης JIM A3 έγραψε:
Ι5Ψ δεν παιρνεις ετσι ευκολα...Εισαι αναγκασμενος να παγωνεις τη ζωη σου για οσο καιρο παλευεις να το παρεις.Σου δινουν 6μηνες-ετησιες αναβολες,παρουσιαζεσαι συνεχως σε κεντρα και περνας συνεχως τα ιδια και τα ιδια...Καλυτερα λοιπον βαζεις το κεφαλι κατω και υπηρετεις το 9μηνο σου.Καταρχάς γιατί αναφέρεσαι σε Ι5Ψ? Το Ι5 είναι ένα. Από εκεί και πέρα δεν βλέπω πως ¨παγώνεις¨τη ζωή σου παίρνοντας αναβολές, αλλά δεν την παγώνεις αν πας φαντάρος . Απλά η όλη διαδικασία θέλει περίπου 2μισι χρόνια, δηλαδή θέλεις 1μισι χρόνο παραπάνω για να πάρεις ενα χαρτί που θα σου λέει πως δεν έχεις στρατιωτική υποχρέωση, αν δεν ξεκινήσεις τη διαδικασία πιο νωρίς.
Κάποιος λοιπόν μπορεί να βάλει το κεφάλι κάτω και να υπηρετήσει ενώ δεν θέλει και αυτό μπορεί να οφείλεται σε:
α) λόγους προσωπικής ηθικής, με την οποία αν και δεν συμφωνώ, μου είναι απολύτως σεβαστό.
β) λόγους κοινωνικής πίεσης, που προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο, αλλά δεν συμβαίνει με όλους.Το ότι παίρνεις Ι5 δύσκολα πάντως δεν είναι ένας απο αυτούς.
-
δεν ειναι ενα , αλλο το ψυχολογικο , αλλο το σωματικο
με σωματικο (οχι επεμβασεις κτλ , μονιμο σοβαρο προβλημα) μπορεις να παρεις αμεσα απολυτηριο
για ψυχολογικο ισχυει αυτο που ειπωθηκε για τα 6μηνα, με τη 3η φευγεις
-
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Κάποιος λοιπόν μπορεί να βάλει το κεφάλι κάτω και να υπηρετήσει ενώ δεν θέλει και αυτό μπορεί να οφείλεται σε:
α) λόγους προσωπικής ηθικής, με την οποία αν και δεν συμφωνώ, μου είναι απολύτως σεβαστό.
β) λόγους κοινωνικής πίεσης, που προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο, αλλά δεν συμβαίνει με όλους.Το ότι παίρνεις Ι5 δύσκολα πάντως δεν είναι ένας απο αυτούς.
θα βαλω κι αλλο ενα:
γ) γιατι δεν εισαι ξεφτιλας να προσπαθεις να παρουσιασεις ενα προβλημα που στην ουσια δεν εχεις και γιατι δεν εισαι ξεφτιλας να προσπαθεις να αποφυγεις αυτο που κανονικα περνουν ολοι
επειδη εχω κοντινο μου ατομο που απεκτησε προβλημα μεσα στο στρατο (και τελικα εφυγε) , οπως επισης ξερω και ατομα που εχουν σοβαρα προβληματα υγειας και δικαιολογημενα δεν υπηρετησαν , αισθανομαι προσβολη και θυμο να μοιραζονται τα γιωτοχαρτα με το κιλο σε ατομα που δε θα πρεπε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ειναι ενα , αλλο το ψυχολογικο , αλλο το σωματικομε σωματικο (οχι επεμβασεις κτλ , μονιμο σοβαρο προβλημα) μπορεις να παρεις αμεσα απολυτηριο
για ψυχολογικο ισχυει αυτο που ειπωθηκε για τα 6μηνα, με τη 3η φευγεις
Αυτό δεν είναι ορθό, το Ι5 είναι ένα, και το μόνο που αναφέρει είναι πως έχεις νομίμως απαλλαχθεί. Αυτό μπορεί να γίνει για οποιοδήποτε λόγο, ανάμεσα στους οποίους οι ψυχολογικοί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση 2 ετών αναβολών, εκτός ίσως απο πολύ βαριές περιπτώσεις.
-
στο χαρτι λεει οτι εχεις νομιμη απαλλαγη ή οτι υπηρετησες (πού και τι εκανες) . δεν εξηγει το λογο , ουτε εχει καποιο Ι γιατι ειναι προσωπικο δεδομενο σε αυτο συμφωνοι
το κρατος βεβαια ξερει, γιατι και να εχεις υπηρετησει σαν αοπλος δε μπορεις να πας σε σωματα ασφαλειας. οσο για τον ιδιωτικο τομεα απλα δε νοιαζεται κανεις
επισης μπορει να υπηρετεις και να εισαι αοπλος με ψυχολογικο Ι, ενω σωματικα εισαι τζιτζι (εδω κοροιδευομαστε κανονικα βεβαια.. )
-
θα βαλω κι αλλο ενα:
γ) γιατι δεν εισαι ξεφτιλας να προσπαθεις να παρουσιασεις ενα προβλημα που στην ουσια δεν εχεις και γιατι δεν εισαι ξεφτιλας να προσπαθεις να αποφυγεις αυτο που κανονικα περνουν ολοι
επειδη εχω κοντινο μου ατομο που απεκτησε προβλημα μεσα στο στρατο (και τελικα εφυγε) , οπως επισης ξερω και ατομα που εχουν σοβαρα προβληματα υγειας και δικαιολογημενα δεν υπηρετησαν , αισθανομαι προσβολη και θυμο να μοιραζονται τα γιωτοχαρτα με το κιλο σε ατομα που δε θα πρεπε
Αυτό μου κάνει περισσότερο σε μαζοχισμό. Θα συμφωνήσω πως το Ι5 είναι φλώρικη λύση (σε σχέση με το να γίνει ανυπότακτος η αρνητής). Πάντως το θέμα είναι πως όποιος δεν θέλει να πάει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν θα πάει. Αυτό μάλλον το ήξερες και απο πριν. Άρα το προσπαθεις να 'αποφυγεις αυτο που κανονικα περνουν ολοι' γίνεται 'προσπαθεις να αποφυγεις αυτο που κανονικα περνουν ολοι οι πρόθυμοι' και συνεπώς με αφήνει αδιάφορο.
-
πιστεψε με εγω ημουν ο πιο απροθυμος απο ολους και ακομα ειμαι καθετα αρνητικος με την ιδεα του στρατου
ομως δε πιστευω οτι ειμαι καποιο ιερο προβατο , αυτο ειναι ολο
εκανα αυτα που επρεπε να κανω και μου ζητησαν να κανω , εκανα χρηση οσων δικαιωματων μου εδινε ο νομος και καταφερα να διεκδικησω για να περασω καλυτερη θητεια ( δεν ημουν δηλαδη τοσο προθυμος ωστε να παω σε αλεξιπτωτα για παραδειγμα ,ε κανα απλα τα ελαχιστα απαιτουμενα ) και ποτε μου δε παριστανα τον αρρωστο ή τον ανικανο για να τη σκαπουλαρω (εις βαρος αλλων συναδελφων μου γιατι οταν δεν εβλαπτα κανενα η μαλακια και το ξυσιμο πηγαινε συννεφο)ο καθενας βεβαια πραττει αναλογα με τη συνειδηση του και κρινεται φυσικα αναλογα
-
θα βαλω κι αλλο ενα:
Ειλικρινά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Δεν είμαι υπέρ των κακουχιών αλλά από την άλλη, οι λιπόψυχοι στον στρατό θα είναι έτσι παντού στην ζωή και αυτό σίγουρα δεν τους βοηθάει...
-
πιστεψε με εγω ημουν ο πιο απροθυμος απο ολους και ακομα ειμαι καθετα αρνητικος με την ιδεα του στρατουομως δε πιστευω οτι ειμαι καποιο ιερο προβατο , αυτο ειναι ολο
εκανα αυτα που επρεπε να κανω και μου ζητησαν να κανω , εκανα χρηση οσων δικαιωματων μου εδινε ο νομος και καταφερα να διεκδικησω για να περασω καλυτερη θητεια ( δεν ημουν δηλαδη τοσο προθυμος ωστε να παω σε αλεξιπτωτα για παραδειγμα ,ε κανα απλα τα ελαχιστα απαιτουμενα ) και ποτε μου δε παριστανα τον αρρωστο ή τον ανικανο για να τη σκαπουλαρω (εις βαρος αλλων συναδελφων μου γιατι οταν δεν εβλαπτα κανενα η μαλακια και το ξυσιμο πηγαινε συννεφο)ο καθενας βεβαια πραττει αναλογα με τη συνειδηση του και κρινεται φυσικα αναλογα
Κοίτα επειδή γενικά παρακολουθώ τον αντίλογο, εκτιμώ τα ποστ σου, απλά είμαι κάθετα αντίθετος με τη λογική του 'πρέπει¨. Όσο λοιπόν και αν έψαξα δεν έχω βρει κάτι που να νομιμοποιεί ή να δικαιολογεί αυτή την υποχρέωση, και εννοώ σε όρους πολιτικής φιλοσοφίας και όχι βέβαια τον στρατολογικό νόμο (πολύ περισσότερο στην Ευρώπη το 2013). Άλλωστε τα πρέπει του εκάστοτε νόμου δεν είναι θέσφατα, όπως έπρεπε να ακούς τον αφέντη σου αν ήσουν δούλος, έπρεπε να κάνεις το σταυρό σου αν δεν ήθελες να καταλήξεις στη πυρά, έπρεπε να μην ψηφίζεις αν είσαι γυναίκα, ή έπρεπε να αποκηρύξεις την κομμουνιστική ιδεολογία.
Συνεπώς εγώ είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους όσους δεν το επιθυμούν. Στο κάτω κάτω αν κανένας από όσους είναι αντίθετοι δεν πήγαιναν, η θητεία θα καταργούταν de facto την επόμενη ημέρα. Όσο κόσμος που είναι αντίθετος πηγαίνουν για Χ,Υ, Ζ λόγους η κατάσταση δεν θα αλλάξει.
-
κοιτα επι της ουσιας θα μπορουσα να συμφωνησω με τη θεση σου κυριως γιατι οπως θα ξαναπω ουτε εμενα μου αρεσει ο στρατος , ηταν κατι δυσκολο για μενα
ομως υπαρχουν και καποια αλλα πραγματα τα οποια πρεπει να σκεφτομαστε
οτι αυτη η χωρα δεν ειναι σε θεση να εχει κανονικο επαγγελματικο στρατο για αυτο και εχουμε αυτο το 'πραγμα' , το οποιο ομως τελικα μαλλον θα ειναι σε θεση να αντιδρασει αρκετα σωστα αν ποτε χρειαστει
και μη μου πεις οτι ειμαστε στο 2013 και δε θα χρειαστει γιατι αυτο δεν εχει λογικη , η στραβη παντα αιωρειται (δυστυχως)ο απλος κοσμος σιγουρα χανει το χρονο του , ταλαιπωρειται κτλ κτλ και πιστεψε με οτι αν πας αυτη τη στιγμη σε ενα στρατοπεδο κανενας δε γουσταρει που ειναι κλεισμενος εκει μεσα, ολοι θα ηθελαν να βρισκονται καπου αλλου αυτη τη στιγμη
δεν πιστευω οτι υπαρχουν τοσοι καυλωμενοι , οπως πιστευω οτι αυτοι που ειναι καυλωμενοι για τις λιγες καλες στιγμες του στρατου δεν αντεχουν τη καθημερινοτητα και μιζερια τουακομα και τα 'κομμαντα' οταν σηκωνονται 2-4 τα ξημερωματα να φυλαξουν σκοπια και μετα πρεπει να σηκωθουν παλι στις 6 και μεχρι τουλαχιστον τις 3-4 το απογευμα να ειναι στο ποδι , δε γουσταρουν πολυ απλα
παραβλεποντας ολα τα στραβα που εχει ο στρατος, το χασιμο χρονου, τη πολυπλοκη και ανουσια συνθετη οργανωση, το ενα σωρο αχρηστες μοναδες που ποτε δεν ειναι σωστα επανδρωμενες παμε στο παρασυνθημα τι κανεις εσυ και τι εισαι εσυ απεναντι στους αλλους
δυστυχως (θα συνεχιζω να λεω δυστυχως ) αυτο ειναι κατι που πρεπει να περασουν ολοι
το να κανουμε επανασταση και να μη πηγαινουμε μαζικα , απλα ειναι ανεφικτο και γιατι δεν εναντιωνονται ολοι ετσι απλα στο νομο και γιατι καποιοι αισθανονται την 'υποχρεωση απεναντι στη πατριδα' , πραγμα το οποιο εμενα με συγκινει μεχρι ενα σημειο μεν αλλα δε τρελαινομαι κιολαςοποτε ο πολυς κοσμος θα σκυψει το κεφαλι αν θες και θα φαει το αγγουρι γιατι ετσι πρεπει, γιατι ετσι εχουν αποφασισει οτι ισχυει σε αυτη τη χωρα για τους ελληνες πολιτες οπως ισχυει για παραδειγμα το τελος κυκλοφοριας μετρο που εμενα μου φαινεται ακομα πιο αδικο απο τη θητεια , ή το να γινεται ενας αλβανος ελληνας κανοντας το 1/3 της δικης μου θητειας
(Δεν εχω προβλημα να παιρνουν την υπηκοοτητα οσοι ειναι χρονια εδω , αλλα οχι με τετοια ψηφοθηρικη ξεφτιλα , να γευτουν ολο το πακετο εφοσον θελουν τοσο πολυ να γινουν ελληνες, οπως και αυτοι που γεννηθηκαν ελληνες. οι ελληνες στο κατω κατω δε ζητησαν να ειναι και ελληνες.. )και παμε στο τι κανω εγω και ο καθε 'Εγω'
θα αφησω την ουρα μου απ'εξω? και αν ναι γιατι? ποιος ειμαι εγω? και γιατι ειμαι ?
τα αλλα παιδια που θα πανε εκει , θα φανε το κρυο , τη ταλαιπωρια , το σπασιμο νευρων και διαφορα κουσουρια που θα αποκτησουν εκει δεν τα γεννησε μανα? μονο εμενα γεννησε μανα?οσο υπαρχουν ατομα που τη σκαπουλαρουν , τοσο μεγαλυτερο προβλημα δημιουργειται σε ενα στρατο που αρνειται να δει τη πραγματικοτητα και συνεχιζει και εχει ενα σωρο υποστελεχωμενες μοναδες
οταν εγω θα αποφασισω να μην παω, καποιος αλλος θα πρεπει να κανει αυτα που εγω κανονικα θα καναδεν προκειται να σταματησουν οι δουλειες που πρεπει να γινουν εκει μεσα, δε προκειται να μη γινει η ταδε σκοπια, απλα καποιοι θα κανουν να κοιμηθουν σαν ανθρωποι μηνες , να πανε σπιτι τους μηνες και γενικα να ηρεμησουν για να περασει πιο ευκολα ο καιρος και ολα αυτα επειδη εγω αρνηθηκα να μοιραστω μαζι τους (Στο βαθμο που μπορει ο καθενας εννοειται ) το βαρος
σιγουρα υπαρχει και ο αντιλογος σε αυτο, δηλαδη οτι και κοσμος να υπαρχει θα βρουν κατι να σε κανουν και να μη καθεσαι, πολλες φορες ανουσιο οπως το να φυλας ενα ασχετο κτιριο παρεα με καμερες
ομως αυτο ειναι μαλακια των καραβαναδων..
κανε πρωτα αυτο που πρεπει και μετα βριζε τους ολη μερα , γιατι πολλοι απο αυτους ειναι μπετα και τους αξιζουν τα χειροτερα , ομως κανε τουλαχιστον πρωτα αυτο που πρεπει
αν δε βρισκεσαι καπου που ενδεχομενως θα χρειαζοσουν πραγματικα , τοτε απλα δημιουργεις προβλημα εστω και αθελα σου , εστω και χωρις να το ξερεις , σε ατομα που μαλλον ποτε δε θα γνωρισεις
ομως ποσο διαφορετικα ειναι αυτα τα ατομα απο σενα ?οσο για το οτι ειμαστε ευρωπαικη χωρα και δεν θα πρεπε να εχουμε υποχρεωτικο στρατο , κανεις λαθος..
ψαξε να δεις πολλες 'πολιτισμενες χωρες' με υποχρεωτικη θητεια και μαλλον θα εκπλαγειςο στρατος πρωτος και καλυτερος θα πω οτι δεν ειναι για ολους, δεν κανουν ολοι για στρατιωτες (εδω δε κανουν και καποιοι που ειναι στρατιωτικοι, αλλα τεσπα.. ελλαδα ) , ομως μεχρι να βρεθει καποια ουσιαστικη λυση που να μην εξυπηρετει μικροσυμφερονται απλα αποδεχεσαι τη πραγματικοτητα και το περνας οπως ολοι ή εστω οι περισσοτεροι
αν σε ενοχλει τοσο κανε κατι να αλλαξει , αλλα καντο αφου εσυ εισαι σωστοςουτε εγω θα ηθελα το παιδι μου να παει στρατο και ηδη (χωρις καν να εχω) νιωθω ασχημα που σκεφτομαι οτι καποτε θα το ζησω αυτο, αλλα δε θα το αφηνα ποτε στην απ'εξω και στην 'ασφαλεια' του , ουτε φυσικα θα επικροτουσα την επιλογη του (για μιλαμε για ενηλικο) αν τελικα για χ,y λογους ηταν αυτη
ειναι μηνες απο τη ζωη σου και μαλιστα κακοι και ατελειωτοι (και οποιος λεει οτι περασε καλα στο στρατο λεει μαλακιες και πολυ θα ηθελα να ημουν εκει διπλα του να τον τρολλαρω οταν δε θα τη παλευει ) που κανεις δε θα σου δωσει πισω , αλλα δυστυχως καμια φορα πρεπει να δινουμε κιολας
-
κοιτα επι της ουσιας θα μπορουσα να συμφωνησω με τη θεση σου κυριως γιατι οπως θα ξαναπω ουτε εμενα μου αρεσει ο στρατος , ηταν κατι δυσκολο για μεναομως υπαρχουν και καποια αλλα πραγματα τα οποια πρεπει να σκεφτομαστε....
Εντάξει όποιος και να είσαι φώναξε τον κιούση πίσω στο πληκτρολόγιο
-
γιατι βρε ντιμικ, ειπα κατι διαφορετικο σε σχεση με το τι ελεγα τοσο καιρο ?
ή νομιζεις οτι αν ηθελα αναβολη δεν επαιρνα..? 2 ειχαν παρει στη μοναδα μου αν πηγαινα βεβαια να γινω ο 3ος μεσα σε 3 μηνες μαλλον θα με στολιζαν με αδειες , αλλα δεν πηγα..
εμενα η μαλακια και η αδικια του στρατου ειναι που με ενοχλησε, οχι η ιδια η θητεια
-
κιούσι μετά από όλο αυτό το παραλήρημα δεν κατάλαβα, πιο το νόημα να έχεις αυτό το θέατρο του παραλόγου ?
φύλαξη της χώρας?
μάθημα βρώμας ?
κέρδος? -
κανενα βρε ρεντ, πραγματικα κανενα
ισως μονο το οτι καταλαβαινεις πώς δεν εισαι και κατι γαματο οπως μπορει να νομιζες πιο πρινοταν θα μαζευεις κωλοχαρτα και θα τρεχουν τα ζουμια απο τα σκουπιδια πανω σου θα με θυμηθεις
τελοσπαντων εγω ετσι το βλεπω , οτι ειναι κατι που ειναι για ολους και εγω δεν ειμαι ξεχωριστος
ή οτι ειναι κατι που εχουν περασει ολοι και δεν ειμαι λιγοτερο ικανος απο τους αλλους αν θες..οτι ειναι μαλακια και χασιμο χρονου ειναι μια σταθερη μου αποψη , ομως μεχρι να υπαρξει μια σοβαρη και βιωσιμη αντιπροταση* δε μπορεις να κανεις και κατι αλλο
και το να γινει σε μια νυχτα καταργηση της θητειας πιστευω οτι θα δημιουργησει προβληματα αντι τελικα να λυσει*του στυλ να εκπαιδευεσαι λιγο καιρο και στη συνεχεια ανα καποιους μηνες ή χρονια με ουσιαστικη εκπαιδευση και να εισαι ουσιαστικα ετοιμοπολεμος , χωρις να εχουμε ενα σωρο αχρηστες μοναδες και να καθονται οι φανταροι στο ψωλοκρυο χωρις κανενα απολυτως νοημα να φυλανε κοτετσια και σκουριασμενα παλιοσιδερα
αν κατι τετοιο γινεται να δουλεψει , μακαρι να ισχυσει -
γιατι βρε ντιμικ, ειπα κατι διαφορετικο σε σχεση με το τι ελεγα τοσο καιρο ?ή νομιζεις οτι αν ηθελα αναβολη δεν επαιρνα..? 2 ειχαν παρει στη μοναδα μου αν πηγαινα βεβαια να γινω ο 3ος μεσα σε 3 μηνες μαλλον θα με στολιζαν με αδειες , αλλα δεν πηγα..
εμενα η μαλακια και η αδικια του στρατου ειναι που με ενοχλησε, οχι η ιδια η θητεια
Επίσης αν τελικά πας και μπορείς βγες άοπλος (ασε τη περηφάνεια) , γλιτώνεις πολύ πραγμα
Πέρα από την περηφάνεια (που πρέπει να υπάρχει) το γιώτα σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. Γι' αυτό όποιος μπορεί καλό είναι να το αποφεύγει.
Αυτά είναι παραμύθια
Εκτός αν ζεις στο 60 ή σε κάνα χωριό όπου τα νέα αυτά κυκλοφορούν και δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν
Έχεις δει ποτέ απολυτήριο στρατού ? Προσωπικά έχω πολλούς γνωστους με Ι και δεν είχαν πουθενά θέμα
Εγώ δυστυχώς δεν είχα κάποιο πάτημα και είμαι Ι1 και θα τρώω και τις επιπλέον μαλακίες
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
Η αλήθεια είναι ότι είχε πέσει πολύ γκρίνια όταν ήσουν μέσα , τώρα όμως διαβάζω όσα σου λέγαμε όλοι τότε.
Στην πραγματικότητα αυτό είναι που λέγαμε και κορόιδευαν πολλοί, ότι 'γίνεσαι άντρας', περνάς μια δύσκολη κατάσταση αλλά μετά μπορείς να βλέπεις τα πράγματα με άλλο πιο ώριμο και κατασταλαγμένο μάτι, όπως ακριβώς κάνεις τώρα.
-
τοτε ειχα ακομα lg
αν καποιος και σημερα μου ελεγε οτι θελει να τη σκαπουλαρει , θα του ελεγα τα ιδια
χωρις αυτο να σημαινει οτι δε θα πρεπε να ντρεπεται και καθολου
απλα καποιες φορες βλεπεις τον αλλον που καλοπερναει επειδη κοροιδευει (δε μιλαω για προβλημα κανονικο) και τον ζηλευεις
και πολλες φορες μεταξυ μας ή και οταν δεν ηταν παροντα αυτα τα ατομα λεγαμε οτι καλα κανουν και μπραβο τους (και ας γ@μουσαν τελικα εμας)ομως αυτα δεν εχουν σχεση με το τι τελικα επιλεγεις να κανεις εσυ , γιατι αρκετοι ανθρωποι - μαλλον ευτυχως- εχουν ηθικους φραγμους
ακομα και σημερα δε σου λεω με το χερι στη καρδια οτι αν μου ελεγε καποιος γιατρος/γνωστος να υπηρετησω αοπλη θητεια θα ελεγα οχι , υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να το δεχομουν (ειδικα και πλεον που ξερω πολυ καλα τη διαφορα)
δε χρειαστηκε να βρεθω σε τετοιο διλημμα για να ξερωαυτο που ξερω ομως ειναι οτι στα μετρα του δυνατου δεν πηγα ποτε σε γιατρο να παρω αναρρωτικη χωρις λογο , ή να βολευτω σε τετοιο βαθμο που να πηδαω κανονικα και ασταματητα τους υπολοιπους
κανεις δεν ειναι τελειος και ολοι κοιταμε πρωτα τη παρτη μας , αυτο ειναι και το πιο λογικο νομιζω
ομως ακομα και το 'κοιταω τη παρτη μου' εχει νομιζω αρκετες διαβαθμισειςκαι παλι παντως θα πω μπραβο σε αυτον που εκανε τα κολπα του, μαγκια του απλα εγω δε μπορουσα να τα κανω
οπως και μαγκια του αυτου που αντεγραφε στη σχολη (πραγμα που επισης δε μπορεσα να κανω) , οπως και μαγκια του αυτου που κλεβει την εφορια, αυτου που τα τρωει απο τη γκομενα του, αυτον που γλειφει ο,τι βρει για να παει μπροστα κοκ...μαγκια τους , απλα εγω δε μπορω να τα κανω και οσες παρατυπιες εχει τυχει να κανω στη ζωη μου παντα με εκαναν να αισθανομαι ασχημα
οποτε δεν ειναι μονο θεμα ακεραιοτητας , αλλα και ικανοτητας του να νιωθεις καλα με τον εαυτο σου κανοντας διαφορα πραγματα και οποιος μπορει και ζει μετα ανετα με αυτα , μαγκια του... -
το μόνο ενδιαφέρον πράγμα που μπορεί να έχει η θητεία, είναι να ρίξεις καμιά βολή, καμιά χειροβομβίδα, καμιά οπλοβομβίδα. Που στο κάτω κάτω κατά 99% δεν πρόκειται να σου δοθεί η ευκαιρία να το κάνεις (χωρίς να κινδυνεύεις να σε σκοτώσουν κι όλας )
Αν είναι και να την κάνεις και άοπλος για να γλυτώσεις τις σκοπιές ΕΝτάξει, τους πρώτους μήνες είναι ζόρι, μετά σε καμιά μονάδα 1000 φορές 2-4 με 'κολλητό' παρά θ/φ και μαγειρεία
-
αμα ειναι με το κολλητο πες παει στο διαολο, οταν κανεις κατι 3ωρα σερι με απαλευτους ομως
Περί Θητείας [#3]