κοιτα επι της ουσιας θα μπορουσα να συμφωνησω με τη θεση σου κυριως γιατι οπως θα ξαναπω ουτε εμενα μου αρεσει ο στρατος , ηταν κατι δυσκολο για μενα
ομως υπαρχουν και καποια αλλα πραγματα τα οποια πρεπει να σκεφτομαστε
οτι αυτη η χωρα δεν ειναι σε θεση να εχει κανονικο επαγγελματικο στρατο για αυτο και εχουμε αυτο το 'πραγμα' , το οποιο ομως τελικα μαλλον θα ειναι σε θεση να αντιδρασει αρκετα σωστα αν ποτε χρειαστει
και μη μου πεις οτι ειμαστε στο 2013 και δε θα χρειαστει γιατι αυτο δεν εχει λογικη , η στραβη παντα αιωρειται (δυστυχως)
ο απλος κοσμος σιγουρα χανει το χρονο του , ταλαιπωρειται κτλ κτλ και πιστεψε με οτι αν πας αυτη τη στιγμη σε ενα στρατοπεδο κανενας δε γουσταρει που ειναι κλεισμενος εκει μεσα, ολοι θα ηθελαν να βρισκονται καπου αλλου αυτη τη στιγμη
δεν πιστευω οτι υπαρχουν τοσοι καυλωμενοι , οπως πιστευω οτι αυτοι που ειναι καυλωμενοι για τις λιγες καλες στιγμες του στρατου δεν αντεχουν τη καθημερινοτητα και μιζερια του
ακομα και τα 'κομμαντα' οταν σηκωνονται 2-4 τα ξημερωματα να φυλαξουν σκοπια και μετα πρεπει να σηκωθουν παλι στις 6 και μεχρι τουλαχιστον τις 3-4 το απογευμα να ειναι στο ποδι , δε γουσταρουν πολυ απλα
παραβλεποντας ολα τα στραβα που εχει ο στρατος, το χασιμο χρονου, τη πολυπλοκη και ανουσια συνθετη οργανωση, το ενα σωρο αχρηστες μοναδες που ποτε δεν ειναι σωστα επανδρωμενες παμε στο παρασυνθημα τι κανεις εσυ και τι εισαι εσυ απεναντι στους αλλους
δυστυχως (θα συνεχιζω να λεω δυστυχως ) αυτο ειναι κατι που πρεπει να περασουν ολοι
το να κανουμε επανασταση και να μη πηγαινουμε μαζικα , απλα ειναι ανεφικτο και γιατι δεν εναντιωνονται ολοι ετσι απλα στο νομο και γιατι καποιοι αισθανονται την 'υποχρεωση απεναντι στη πατριδα' , πραγμα το οποιο εμενα με συγκινει μεχρι ενα σημειο μεν αλλα δε τρελαινομαι κιολας
οποτε ο πολυς κοσμος θα σκυψει το κεφαλι αν θες και θα φαει το αγγουρι γιατι ετσι πρεπει, γιατι ετσι εχουν αποφασισει οτι ισχυει σε αυτη τη χωρα για τους ελληνες πολιτες οπως ισχυει για παραδειγμα το τελος κυκλοφοριας μετρο που εμενα μου φαινεται ακομα πιο αδικο απο τη θητεια , ή το να γινεται ενας αλβανος ελληνας κανοντας το 1/3 της δικης μου θητειας
(Δεν εχω προβλημα να παιρνουν την υπηκοοτητα οσοι ειναι χρονια εδω , αλλα οχι με τετοια ψηφοθηρικη ξεφτιλα , να γευτουν ολο το πακετο εφοσον θελουν τοσο πολυ να γινουν ελληνες, οπως και αυτοι που γεννηθηκαν ελληνες. οι ελληνες στο κατω κατω δε ζητησαν να ειναι και ελληνες.. )
και παμε στο τι κανω εγω και ο καθε 'Εγω'
θα αφησω την ουρα μου απ'εξω? και αν ναι γιατι? ποιος ειμαι εγω? και γιατι ειμαι ?
τα αλλα παιδια που θα πανε εκει , θα φανε το κρυο , τη ταλαιπωρια , το σπασιμο νευρων και διαφορα κουσουρια που θα αποκτησουν εκει δεν τα γεννησε μανα? μονο εμενα γεννησε μανα?
οσο υπαρχουν ατομα που τη σκαπουλαρουν , τοσο μεγαλυτερο προβλημα δημιουργειται σε ενα στρατο που αρνειται να δει τη πραγματικοτητα και συνεχιζει και εχει ενα σωρο υποστελεχωμενες μοναδες
οταν εγω θα αποφασισω να μην παω, καποιος αλλος θα πρεπει να κανει αυτα που εγω κανονικα θα κανα
δεν προκειται να σταματησουν οι δουλειες που πρεπει να γινουν εκει μεσα, δε προκειται να μη γινει η ταδε σκοπια, απλα καποιοι θα κανουν να κοιμηθουν σαν ανθρωποι μηνες , να πανε σπιτι τους μηνες και γενικα να ηρεμησουν για να περασει πιο ευκολα ο καιρος και ολα αυτα επειδη εγω αρνηθηκα να μοιραστω μαζι τους (Στο βαθμο που μπορει ο καθενας εννοειται ) το βαρος
σιγουρα υπαρχει και ο αντιλογος σε αυτο, δηλαδη οτι και κοσμος να υπαρχει θα βρουν κατι να σε κανουν και να μη καθεσαι, πολλες φορες ανουσιο οπως το να φυλας ενα ασχετο κτιριο παρεα με καμερες
ομως αυτο ειναι μαλακια των καραβαναδων..
κανε πρωτα αυτο που πρεπει και μετα βριζε τους ολη μερα , γιατι πολλοι απο αυτους ειναι μπετα και τους αξιζουν τα χειροτερα , ομως κανε τουλαχιστον πρωτα αυτο που πρεπει
αν δε βρισκεσαι καπου που ενδεχομενως θα χρειαζοσουν πραγματικα , τοτε απλα δημιουργεις προβλημα εστω και αθελα σου , εστω και χωρις να το ξερεις , σε ατομα που μαλλον ποτε δε θα γνωρισεις
ομως ποσο διαφορετικα ειναι αυτα τα ατομα απο σενα ?
οσο για το οτι ειμαστε ευρωπαικη χωρα και δεν θα πρεπε να εχουμε υποχρεωτικο στρατο , κανεις λαθος..
ψαξε να δεις πολλες 'πολιτισμενες χωρες' με υποχρεωτικη θητεια και μαλλον θα εκπλαγεις
ο στρατος πρωτος και καλυτερος θα πω οτι δεν ειναι για ολους, δεν κανουν ολοι για στρατιωτες (εδω δε κανουν και καποιοι που ειναι στρατιωτικοι, αλλα τεσπα.. ελλαδα ) , ομως μεχρι να βρεθει καποια ουσιαστικη λυση που να μην εξυπηρετει μικροσυμφερονται απλα αποδεχεσαι τη πραγματικοτητα και το περνας οπως ολοι ή εστω οι περισσοτεροι
αν σε ενοχλει τοσο κανε κατι να αλλαξει , αλλα καντο αφου εσυ εισαι σωστος
ουτε εγω θα ηθελα το παιδι μου να παει στρατο και ηδη (χωρις καν να εχω) νιωθω ασχημα που σκεφτομαι οτι καποτε θα το ζησω αυτο, αλλα δε θα το αφηνα ποτε στην απ'εξω και στην 'ασφαλεια' του , ουτε φυσικα θα επικροτουσα την επιλογη του (για μιλαμε για ενηλικο) αν τελικα για χ,y λογους ηταν αυτη
ειναι μηνες απο τη ζωη σου και μαλιστα κακοι και ατελειωτοι (και οποιος λεει οτι περασε καλα στο στρατο λεει μαλακιες και πολυ θα ηθελα να ημουν εκει διπλα του να τον τρολλαρω οταν δε θα τη παλευει ) που κανεις δε θα σου δωσει πισω , αλλα δυστυχως καμια φορα πρεπει να δινουμε κιολας