-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kαταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά εγώ εάν ήταν να επιλέξω μεταξύ της 911 και της Corvette θα διάλεγα την 911.There's nothing like the sound of a boxer in the morning....
Buy a Scooby then, quicker, cheaper
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Kαταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά εγώ εάν ήταν να επιλέξω μεταξύ της 911 και της Corvette θα διάλεγα την 911.
There's nothing like the sound of a boxer in the morning....
or an Alfasud
σας παραπέμπω στην υπογραφή του kyan: I put a 1750 grill on my Subaru once. Called it an Alfasub -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Kαταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά εγώ εάν ήταν να επιλέξω μεταξύ της 911 και της Corvette θα διάλεγα την 911.
There's nothing like the sound of a boxer in the morning....
Και Subi απλά επέλεξα ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα που μου εδωσε ως παράδειγμα...
-
Ontos to teleutaio xrono bgenoun kati terata apo tous amerkianous se times kales.
Den mou aresoun ais8itika, den striboun kai den 8a ta agoraza.
Alla otan mporhs na parhs pia +300hp se teties times einai na mhn anigoun ligo ta matia sou.
Blepe:
New Mustang
New G6
New GTO -
Chrysler, ή παλιά Mercedes ;
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Ποτέ δεν είπα ότι τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα που υπάρχουν. Ομως αν πάρουμε για παράδειγμα την corvette C6 με τα 400 PS, την εντυπωσιακή (όμορφη για μένα)εμφάνιση και την αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, που στην Γερμανία κάνει περίπου 60Κ, όταν η απλή 911 κάνει 80Κ, γιατί να μην βάλει σε πειρασμό τον Γερμανό αγοραστή.Μην κοιτάμε το θέμα μόνο από την πλευρά του Ελληνα γιατί αυτός αγοραστικά θεωρείται 'ανύπαρκτος' για την Ευρωπαικη αγορά. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι το θέμα της αξιοπιστίας, αν και ΠΟΤΕ δεν έχω διαβάσει ή ακούσει κάτι αρνητικό. Αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος την αξιοπιοστία άλλων Αμερικανικών προιόντων (ΙΒΜ, General Electric κλπ) μπορεί να δει με θετικό μάτι και τα αυτοκίνητά τους !Kαλά, τώρα που μου θύμισες ΙΒΜ είναι που δε θέλω ούτε να ακούω για Αμερική.. άντε με τους ανάποδους
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ποτέ δεν είπα ότι τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα που υπάρχουν. Ομως αν πάρουμε για παράδειγμα την corvette C6 με τα 400 PS, την εντυπωσιακή (όμορφη για μένα)εμφάνιση και την αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, που στην Γερμανία κάνει περίπου 60Κ, όταν η απλή 911 κάνει 80Κ, γιατί να μην βάλει σε πειρασμό τον Γερμανό αγοραστή.Μην κοιτάμε το θέμα μόνο από την πλευρά του Ελληνα γιατί αυτός αγοραστικά θεωρείται 'ανύπαρκτος' για την Ευρωπαικη αγορά. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι το θέμα της αξιοπιστίας, αν και ΠΟΤΕ δεν έχω διαβάσει ή ακούσει κάτι αρνητικό. Αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος την αξιοπιοστία άλλων Αμερικανικών προιόντων (ΙΒΜ, General Electric κλπ) μπορεί να δει με θετικό μάτι και τα αυτοκίνητά τους !
Kαλά, τώρα που μου θύμισες ΙΒΜ είναι που δε θέλω ούτε να ακούω για Αμερική.. άντε με τους ανάποδους
Συμφωνώ για τα ΙΒΜ αλλά δεν νομίζω ότι αμφισβητείται η συνολική ποιότητα και αξιοπιστία τους.
-
Ποτέ δεν είπα ότι τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα που υπάρχουν. Ομως αν πάρουμε για παράδειγμα την corvette C6 με τα 400 PS, την εντυπωσιακή (όμορφη για μένα)εμφάνιση και την αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, που στην Γερμανία κάνει περίπου 60Κ, όταν η απλή 911 κάνει 80Κ, γιατί να μην βάλει σε πειρασμό τον Γερμανό αγοραστή.Μην κοιτάμε το θέμα μόνο από την πλευρά του Ελληνα γιατί αυτός αγοραστικά θεωρείται 'ανύπαρκτος' για την Ευρωπαικη αγορά. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι το θέμα της αξιοπιστίας, αν και ΠΟΤΕ δεν έχω διαβάσει ή ακούσει κάτι αρνητικό. Αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος την αξιοπιοστία άλλων Αμερικανικών προιόντων (ΙΒΜ, General Electric κλπ) μπορεί να δει με θετικό μάτι και τα αυτοκίνητά τους !
Kαλά, τώρα που μου θύμισες ΙΒΜ είναι που δε θέλω ούτε να ακούω για Αμερική.. άντε με τους ανάποδους
Συμφωνώ για τα ΙΒΜ αλλά δεν νομίζω ότι αμφισβητείται η συνολική ποιότητα και αξιοπιστία τους.
ώς γνωστόν η εταιρεία λέγεται IBM απο τα αρχικά των λέξεων
Its
Better
Manually -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
There's nothing like the sound of a V8 in the morning...
F430
(η καινούρια Κορβέτα 'σπέρνει' πάντως!)OK... There's nothing like the sound of a **big block **V8 in the morning...
Or the understeer it causes with its massive weight dumped up front...
-
pantos kai oi 911 me to mhdeniko baros mprosta den ta pane asxhma apo ypostrofh...
-
Ειμαι περιεργος ποσοι εδω μεσα εχουν οδηγησει/συνοδηγησει/ εχουν μπει μεσα σε ενα Corvette και δη ενα Z06;
Η ειναι ολα οι βαρυγδουπες γνωμες απο τα περιοδικα και συζητησεις στην καφετερια;
Δεν καταλαβαινω γιατι συγκρινετε το Corvette με το F430; Η τιμη ειναι λιγωτερο απο το ενα τριτο και εστω στην πιστα το F430 ειναι πιο γρηγορο.(το Ζ06 -C5- ηταν πιο γρηγορο απο το 'απλο' 911 το απλο Corvette C6 ειναι πιο γρηγορο απο το απλο 911). Απο την αλλη μερια ποσοι θεωρουν οτι μπορουν να τα οδηγησουν στο οριο και να διαπιστωσουν την διαφορα;
Υπαρχει μεγαλη διαφορα μεταξυ Ferrari F430 και Corvette το ενα ειναι τελειως ονειρικο που πουλαει μερικες εκατονταδες τον χρονο και το αλλο ειναι ενα καθημερινο αυτοκινητο που πουλαει χιλιαδες επι χιλαδων και μπορει να παει και στην πιστα το σαβατοκυριακο. Το οτι για την Ελληνικη πραγματικοτητα ειναι και τα δυο ονειρο θερινης νυχτος ειναι ελαφρως ασχετο.
Πρεπει να ξεκαθαρισουμε κατι. Αλλο αντιπαθουμε τον Μπους και την Αμερικανικη πολιτικη και αλλο τα Αμερικανικα αυτοκινητα γιατι ειναι απλως Αμερικανικα Που δεν εχει λογικη.
Νικος
-
Κι εσύ τώρα Νίκο τι περίμενες δηλαδή; Κάτι διαφορετικό;
Αφού ξέρεις -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πρεπει να ξεκαθαρισουμε κατι. Αλλο αντιπαθουμε τον Μπους και την Αμερικανικη πολιτικη και αλλο τα Αμερικανικα αυτοκινητα γιατι ειναι απλως Αμερικανικα Που δεν εχει λογικη.
Νικος
Περίμενε μισό λεπτό! Εγώ είπα πως είναι άσχημα για τα γούστα μου. Και αυτά ακόμα που μου αρέσουν, τα θεωρώ κατώτερα του Ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, πόσο μάλλον για τις ελληνικές τιμές. Αν ζούσα στην Αμερική, πιθανότατα θα είχα και άλλη άποψη. Δηλαδή αν έχω μια άποψη για κάτι, είμαι ντε και καλά εμπαθής; Δεν έχει καμία σχέση ο Μπους, είναι θέμα γούστων.
-
Αντιπαθώ τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, γιατί εκφράζουν όλες τις (απ)αξίες των ατόμων που ψηφίζουν τον μπουςτη.
Εξηγούμαι:
-
Είναι υπερβολικά μεγάλα και βαριά
-
Έχουν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων
-
Καίνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ και ρυπαίνουν ακόμη περισσότερο (προφανώς οι born again christians θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα, ως απεσταλμένοι του... θεού και αυτόκλητοι προστάτες του πλανήτη, να ρυπαίνουν περισσότερο απ'όλες τις άλλες χώρες μαζί)
-
Δε στρίβουν
-
Τα (αμερικανικής εμπνεύσεως...) SUV είναι επικίνδυνα για όλους τους χρήστες του δρόμου, για χίλιους-δυο λόγους που έχω αναφέρει άπειρες φορές ως τώρα.
-
Δε φρενάρουν
-
Είναι οι τετράτροχοι εκφραστές μιας υστερίας με την 'ασφάλεια' και της τοποθέτησης του ανθρώπου σε γυάλα
-
Τεχνολογικά, είναι δεκαετίες πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όχι, για μένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τεχνολογικό επίτευγμα οι ηλεκτρικοί καθρέπτες τη δεκαετία του '50, όταν από κάτω υπάρχουν αναρτήσεις παρμένες απ'τα κάρα των πιονιέρων
-
Δε με εκφράζει το 'big is beautiful'
-
Ως μηχανικός, θέλω το αυτοκίνητο να δείχνει μηχανολογική σκέψη, αντί να είναι ένα κακάσχημο και δυσλειτουργικό συνονθύλευμα προσταγών του μάρκετινγκ
-
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αντιπαθώ τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, γιατί εκφράζουν όλες τις (απ)αξίες των ατόμων που ψηφίζουν τον μπουςτη.Εξηγούμαι:
-
Είναι υπερβολικά μεγάλα και βαριά
-
Έχουν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων
-
Καίνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ και ρυπαίνουν ακόμη περισσότερο (προφανώς οι born again christians θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα, ως απεσταλμένοι του... θεού και αυτόκλητοι προστάτες του πλανήτη, να ρυπαίνουν περισσότερο απ'όλες τις άλλες χώρες μαζί)
-
Δε στρίβουν
-
Τα (αμερικανικής εμπνεύσεως...) SUV είναι επικίνδυνα για όλους τους χρήστες του δρόμου, για χίλιους-δυο λόγους που έχω αναφέρει άπειρες φορές ως τώρα.
-
Δε φρενάρουν
-
Είναι οι τετράτροχοι εκφραστές μιας υστερίας με την 'ασφάλεια' και της τοποθέτησης του ανθρώπου σε γυάλα
-
Τεχνολογικά, είναι δεκαετίες πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όχι, για μένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τεχνολογικό επίτευγμα οι ηλεκτρικοί καθρέπτες τη δεκαετία του '50, όταν από κάτω υπάρχουν αναρτήσεις παρμένες απ'τα κάρα των πιονιέρων
-
Δε με εκφράζει το 'big is beautiful'
-
Ως μηχανικός, θέλω το αυτοκίνητο να δείχνει μηχανολογική σκέψη, αντί να είναι ένα κακάσχημο και δυσλειτουργικό συνονθύλευμα προσταγών του μάρκετινγκ
-
Τα ευρωπαϊκά αντίστοιχων προδιαγραφών με την C5, C6 ας πούμε δεν είναι μεγάλα και βαριά?
-
για σπορ μοντέλο, ποσώς μας ενδιαφέρει
-
Να ρυπαίνουν δύσκολο, οι αμερικανικές προδιαγραφές είναι πιο αυστηρές ή κάνω λάθος?
-
μερικά στρίβουν.
-
σύμφωνοι
-
μερικά φρενάρουν.
-
το ίδιο και τα ευρωπαϊκά πλέον
-
αυτό αν σχολιαστεί, θα γίνει Ευρώπη vs. Japan, οπότε το αφήνω...
-
πάσο.
-
προσταγές του μάρκετιν ακολουθούν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές
-
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Νικος
Ναι αυτός είναι ο λόγος, ο Μπους!
Τι άλλο θα διαβάσουν τα μάτια μου...Οσον αφορά το σχόλιο σου περι οδήγησης κάποιου (υπέρ)αυτοκινήτου εδώ μέσα φίλε μου είναι φόρουμ και λέμε την άποψή μας!
Σωστή ή λάθος αυτή είναι.Απλά αγνόησε τα posts...δύσκολο είναι?
-
Krusenstern:
-
Είναι μεγάλα και βαριά, είναι όμως αποτελεσματικά και αποδοτικά: Παρέχουν χώρους ανάλογους του μεγέθους τους, δεν πίνουν τόση βενζίνη όση ένα αμερικάνικο, ενώ υπερέχουν και σε όλους τους άλλους τομείς.
-
Πόσα όμως είναι τα σπορ μοντέλα που έρχονται από εκεί (και δικαιολογούν τον τίτλο τους); Ελάχιστα.
-
Όσο αυστηρές και να είναι, μην ξεχνάς ότι καίνε από δυο ως και τέσσερεις φορές παραπάνω από ένα οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Άρα οι προδιαγραφές πάνε περίπατο. Επίσης, ξεχνάς ότι τα αυτοκίνητα που πωλούνται πλέον κατά κόρον εκεί (SUV) πληρούν προδιαγραφές ΦΟΡΤΗΓΩΝ, που είναι πολύ πιο χαλαρές.
-
Μερικά, δηλαδή η εξαίρεση...
-
Βλέπε 4.
-
Από πού ξεκίνησε όμως αυτή η υστερία; Από το βιβλίο του Ralph Nader 'Unsafe At Any Speed'... Που υιοθετήθηκε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να χτυπήσει (μέσω του Auto Motor und Sport και της τρομολαγνείας του) τους ανταγωνιστές της εδώ στην Ευρώπη.
-
Εγώ αναφερόμουν στις Cadillac που είχαν από τότε ό,τι ηλεκτρική ευκολία μπορείς να φανταστείς
-
Ναι, αλλά εδώ είναι που πρέπει να δοθεί πάρα πολύ μεγάλη προσοχή: Αν το αυτοκίνητο σχεδιασθεί αποκλειστικά από το μάρκετινγκ (και ξέρω πολλά αυτοκίνητα που έχουν αυτό το θλιβερό προνόμιο), πετώντας έξω τους μηχανικούς, τότε το αποτέλεσμα είναι ένας τραγέλαφος. Όταν όμως κάνουν δουλειά οι μηχανικοί, λαμβάνοντας όμως υπόψιν τους και τι πουλάει, τότε το αυτοκίνητο που προκύπτει αξίζει να έχει μια πολύ καλή πορεία στην αγορά και δεν έχει ανάγκη 'χρηματοδοτικά προγράμματα' και τρελλή διαφήμιση.[/b]
-
-
Αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος την αξιοπιοστία άλλων Αμερικανικών προιόντων (ΙΒΜ, General Electric κλπ) μπορεί να δει με θετικό μάτι και τα αυτοκίνητά τους !Ξέχασες τα Windows... Μόνο δύο φορές μου κόλλησαν χθες...
@tsitsaki: Φυσικά και δεν έχω οδηγήσει την Corvette... αν και θα ήθελα πολύ... Μόνο την έχω ακούσει... και έχω διαβάσει τα σχόλια περιοδικών για το στρίψιμο της προηγούμενης γενιάς Ζ06.. Και η νέα Vette θα είναι πιστεύω εξαιρετική αγορά για τα χρήματα που θα κοστίζει... Τώρα, το αν θα είναι καλύτερη από την 911 ή την F430, ποσώς θα μ' ενδιέφερε αν είχα τα λεφτά για να αγοράσω κάποιο από αυτά τα αυτοκίνητα... (και το 206 μου, δεν το πήρα επειδή το θεωρώ αντικειμενικά το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, αλλά επειδή **για εμένα **= τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου, είναι το καλύτερο )
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Krusenstern:- Είναι μεγάλα και βαριά, είναι όμως αποτελεσματικά και αποδοτικά: Παρέχουν χώρους ανάλογους του μεγέθους τους, δεν πίνουν τόση βενζίνη όση ένα αμερικάνικο, ενώ υπερέχουν και σε όλους τους άλλους τομείς.
Ιδίως αυτό με την κατανάλωση είναι σχετικό... Στους δρόμους για τους οποίους σχεδιάστηκαν (=highways) είναι απίστευτα οικονομικά, γιατί ο μεγάλος κινητήρας δουλεύει σχεδόν στο ρελαντί...
Στα υπόλοιπα, μέχρι το 9 πάσο... αλλά:
- Ναι, αλλά εδώ είναι που πρέπει να δοθεί πάρα πολύ μεγάλη προσοχή: Αν το αυτοκίνητο σχεδιασθεί αποκλειστικά από το μάρκετινγκ (και ξέρω πολλά αυτοκίνητα που έχουν αυτό το θλιβερό προνόμιο), πετώντας έξω τους μηχανικούς, τότε το αποτέλεσμα είναι ένας τραγέλαφος. Όταν όμως κάνουν δουλειά οι μηχανικοί, λαμβάνοντας όμως υπόψιν τους και τι πουλάει, τότε το αυτοκίνητο που προκύπτει αξίζει να έχει μια πολύ καλή πορεία στην αγορά και δεν έχει ανάγκη 'χρηματοδοτικά προγράμματα' και τρελλή διαφήμιση.[/b]
Εδώ φίλε μου είναι η κλασσική ιδέα που μας έχει υποβάλλει (άθελά του ίσως) ο ειδικός τύπος...
ΟΛΑ τα προϊόντα (από βίδες μέχρι διαστημόπλοια) σχεδιάζονται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών τους... ΠΑΝΤΑ το marketing προσπαθούσε να ανιχνεύσει αυτές τις ανάγκες και να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στους μηχανικούς. Ακόμα και μορφές (όπως ο Citroen ή ο Ferrari), μπορεί να μην το έκαναν συνειδητά, αλλά ασυνείδητα, όμως είχαν αυτό το 'κάτι' που τους επέτρεπε να ανιχνεύσουν τις ανάγκες των πελατών τους και να τις ικανοποιήσουν. Όσο για το αν δεν σου (μου) αρέσουν πολλά από τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ίσως είσαι (είμαι) η μειοψηφία...Δεν φταίει ούτε ο μηχανικός, ούτε ο υπεύθυνος marketing αν το αγοραστικό κοινό θέλει 500 αερόσακους και 300 ηλεκτρονικά βοηθήματα και δεν το ενδιαφέρει η ενεργητική ασφάλεια... (για παράδειγμα)
-
Ξεχνάς όμως ότι ο μαρκετίστας έχει, μεταξύ των αρμοδιοτήτων του, και μια ακόμη:
Να δημιουργήσει στο αγοραστικό κοινό 'ανάγκες' τις οποίες δεν είχε σκεφθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Βλέπε τα ESP, τα οποία αποτελούν ένα ισχυρό selling point πολλών αυτοκινήτων, αλλά βόλεψαν μια χαρά εταιρείες που δεν έχουν πρόσβαση σε σοβαρούς μηχανικούς (στήνουμε ένα πλαίσιο της κακιάς ώρας και το κάνουμε να στρίβει με σχετική ασφάλεια κοτσάροντας ένα ESP που δεν απενεργοποιείται με τίποτα).
AΜΕΡΙΚΗ - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ?