-
όσο μπορούν να βοηθήσουν κάποια βιβλία στην κατανόηση κάποιων θεμάτων, άλλο τόσο κάποια άλλα μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια σκέψης φίλε μου
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μου επιτρέπεις να προσθέσω τη θεωρία του ΧΑΟΥΣ όπως αυτή ολοκληρώνεται από τον Πριγκοζίν ; Όλα εξηγούνται , σχετικά με την τυχαία εμφάνισή τους στον χώρο και τον χρόνο. Είναι απλώς θέμα παραμέτρων στο σύστημα εξισώσεων της ζωής. Ψήφισα όχι ....
Σωστός!!!
Όλα τυχαία! Να χαρώ εμπεριστατωμένες απόψεις!
Προσωπικά, βλέπω μια αρμονία στο σύμπαν, αλλά και μια αρμονία στην καθημερινότητά μας:
Γίνεται κάτι καλό, γίνεται και κάτι κακό.
Αν κάνει πολύ καιρό να σου συμβεί κάτι κακό, όταν αυτό συμβεί θα είναι χειρότερο από τα συνηθισμένα.
Ματιάσματα και ξεματιάσματα, τι στο καλό είναι αυτά τα πράγματα; Δεν πίστευα τίποτα, μέχρι που τα είδα με τα μάτια μου. Επιστημονική εξήγηση; Γέλια. Αλλά όταν ο 'άθεος επιστήμονας' τηλεφωνεί στη φίλη μου την Κατερίνα για να του 'ξεματιάσει' την κόρη, τι να σκεφτεί κανείς;
Γιατί οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν ήσυχα; (Οι καλοί είπα, όχι οι 'πιστοί').
Ρε παιδιά, από που βγήκε η συνείδηση; Η νοημοσύνη; Γιατί να τη μονοπωλούμε εμείς, από τόσα πλάσματα στον πλανήτη; Αν είναι μέρος της εξέλιξης, γιατί δεν έχουν και τα μυρμήγκια συνείδηση;
Γιατί η μόνη αντίδραση των ημιμαθών είναι η ειρωνεία; Γιατί το μόνο που οι ημιμαθείς κάνουν είναι να κρύβονται πίσω από ένα προσωπείο άρνησης και να βρίζουν πχ τα ιερατεία;
edit
Πειράζει που στους μεγαλόσχημους και τις θεωρίες τους παραθέτω απλοϊκές παρατηρήσεις;Επειδή εγώ ο ανόητος ημιμαθής 'έτυχε' να προσπαθήσω να δώσω μια δική μου άποψη αναφέροντας την θεωρία του ΧΑΟΥΣ , πρέπει να αντιμετωπιστώ σαν η αιτία του κακού , καλέ μου ililia ; Ειρωνεύτηκα ; Το 'έπαιξα ' ξερόλας ; Έχω προβληματιστεί με το θέμα , έχω συζητήσει γι αυτό , σίγουρος δεν μπορεί να είσαι ποτέ αλλά .... μεγαλόσχημος ...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν θέλω να σχολιάσω το γεγονός που ανέφερε ο φίλος μας για την σφαίρα αλλά προσωπικά θα ένιωθα άσχημα αν πίστευα σε μια ανώτερη δύναμη που είχε την ικανότητα να κάνει και προτιμήσεις σε συγκεκριμένα άτομα!Κοίτα, δεν είχα όρεξη να αντιπαρατεθώ με κανέναν, αλλά άμα μου λες και με τρόπο ότι θα έπρεπε να νοιώθω άσχημα για κάτι που πιστεύω, με συγχωρείς, αλλά με προσβάλεις! Τώρα, αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι άλλη υπόθεση! Δεν θα το συζητήσω όμως, γιατί σου είπα ότι δεν θέλω να τσακωθώ.
Ο alexastrag πιστεύει ότι είμαι εκτός θέματος... Μήπως δεν κατάλαβε το θέμα; Τι είναι η τύχη, αν θεωρήσω κι εγώ μαζί με τον Μιχάλη (meco) ότι ήταν τυχαίο γεγονός; Δεν είναι μιας μορφής ανώτερη δύναμη; Διαφορετικά τι θα μου πείτε; Ότι και η τύχη εξηγείται από μαθηματικά;
Και σας ρωτάω το εξής: Ο Einstein αν δεν απατώμαι, πίστευε στο Θεό. Ήταν εκείνος που διετύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας. Κάποιος ανόητος μάλλον, θρησκόληπτος και θεοφοβούμενος άνθρωπάκος, σωστά; Ο Steven Hawking, ένα απ' τα μεγαλύτερα πνεύματα της εποχής μας, με την απίστευτη ατυχία να υποφέρει απ' αυτή την παραλητική ασθένεια, ομοίως πιστεύει στο Θεό, εκτός αν εγώ έχω παρερμηνεύσει κάτι. Γνωστοί μου γιατροί, έχουν ξεγράψει ασθενείς τους οι οποίοι ανένηψαν και ζουν. Μάλλον κακοί γιατροί θα ήταν τώρα που το σκέφτομαι και δεν είχαν εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Θα τους πω να μην πιστεύουν πια στο Θεό, αλλά να ανοίξουν κανένα βιβλίο να ξεστραβωθούν.
Εν πάση περιπτώσει, να μη λέμε πολλές βλακείες...
Εγώ πιστεύω στο Θεό. Τον λέο Θεό, γιατί έτσι έμαθα να τον λέω. Όλες οι κουλτούρες έχουν ένα όνομα για τη δική τους θεότητα. Έτσι κι εμείς. υποθέτω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Στην ερώτηση του Ανδρέα, πώς τον φαντάζομαι, προφανώς δεν μπορώ να απαντήσω λογικά. Είπαμε ανώτερη δύναμη, οκ; Μπορεί να είναι αέρας, μπορεί να είναι οτιδήποτε. Βοηθάει να τον φανταζόμαστε με ανθρώπινη μορφή. Έτσι κάνω κι εγώ λοιπόν. Στην εκκλησία δεν πηγαίνω, κάποτε πήγαινα. Έπαψα να το κάνω όταν:
-ανακάλυψα ότι όλες οι γριούλες εκεί μέσα πάνε για κουτσομπολιό
-ανακάλυψα ότι κι εγώ όσο είμαι εκεί κοιτάω να δω τι γκομενάκια κυκλοφορούν γύρω μου
-έμαθα για έναν ιερέα-εξομολόγο που όσα του έλεγαν οι πιστοί κατά την εξομολόγηση τα έβγαζε ανακοινωθέν την επόμενη στη γειτονιά
-άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα όλα αυτά που γίνονται με τους παπάδες...Δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ μου και δεν θα το κάνω. Ο Θεός, ό,τι και αν είναι, σίγουρα γνωρίζει καλύτερα απ' τον κάθε παπά αν εγώ έχω μετανιώσει και με συγχωρεί ή όχι πριν το πει ο παπάς.
Παλαιότερα μεταλάμβανα κιόλας. Επίσης το έχω κόψει, γιατί δεν μπορώ τις ανοησίες με τις νηστίες και όλα αυτά.
Η ουσία είναι η εξής, για εμένα: Πιστεύω συνειδητά σε μία ανώτερη δύναμη και δεν είναι για να καλύψω την ανικανότητά μου, απλά επειδή έχει τύχει να παρακολουθήσω και να ζήσω ο ίδιος 1-2 γεγονότα που δεν αφορούν κανένα σας όμως και πολλώ μάλλον ορισμένοι γνώστες και πανέξυπνοι θα τα χλευάσουν. Τις ανοησίες περί κατήχησης δεν τις αντέχω με τίποτα, είμαι βέβαιος ότι όλα τα μυστήρια έχουν προκύψει απ' την προσπάθεια του ιερατείου να διατηρεί τον έλεγχο πάνω στο σώμα των πιστών: Όχι σεξ πριν το γάμο, όχι κρέας Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, Νηστεία πριν κοινωνήσετε, φέρτε λεφτά στην εκκλησία και άλλες τέτοιες πipeς. Αν ήθελε η εκκλησία να επιτελέσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, είχε λεφτά να το κάνει. Αλλά προτιμούν να τα δίνουν σε βιζιτούδες για να ικανοποιούν τα βίτσια τους. Ευχαριστώ κύριοι, δεν θα πάρω.
Αλλά εν πάση περιπτώσει, δεν νομίζω ότι οι παπάδες είναι το θέμα μας, οπότε τώρα alexastrag, όντως είμαι εκτός θέματος. Οπότε το κλείνω εδώ. [\offtopic]
Καλημέρα σας
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
ililias σε ενόχλησε που πρότεινα κάποια βιβλία?Αν τα διαβάσεις αυτά θα αλλάξεις απόψεις και θα καταλάβεις πως λειτουργεί ο κόσμος...ανεξήγητα δεν υπάρχουν..όλα εξηγούνται με κάποιο τρόπο
Τώρα κάποιοι θέλουν να πιστεύουν οτι το τσουνάμι είναι η τιμωρία του θεού
σε χιλιάδες αμαρτωλούς φτωχούς....
Εγώ θέλω να πιστεύω οτι είναι ένα φυσικό φαινόμενο.Όχι, ειδικά το τσουνάμι, απ' ότι ακούγεται, ήταν η τιμωρία των Ινδών που έκαναν πυρηνικές δοκιμές εκεί κοντά και η έκρηξη σήκωσε το κύμα.
-
Οσο υπάρχουν άνθρωποι στη Γή, τουλάχιστον 3 θεμελιώδη φιλοσοφικά ερωτήματα θα μας βασανιζουν λιγο ή πολύ
-
Το θέμα του ποστ (υπάρχει η οχι ανώτερη δύναμη) ;
-
Υπάρχει κάτι μετά το θάνατο ;
-
Ειμαστε μονοι και έρημοι στο Συμπαν ή οχι ;
Η οποιαδήποτε ενδειξη σε καθενα απο αυτά θα μπορουσε να συνταράξει συθέμελα το οικοδόμημα στο οποιο στηριζεται η πεποιθησή μας για τον κοσμο και το ΕΓΩ μας ...
-
-
Λεει ο sirgus
'1.Aν είναι άθεος προφανώς δεν ειναι σε κάποια θρησκεία, άρα 2η επιλογή
3.ψηφίζει πάλι το 2ο
4.Αν είναι θρησκευόμενος τότε θα πιστεύει και σε κάποια δύναμη άρα ψηφίζει το 1ο 'Διαφωνω καθετα. Ακομα και αν καλυπτεται η προγιαγια μου με το 1, αλλα και ενας ανθρωπος που δεν του ειναι δυνατο με τιποτα να δεχτει το χριστιανισμο, πλην ομως 'αισθανεται' μια ανωτερη παρουσια, ειναι εντελως αδυνατη η εξαγωγη οποιουδηποτε συμπερασματος απο το τσουβαλιασμα τους. Επειτα εντελως αλλο να πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος και αλλο να μην πιστευω οτι υπαρχει. Εφοσον κανουμε τετοια φιλοσοφικη συζητηση πρεπει οι εκφρασεις να ειναι απολυτως ακριβεις.
Λεει ο ililias:
'Πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή και μια κοινωνία όπου η θρησκεία δεν έχει πνίξει τελείως την ανθρώπινη σκέψη, οπότε ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος απλά αμφισβητεί και το Θεό, πιστεύοντας πολύ στις δικές του δυνάμεις.*'Το οτι δεν το εχει καταφερει δε σημαινει οτι δεν το θελει ουτε οτι δεν το προσπαθει.
Λεει ο Krusenstern:
'όσο μπορούν να βοηθήσουν κάποια βιβλία στην κατανόηση κάποιων θεμάτων, άλλο τόσο κάποια άλλα μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια σκέψης φίλε μου'Ελπιζω να αστειευεσαι! Γιατι στα σοβαρα τα ελεγε ο θειος αδολφος αυτα.
Λεει ο nasos79:
'...1. Διαφορετικά τι θα μου πείτε; Ότι και η τύχη εξηγείται από μαθηματικά; ... 2. Ο Einstein αν δεν απατώμαι, πίστευε στο Θεό. Ήταν εκείνος που διετύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας. Κάποιος ανόητος μάλλον, θρησκόληπτος και θεοφοβούμενος άνθρωπάκος, σωστά; Ο Steven Hawking, ένα απ' τα μεγαλύτερα πνεύματα της εποχής μας ... 3. ειδικά το τσουνάμι, απ' ότι ακούγεται, ήταν η τιμωρία των Ινδών που έκαναν πυρηνικές δοκιμές εκεί κοντά και η έκρηξη σήκωσε το κύμα.'- Κατ' εξοχην!
- Ο Αινστάιν ειπε οτι δεν εχει βρει καμμια αποδειξη που να αποκλειει την υπαρξη θεου, οχι οτι πιστευει. Ο Χωκιν φυσικα και πιστευει! Και εγω στη θεση του θα ελπιζα σε επομενη ζωη στην οποια θα περπαταω
- Και αυτο μαλλον αστειο φανταζομαι
Συμφωνω απολυτα με τον artech:
'Όχι, γιατί έχουμε ήδη πάρα πολλά προβλήματα για να καθόμαστε να σκεφτόμαστε και ανώτερες δυνάμεις. Αν υπάρχουν και θέλουν να βοηθήσουν, μαγκιά τους, κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη! Αν υπάρχουν και δεν θέλουν να βοηθήσουν, να στρίβουν γιατί έχουμε και δουλειές!' -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Λεει ο Krusenstern:
'όσο μπορούν να βοηθήσουν κάποια βιβλία στην κατανόηση κάποιων θεμάτων, άλλο τόσο κάποια άλλα μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια σκέψης φίλε μου'Ελπιζω να αστειευεσαι! Γιατι στα σοβαρα τα ελεγε ο θειος αδολφος αυτα.
δεν αστειεύομαι. Ούτε το πάω εκεί που το πας. Δεν είναι εύκολο να παρασυρθεί κάποιος διαβάζοντας κάποιο βιβλίο με δήθεν τεκμηριωμένες αρλούμπες (sic)? Έχεις δει ποτέ εκπομπή του Λιακόπουλου? Θεωρείς ότι κανείς δεν επηρεάζεται από τα βιβλία που πουλάει?
εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι θέλει προσοχή ακόμα και το διάβασμα, αν δεν γίνεται με κριτική διάθεση και σκέψη μπορεί να αποβεί επικίνδυνο.
-
OΚ συμφωνω. Το προβλημα παντα βρισκεται στη δικια μας μορφωση. Φανταζομαι ομως οτι αν εγω κι εσυ διαβασουμε καποιο λιακο-βιβλιο δεν θα παθουμε τιποτα (εκτος καμμια συγκοπη απο τα γελια)
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Βρέ Ηλία,επιστημονική εξήγηση ΜΗΝ περιμένεις πάνω στό θέμα.
ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να υπάρξει.Ούτε σάν απόδειξη ύπαρξης,ούτε καί σαν απόδειξη μή-ύπαρξης.ΔΕΝ αποτελει πεδίο τής (οποιασδήποτε) επιστήμης η ύπαρξη του θεού.Άλλα μας λένε, μερικοί - μερικοί.
Γιά να εξηγήσω αυτό πού είπα παραπάνω:
Επιστημονική εξήγηση στό θέμα του θεού,δέν μπορείς να περιμένεις,διότι,θά πρέπει να υπάρχουν κάποια στοιχεία από τά οποία θά ξεκινήσει μία επιστημονική έρευνα.
Ο προβληματισμός τών επιστημόνων ξεκινάει από εκεί.
Εάν υπάρξουν κάποιες ενδείξεις ύπαρξης τής οποιασδήποτε οντότητας (νοήμονος ή απλά φυσικής) η επιστήμη δέν νομίζω να αντισταθεί στόν πειρασμό να τήν εξηγήσει.
Παράδειγμα:
Μόλις ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει δύναμη η οποία αντιτίθετε στήν επιβράδυνση τής διαστολής του σύμπαντος,όλοι έχουν αρχίσει να τήν ψάχνουν.Πού θα πάει;Θά βρεθεί καί θα εξηγηθεί.
Καί εκατοντάδες άλλα.
Γιά τήν ώρα,στοιχεία (αξιόπιστα)πού νά δείχνουν τήν ύπαρξη κάποιας 'ανώτερης νοημονος ύπαρξης',δέν φαίνεται να υπάρχουν.
Αν θα υπάρξουν στό μέλλον,τό αμφισβητώ,χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
OΚ συμφωνω. Το προβλημα παντα βρισκεται στη δικια μας μορφωση. Φανταζομαι ομως οτι αν εγω κι εσυ διαβασουμε καποιο λιακο-βιβλιο δεν θα παθουμε τιποτα (εκτος καμμια συγκοπη απο τα γελια)Μήν τό λές.
Εχω φίλους καί γνωστούς,πού είναι στήν ηλικία μου,έχουν κάποιο επίπεδο μόρφωσης,καί μου λένε γιά 'αρχαίους Ελληνες μέ διαστημόπλοια' κ.λ.π.
Νά μήν μιλήσουμε καί γιά προχωρημένες ηλικίες. -
Πιστεύω στον άνθρωπο και τις απύθμενες δυνατότητες του,παρά τα μύρια ελλατώματα του.Απαρνούμαι τις θρησκείες, που εχουν η καθεμια την μοναδικη τους αληθεια, και αντιστέκομαι στην χειραγωγηση τους.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μήν τό λές.
Εχω φίλους καί γνωστούς,πού είναι στήν ηλικία μου,έχουν κάποιο επίπεδο μόρφωσης,καί μου λένε γιά 'αρχαίους Ελληνες μέ διαστημόπλοια' κ.λ.π.
Νά μήν μιλήσουμε καί γιά προχωρημένες ηλικίες.Ωχ, ωχ.....κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει. Κολλητός, αξιωματικός ΠΝ και μου λέει τις ίδιες μ.... Αρχικά το απέδωσα σε κάποιο στρατιωτικό κόλλημα, αλλά φαίνεται ότι εξαπλώνεται... Παιδιά αν σας πω θεωρίες θα μας κόψει ο mod και θα μας πετάξει στο topic με τα ανέκδοτα... Να σου φεύγουν τα σωθηκά από το γέλιο...
-
Κυνηγέ μου, για να απαντήσω στο ερώτημα που έθεσες κάποιες σελίδες πριν (είναι πολύ μακριά για να κάνω quote), το πως φαντάζεται ο καθένας την ανώτερη δύναμη, για εμένα είναι όλα όσα βλέπουμε γύρω μας και κάτι παραπάνω, αλλά ταυτόχρονα και τίποτα... Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα, αλλά αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να πω... Με άλλα λόγια δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να το εξηγήσει ποτέ, οπότε δεν με απασχολεί το θέμα. Τώρα, αν κάποιος το ονομάζει Θεό, άλλος Δία, άλλος Αλλάχ, άλλος Μήτσο, μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και όχι... δεν με απασχολεί το θέμα.
Αλήθεια, είναι 3 σελίδες που δεν ξαναναφέρθηκε το θέμα με την πανελλήνια συνάντηση για συζήτηση του ζητήματος και ανησυχώ...
Μία ταβερνούλα κάπου στη Λαμία - Λάρισσα πιστεύω θα ήταν αρκετά κεντρικό σημείο... (ταβερνάρα μάλλον, γιατί προβλέπω μεγάλη συμμετοχή... )
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δεν θέλω να σχολιάσω το γεγονός που ανέφερε ο φίλος μας για την σφαίρα αλλά προσωπικά θα ένιωθα άσχημα αν πίστευα σε μια ανώτερη δύναμη που είχε την ικανότητα να κάνει και προτιμήσεις σε συγκεκριμένα άτομα!
Κοίτα, δεν είχα όρεξη να αντιπαρατεθώ με κανέναν, αλλά άμα μου λες και με τρόπο ότι θα έπρεπε να νοιώθω άσχημα για κάτι που πιστεύω, με συγχωρείς, αλλά με προσβάλεις! Τώρα, αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι άλλη υπόθεση! Δεν θα το συζητήσω όμως, γιατί σου είπα ότι δεν θέλω να τσακωθώ.
Οκ.
Επειδή ζήτησες την γνώμη όλου του forum αλλά δεν έδωσες την δικιά σου, θα ήθελες εσύ να μας εξηγήσεις πως βλέπεις το θέμα? Κάποια ανώτερη δύναμη λοιπόν τον έσωσε? Και γιατί αυτόν και όχι τον διπλανό του?Τώρα το ότι αν ΕΓΩ θα ένιωθα άσχημα σημαίνει ότι και ΕΣΥ πρέπει (η λέξη πρέπει αλλάζει όλο το νόημα, την οποία εσύ έβαλες) να νιώθεις το ίδιο, δεν ξέρω πως συνδέονται αυτά τα 2.
Η πρόταση «θα ΠΡΕΠΕΙ να νιώθεις άσχημα» και «ΕΓΩ θα ένιωθα άσχημα» τις βρίσκω ασύνδετες μεταξύ τους.
Αυτά.Και σας ρωτάω το εξής: Ο Einstein αν δεν απατώμαι, πίστευε στο Θεό. Ήταν εκείνος που διετύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας. Κάποιος ανόητος μάλλον, θρησκόληπτος και θεοφοβούμενος άνθρωπάκος, σωστά; Ο Steven Hawking, ένα απ' τα μεγαλύτερα πνεύματα της εποχής μας, με την απίστευτη ατυχία να υποφέρει απ' αυτή την παραλητική ασθένεια, ομοίως πιστεύει στο Θεό, εκτός αν εγώ έχω παρερμηνεύσει κάτι.
Εγώ ποτέ δεν τα έχω ακούσει αυτά
Αν το έχει ακούσει άλλος ας μας ενημερώσει -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Μία ταβερνούλα κάπου στη Λαμία - Λάρισσα πιστεύω θα ήταν αρκετά κεντρικό σημείο... (ταβερνάρα μάλλον, γιατί προβλέπω μεγάλη συμμετοχή... )Άγιο Κωνσταντίνο Μάρκο!!! Ο κ. kouk θα μας διαφωτίσει καλύτερα πιστεύω
(εγώ είμαι μέσα με χίλια πάντως) -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μία ταβερνούλα κάπου στη Λαμία - Λάρισσα πιστεύω θα ήταν αρκετά κεντρικό σημείο... (ταβερνάρα μάλλον, γιατί προβλέπω μεγάλη συμμετοχή... )
Άγιο Κωνσταντίνο Μάρκο!!! Ο κ. kouk θα μας διαφωτίσει καλύτερα πιστεύω
(εγώ είμαι μέσα με χίλια πάντως)Που βρίσκεται ο Άγιος;;;
-
167 χιλιόμετρο Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Είμαστε offtopic, αλλά πάντως όχι εντελώς, εγώ επιμένω ότι θα ήθελα αυτή την κουβέντα να γίνει από κοντά. Παρόντων όλων!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
167 χιλιόμετρο Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Είμαστε offtopic, αλλά πάντως όχι εντελώς, εγώ επιμένω ότι θα ήθελα αυτή την κουβέντα να γίνει από κοντά. Παρόντων όλων!Όταν αναφέρεται οτιδήποτε σχετικό με φαγητό σε αυτό το φόρουμ, ΠΟΤΕ δεν είμαστε offtopic...
Και άντε και είμαστε... Ποιος mod θα το διαγράψει;;; O kouk μήπως;;;
Θα διαγράφονταν κάποιες φράσεις ως προσωπικές επιθέσεις!! Αλλά δεν σβήνονται!!! Στον Αγιο Κωνσταντίνο όχι..λίγο πιο πάνω..στην Ανάβρα...και μετά Καμμένα Βούρλα για μπουγάτσα!!
Μάλλον για ΄Σεπτέμβριο μας βλέπω!Ο Ιούλιος είναι δύσκολος λόγω ημερομηνιών του Ακρόπολις!
Εκτός αν θέλετε Σάββατο εκδρομή!Πολλά τα χιλιόμετρα!!![kouk] -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Λόγω της κουβέντας που έχει αρχίσει σε άλλο θέμα, τολμάω να ανοίξω ένα θέμα ...Αν κάποιος νομίζει ότι δεν μπορεί να μην προσβάλει άλλο μέλος λόγω των απόψεων του ας πάρει μέρος μόνο στην ψηφοφορία.
Λοιπόν? Θεωρείται ότι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη (πείτε το θεός ή όπως θέλετε) που «ρυθμίζει» κάπως τις καταστάσεις? Έχει δημιουργήσει κάτι στο παρελθόν? Την Γη, το Σύμπαν?
Είναι ίσως αόριστη η ερώτηση μου (γιαυτό μπορώ να το διορθώσω αν θέλετε) απλά σίγουρα καταλαβαίνετε όλοι το θέμα.
Προφανώς κάποια επιχειρήματα κρίνονται αναγκαία.
Δεν μπορεις να δεις το φως αν δεν γνωρισεις το σκοταδι. Οι ανθρωποι φοβουμαστε τι θα μας συμβει... καλυτερα να μαθαιναμε τι μας συνεβεη... και τοτε εκτιμαμε...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εκτός αν θέλετε Σάββατο εκδρομή!Πολλά τα χιλιόμετρα!!![kouk]
Πολλά τα χιλιόμετρα, αλλά αν πέσει δόλωμα...
Πιστεύετε σε κάποια ανώτερη δύναμη?