-
Το φαρμακείο (ουσιαστικά κουτί πρώτων βοηθειών) περιλαμβάνει λοιπόν τα εξής:
- 1 Αυτοκόλλητη ταινία (adhesive tape), 5m x 2,5cm
- 8 Γάζες πρώτων βοηθειών (first aid dressings), 10cm x 6cm
- 3 Γάζες (standard dressings), μεσαίου μεγέθους
- 1 Γάζα, μεγάλου μεγέθους
- 2 Γάζες εγκαυμάτων (burn dressings), 40cm x 60cm
- 1 Γάζα εγκαυμάτων, 60cm x 80cm
- 2 Ελαστικοί επίδεσμοι (conforming bandages), 6cm x 4m
- 3 Ελαστικοί επίδεσμοι, 8cm x 4m
- 1 Iσοθερμική κουβέρτα
- 6 Γάζες (wound dressings) 10cm x 10cm
- 2 Tριγωνικοί επίδεσμοι
- 1 Σετ ψαλιδιού πρώτων βοηθειών
- 4 Αποστειρωμένα γάντια μιας χρήσης
- 1 Βιβλιαράκι με οδηγίες παροχής πρώτων βοηθειών από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.
Βασικά ό,τι είπε και πιο πάνω ο φίλος vagemm
-
οποτε σου ειναι αχρηστο καθως δεν εχει οινοπνευμα και ακουσον ακουσον 'κοκκινο', αρα ειναι παρανομο....τροχομπατσοι speaking...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
........... χάπια χαλαζόνης........αυτά για τι είναι ???
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
........... χάπια χαλαζόνης........
αυτά για τι είναι ???
Μετατρέπουν τό νερό σέ πόσιμο.Τό απολυμαίνει κατα κάποιο τρόπο,αλλά η γεύση του μετά,είναι χάλια.
-
Χαίρομαι να ακούω ότι φροντίζετε το φαρμακείο σας. Απλός θα επισημάνω ότι αν δεν είστε σίγουροι για το τι κάνετε καλύετρα να ειδοποιήσετε το ΕΚΑΒ και απλός να μείνετε να παρατηρείται. Οι περισσότερες αναπηρίες στους τραυματίες από τροχαία είναι από αντικανονική μετακίνηση τους από συνανθρώπους που καλοπροαίρετα ήθελαν να βοηθήσουν.
Θυμάμαι αντίστοιχη κουβέντα με φίλο που αφορούσε τους πυροσβεστήρες και μου έλεγε ότι έχει ακόμα και πυρίμαχο γάντι για να ανοίξει το καυτό καπό!!!!!
Όταν του εξήγησα ότι θα αναζωπυρώσει τη φωτιά αν ανοίξει το καπό μια και θα τροφοδοτήσει τον γεμάτο καπνό χώρο του κινητήρα με φρέσκο οξυγόνο έμεινε απλά αποσβολωμένος. -
Μια ενσταση εδω...
επισης πολλοι ανθρωποι εχουν πεθανει γιατι σταματησαν να αναπνεουν, και κανενας δεν τολμησε να τους κανει cpr, ενω θα μπορουσαν να εχουν σωθει. βεβαια απο την αλλη στην ελλαδαρα μπορει να σωσεις καποιον κανωντας του cpr αλλα να μπλεξεις επειδη προσπαθωντας να το κανεις αυτο, του προκαλεσες καποια αλλη ζημια. ΑΛΛΑ του εσωσες την ζωη....μπλεξιμο
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Χαίρομαι να ακούω ότι φροντίζετε το φαρμακείο σας. Απλός θα επισημάνω ότι αν δεν είστε σίγουροι για το τι κάνετε καλύετρα να ειδοποιήσετε το ΕΚΑΒ και απλός να μείνετε να παρατηρείταιΟυσιαστικότατη παρατήρηση,και πιστέψτε με,αν δεν γνωρίζετε πώς πρέπει να κάνετα μια διασωστική πράξη,αλλά φροντίσετε να καλέσετε το ΕΚΑΒ,έχετε επιτελέσει το καθήκον σας στο συνάνθρωπο στο έπακρο!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μια ενσταση εδω...επισης πολλοι ανθρωποι εχουν πεθανει γιατι σταματησαν να αναπνεουν, και κανενας δεν τολμησε να τους κανει cpr, ενω θα μπορουσαν να εχουν σωθει. βεβαια απο την αλλη στην ελλαδαρα μπορει να σωσεις καποιον κανωντας του cpr αλλα να μπλεξεις επειδη προσπαθωντας να το κανεις αυτο, του προκαλεσες καποια αλλη ζημια. ΑΛΛΑ του εσωσες την ζωη....μπλεξιμο
Το ότι έχω δει σε τηλεοπτική σειρά πως γίνεται η τεχνική αναπνοή και οι μαλάξεις ή απλός έχω ακούσει για αυτές, νομίζεις ότι με καθιστούν τον πλέον ειδικό για να απεγκλωβίσω ένα χτυπημένο από αμάξι που έχει εμπλακεί σε ατύχημα και να το εφαρμόσω πάνω του. Για ρώτα μερικούς από αυτούς που έχουν καθηλωθεί σε αναπηρικά καροτσάκια λόγο της εμμονής μας να κάνουμε πράγματα που δεν ξέρουμε ακόμα και αν είναι από πραγματικό ενδιαφέρον και διάθεση για βοήθεια. Αν θέλεις κάποιος να είναι χρήσιμος και να μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπο του ας πάρει τα κατάλληλα μαθήματα. Δόξα το θεό υπάρχουν τρόποι όπως ο Ερυθρός Σταυρός.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μια ενσταση εδω...επισης πολλοι ανθρωποι εχουν πεθανει γιατι σταματησαν να αναπνεουν, και κανενας δεν τολμησε να τους κανει cpr, ενω θα μπορουσαν να εχουν σωθει. βεβαια απο την αλλη στην ελλαδαρα μπορει να σωσεις καποιον κανωντας του cpr αλλα να μπλεξεις επειδη προσπαθωντας να το κανεις αυτο, του προκαλεσες καποια αλλη ζημια. ΑΛΛΑ του εσωσες την ζωη....μπλεξιμο
kacey, αν καποιος γνωριζει ΠΟΤΕ και ΠΩΣ κανουμε ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικη αναζοωγονηση) πρεπει να κανει και να μην σκεφτει αν θα 'βρει μπελα'!(κανενας δεν βρηκε).
Ελπιζω να θυμασαι την σειρα.....ΒΟΗΘΕΙΑ !!! -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Χαίρομαι να ακούω ότι φροντίζετε το φαρμακείο σας. Απλός θα επισημάνω ότι αν δεν είστε σίγουροι για το τι κάνετε καλύετρα να ειδοποιήσετε το ΕΚΑΒ και απλός να μείνετε να παρατηρείται
Ουσιαστικότατη παρατήρηση,και πιστέψτε με,αν δεν γνωρίζετε πώς πρέπει να κάνετα μια διασωστική πράξη,αλλά φροντίσετε να καλέσετε το ΕΚΑΒ,έχετε επιτελέσει το καθήκον σας στο συνάνθρωπο στο έπακρο!
εσυ πρεπει να εισαι συναδελφος παρακολουθω την συζητηση αλλα απο μακρια .παιδια αν δεν ξερετε,μην αγγιζετε μια κινηση μπορει να ειναι μοιραια
-
εμμανουηλ και ασθενοφορε...
εγω δεν μιλησα ποτε για το ποιος ξερει η ποιος οχι. Το θεωρησα δεδομενο οτι μιλαω για αυτους που ξερουν πως να κανουν και εχουν βρεθει στην θεση να πρεπει να κρινουν αν πρεπει να προσφερουν βοηθεια η αν πρεπει να τον αφησουν ησυχο (...να πεθανει αφου δεν αναπνεει) επειδη 'δεν πρεπει να ακουμπαμε τραυματια'¨.
Εγω μαθηματα δεν εχω παρει επι προσωπικου αλλα και ενημερωτικη εκπομπη/σεμιναριο, εχω δει, και εχω διαβασει περι αυτου. Και νομιζω οτι οτι και να κανεις, αμα ο αλλος δεν αναπνεει τοτε σε 3-4 λεπτα ειναι νεκρος. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
........... χάπια χαλαζόνης........
αυτά για τι είναι ???
Μετατρέπουν τό νερό σέ πόσιμο.Τό απολυμαίνει κατα κάποιο τρόπο,αλλά η γεύση του μετά,είναι χάλια.
Ναι, αλλά τουλάχιστον μπορείς να το πιεις άφοβα. Κάνουν οποιοδήποτε νερό πόσιμο. Αν πεθαίνεις από δίψα (καλά, όχι ότι θα μου συμβεί, δεν πάω για σαφάρι στην έρημο με το FIESTA ), θα το πεις κι ας είναι χάλια στη γεύση!
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Σ΄ΟΛΟΥΣ
kacey,...να με συγχωρεις αν δεν εγινα κατανοητος !!
Ουτε εγω μιλησα για το ποιος ξερει και ποιος οχι.Ειπα οτι ΑΝ καποιος ξερει τοτε......κτλ.
Εννοειται πως οταν δεν ξερω...δεν κανω τιποτε περα απ'το να ειδοποιησω για βοηθεια. Πραγμα που πρεπει να κανω και οταν ξερω!!( Αυτο ακριβως εννοουσα παραπανω οταν εγραφα..ΒΟΗΘΕΙΑ!!)
Ειπα ομως και το αλλο...Οταν καποιος ΞΕΡΕΙ(πραγμα που σε αλλες χωρες το κανουν μαθημα σε παιδια- και οχι μονο-) τοτε δεν νοειται να λες.....βρε μπας και βρω μπελα.!!
Ειναι αυτο ακριβως που γραφεις παραπανω.. (πολλοι ανθρωποι εχουν πεθανει γιατι σταματησαν να αναπνεουν και κανενας δεν τολμησε να τους βοηθησει).Οπως εγραψε και ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, προσπαθήστε να πάρετε μαθήματα πρώτων βοηθειών. (ΕΚΑΒ, αν είναι δυνατό)
Αυτά...... Άντε, όλοι για καφέ. Ωραία μέρα έχει! -
Ο χρήστης ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΣ έγραψε:
Άντε, όλοι για καφέ. Ωραία μέρα έχει!Άστα να πάνε... Εδώ να δεις τι μέρα έχει, αλλά κάποιοι είναι μέσα με γρίπη (ή κρύωμα, ακόμα καλύτερα, δεν ξέρω) και δεν μπορούν να την ευχαριστηθούν...
Γιατί την πάτησα όμως ρε γαμώ; Αφού το φαρμακείο μου έχει μέσα τα περισσότερα απ' αυτά που χρειάζονται...
-
Να λοιπόν τι έχει το φαρμακείο της BMW. Αν έχω κάνει λάθος στη μετάφραση μερικών πραγμάτων πείτε μου...
[list:xpp9pck7]Αυτοκόλλητοι επίδεσμοι (κοινώς Χαντζαπλάστ) 10x6cm και 10x12cm (8)
Γάζα εγκαυμάτων 80x40cm (1) και 60x40cm (2)
Κομπρέσες κυταρρίνης 10x10cm (2)
Τριγωνικός επίδεσμος (2)
Ελαστικός επίδεσμος υδρόφιλος 8cm x 4m (3) και 6cm x 4m (2)
Αυκόλλητη ταινία (κοινώς Λευκοπλάστ) 2,5cmx5m (1)
Γάντια μιας χρήσης (4)
Θερμική κουβέρτα (1)
Ψαλίδι φάλτσο (1)[/list:u:xpp9pck7]
Και ένα βιβλιαράκι με έγχρωμες φωτογραφίες για το τι κάνουμε σε περίπτωση ατυχήματος. Αναλυτικές οδηγίες αν χτυπήσαμε πεζό, μοτοσυκλετιστή ή άλλο αυτοκίνητο. Όμως είναι μόνο στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. Αν το σκανάρω, υπάρχει κανένας να το μεταφράσει;
Ουσιαστικά τα ίδα με την VW... Μπας και τα φτιάχνει και τα δύο η HEPP;
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟ....