-
@ρεντ
χεστο αυτο , τα 20ημερα μεσα εγω σκεφτομαι
(σκεψου λιγο να εισαι κλεισμενος ενα μηνα στο χωρο που εβλεπες , εστω και αν ηταν αυτο που ηταν )και οταν ησασταν εσεις ψιλοαραζαν κιολας, πιο πριν που τα εστηναν (πριν σκασει ο κοσμος) ειχαν περισσοτερη δουλεια και ατελειωτο κουβαλημα
ανουσια διαθεση πορων και ανθρωπινου δυναμικου
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
στάξιμο μέχρι να επανέλθει στο επίπεδο Νεάντερταλ και να αρχίσει το μυαλό να αφομοιώνει τις απλές εντολές που ξέχασε στο πανεπιστήμιο. Είναι περίπου η μέθοδος εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα σκυλιά....δίνεις εντολή, αν δεν την κάνει τιμωρείς, αν την κάνει επιβραβεύεις μέχρι να δίνεις την εντολή και να εκτελείται αυτόματα. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να επεξεργάζονται τις διαταγές και να ψάχνουν τι, πως και γιατί....και αυτό είναι ότι χειρότερο για έναν στρατιώτη, όχι μόνο έφεδρο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και επαγγελματία στο εξωτερικό.
.με έβγαλες από την δύσκολη θέση να τα γράψω εγώ ο ίδιος...
σε μια παράγραφο συνοψίζεις την ουσία του στρατού και την περιφραγμένη αντιστροφή της θεωρίας του Δαρβίνου ...
εύγε...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Ε δεν είναι δα και το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο...δεν ζήτησε να σπρώξεις το Steyer μόνος σου
απλα ειναι χαζο
πες μου ειλικρινα για ποιο λογο να γινεται αυτο το πραγμα? για τη μοστρα?
ασε που πρεπει να 'θυσιασεις' ενα βρακι , μια οδοντοβουρστα και ενα μπλουζακι για να καθονται μεσα σε αυτη τη μπιχλα
Για την ομοιομορφία....ξεκινάς από τα μικρά και καταλήγεις στα μεγάλα, αν αρχίσεις να παραβλέπεις λεπτομέρειες τότε αργά ή γρήγορα θα παραλείπονται και τα βασικά.
-
red θα τους ζηλεψεις τους γιατρους λεμε, βρες αλλο παραδειγμα(μηχανικους ας πουμε )
θα γίνω και εγώ γιατρός... του έρωτα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
red θα τους ζηλεψεις τους γιατρους λεμε, βρες αλλο παραδειγμα
(μηχανικους ας πουμε )
θα γίνω και εγώ γιατρός... του έρωτα...
Σε έχει προλάβει άλλο συνάδελφας...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Για την ομοιομορφία....ξεκινάς από τα μικρά και καταλήγεις στα μεγάλα, αν αρχίσεις να παραβλέπεις λεπτομέρειες τότε αργά ή γρήγορα θα παραλείπονται και τα βασικά.
η ομοιομορφια μπορει να επιτευχθει ετσι κι αλλιως
εδω ομως θελουν την υποτιθεμενη ομορφια
στη πραξη ομως δε θα πας στο πολεμο με το χαρτονι ουτε στο Μ71 ουτε στην εξαρτυση σου
για κατι τετοια ομως ελεγχεσαι συνεχεια, τιμωρεισαι , και χανεις χρονο να ασχολεισαι αντι να κανεις εκπαιδευση ή κατι πιο ουσιαστικο
και αυτη η νοοτροπια επεκτεινεται και σε αλλα πραγματα με αποτελεσμα να εχουμε ενα 'θεατρο' αντι για στρατο
μπορει να μη ξερεις να ριχνεις σωστα με το οπλο σου, ομως αν εχεις χαρτονι στην εξαρτυση και κρεβατι αεροδρομιο εισαι ο πρωτος
-
Τελικά η πιο δύσκολη ηλικία (ή μάλλον καλύτερα φάση ζωής) για να πας στρατό είναι αν έχεις τελειώσει (ή έστω τελειώνεις) σχολή αλλά δεν έχεις δουλέψει ακόμα.
Δεν είσαι αρκετά μικρός (κυρίως από επαρχία βέβαια) ώστε να τα βρίσκεις όλα ενδιαφέροντα, αλλά ούτε έχεις δουλέψει ακόμα να αποκτήσεις εμπειρία στο πως δουλεύει το σύστημα της ιεραρχίας. Οπότε και στραβώνεις χοντρά, και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς σωστά.
=> Εγώ επιμένω ότι η καλύτερη ηλικία είναι αφού έχεις δουλέψει μερικά χρόνια σε ιεραρχικό περιβάλλον εργασίας. Κάτι άβγαλτους ανθλγους και υπλγους κλπ τους χειρίζεσαι για πλάκα
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
εδώ έχεις κάθε γιωργάκη και Σαμαρά με πολύ μεγαλύτερες εξουσίες πάνω σου, τις απλές διαταγές τις καθημερινότητας από έναν καραβανά περίμενες για να φουντάρεις?
Μάλλον η δημοκρατία δεν είναι το δυνατό σου σημείο.
Όχι ότι προκαλεί έκπληξη φυσικά.
Τρια πουλάκια....τι σχέση έχει η δημοκρατία με όλα αυτά μόνο εσύ ξέρεις.
Γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε και επαναστατούμε εκεί που μας παίρνει.....sooooo typical
στάξιμο μέχρι να επανέλθει στο επίπεδο Νεάντερταλ και να αρχίσει το μυαλό να αφομοιώνει τις απλές εντολές που ξέχασε στο πανεπιστήμιο. Είναι περίπου η μέθοδος εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα σκυλιά....δίνεις εντολή, αν δεν την κάνει τιμωρείς, αν την κάνει επιβραβεύεις μέχρι να δίνεις την εντολή και να εκτελείται αυτόματα. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να επεξεργάζονται τις διαταγές και να ψάχνουν τι, πως και γιατί....και αυτό είναι ότι χειρότερο για έναν στρατιώτη, όχι μόνο έφεδρο στην Ελλάδα αλλά ακόμα και επαγγελματία στο εξωτερικό.
.με έβγαλες από την δύσκολη θέση να τα γράψω εγώ ο ίδιος...
σε μια παράγραφο συνοψίζεις την ουσία του στρατού και την περιφραγμένη αντιστροφή της θεωρίας του Δαρβίνου ...
εύγε...
Ε ναι ρε συ...αυτό είναι ο στρατός, δεν θέλει σκεπτόμενους στρατιώτες, ρομποτάκια θέλει.
Γιατί? μα γιατί κανένας σκεπτόμενος δεν θα κάτσει να πολεμήσει, δεν θα δεχθεί να μένει σε ορύγματα και σκηνές για μήνες σαν ζώο, να δέχεται τόνους μολυβιού και εκρηκτικών καθημερινά, να βλέπει δίπλα τους κομματιασμένους ανθρώπους, να έχει να κοιμηθεί καμια βδομάδα και παρόλα αυτά να μείνει και να υπακούει εντολές που μπορεί να κοστίσουν την ζωή του.
Βέβαια στην θητεία μας το κόλπο είναι να παίζουμε πετυχημένα τον ρόλο του ρομπότ για μερικές ώρες κάθε μέρα, μετά όλα είναι πιο εύκολα.
-
η ομοιομορφια μπορει να επιτευχθει ετσι κι αλλιως
εδω ομως θελουν την υποτιθεμενη ομορφια
στη πραξη ομως δε θα πας στο πολεμο με το χαρτονι ουτε στο Μ71 ουτε στην εξαρτυση σου
για κατι τετοια ομως ελεγχεσαι συνεχεια, τιμωρεισαι , και χανεις χρονο να ασχολεισαι αντι να κανεις εκπαιδευση ή κατι πιο ουσιαστικο
και αυτη η νοοτροπια επεκτεινεται και σε αλλα πραγματα με αποτελεσμα να εχουμε ενα 'θεατρο' αντι για στρατο
μπορει να μη ξερεις να ριχνεις σωστα με το οπλο σου, ομως αν εχεις χαρτονι στην εξαρτυση και κρεβατι αεροδρομιο εισαι ο πρωτος
Μα εμείς φταίμε....έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που τα απλά δεν τα κάνουμε με αποτέλεσμα να ασχολούνται όλοι με αυτά και να χάνουμε τα σοβαρά.
Αν τα βασικά τα κάναμε από μόνοι μας χωρίς να μας κυνηγάνε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και σε σοβαρά αντικείμενα, αλλά όταν υπηρετούμε με ωχαδερφίστικη νοοτροπία και προσπαθούμε ούτε το δάχτυλο μας να μην κουνήσουμε αυτά συμβαίνουν.
Βασικά ίσως είναι και καλύτερα έτσι....αν κάθε μέρα είχε πραγματική εκπαίδευση θα κλαίγανε και οι στρ. και οι μανούλες στα τηλέφωνα προς τα βύσματα και τους δκτες
-
οσοι αφηναν τις δουλειες τους (σοβαρες δουλειες μιλαμε παντα, για καριερα) και αρχιζαν ξαφνικα να ασχολουνται με το γυαλισμα και το ξυρισμα δε το επαιρναν τοσο καλα
βαλε και το γεγονος οτι αισθανονταν αχρηστοι και αντιπαραγωγικοι (εχαναν και το εισοδημα τους)
οποτε θεωρω λιγο μυθο αυτη την αποψη που επικρατει, αυτοι που εχουν υπαρξει σε κανονικο ανταγωνιστικο περιβαλλον εργασιας (οι μεγαλυτεροι κυριως) ειναι και αυτοι που δε τη παλευουν περισσοτερο
ωρες ωρες δηλαδη θες να κανεις μια σοβαρη δουλεια να ξεκολλησει ο εγκεφαλος σου
εγω σε αυτο το τομεα υπηρξα τυχερος γιατι ειχα ποστα που ηταν μεν δημοσιο-υπαλληλιστικα , αλλα εκανα βρε παιδι μου μια δουλεια γραφειου , επιανα υπολογιστη και εγραφα, σκεφτομουν καμια φορα
δεν αντεχα να καθομαι να μαζευω χαλια και να κουβαλαω καρεκλες , οχι γιατι με ενοχλουσε σωματικα , αλλα γιατι αισθανομουν τελειως αχρηστος
μαλιστα και στο γραφειο ακομα οταν δεν υπηρχε δουλεια (γιατι ησουν δημοσιος υπαλληλος με παραλλαγη ουσιαστικα, οποτε λογικο ειναι να περνουσες ωρες ξυνοντας τα ) δε περνουσε η ωρα και ευχοσουν να σου δωσουν κατι να κανεις
ακομα κι εκει ομως υπηρχε η παρανοια του στρατου.. επρεπε για παραδειγμα καθε πρωι να σκουπιζω τα φυλλα εξω απο την εισοδο αλλιως ακουγα καντηλια επρεπε να σφουγγαριζω το αρχειο και διαφορα αλλα (κυριως για να μην καθομαι)
και η μαλακια ειναι οτι αυτα επρεπε να καθομαι να τα κανω εγω εγω , οχι τα στελεχη τα οποια ζουσαν παρεα με τις αραχνες χωρις κανενα προβλημα (αν δεν ειχαν στρατιωτη)
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Βασικά ίσως είναι και καλύτερα έτσι....αν κάθε μέρα είχε πραγματική εκπαίδευση θα κλαίγανε και οι στρ. και οι μανούλες στα τηλέφωνα προς τα βύσματα και τους δκτες
εγω στην εκπαιδευση δε παταγα, παντα εβρισκα κατι να κανω ή απλα εξαφανιζομουν
μια μερα που πηγε ενας χαζος (ηταν οντως λιγο χαζο) στο επιλοχαδικο να φτιαξει λιστα για τα ατομα του ΣΠΕΝ (γιατι το απογευμα δεν εβρισκες ευκολα δικαιολογια ή δουλεια , επρεπε απλα να κρυφτεις) και χωρις πολλα πολλα τραμπουκιστηκε και την εσβησε
οποτε πηγαιναν οσους εβρισκαν διαθεσιμους
-
@mjacobοσοι αφηναν τις δουλειες τους (σοβαρες δουλειες μιλαμε παντα, για καριερα) και αρχιζαν ξαφνικα να ασχολουνται με το γυαλισμα και το ξυρισμα δε το επαιρναν τοσο καλα
βαλε και το γεγονος οτι αισθανονταν αχρηστοι και αντιπαραγωγικοι (εχαναν και το εισοδημα τους)
οποτε θεωρω λιγο μυθο αυτη την αποψη που επικρατει, αυτοι που εχουν υπαρξει σε κανονικο ανταγωνιστικο περιβαλλον εργασιας (οι μεγαλυτεροι κυριως) ειναι και αυτοι που δε τη παλευουν περισσοτερο
ωρες ωρες δηλαδη θες να κανεις μια σοβαρη δουλεια να ξεκολλησει ο εγκεφαλος σου
εγω σε αυτο το τομεα υπηρξα τυχερος γιατι ειχα ποστα που ηταν μεν δημοσιο-υπαλληλιστικα , αλλα εκανα βρε παιδι μου μια δουλεια γραφειου , επιανα υπολογιστη και εγραφα, σκεφτομουν καμια φορα [...]
Πάντα κάνεις κάτι (που θεωρείς) σημαντικό στη ζωή σου. Είτε είναι καριέρα, είτε είναι σπουδές, είτε είναι σύνταξη.
Τί να σου πω. Είναι και θέμα attitude.
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι χωρίς κανένα βύσμα και καμία γνωριμία (από αρχικό χαρτί για υγειονομικό που όλοι της 'συνομοταξίας' μου κατέληξαν να τα ξύνουν σε αξονικούς βρέθηκα μηχανικό ) και να παρακαλάω το λοχαγό να μη μου δίνει άλλες τιμητικές πια γιατί 'ντροπή κε. λοχαγέ' , να με καλύπτουν σε παραπτώματα οι ανώτατοι (άλλων παραπτώματα αλλά τα έπαιρνα πάνω μου) και να μη μου μιλάει κανείς χωρίς σεβασμόΟι σόλες από τις αρβύλες έλιωσαν (και δεν σέρνω τα πόδια μου) και καραγκιοζιλίκια τύπου αφού βγάζω υπηρεσίες θα φτιάχνω την πάρτη μου δεν έκανα βέβαια
-
Κι εγώ υγειονομικό ήμουν , αλλά μόνο στα χαρτιά και πες τις 15 μέρες στην ειδικότητα
(Ήμουν απο αυτούς που δεν άλλαξαν σώμα)Η θητεία μου δεν είχε καμιά σχέση με ΥΓ , και να σου πω την αλήθεια δεν ήθελα , προτιμούσα στρατόπεδο από νοσοκομείο και ας έλειπαν κάποιες ανέσεις
(Φταει βέβαια ότι εγώ δεν αντεχω τα νοσοκομεία γενικά)Το οτι ήσουν επιλοχας είχε τα θετικά και τα αρνητικά του (και ξέρω τα αρνητικα απο πρωτο χέρι και δε θα ήθελα αυτό το ποστο για κανένα λόγο )
Εγώ δε πιστεύω ότι ποτέ δεν εφτιαξες τον εαυτό σουΓίνεται να το κανείς αυτό χωρίς να είσαι άδικος
Είχες βέβαια και την ευχέρεια να γίνεις μέγιστος παρτάκιας και μπράβο σου που δε το έκανεςΥΓ εγώ δεν ήμουν επιλοχαδικο , 1ο και λοιπά κλασικά πόστα
Ήμουν σε μια διεύθυνση που πουλάει παλιατζουρες και ήμουν όλο το πρωί με στελέχη και αξιωματικούςΠαρολα αυτά έβλεπα τι γινόταν στο επιλοχαδικο και το πρήξιμο που έτρωγαν τα παιδιά, όπως επίσης έχω πέσει και σε επιλοχα κάθαρμα..
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
πωωωωωωωωωω,τι θυελλα ξεκινησα με την απορια μου για τις εδ!! \
dimik ευχαριστω για την απαντηση!τα παιδακια θελω να τα ανταγωνιζομαι για να διατηρουμαι φρεσκαδουρα! στην ομαδα εχω κ μικρους κ η κατασταση ειναι παρομοια!για το υψος,δεν ειμαι ψηλος.ειμαι απο τους κοντους του μπασκετ.1.9μ.
στρατονομια δεν ξερω τι ακριβως ειναι,αλλα θα ρωτησω τι γινεται να μαθω!
angel,στον φοβο της οικογενειας μου οτι θα τσακωνομαι συνεχως μεσα στο στρατο κ θα παιρνω φυλακη,απαντησα αυτο ακριβως που ειπες!οτι υπαρχει ζωη κ εκτος στρατου!οποτε οποιος σπαει ορχεις μεσα στο στρατοπεδο,θα θελω να τον δω να κανει το ιδιο κ εκτος!(οταν τελειωσει η θητεια φυσικα! )
-
Στρατονομία θα πηξεις στην αρχή για κάνα δίμηνο (αρκετά περισσότερο απο έναν απλό φαντάρο ) και θα τα ξύνεις μετά ,συνήθως δε θα κάνεις τίποτα
Αλλά πρέπει να είσαι φουλ προβλεπόμενος
επισης μπορει να χρειαστει να γινεις ρουφιανος (αν και οι περισσοτεροι γραφουν τους εποπ ή τα πολυ παρταλια φανταρους , υπαρχουν βεβαια και τα καυλωμενα, μονο αυλωνα και τριπολη ειδα κατι τετοια ζαβα )οι πιο χυμα ειναι οι ΕΜΘ/ΕΠΟΠ (καραβαναδες δλδ) στρατονομοι
τρελοι παρταλοιεκανα κατι υπηρεσιες με εναν τετοιο , ουτε οπλα δε παιρναμε , βλεπαμε μπαλα στο κψμ (κρυβαμε το τζιπακι πισω απο τα μαγειρεια να μη φαινεται ) κτλ
γενικα οι καραβαναδες που δε γουσταρουν το στρατο (και πηγαν εκει απο αναγκη , πολλες φορες και μορφωμενα ατομα) ειναι οι υπερτατοι θεοι δε τη παλευουν καστανο, δε γουσταρουν καθολου τις μαλακιες , αραζουν παιζουν ηλεκτρονικα μπυρονια , ρακες (και αλλα ) , τη λενε καμια φορα σε αξιωματικους αμα ειναι τελειως 'παλικαρια' , σε καλυπτουν και ας κανεις μαλακιες, στις αγγαρειες ριχνεις τρελο αραγμα και κανεις οτι δουλευεις..
παλι καλα που υπαρχουν και αυτοιφυσικα υπαρχουν και οι καθυστερες που κατα βαθος ειναι κωλοψαρα, ή σαδιστες /ψυχανομαλοι (υπαρχουν πολλοι τρελοι που θα επρεπε να μην ειναι σε ενοπλο σωμα.. αλλα τεσπα.. )
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
ωραιος ο qsis!!
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
πωωωωωωωωωω,τι θυελλα ξεκινησα με την απορια μου για τις εδ!! \dimik ευχαριστω για την απαντηση!τα παιδακια θελω να τα ανταγωνιζομαι για να διατηρουμαι φρεσκαδουρα! στην ομαδα εχω κ μικρους κ η κατασταση ειναι παρομοια!για το υψος,δεν ειμαι ψηλος.ειμαι απο τους κοντους του μπασκετ.1.9μ.
στρατονομια δεν ξερω τι ακριβως ειναι,αλλα θα ρωτησω τι γινεται να μαθω!
angel,στον φοβο της οικογενειας μου οτι θα τσακωνομαι συνεχως μεσα στο στρατο κ θα παιρνω φυλακη,απαντησα αυτο ακριβως που ειπες!οτι υπαρχει ζωη κ εκτος στρατου!οποτε οποιος σπαει ορχεις μεσα στο στρατοπεδο,θα θελω να τον δω να κανει το ιδιο κ εκτος!(οταν τελειωσει η θητεια φυσικα! )
Ξεκίνα από εδώ:
http://el.wiktionary.org/wiki/σ� ... E%AF%CE%B1
λόγω ύψους είσαι ότι πρέπει.
Κατά τα άλλα τσέκαρε κι εδώ την εκπαίδευση
Youtube VideoΠιστεύω για σένα που δεν θέλεις μια τελείως βαρετή θητεία σε ένα σώμα της 'σειράς' είναι ότι πρέπει.
edit: στα θετικά μετράει επίσης ότι σχεδόν όλες οι σειρές σου (πλην ελαχίστων βυσμάτων) θα είναι πτυχιούχοι και γενικά μεγαλύτεροι των 22-23
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
λογω υψους κινδυνευει να παει και τσολιας
(χωρις να σε ρωτησουν clab πας τσολιας και στρατονομος να ξερεις)ειδικα αν ειναι σε κανα κοντο λοχο οταν σκασουν για επιλογη και κανει μπαμ , εχει παει ηδη
-
λογω υψους κινδυνευει να παει και τσολιας
(χωρις να σε ρωτησουν clab πας τσολιας και στρατονομος να ξερεις)ειδικα αν ειναι σε κανα κοντο λοχο οταν σκασουν για επιλογη και κανει μπαμ , εχει παει ηδη
Όχι ρε...για στρατονομία έρχονται από την πλησιέστερη μονάδα στο κέντρο και ζητάνε υποψήφιους, νομίζω τους περνάνε και από μίνι συνέντευξη. Ακόμα θυμάμαι τον δκτή της ΣΝ στην Θεσνίκη που έσκασε μύτη με φαντάρο στρατονόμο με μηχανή δικάβαλο και φορούσε το δερμάτινο με τα διακριτικά του ταγματάρχη πάνω από την επίσημη στολή ενώ το θηρίο (2μετρος) στρατονόμος δίπλα του δερμάτινο με τα κίτρινα κορδόνια πάνω από την παραλλαγή
Βέβαια μετά από σειρά μου έμαθα ότι ήταν λίγο περίεργος ο δτης
Για τσολιάς δεν ξέρω.
-
τσολια σιγουρα σε παιρνουν με το ζορι
ειχαμε εναν ψηλο στην ιλη και του ελεγα ολη μερα :που σαι ρε τσολια !τελικα τον πηραν τσολια και με εβριζε για τη γρουσουζια μου
αλλα εκανε μπαμ , προεξειχε αναμεσα σε ολη την ιλη
και το κακο ειναι οτι ακομα και αν σε κοψουν την εκπαιδευση πρεπει να τη περασεις
για στρατονομους ειχα την εντυπωση οτι ισχυει το ιδιο
εχουν αθληματα ? (εκει μπορεις ευκολα να κοπεις )
τσολιας παντως σιγουρα πας με το ζορι
μεχρι και στη Κατερινη ειχα πετυχει ενα σερβιτορο που μας ελεγε οτι τον πηραν αθηνα τσολια με το ζορι και ειχε ξενερωσει τη ζωη του
(δεν ηξερε κανενα , δεν ειχε που να μεινει , δε μιλουσε κατα την εκπαιδευση και με τους υπολοιπους και οταν εβγαινε εξω δεν ειχε παρεα)
μετα απο καποιο καιρο ομως περνας κι εκει καλα
αυτος που ειχα Αυλωνα παει και λεει στο διοικητη του οτι δε τη παλευει και ας τον στειλουν εβρο κατευθειαν , ομως αυτοι δε τον αφηναν να φυγει
τελικα επαιξε βυσμα και ανεβηκε λοχο διοικησεως (καμια εκπαιδευση, καμια υπηρεσια σαν τσολιας) και ουσιαστικα καπου εκει τελειωσε η θητεια του
αλλα ακομα και εκει ηταν πολυ προβλεπεμια μερα που ηρθε στη δικη μου μοναδα (γιατι ειχαμε τα πλυντηρια για ολη την αθηνα και ερχονταν διαφοροι να παρουν και να δωσουν πραγματα ) αρχισε τα σχολια περι γυαλισματος/ξυρισματος /χαιρετουρας
(μονο τον ταξιαρχο χαιρετουσαμε παντα, οι αλλοι ηταν προαιρετικοι ) -
Νόμιζα ότι τσολιάς είναι ειδικές δυνάμεις άρα αν θέλεις πας.
ΙΜΗΟ η καλύτερη ηλικία για στρατό είναι μόλις τελειώσεις το σχολείο (όπως στην Κύπρο). Στα @@ σου όλα, ευκαιρία για διακοπές.
Και η χειρότερη μόλις τελειώσεις το Πανεπιστήμιο, νομίζεις ότι κάτι έκανες και στο στρατό σε τρώει το φιδάκι και είσαι πάλι στο square 1 και είσαι συνέχεια στην γκρίνια 'πως χάνω τον καιρό μου αντί να ψάχνω για δουλειά' κτλ. κτλ.
Αν έχεις δουλέψει μερικά χρόνια ή κανα διδακτορικό εξαρτάται, από τη μία μπορεί και σε προσέχουν περισσότερο, να κάνεις και τίποτα σοβαρό με κανά Η/Υ για να μην κάθεσαι και λόγω εμπειρίας μπορείς να κινείσαι με μεγαλύτερη άνεση και να χειρίζεσαι ανθρώπους αλλά από την άλλη μπορεί να σκέφτεσαι πόσα λεφτά χάνεις (ή δε χάνεις, αυτή την εποχή μπορεί και να σαι άνεργος ) και πως χάνεις τον καιρό σου. Εξαρτάται και από τον άνθρωπο αλλά και από το τι θα του τύχει να κάνει.
Περί Θητείας [#3]