-
Κάθε άλλο, καταποντίστηκε! Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μα ο σκοπός είναι η ΑΝΑδιοργάνωση της εργασίας...
Όταν θα πληρώνεσαι 300 € για 15 ώρες δουλειά την ημέρα θα λες τι καλά που ήταν όταν το κράτος δεν άφηνε το κεφάλαιο να κάνει ότι γουστάρει!
ρε Αλέξανδρε ...
αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις σε ζητάνε δεν κυνηγάς... τέρμα η περίοδος που έβγαζαν λεφτά οι κακοί επαγγελματίες, ο κόσμος ξυνησε και το ψάχνει... και στην τελική αν δεν νιώθεις καλά με τον μισθό σου και πιστεύεις οτι αξίζεις παραπάνω στέλνεις βιογραφικά και το κυνηγάς...
δεν κατάλαβα , γιατί ο ιδιωτικός να είναι διαρκώς στην τσίτα και ο δημόσιος ΧΩΡΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ , να διακατέχεται από σιγουριά...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μα ο σκοπός είναι η ΑΝΑδιοργάνωση της εργασίας...
Όταν θα πληρώνεσαι 300 € για 15 ώρες δουλειά την ημέρα θα λες τι καλά που ήταν όταν το κράτος δεν άφηνε το κεφάλαιο να κάνει ότι γουστάρει!
ρε Αλέξανδρε ...
αν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις σε ζητάνε δεν κυνηγάς... τέρμα η περίοδος που έβγαζαν λεφτά οι κακοί επαγγελματίες, ο κόσμος ξυνησε και το ψάχνει... και στην τελική αν δεν νιώθεις καλά με τον μισθό σου και πιστεύεις οτι αξίζεις παραπάνω στέλνεις βιογραφικά και το κυνηγάς...
δεν κατάλαβα , γιατί ο ιδιωτικός να είναι διαρκώς στην τσίτα και ο δημόσιος ΧΩΡΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ , να διακατέχεται από σιγουριά...
Αυτά που λες δεν ισχύουν σε καμία χώρα πλέον. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και άνθρωποι με προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά! Αλλά ακόμα και να έβρισκαν, είναι άδικο για όσους για το Χ ή Ψ λόγο δεν έχουν κάποια προσόντα και πεινάνε. Κανονικά σιγουριά θα έπρεπε να υπάρχει παντού. Αρκεί να κάνεις σωστά αυτό που πρέπει.
-
Η ζωη δεν ειναι μονο δουλεια -σπιτι.
Δεν θελουμε να μας χαρισουν σπιτι ,ουτε να μας βρουν δουλεια της αρεσκειας τους.
Θελουμε να εχουμε γνωμη και να μπορουμε να αποφασισουμε εμεις τι θα κανουμε για το μελλον μας.
Θα αγορασουμε οτι θελουμε εμεις και οχι οτι γουσταρει το κρατος.
Μας αρεσει να αγωνιζομαστε,ετσι η ζωη γινεται πιο γλυκια,εχει νοημα και δεν ειναι βαρετη.Αυτά πες τα σε όσους αυτοκτονούν επειδή δεν έχουν τα βασικά, σε όσους ξενιτεύονται χωρίς να το θέλουν (δεν είναι κακό να φεύγεις από επιλογή, κακό είναι να εξαναγκάζεσαι), σε όσους χάνουν τα σπίτια τους κλπ κλπ κλπ, να δεις τι θα σου πούνε.
Υποθέτεις αυθαίρετα. Εγώ αναγκάστηκα να φύγω αλλά σίγουρα θα με χάλαγε να μου διασφάλιζε το κράτος 'μια δουλίτσα' και 'ένα σπιτάκι', εν ολίγοις 'μια ζωούλα'.
-
Η ματαιοδοξία μας έφαγε... Ουκ εν το πολλώ το ευ! Ξαναλέω όμως ότι όποιος θέλει να φύγει, καλώς να το κάνει. Εσύ πήγες σε δουλειά γραφείου αν δεν κάνω λάθος. Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, όπως λέει και ο Στελλάρας, δεν θα ήθελες να πας φαντάζομαι.
-
Η ματαιοδοξία μας έφαγε... Ουκ εν το πολλώ το ευ! Ξαναλέω όμως ότι όποιος θέλει να φύγει, καλώς να το κάνει. Εσύ πήγες σε δουλειά γραφείου αν δεν κάνω λάθος. Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, όπως λέει και ο Στελλάρας, δεν θα ήθελες να πας φαντάζομαι.Να το πούμε κι'αλλιως, γιατί να φύγεις εσύ αφού το όνειρο σου είναι να ζήσεις με τα λίγα που θα πάρεις από τους γειτόνους σου όταν όλες (εντάξει σχεδόν όλες ) οι περιουσίες γίνουν κοινές και πάρεις και συ το κομματάκι που σου αναλογεί
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Η ματαιοδοξία μας έφαγε... Ουκ εν το πολλώ το ευ! Ξαναλέω όμως ότι όποιος θέλει να φύγει, καλώς να το κάνει. Εσύ πήγες σε δουλειά γραφείου αν δεν κάνω λάθος. Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, όπως λέει και ο Στελλάρας, δεν θα ήθελες να πας φαντάζομαι.
Να το πούμε κι'αλλιως, γιατί να φύγεις εσύ αφού το όνειρο σου είναι να ζήσεις με τα λίγα που θα πάρεις από τους γειτόνους σου όταν όλες (εντάξει σχεδόν όλες ) οι περιουσίες γίνουν κοινές και πάρεις και συ το κομματάκι που σου αναλογεί
Επειδή πιστέυω στην ισότητα (πλην εξαιρέσεων - δε γίνεται να έχεις Στρατηγούς ή επιστήμονες που κρατάνε την τύχη του τόπου στα χέρια τους στην ίδια μοίρα με τον ανειδίκευτο εργάτη) μεταξύ των ανθρώπων. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, δεν μπορούμε να έχουμε μερικούς να κοιμούνται σε πύργους και μερικούς άλλους κάτω από γέφυρες. Είναι απλά πνευματικά υπανάπτυκτο αυτό! Τα λιοντάρια φροντίζουν τα τραυματισμένα μέλη της αγέλης, εμείς μάλλον είμαστε κατώτεροι από τα άγρια θηρία!
-
να γινω γραφικος να ρωτησω να μου αναφερεις ΜΙΑ χωρα που εφαρμοζεται αυτο που λες;
Υπάρχουν ορισμένες, υπήρχαν πολλές περισσότερες (ο μισός πλανήτης). Ακριβώς επειδή είμαστε σε αυτή την κατάσταση μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν δεις, οι επαναστάσεις έγιναν όταν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο.
παραλειψη μου, ξεχασα μια λεξη, 'επιτυχημενα'.
και ειχε τοσο καλα αποτελεσματα που τελικα το εγκατελειψαν ολοιoh wait, ευτυχως υπαρχει η Β. Κορεα, το Λαος και το Βιετναμ
χωρες που ολοι θα θελαμε να ζουμε! -
Keurossing, καταπληκτικό.
-
Η ματαιοδοξία μας έφαγε... Ουκ εν το πολλώ το ευ! Ξαναλέω όμως ότι όποιος θέλει να φύγει, καλώς να το κάνει. Εσύ πήγες σε δουλειά γραφείου αν δεν κάνω λάθος. Στις φάμπρικες της Γερμανίας και στου Βελγίου τις στοές, όπως λέει και ο Στελλάρας, δεν θα ήθελες να πας φαντάζομαι.Κοίτα, το να με λες 'ματαιόδοξο' επειδή θέλω κάτι παραπάνω για τα παιδιά μου απ΄ό,τι μου έδωσε εμένα ο πατέρας μου είναι προσβλητικό Και μην ξεχνάς ότι τον κόσμο τον πάνε μπροστά αυτοί που θέλουν το κάτι παραπάνω (Λένιν και σια μέσα σε αυτούς) και όχι αυτοί που βολεύονται στις ζωούλες τους.
Δεν είδα να έχουν ξενιτευτεί και πολλοί εργάτες στις φάμπρικες, νέα παιδιά επιστήμονες είναι οι περισσότεροι. Τουλάχιστον με το συγκεκριμένο σύστημα μπορώ να επιλέξω αν θα πάω στις στοές ή σε κλιματιζόμενο γραφείο ή αν θα μείνω στην Ελλάδα να μεμψιμοιρώ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να γινω γραφικος να ρωτησω να μου αναφερεις ΜΙΑ χωρα που εφαρμοζεται αυτο που λες;
Υπάρχουν ορισμένες, υπήρχαν πολλές περισσότερες (ο μισός πλανήτης). Ακριβώς επειδή είμαστε σε αυτή την κατάσταση μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν δεις, οι επαναστάσεις έγιναν όταν η κατάσταση έφτανε στο απροχώρητο.
παραλειψη μου, ξεχασα μια λεξη, 'επιτυχημενα'.
και ειχε τοσο καλα αποτελεσματα που τελικα το εγκατελειψαν ολοιoh wait, ευτυχως υπαρχει η Β. Κορεα, το Λαος και το Βιετναμ
χωρες που ολοι θα θελαμε να ζουμε!Αν θέλεις να τα πούμε για τις αιτίες πτώσεις του ανατολικού μπλοκ πάμε στο αντίστοιχο τοπικό. Πολύ ευχαρίστως να σου παραθέσω την ανάλυση των ίδιων των κομμουνιστών για την ιστορική αυτή καταστροφή.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κοίτα, το να με λες 'ματαιόδοξο' επειδή θέλω κάτι παραπάνω για τα παιδιά μου απ΄ό,τι μου έδωσε εμένα ο πατέρας μου είναι προσβλητικό Και μην ξεχνάς ότι τον κόσμο τον πάνε μπροστά αυτοί που θέλουν το κάτι παραπάνω (Λένιν και σια μέσα σε αυτούς) και όχι αυτοί που βολεύονται στις ζωούλες τους.
Δεν είδα να έχουν ξενιτευτεί και πολλοί εργάτες στις φάμπρικες, νέα παιδιά επιστήμονες είναι οι περισσότεροι. Τουλάχιστον με το συγκεκριμένο σύστημα μπορώ να επιλέξω αν θα πάω στις στοές ή σε κλιματιζόμενο γραφείο ή αν θα μείνω στην Ελλάδα να μεμψιμοιρώ.
Πρώτα από όλα δεν ήθελα να σε προσβάλω και αν το έκανα ζητώ συγγνώμη. Στο παράδειγμά σου όμως, πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου όλα τα επιχειρήματα των αντικομμουνιστών περί καταναλωτισμού κλπ και είναι κάτι που με κάνει να αμφιβάλλω για την ανθρωπότητα που ακόμα και σήμερα συνδέει το πόσα τούβλα (οικήματα) έχει με την ευτυχία.
Πολλοί επιστήμονες δεν μπορούν να βρούνε δουλειά ούτε στο εξωτερικό πάντως. Και πολλοί άλλοι έφυγαν για να γίνουν σερβιτόροι εκεί. Όχι ότι είναι κακό το να είσαι σερβιτόρος. Αλλά δεν έφυγαν για μια καλύτερη ζωάρα, έφυγαν για μια απλή ζωούλα όπως λες κι εσύ.
-
Αυτά που λες δεν ισχύουν σε καμία χώρα πλέον. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και άνθρωποι με προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά! Αλλά ακόμα και να έβρισκαν, είναι άδικο για όσους για το Χ ή Ψ λόγο δεν έχουν κάποια προσόντα και πεινάνε. Κανονικά σιγουριά θα έπρεπε να υπάρχει παντού. Αρκεί να κάνεις σωστά αυτό που πρέπει.
- δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ γνωστό μου συμφοιτητή που να τελείωσε 1/2 χρόνο πριν και να μην απασχολείται...
- προσωπικά δουλεύω σταθερά πάνω από 4ετία χωρίς δίπλωμα και ποτέ δεν είχα τέτοιους μισθούς...
- σε προκήρυξη που έγινε για εργατικό προσωπικό καθαρισμού δεξαμενής δεν ήρθε ΚΑΝΕΝΑΣ ελληναράς...
προφανώς και τα πράγματα είναι δύσκολα , προφανώς για ένα νέο είναι δύο φορές πιο δύσκολα, αλλά αυτή η απαισιοδοξία εδώ μου κάθεται...
αν πιστεύεις οτι αξίζεις παραπάνω ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ μαζεύεις μπογαλάκια και ξενιτεύεσαι ... δεν θα γράψω πόσες φορές παραπάνω από τα 300 αμείβεται η αδερφή μου ως πρακτική για αρχιτέκτονα γιατι φοβάμαι μην φουντάρει κανείς...
-
- δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ γνωστό μου συμφοιτητή που να τελείωσε 1/2 χρόνο πριν και να μην απασχολείται...
- προσωπικά δουλεύω σταθερά πάνω από 4ετία χωρίς δίπλωμα και ποτέ δεν είχα τέτοιους μισθούς...
- σε προκήρυξη που έγινε για εργατικό προσωπικό καθαρισμού δεξαμενής δεν ήρθε ΚΑΝΕΝΑΣ ελληναράς...
προφανώς και τα πράγματα είναι δύσκολα , προφανώς για ένα νέο είναι δύο φορές πιο δύσκολα, αλλά αυτή η απαισιοδοξία εδώ μου κάθεται...
αν πιστεύεις οτι αξίζεις παραπάνω ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ μαζεύεις μπογαλάκια και ξενιτεύεσαι ... δεν θα γράψω πόσες φορές παραπάνω από τα 300 αμείβεται η αδερφή μου ως πρακτική για αρχιτέκτονα γιατι φοβάμαι μην φουντάρει κανείς...
Το ότι έχεις την τύχη να είσαι 'σχετικά προνομιούχος' δεν θα έπρεπε να σε αποκόπτει από τον κοινωνικό ιστό Κωνσταντίνε. Πολλοί άνθρωποι με μεταπτυχιακά και ένα σωρό χαρτιά είναι χρόνια άνεργοι! Έχουν δε ψαχτεί και στο εξωτερικό όπου και έχουν σπουδάσει. Έχω προσωπικά οικογενειακά και φιλικά παραδείγματα σωρό. Υπάρχουν πολλοί φίλοι και στο φόρουμ. Οπότε καλό είναι να κοιτάμε πέρα από τον μικρόκοσμό μας.
-
Δια,
ο μικροκοσμος σου με πτυχια δεν εχει δουλεια.
του τερατος με πτυχια εχει δουλεια.ποιος μικροκοσμος ειναι ο σωστος?
-
κανείς δεν σου χαρίζει προνόμια Αλέξανδρε , ούτε καθορίζει την τύχη σου...
-
edit...
η αδερφή μου παίρνει τέτοιους μισθούς στην γερμάνια...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δια,
Έφερα προσωπικά παραδείγματα επειδή ο Κώστας έφερε δικά του. Αλλά το ότι η ανεργία είναι στο Θεό δεν νομίζω ότι αμφισβητείται από κανέναν. Γύρω στο 50% η νεανική ανεργία στην Βόρειο Ελλάδα. Οι μισοί από αυτούς πτυχιούχοι!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δια,
κανείς δεν είπε ότι αμειβόμαστε όπως πριν μερικά χρόνια, ούτε ότι έχουμε την ίδια απορροφητικότητα ... από το ένα άκρο στο άλλο σαφώς και υπάρχει μεγάλη διαφορά
-
κανείς δεν σου χαρίζει προνόμια Αλέξανδρε , ούτε καθορίζει την τύχη σου...Όταν έχεις πανεπιστημιακά πτυχία από Ελλάδα (BSc) και Αγγλία (MSc), με ξένες γλώσσες και όλα τα προβλεπόμενα, αλλά δύο χρόνια τώρα δεν μπορείς να βρεις δουλειά ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο, ούτε στην Αγγλία, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Άντε για την Αγγλία να πω ότι δεν ήταν εκεί για να το κυνηγήσει σωστά, αλλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο το κυνήγησε από κοντά με εκατοντάδες αναπάντητα βιογραφικά. Για τον αδερφό μου μιλάω. Επόμενο βήμα που;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)