-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ωραια! Καλες διαδρομες!Μηπως χρειαζεται να το πηγαινεις λιγο χαλαρα στην αρχη?Σωστά! Το ίδιο με συμβούλεψαν και οι τεχνικοί.
-
Καλησπέρα ..... Δε λέει να κρυωσει ο καιρος για να οργανώσουμε καμμιά εκδρομουλα ρε γμτη μου !
-
Χαιρετω την παρεα...Ειχα να γραψω καιρο αλλα ηρθε η ωρα να μου πειτε την γνωμη σας γιατι θα αλλαξω λαστιχα.
Το αυτοκινητο ειναι σε νησι, κανει λιγα χιλιομετρα και 2-3 ταξιδια τον χρονο.
Χιονια εδω δεν εχουμε και σπανια παμε και καμια βολτα σε χωματοδρομους.
Προτιμω λαστιχα που να ζεσταινονται γρηγορα.Ακουω τις προτασεις σας. -
Με βαση αυτη τη χρηση παντως η πρωτη σκεψη ειναι για αλλαγή αυτοκινήτου
(με το συμπάθειο..) -
Φαντάζομαι ο φίλος ότι προσανατολίζεται σε εκταμίευση περί του 1000αρικου και όχι των 50.000€.
Οπότενες εγώ θα προτείνω τα δοκιμασμένα Pirelli Scorpion Verde (που φοράμε 2-3 εδώ μέσα) και τα εξίσου καλά Continental CrossContact UHP.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Με βαση αυτη τη χρηση παντως η πρωτη σκεψη ειναι για αλλαγή αυτοκινήτου
(με το συμπάθειο..)Ευχαριστώ για την γνώμη σου αν και περιττή...το αυτοκίνητο χρησιμοποιείτε για καθημερινή μετακίνηση απλά οι αποστάσεις εδώ είναι κοντινές...Όχι ότι δεν χρησιμοποιείτε...με το συμπάθειο και από πλευράς μου...
In Omega we trust...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Φαντάζομαι ο φίλος ότι προσανατολίζεται σε εκταμίευση περί του 1000αρικου και όχι των 50.000€.Οπότενες εγώ θα προτείνω τα δοκιμασμένα Pirelli Scorpion Verde (που φοράμε 2-3 εδώ μέσα) και τα εξίσου καλά Continental CrossContact UHP.
+1
Τα verde ειναι εξαιρετικά.. -
Φαντάζομαι ο φίλος ότι προσανατολίζεται σε εκταμίευση περί του 1000αρικου και όχι των 50.000€.+1
Για τα λάστιχα τώρα, προσωπικά έβαλα προ μηνός τα michelin latitude sport http://www.michelin.gr/tyres/michelin-latitude-sport , εξαιρετικό αλλά ασφάλτινο και όχι για χιόνι.
-
Τα q5 τι διάσταση φοράνε σε καλοκαιρινά και τι σε χειμερινά?
-
Εξαρταται τη ζαντα. Απο 235 εως 255.
Sent from my GT-I9300
-
Φαντάζομαι ο φίλος ότι προσανατολίζεται σε εκταμίευση περί του 1000αρικου και όχι των 50.000€.Οπότενες εγώ θα προτείνω τα δοκιμασμένα Pirelli Scorpion Verde (που φοράμε 2-3 εδώ μέσα) και τα εξίσου καλά Continental CrossContact UHP.
Εδω τα λεει θερινα τα Scorpion Verde...Αυτα ενοεις?
http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/suv/s ... verde.html -
Γιατί εσύ ψάχνεις χειμερινά? Νομίζω είναι λίγο αχρείαστα, ειδικά στο νησί. Βγαίνουν και σε all season τα verde νομίζω αλλά λογικά θα είναι ελαφρώς υποδεέστερα από τα καλοκαιρινά.
-
Γιατί εσύ ψάχνεις χειμερινά? Νομίζω είναι λίγο αχρείαστα, ειδικά στο νησί. Βγαίνουν και σε all season τα verde νομίζω αλλά λογικά θα είναι ελαφρώς υποδεέστερα από τα καλοκαιρινά.Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου Στέφανε.
In Omega we trust...
-
Ας αναστήσω λίγο το τόπικ...
Υπάρχει κάποιος με το χρέπι μας που να έχει αυξημένη κατανάλωση λαδιού και να έχει δει βελτίωση αλλάζοντας μάρκα ή ιξώδες λιπαντικού? (θεωρώντας δεδομένο ότι οι περισσότεροι βάζουμε castrol edge 5w/30)
Πάλι μου έκαψε 1λτ/8000χλμ και πήρα 6 λτ να προσθέσω και να έχω και για την επόμενη αλλαγή και υπολόγισα ότι στα 4 χρόνια του αυτοκινήτου έχω πάρει σύνολο περί τα 40λτ λιπαντικού! Ευτυχώς τα πουλάνε στην ξεφτίλα πλέον τα castrol (~10€/λτ) και δεν τσούζει και τόσο η τσέπη.
-
Τραγικο.
Μηπως επρεπε να εχεις αλλαξει ελατηρια?
Καπου ειχα διαβασει σε ξενο forum εναν που ειχε δει διαφορά με αλλη μαρκα λαδιου,αλλα πρεπει να ηταν castrol.
Εχε στο μυαλο σου οτι στην Αμερικη βαζουν 5-40.
Το δικο μου καιει γυρω στα 400ml ανα 8000km.Ενας φιλος με Α4 allroad βρισκεται στα ιδια επιπεδα.. -
Η Καρέντα δεν δικαιολογεί αλλαγή ελατηρίων στην περίπτωσή μου και να σου πω την αλήθεια τους εμπιστεύομαι γιατί όποτε έχει χρειαστεί έχουν βοηθήσει. Υποτίθεται θες πάνω από 1λτ/1000-2000χλμ για να θεωρείται πρόβλημα. Απλά είπα μήπως έχει βάλει κανείς κάνα άλλο λιπαντικό και έχει δει διαφορά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μια στο τόσο που το παίρνει ο πατέρας μου κι εγώ το χω αμελήσει του πετάει κάνα μήνυμα για 'add oil' και γκρινιάζει.
-
Ναι το ξέρω,απλά έλεγα μήπως ερχοσουν σε συνεννόηση μαζί τους να τα αλλάζες,ώστε να μην ξανασχοληθεις με το θέμα.
-
Επανερχομαι στο θεμα των ελαστικων που με ενδιαφερει και ηθελα να πω οτι αποφασισα τελικα τα ContiCrossContact UHP.
Η διασταση που φοραω ειναι 255/50/19 λογω του οτι η ζαντα μου ειναι 8,5 ιντσες.Τα βρισκω 250 ευρω το ενα αλλα με δεικτη ταχυτητας W...Κανονικα πρεπει να ειναι V ο δεικτης για εμας?Η τιμη ειναι καλη? -
Ντάξει για το δείκτη δεν τρέχει και τίποτα. Η τιμή είναι νορμάλ. Τα UHP είναι ελαφρώς φθηνότερα από τα Verde.
-
Ο χρήστης stispan έγραψε:
Επανερχομαι στο θεμα των ελαστικων που με ενδιαφερει και ηθελα να πω οτι αποφασισα τελικα τα ContiCrossContact UHP.
Η διασταση που φοραω ειναι 255/50/19 λογω του οτι η ζαντα μου ειναι 8,5 ιντσες.Τα βρισκω 250 ευρω το ενα αλλα με δεικτη ταχυτητας W...Κανονικα πρεπει να ειναι V ο δεικτης για εμας?Η τιμη ειναι καλη?Εχω τα conti cross con LX εντάξει έπεσα κι εγώ σε χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας απο αυτο που είχαν τα Michelin (ΜΑΜΑ) αλλα ειναι ΟΚ .
Ομως το ελαστικό αυτο με ταλαιπώρησε με ΔΥΟ ευθυγραμμισεις διότι δεν έστρωσε .
Τελικώς ειναι Καλο και στο χιόνι .
Δεν ξέρω όμως αν θα ξανά έπαιρνα continental
AUDI Q5