Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα καλοσυντηρημένα όπλα είναι θέμα διοίκησης. Έχοντας διατελέσει Αξκος Οπλισμού Επχίας θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει σχετική φροντίδα!
ποτε ησουν επχιας? στη σχολη ?
παντως οι αξιωματικοι οπλισμου ηταν οντως επχιες
εχω πεσει σε 2 περιπτωσεις:
ΤΘ, συντηρηση ολη την ωρα και καθε μερα να καιει τις καταστασεις οπλισμου εξω απο την ιλη
ΥΠ, ενα απλο λαδωμα πριν το γκρουπακι του πασχα, ποτε λυσιμο οπλου , ηθελε ποντικια να οπλισουμε και 3 διαφορετικα οπλα που ειχαμε για 'πλακα'¨ δοκιμασει να οπλισουμε στις σκοπιες δεν επαιρναν καν τη σφαιρα
ειχαμε πειστει πλεον οτι ο ταξιαρχος τα ειχε σαμποταρει για να μην εχουμε καμια αυτοκτονια
απο την αλλη αυτη η μεθοδος ηταν πιο ξεκουραστη για τους φανταρους
βεβαια επειδη ο αξκος οπλισμου στη δευτερη περιπτωση (που ηταν γαμω τα ατομα), δεν ασχολουταν ποτε με το σπορ (εκτος αν ηταν να κατεβει στην αποθηκη οπλισμου να φερει κανα οπλο, επειδη επρεπε να υπογραψει και να βαλει καμια μολυβοσφραγιδα) τις καταστασεις οπλισμου τις φτιαχναμε εμεις οι φανταροι μεταξυ μας
ετσι ειχαμε οπλα που γινονταν τραμπες με το ετσι θελω, εγω σε καποια φαση ειχα 3 ξιφολογχες και αλλα ωραια
ο κολλητος μου που ηταν επιλοχας πηγαινε και εκοβε τα λουκετα κατα βουληση (μια φορα σκουπισαν καμια 30αρια γυρω απο τους οπλοβαστους) και χρεωνε οπλα οπου του κατεβαινε , αναλογα τις υπηρεσιες
τζιφρες ο,τι να ναι κτλ..
ειναι θαυμα που δε χαθηκε κατι (αν και να χανοταν , εμεις θα ειχαμε απολυθει μεχρι να το καταλαβουν)
αθηνα και παλι αθηνα