-
γεια σας έχει κάποιος άποψη για τα goodyear optigrip σε διάσταση 205/55/16...λόγω σφιχτής οικονομικής κατάστασης νομίζω αξίζουν τον κόπο λόγω τιμής (330ευρώ η 4άδα)...τώρα φοράω michelin energy saver πολύ καλό λάστιχο δεν έχω κανένα παράπονο απλά ψάχνω κάτι πιο οικονομικό...αγορές ελαστικών μέσω internet και τοποθέτηση σε δικό μου λαστιχά αξίζουν η θα χουμε θέμα με τη ''φρεσκάδα'' των ελαστικών?
-
γεια σας έχει κάποιος άποψη για τα goodyear optigrip σε διάσταση 205/55/16...λόγω σφιχτής οικονομικής κατάστασης νομίζω αξίζουν τον κόπο λόγω τιμής (330ευρώ η 4άδα)...τώρα φοράω michelin energy saver πολύ καλό λάστιχο δεν έχω κανένα παράπονο απλά ψάχνω κάτι πιο οικονομικό...αγορές ελαστικών μέσω internet και τοποθέτηση σε δικό μου λαστιχά αξίζουν η θα χουμε θέμα με τη ''φρεσκάδα'' των ελαστικών?
-
Ο χρήστης prthanos έγραψε:
Εχω ενα peugeot 206 1.1 του 92 και θελω να βαλω λαστιχα εχω κανει μια ερευνα αγορας και εχω ψιλοκαταληξει αναμεσα στα pirelli p1 και στα uniroyal αν και δεν θυμαμαι την ακριβη ονομασια τους...
Μεχρι τωρα ειχα τα pirelli p3000 και δεν ειχα καποιο προβλημα αν και κανω ταξιδια στουσ πανεμορφους δρομουσς μας αλλα ηρεμα πραματα και μου βγαλαν απειρα χλμ στην κυριολεκσια αλλα πρεπει να αλλαχτουν αμεσα...
Το μεγεθος τους ειναι 175/65/14 οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη ευχαριστω πολυ...175/65/14
Kleber quadraxer E+E 71db
Pirelli Cinturato verde P1 C+B 69db
Uniroyal Rainexpert (82T) E+B 70dbP1 να βάλεις.....!!
Μάλλον λετσι φαίνεται
και τα kleber καλα ειναι, kleber=michelin
αλλα και τα kleber kana 240ri θα τα βρεις.
Εγω θα προτιμουσα τα P1 που εχουν καινουρια τεχνολογια στη γομα.Το ότι είναι μια εταιρεία στο γκρουπ μιας άλλης δεν νομίζω ότι είναι έγκυρο κριτήριο σύγκρισης.
Πχ η skoda ανοίκει στο vw group το ίδιο όμως και η Seat αλλά και η Audi Και η Lambroghini και η ..... bugati...... Τελείως διαφορετικά προϊόντα στο ίδιο group. Και σκέψου πόσο διαφορετικά είναι τα προϊόντα ίδιας κατηγορίας του ίδιου group, συγκρίνεται το Fabia με το Golf με το Α3;
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα kleber δεν είναι καλά έτσι και πάντα η τιμή έχει και αυτή ένα ειδικό βάρος για την απόφαση -
Ο χρήστης lary1821 έγραψε:
γεια σας έχει κάποιος άποψη για τα goodyear optigrip σε διάσταση 205/55/16...λόγω σφιχτής οικονομικής κατάστασης νομίζω αξίζουν τον κόπο λόγω τιμής (330ευρώ η 4άδα)...τώρα φοράω michelin energy saver πολύ καλό λάστιχο δεν έχω κανένα παράπονο απλά ψάχνω κάτι πιο οικονομικό...αγορές ελαστικών μέσω internet και τοποθέτηση σε δικό μου λαστιχά αξίζουν η θα χουμε θέμα με τη ''φρεσκάδα'' των ελαστικών?Φίλε μου,με αυτά τα χρήματα βάλε Bridge T001....και θα σου βγάλουν πολλά χλμ και είναι και 'σκυλιά'....εγγυημένα και αξιόπιστα!!
-
Ενταξει αν βρισκει ο ενδιαφερομενος τα kleber 240 παω πασο.. τα βρισκει πανακριβα..
ας παει στα πιρελι που ειναι και πιο επωνυμα -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
και τα kleber καλα ειναι, kleber=michelin
αλλα και τα kleber kana 240ri θα τα βρεις.
Εγω θα προτιμουσα τα P1 που εχουν καινουρια τεχνολογια στη γομα.Το ότι είναι μια εταιρεία στο γκρουπ μιας άλλης δεν νομίζω ότι είναι έγκυρο κριτήριο σύγκρισης.
Πχ η skoda ανοίκει στο vw group το ίδιο όμως και η Seat αλλά και η Audi Και η Lambroghini και η ..... bugati...... Τελείως διαφορετικά προϊόντα στο ίδιο group. Και σκέψου πόσο διαφορετικά είναι τα προϊόντα ίδιας κατηγορίας του ίδιου group, συγκρίνεται το Fabia με το Golf με το Α3;
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα kleber δεν είναι καλά έτσι και πάντα η τιμή έχει και αυτή ένα ειδικό βάρος για την απόφασηΤο παραδειγμα σου θα ελεγα οτι ειναι ατυχες.
Παρεπιπτοντως, λεον γκολφ-α3 ιδιο αμαξι δεν ειναι μηχανικα?
Αλλαζουν μονο οι ταπετσαριες και τα σχεδια.Οσον αφορα τα ελαστικα, συνηθως μια θυγατρικη παιρνει την τεχνογνωσια της μαμα εταιρειας, που αυτο μπορει να σημαινει οτι πχ το kleber χεησιμοποιει το σκελετο του ταδε μοντελου της michelin λη το bf goodrich να ειναι το παλαιο pilot exalto κλπ.
-
λοιπον σημερα που γυρισα λιγο παραπανω βρηκα τα kleber στα 200 τα pirelli p1 στα 230 τα uniroyall στα 230 αλλα αρχησαν να μου μπαινουν ιδεες για τα bridgestone ειναι τα ecopia που βγαινουν στα 230 και μου ειπε το παλικαρι οτι κανει καλη καταναλωση κ πολυ καλο στο βρεγμενο και μετα τα continental contact 5 στα 230 παλι λεει ειναι η εξελιξη του 2 που ηταν περσι το κορυφαιο σε βαθμολογησεις... και παλι απο την αρχη γιατι σε 3 μαγαζια πηγα κ οι 3 μου ειπαν οχι pirelli γιατι γλιστραει πολυ... ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ!!!
-
λοιπον σημερα που γυρισα λιγο παραπανω βρηκα τα kleber στα 200 τα pirelli p1 στα 230 τα uniroyall στα 230 αλλα αρχησαν να μου μπαινουν ιδεες για τα bridgestone ειναι τα ecopia που βγαινουν στα 230 και μου ειπε το παλικαρι οτι κανει καλη καταναλωση κ πολυ καλο στο βρεγμενο και μετα τα continental contact 5 στα 230 παλι λεει ειναι η εξελιξη του 2 που ηταν περσι το κορυφαιο σε βαθμολογησεις... και παλι απο την αρχη γιατι σε 3 μαγαζια πηγα κ οι 3 μου ειπαν οχι pirelli γιατι γλιστραει πολυ... ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ!!!Τα fulda ecocontrol τα έχεις δει καθόλου? 190 τα έβαλε φίλος σε 175-65-14.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
δεν εχει και τις καλυτερες κριτικες... φαινεται καλο στα φρεναρισματα του αλλα δεν ψαχνω να βαλω κατι φτηνο για τα λαστιχα θελω να βαλω κατι καλο και να μαι σιγουρος οχι κατι φτηνο για να κανω την δουλεια μου
-
Ξεχασα να πω σου πω οτι οσο γυριζεις σε λαστιχαδες τοσο θα ακους και διαφορετικες γνωμες. Εγω την γνωμη των λαστιχαδων δεν τη εχω καθολου σε υποληψη, ειναι μονο μονο εμποροι και τιποτα αλλο!
Παντως μην ψαχνεσαι τοσο πολυ για λαστιχα (ειδικα με γνωμες εμπορων) σε τετοιο αμαξι. Οτι σου εχουμε προτεινει ολοι ειναι πληρως ασφαλες. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Φίλε μου,με αυτά τα χρήματα βάλε Bridge T001....και θα σου βγάλουν πολλά χλμ και είναι και 'σκυλιά'....εγγυημένα και αξιόπιστα!!
σε ευχαριστώ για την πρόταση σου το έψαξα σήμερα.355μου ειπε ο αντιπρ'οσωπος στη Λάρισα...δυστυχώς στην επαρχία πουλάνε με τη λογική του τόσο κάνουν κ αμα θές τα παίρνεις
-
Προβλημα λαστιχου, δειτε εδω
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=26079&p=2665318#p2665318
-
Λοιπόν μετά από 500 χλμ οι εντυπώσεις μου από τα Pirelli Cinturato P4 που έβαλα στο Picanto είναι πολύ καλές (θυμίζω 165/65/13). Είναι πολύ ήσυχα και άνετα στην οδήγηση (στο μέτρο του δυνατού βέβαια) και σου δίνουν μια μεγαλύτερη αίσθηση σταθερότητας. Ούτε κοπανήματα στις ανωμαλίες (όπως είχα με τα παλιά Pirelli P3000) ούτε απώλειες στην άνεση, το φοβόμουν αυτό μιας και κατέβηκα λίγο στο προφίλ (απο 70 σε 65). Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα
-
ειναι πολυ νωρις για ασφαλη συμπερασματα......
σε κανα χρονο ομως θα εχεις καλυτερη αποψη -
εχεις απολυτο δικιο για τους λαστιχαδες φιλε μου απλα δν θελω να δωσω λεφτα κ να τα κλαιω γι αυτο ζηταω κ την αποψη σας.. μια τελευταια ερωτηση για τα bridgstone ecopia και τα continental contact 5 αν εχει καποιος αποψη αν τα εχει η τα δοκιμασε να μου δωσει την γνωμη του ευχαριστω πολυ...
-
δεν εχει και τις καλυτερες κριτικες... φαινεται καλο στα φρεναρισματα του αλλα δεν ψαχνω να βαλω κατι φτηνο για τα λαστιχα θελω να βαλω κατι καλο και να μαι σιγουρος οχι κατι φτηνο για να κανω την δουλεια μουΣυγγνώμη? Δεν σου είπα για κάνα κινέζικο, γερμανικο λάστιχο σου πρότεινα. Τώρα αν για σένα το kleber ειναι καλύτερο, επειδη ειναι 20 ευρώ ακριβότερο (και πολλά λέω...τα 240 ειναι τιμή από παράλληλο σύμπαν) κι αν αυτή ειναι η γενικότερη φιλοσοφία σου...κακώς μπήκες να ρωτήσεις τις απόψεις μας. Μπες σε γνωστό site ελαστικών (μην κανω και διαφήμιση), βάλε φίλτρο να στα βγάλει από το ακριβότερο προς το φθηνότερο (ναι με αυτή τη σειρά) και αγόρασε ότι πιο ακριβό βρεις, σίγουρα για το αυτοκίνητο υπερυψηλων επιδόσεων (αν κρίνω από τη διάσταση που θες), θα έχει τρομερή διάφορα, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και θα είσαι ασφαλής.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
εχεις απολυτο δικιο για τους λαστιχαδες φιλε μου απλα δν θελω να δωσω λεφτα κ να τα κλαιω γι αυτο ζηταω κ την αποψη σας.. μια τελευταια ερωτηση για τα bridgstone ecopia και τα continental contact 5 αν εχει καποιος αποψη αν τα εχει η τα δοκιμασε να μου δωσει την γνωμη του ευχαριστω πολυ...εχω βαλει το premiun contact 5 ειναι ανετο ελαστικο και αθορυβο.καλο φρεναρισμα αλλα μεχρι εκει.το μειονεκτημα ειναι οτι εχει παρα πολυ μαλακα πλαινα και καθολου αισθηση στο τιμονι.δες και τα pirelli p1 και dunlop fast response.τα pirelli p6 cinturato που ειχα πριν ηταν καλυτερα λαστιχα.
-
Συγκριτικά το Premium Contact 5 σε διάσταση 205/55/16 έχει τα ίδια επίπεδα θορύβου με michelin και bridgestone και είναι και πιο φθηνό από τα υπόλοιπα.
Continental ContiPremiumContact 5 205/55/16 91W: A C 71db
Michelin Pilot Sport 3 205/55/16 91V: B C 71db
Bridgestone Turanza T001 205/55/16 91V: B C 71db -
Αναφορικά με τις πρώτες εντυπώσεις των Bridg B250 στο SMART , μετά απο 1000+ χλμ και κυκλοφορώντας σε ψιλόβροχο αλλά και σε 2-3 ημέρες βροχής, η απόδοσή τους είναι αρκετά καλύτερη απο εκείνη που είχαν ίδιου τύπου, τοποθετημένα παλαιότερα σε SEAT ibiza.
Iσως να βοηθάει και το στήσιμο του SMART, αλλά το κράτημά τους στο βρεγμένο είναι ανώτερο των (σαφώς μέτριων ) προσδοκιών μου και αρκετά ικανοποιητικό στο στεγνό . Να δούμε βέβαια πόσο θα κρατήσει αυτή η απόδοση. -
Ο χρήστης xristos_vw έγραψε:
Συγκριτικά το Premium Contact 5 σε διάσταση 205/55/16 έχει τα ίδια επίπεδα θορύβου με michelin και bridgestone και είναι και πιο φθηνό από τα υπόλοιπα.Continental ContiPremiumContact 5 205/55/16 91W: A C 71db
Michelin Pilot Sport 3 205/55/16 91V: B C 71db
Bridgestone Turanza T001 205/55/16 91V: B C 71dbΤο Cinturato P7,είναι το πιό άνετο από όλα αυτά....με 340 κομπλέ και 67db.....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]