-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Switzerland,,
Industrial
Switzerland has an extensive industrial sector, it is not very well known around the world but present with companies in different industrial sectors such as food processing like Nestlé, chemical for industrial and construction use like Sika AG, pharmaceutical like Novartis, roof coating Sarnafil, among many others.
Top 25 Exports from Switzerland for 2009
Ranking SITC4 Product Names (SITC) Value (USD) %
1 5417 Medicaments $26,059MM 15.0%
2 5416 Glycosides & vaccines $14,373MM 8.3%
3 8851 Watches $11,694MM 6.8%
4 8996 Orthopaedic appliances $5,714MM 3.3%
5 8973 Precious jewellery $4,824MM 2.8%
6 3510 Electric current $4,184MM 2.4%
7 5148 Other nitrogen-function compounds $4,030MM 2.3%
8 7721 Switchboards, relays & fuses $3,438MM 2.0%
9 7284 Specialized industry machinery & parts N.E.S $3,098MM 1.8%
10 6812 Unwrought metals of platinum $2,789MM 1.6%
11 5156 Heterocyclic compound; nucleic acids $2,684MM 1.5%
12 5147 Amide-function compounds, excluding urea $2,396MM 1.4%
13 7149 Parts of gas & reaction engines $2,214MM 1.3%
14 8720 Medical instruments N.E.S. $2,100MM 1.2%
15 5415 Bulk hormones $1,718MM 1.0%
16 5413 Antibiotics $1,631MM 0.9%
17 5514 Odoriferous substances $1,417MM 0.8%
18 6672 Not mounted diamonds $1,318MM 0.8%
19 1110 Non-alcoholic beverages N.E.S. $1,269MM 0.7%
20 8939 Miscellaneous articles of plastic $1,237MM 0.7%
21 9310 Unclassified transactions $1,232MM 0.7%
22 7452 Non-electrical machines parts N.E.S. $1,145MM 0.7%
23 8960 Works of art $1,057MM 0.6%
24 7492 Valves $1,054MM 0.6%
25 7416 Heating & cooling equipment N.E.S. $1,034MM 0.6%Σιγά την Ιαπωνία...
-
Δλδ παραγωγή είναι μονό τα παραπάνω και πρέπει σώνει και καλά να μιλάμε για βαριά βιομηχανία; Επίσης παράγω δεν σημαίνει απαραίτητα παράγω μαζικά
Ναι μπορείς να παρεις ελβετικό αεροπλάνο και η αεροναυπηγική βιομηχανία της Ελβετίας είναι γνωστή. Κατα τα άλλα υπάρχει έντονη δραστηριότητα απο φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες, και όχι φασόν, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και αυτοματισμοί και άλλα πολλά. -
Tryphon, δεν καταλαβαινω γιατι υποτιμας λχ την παροχη υπηρεσιων και δινεις τοσο μεγαλη σημασια στο να παραγεται πραμα ντε και καλα . Η παροχη υπηρεσιων ειναι ενα υπερτιτανοτεραστιο κομματι του συγχρονου παγκοσμιου καπιταλισμου, μαζι με βιοτεχνολογια/ανανεωσιμες πηγες ενεργειας-πρασινη ενεργεια/τεχνολογια/φαρμακα κλπ. Καθολου φιλελευθερη η σταση σου
Μου θυμιζεις τωρα τους αεροψεκασμενους μπαρμπαδες που σου λενε να αφησει ο κοσμος τα αστικα κεντρα και τις δουλειες τυπου ασφαλειες-χρηματιστηριακα κλπ μουφες και να παει στο χωριο του να φυτεψει καμια ντοματαΑποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι 'υπηρεσίες' χωρίς παραγωγική βάση είναι πρασιν'αλογα.
σωστότατη παρατήρηση, αλλά όλα τα καπιταλιστικά κράτη προς αποβιομηχανοποίηση οδεύουν σε συνδιασμό με τρομακτική αύξηση του τομέα υπηρεσιών
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δλδ παραγωγή είναι μονό τα παραπάνω και πρέπει σώνει και καλά να μιλάμε για βαριά βιομηχανία; Επίσης παράγω δεν σημαίνει απαραίτητα παράγω μαζικά
Ναι μπορείς να παρεις ελβετικό αεροπλάνο και η αεροναυπηγική βιομηχανία της Ελβετίας είναι γνωστή. Κατα τα άλλα υπάρχει έντονη δραστηριότητα απο φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες, και όχι φασόν, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και αυτοματισμοί και άλλα πολλά.Θανάση για να μη το κουράζουμε:
GDP by sector agriculture (1.2%)
industry (27.5%)
services (71.3%) (2011 est.)Επιμένει λοιπόν ο Τρύφων ότι δεν βασίζεται στις υπηρεσίες η Ελβετία;
-
Νομιζω οτι παραγουν αλλα και σχεδιαζουν πολλα συστηματα που χρησιμοπουνται απο πολλους κατασκευαστες... ως εξαρτηματα... ακομα δε φτιαχνουν τις αντλιες π.χ. Schultzer, για αντλησεις αργου η εξειδικευμενες αντλιες διηληστηριων κ.λ.π μηχανες πλοιων... κ.α. γενικα εχουν δικες τους πατεντες για πραγματα που πωλουνται για πολεες χρησεις...σε ολο τον κοσμο και που τις βελτιωνουν συνεχεια..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι μπορείς να παρεις ελβετικό αεροπλάνο και η αεροναυπηγική βιομηχανία της Ελβετίας είναι γνωστή. Κατα τα άλλα υπάρχει έντονη δραστηριότητα απο φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες, και όχι φασόν, ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και αυτοματισμοί και άλλα πολλά.Θανάση για να μη το κουράζουμε:
GDP by sector agriculture (1.2%)
industry (27.5%)
services (71.3%) (2011 est.)Επιμένει λοιπόν ο Τρύφων ότι δεν βασίζεται στις υπηρεσίες η Ελβετία;
Είπα εγώ πως συμφωνώ; Μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο όμως.
-
Tryphon, δεν καταλαβαινω γιατι υποτιμας λχ την παροχη υπηρεσιων και δινεις τοσο μεγαλη σημασια στο να παραγεται πραμα ντε και καλα . Η παροχη υπηρεσιων ειναι ενα υπερτιτανοτεραστιο κομματι του συγχρονου παγκοσμιου καπιταλισμου, μαζι με βιοτεχνολογια/ανανεωσιμες πηγες ενεργειας-πρασινη ενεργεια/τεχνολογια/φαρμακα κλπ. Καθολου φιλελευθερη η σταση σου
Μου θυμιζεις τωρα τους αεροψεκασμενους μπαρμπαδες που σου λενε να αφησει ο κοσμος τα αστικα κεντρα και τις δουλειες τυπου ασφαλειες-χρηματιστηριακα κλπ μουφες και να παει στο χωριο του να φυτεψει καμια ντοματαΑποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι 'υπηρεσίες' χωρίς παραγωγική βάση είναι πρασιν'αλογα.
Εγώ μαζί σου είμαι σε αυτό. Η Ελβετία όμως στηρίζεται κυρίως στις υπηρεσίες...
Λάθος.
I rest my case!
-
Δεν ειμαστε στο 1850 να θες τον εργατη του πεδιου (Βυρωνας ΤΜ) ντε και καλα. Αυτα που αναφερω στο προηγουμενο ποστ ειναι χαλαρα το 80% τσε βαλε του παγκοσμιου καπιταλισμου (εκτος αν καποιοι εξακολουθουν να πιστευουν οτι παραγωγη σημαινει ΜΟΝΟ φτιαχνω βιδες αυτοκινητα αντε και μαζευω ελιες για τους οπαδους του Πολ Ποτ). Το 70% μονο πρεπει να΄ναι παροχη υπηρεσιων (χρηματιστηριακα, οικοι, τραπεζικο, συναλλαγες ασφαλειες ντουριζμοσ κλπ μαλακιες) κανα 10% με τρομακτικα αυξητικη ταση η πρασινη αναπτυξη που στανταρακι σε μια 50ετια θα παιζει στο 20% μην πω παραπανω. Τωρα αν νομιζουν ορισμενοι οτι λυση ειναι να γυρισουμε στο 1960 και οτι χρειαζομαστε ντε και καλα ο Ελληνας να γυρισει στο χωραφι να φυτευει ντοματες με μεσαιωνικες μεθοδους και να γινουμε ολοι ντε και καλα εργατες (με τη στενη εννοια του ορου) αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Παρτε χαμπαρι, ο,τι σκατα και να θελεις να κανεις, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ πρεπει να εισαι και για να εισαι θα πρεπει να χωθεις στο παραπανω παιχνιδι. Αλλιως τσιμπας παπαρι και εισαι για να διαβαζεις αναλυσεις επιπεδου χαρρυ κλυν που λεει να κλεισουμε τα συνορα να βαλουν τα κλαματα οι γερμανοι που δε θα αγοραζουμε τα αυτοκινητα τους και θα φαμε πσωμακι με τα χορταρακια που εχουμε στα βουνα. γελαει ο κοζμος (αληθεια λεω το ειδα καπου το εν λογω πουσταρισμενο)
εντιτ: βεβαια οταν εχεις τον αλλον τον τρυφωνα να πιστευει οτι η Ελβετια στηριζεται στα σουγιαδακια και τα σοκολατακια, δεν περιμενεις και πολλα ειναι προφανες οτι ο αλλος αν εχει τη νοοτροπια του μπαρμπα θα την κρατησει ακομα και αν ζει νταουνταουν νιου γιορκ
-
Εγώ μαζί σου είμαι σε αυτό. Η Ελβετία όμως στηρίζεται κυρίως στις υπηρεσίες...
Λάθος.
I rest my case!
καλα σου λεει εχεις και τις σοκολατες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καταπληκτικη αναλυση, κλπ.εντιτ: βεβαια οταν εχεις τον αλλον τον τρυφωνα να πιστευει οτι η Ελβετια στηριζεται στα σουγιαδακια και τα σοκολατακια, δεν περιμενεις και πολλα ειναι προφανες οτι ο αλλος αν εχει τη νοοτροπια του μπαρμπα θα την κρατησει ακομα και αν ζει νταουνταουν νιου γιορκ
Που είπα για σουγιαδακια; Η Ελβετία αγαπητέ νεοέλληνα που μόλις του απευθυνθεί η παραμικρή κριτική την γυρίζει ανάποδα με άγνοια, φτιάχνει από ρομπότ για την αυτοκινητοβιομηχανία, ως εξαρτήματα κινητήρων αεροπλάνων (που άλλοι δεν ξέρουν να φτιάξουν τόσο καλά σε τέτοια τιμή), από μηχανές CNC μέχρι αεροπλάνα, από οπλικό εξοπλισμό μέχρι φάρμακα (από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο), από κράματα μετάλλων μέχρι τρένα.
Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι φτιαγμένο με τρόπο ώστε να μην παράγει μόνο PHDιδες αλλά εξειδικευμένους εργάτες για την βιομηχανία της. Σε κάθε γωνιά υπάρχει και μια μικρο μεσαία επιχείρηση που παράγει προϊόντα σε ποιότητα και τιμη που δεν βρίσκονται αλλού.
Εξαγωγές γύρω στα 320 μπιλλιον.
Πάμε παρακάτω. -
Καταπληκτικη αναλυση, κλπ.
εντιτ: βεβαια οταν εχεις τον αλλον τον τρυφωνα να πιστευει οτι η Ελβετια στηριζεται στα σουγιαδακια και τα σοκολατακια, δεν περιμενεις και πολλα ειναι προφανες οτι ο αλλος αν εχει τη νοοτροπια του μπαρμπα θα την κρατησει ακομα και αν ζει νταουνταουν νιου γιορκ
Που είπα για σουγιαδακια; Η Ελβετία αγαπητέ νεοέλληνα που μόλις του απευθυνθεί η παραμικρή κριτική την γυρίζει ανάποδα με άγνοια, φτιάχνει από ρομπότ για την αυτοκινητοβιομηχανία, ως εξαρτήματα κινητήρων αεροπλάνων (που άλλοι δεν ξέρουν να φτιάξουν τόσο καλά σε τέτοια τιμή), από μηχανές CNC μέχρι αεροπλάνα, από οπλικό εξοπλισμό μέχρι φάρμακα (από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο), από κράματα μετάλλων μέχρι τρένα.
Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι φτιαγμένο με τρόπο ώστε να μην παράγει μόνο PHDιδες αλλά εξειδικευμένους εργάτες για την βιομηχανία της. Σε κάθε γωνιά υπάρχει και μια μικρο μεσαία επιχείρηση που παράγει προϊόντα σε ποιότητα και τιμη που δεν βρίσκονται αλλού.
Πάμε παρακάτω.Τρύφων, θα εκπλαγείς, αλλά κι εμείς φτιάχνουμε τα παραπάνω. Σε πολύ μικρότερες ποσότητες.
Αλλά το θέμα είναι η σύγκριση Ελλάδας - Ελβετίας;
Ελλάδα - Πορτογαλία δεν ήταν το θέμα μας;320 μπίλιον; Τι; Σε Ρούβλια μετράς;
Switzerland exports were worth 18.59 Billion CHF in October of 2012
Πάντως, αν και Ελβετός (πάππου προς πάππου, 300 γενιές), έχεις ένα προβληματάκι με τα νούμερα...Για εξέτασε όλα τα γονίδιά σου...μήπως δεν γράφουν όλα 'swiss made'? -
κοιτα αφου θες να το παμε σε τετοιο επιπεδο δεν ειμαι νεοελληνας ειμαι νεοαμερικανος. εσυ εισαι νεοελληνας και δε θα γινεις ελβετος ποτε ελληνα ελληνα κλπ. νιανιανιανιανια.
2ον εμεις οι νεοαμερικανοι θελουμε 20 ελβετιες, 10 να τις κρεμασουμε στα μουστακια μας και 10 στα αρκιδια μας. οταν στειλετε ανθρωπο στο φεγγαρι οπως εμεις ελα να μου μιλησεις.Που να δείτε τι κάνουμε εμείς οι παλαιοmoderators σε όσους είναι εκτός θέματος 'ΔΝΤ' εδώ, όχι 'Η χώρα μου είναι καλύτερη από τη δική σου και θα φέρω το θείο μου που ξέρει καράτε' [Mod]
-
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάμε παρακάτω.Τρύφων, θα εκπλαγείς, αλλά κι εμείς φτιάχνουμε τα παραπάνω. Σε πολύ μικρότερες ποσότητες.
Πάντως, αν και Ελβετός (πάππου προς πάππου, 300 γενιές), έχεις ένα προβληματάκι με τα νούμερα...Για εξέτασε όλα τα γονίδιά σου...μήπως δεν γράφουν όλα 'swiss made'?Exports $308.3 billion (2011 est.)
Export goods machinery, chemicals, metals, watches, agricultural products
Main export partners Germany 19.2%, US 10.2%, Italy 7.9%, France 7.7%, UK 5.9% (2010)
Imports $299.6 billion (2011 est.)
Import goods machinery, chemicals, vehicles, metals; agricultural products, textiles
Main import partners Germany 32%, Italy 10.2%, France 8.5%, US 5.3%, Netherlands 4.5%, Austria 4.3% (2010)εδω παλι: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Switzerland
-
Πάντως, αν και Ελβετός (πάππου προς πάππου, 300 γενιές), έχεις ένα προβληματάκι με τα νούμερα...Για εξέτασε όλα τα γονίδιά σου...μήπως δεν γράφουν όλα 'swiss made'?Exports $308.3 billion (2011 est.)
Export goods machinery, chemicals, metals, watches, agricultural products
Main export partners Germany 19.2%, US 10.2%, Italy 7.9%, France 7.7%, UK 5.9% (2010)
Imports $299.6 billion (2011 est.)
Import goods machinery, chemicals, vehicles, metals; agricultural products, textiles
Main import partners Germany 32%, Italy 10.2%, France 8.5%, US 5.3%, Netherlands 4.5%, Austria 4.3% (2010)εδω παλι: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Switzerland
Οκ, τελικά είναι ανά μήνα αυτό που έβαλα, λάθος, το 320 δις είναι το σωστό.
Όμως, το θέμα δεν είναι η σύγκριση Ελλάδας - Ελβετίας...νομίζω... -
Μα δεν είναι θέμα Τρύφωνα. Είναι θέμα ότι δεν έχει βαριά βιομηχανία, πως να το κάνουμε δηλαδή. Τι βγάζει από όλα αυτά που είπα; Μπορώ να πάρω ελβετικό αυτοκίνητο, φορτηγό, ελικόπτερο, αεροπλάνο, πλοίο, υπολογιστή, τηλεόραση;Μπορεις να παρεις μηχανη για το παπόρι. Εχουν ακομα πολλα τετοιες.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sulzer_(manufacturer) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
κοιτα αφου θες να το παμε σε τετοιο επιπεδο δεν ειμαι νεοελληνας ειμαι νεοαμερικανος. εσυ εισαι νεοελληνας και δε θα γινεις ελβετος ποτε ελληνα ελληνα κλπ. νιανιανιανιανια.
2ον εμεις οι νεοαμερικανοι θελουμε 20 ελβετιες, 10 να τις κρεμασουμε στα μουστακια μας και 10 στα αρκιδια μας. οταν στειλετε ανθρωπο στο φεγγαρι οπως εμεις ελα να μου μιλησεις.Που να δείτε τι κάνουμε εμείς οι παλαιοmoderators σε όσους είναι εκτός θέματος 'ΔΝΤ' εδώ, όχι 'Η χώρα μου είναι καλύτερη από τη δική σου και θα φέρω το θείο μου που ξέρει καράτε' [Mod]
εφυγε για funniest
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι αλλα τι ρολοι φοραγαν στο φεγγαρι? Ελβετικο Omega
τι μηχανη φωτογραφικη ειχαν? Ελβετική Hasselbladκα συνεχιζω με all time classics
'Ο Μπαμπας μου τον δερνει το δικο σου'
'Ο αδερφος μου παει τριτη γυμνασιου' , 'και ο δικος μου τρίτη Πανεπιστημιου' -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Omega Speedmaster μονο στην αρχη αν θυμαμαι καλα, μετα το γυρισαν σε SEIKO. νομιζω.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Omega Speedmaster μονο στην αρχη αν θυμαμαι καλα, μετα το γυρισαν σε SEIKO. νομιζω.
Το ξερω οτι ειναι off topic, και εννοειται δεν ειχα σκοπο να σε πειράξω, απλα διασκεδασα πολυ με την απαντηση του Mod.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)