-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
τροχαια δεν καλεις? Πιστευω ενα απο τα βασικα βήματα.Οχι. αφου εχω κανει παπαρια την παραδεχομαι και τελειωνει η ιστορία του δινω τα στοιχεια μου και τα στοιχεια του ασφαλιστη μου - γιατι να καλεσει τροχαια.
Σε οσες φταιει ο αλλος κατα ενα περιεργο ισως λογο το εχει επεισεις παραδεχτει οποτε....σε μια που δεν το παραδεχοταν οτι εγινε ΚΑΝ το συμβαν και οτι με ακουμπησε( ηταν γκαντεμης και με τρακαρε ενω ημουν παρκαρισμενος νομιμα και μεσα στο αυτοκινητο ακριβως αποξω απο καταστημα φιλου μου που κοιταγε ) μολις ειδα αλβανικό διπλωμα οδηγησης και ΜΗ υπαρξη ασφαλιστιρίου μεσα στο αυτοκινητο, τοτε φωναξα τροχαια για τα περεταιρω ασχετα αν ηταν φορτηγακι με φαρδια πλατια τη φιρμα και το τηλεφωνο.
ΠΑΝΤΑ ομως μα ΠΑΝΤΑ τραβαω φωτογραφιες και το πως ( διασταυρωσεις κ.λ.π. ) αλλα ΚΑΙ το 'αντιπαλο αυτοκινητο, ειδικά οταν ειναι χρεπι και του εχω κανει μικρή ζημια περνω ακομα πιο πολλές φωτο.
-
Αν βγάλεις φωτογραφίες που να φαίνονται τα αυτοκίνητα όπως είναι τρακαρισμένα, και οι δρόμοι, πιθανά στοπ κλπ... Δεν αρκεί?
Ειδικά αν κληθεί και η ασφάλεια, έρχονται μέσα σε 30' καταγράφουν και φεύγεις.
Το καλύτερο συνεννοείστε με τον άλλο ώστε να πάρει την ασφαλιστική του και να κάνει καταγραφή και δήλωση επί τόπου (αν φταίει) ή το αντίθετο αν φταις εσύ.
Βέβαια αν δεν δέχεται κανείς ότι φταίει...
Edit: Με πρόλαβε ο fokion_sportage. -
Ο χρήστης grtpuntakias έγραψε:
παιδια καλησπερα.γρατζουνισα ελαφρα την πορτα ενος dodge caliber,με μια πορτα του γκαραζ.το πως εγινε ειναι αλλο θεμα.το θεμα ειναι αν μπορω να το βαψω το αμαξι του ανθρωπου αυτου σε δικο μου φανοποιο γιατι για μια πορτα η αντιπροσωπεια ειπε καπου κοντα στα 300 ευρω...Μπορείς αρκεί να το δεχτεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος...
-
ΚΟΥΙΖ :
Γιατί άραγε η συντριπτική πλεοψηφία των ασφαλισμένων που πρόκειται να μπουν σε νοσοκομείο ή μπήκαν εκτάκτως ,ενημερώνει πρώτα τον ασφαλιστή του και μετά την Χ ασφαλιστική εταιρία με την οποία έχουν συνάψει το συμβόλαιο ???
( αιτιολογημένες απαντήσεις ευπρόσδεκτες )[/quote]Για δυο λόγους.
1ον Πολλές εταιρίες θέτουν σαν όρο στο συμβόλαιο προκειμένου να αποζημιώσουν να προηγηθεί ενημέρωση στην εταιρία πριν την εισαγωγή και μάλιστα κάποιες δίνουν και έγκριση μετά την επίσκεψη στο γιατρό της. Μιλάμε πάντα για προγραμματισμένες νοσηλείες και όχι επείγοντα. Ο πελάτης λοιπόν στη συντριπτική πλειοψηφία ενημερώνει τον ασφαλιστή ο οποίος βέβαια δεν είναι η εταιρία αλλά την ενημερώνει για λογαριασμό του πελάτη.
2ον Τα συμβόλαια ζωής δε πληρώνουν τα πάντα και όχι απαραίτητα 100%. Ο πελάτης λοιπόν πολύ σωστά καλεί τον ασφαλιστή να ρωτήσει λεπτομέρειες για το πως θα καλυφθεί αν θα καλυφθεί και με τι ποσοστό και γενικότερα θα πάρει μια κατεύθυνση. -
Γιατί το κουράζεται δεν έχω καταλάβει ?
Όποιος θέλει Online, ας το αγοράσει και ας ευχηθεί να μην του τύχει δύσκολη περίπτωση.
Όποιος θέλει αγορά μέσω ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ας διαλέξει επαγγελματία που του πάει.
Τα κατά στην πρώτη περίπτωση είναι γνωστά. Το ίδιο και τα υπέρ της δεύτερης.
-
καλη μας τυχη γενικα.
κρανος ΚΑΙ μεσα στο αυτοκινητο πλεον...Με δριμύτητα καταγγέλλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών να περιορίσει την ευθύνη που έχει το Επικουρικό Κεφάλαιο για να αποζημιώνει τους πολίτες που πέφτουν θύματα τροχαίων τα οποία προκαλούνται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63721369
-
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα διάβασα σε άλλο forum ότι χθες Τροχαία σταμάτησε αυτοκίνητο και ζήτησε από τον οδηγό το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο οδηγός είχε κάνει ασφάλεια on-line στην οποία δεν γίνεται ταχυδρομική αποστολή του συμβολαίου, αλλά ηλεκτρονική αποστολή με υποχρέωση εκτύπωσης του συμβολαίου από πλευράς του πελάτη και έτσι έδειξε την εκτύπωση.
Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί κλήση 500€ (!)
Επειδή θορυβήθηκα επικοινώνησα με την εταιρία στην οποία είμαι και εγώ ασφαλισμένος και η απάντηση ήταν ότι:
'Πλέον δεν υπάρχει υποχρέωση παρουσίας υδατογραφήματος στο συμβόλαιο ή στο ειδικό αυτοκόλλητο, οπότε μία απλή έγχρωμη εκτύπωση σε καλύπτει'.
Όταν ζήτησα το ΦΕΚ ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο που αναγράφει το παραπάνω δεν πήρα απάντηση. Αντίθετα πήρα προφορικές διαβεβαιώσεις ότι 'η εταιρία μας έχει συνεννοηθεί με το Υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα', κλπ.
Καμία γνώμη επί του θέματος;
Κανείς που να μπορεί να μου δώσει το ΦΕΚ ή κάτι που να με καλύπτει;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης ggeo έγραψε:
'Πλέον δεν υπάρχει υποχρέωση παρουσίας υδατογραφήματος στο συμβόλαιο ή στο ειδικό αυτοκόλλητο, οπότε μία απλή έγχρωμη εκτύπωση σε καλύπτει'.
λαμακία μου φαίνεται αυτό ...
ο τροχαίος πως θα ξέρει ότι όντως δεν είναι μία απλή εκτύπωση με παραποιημένα στοιχεία;
-
Εμείς πάντως, στην εταιρεία που δουλεύω, τα βγάζουμε ακόμη με τέτοια σημάδια ασφαλείας. Αν δεν υπήρχε υποχρέωση φαντάζομαι θα το καταργούσαν όλες οι εταιρείες γιατί είναι κόστος να αγοράζεις ειδικά προτυπωμένα χαρτιά αυτού του τύπου.
-
οι πιο πολλές εταιρίες έχουν εφαρμόσει τις on line εκτυπώσεις. Συνήθως έχουν πάνω και χρονοσφραγίδα. Δηλαδή την ακριβή ώρα με το δευτερόλεπτο που έγινε η εκτύπωση και το όνομα του σερβερ που την έδωσε. Από εκεί και πέρα αν δε του κάνει του όργανου είναι υποχρεωμένος να το ψάξει ο ίδιος η η υπηρεσία του. Άντε πια πότε θα σταματήσει αυτό να πρέπει να αποδεικνύεις κάθε φορά οτι δεν είσαι ελέφαντας σε κάθε ευφάνταστο που σε κατηγορεί. Και στο κάτω κάτω και νόμιμο να μην είναι, το πρόστιμο δεν είναι 500€. Τόσο είναι αν δεν έχεις ασφάλεια όχι αν δε την έχεις μαζί. Αν δεν έχεις μαζί κάποιο παραστατικό, όπως άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, το πρόστιμο είναι νομίζω 15. Και για να μή βρίζουμε τα όργανα της τάξης, μήπως δεν είχε μαζί τη βεβαίωση ασφάλισης και είχε μόνο το ''σηματάκι'' με τη λήξη;
-
Αν ο τροχαίος δεν παίρνει από λόγια, μπορεί ο οδηγός εκείνη τη στιγμή να πάρει ένα τηλέφωνο την ασφαλιστική και να του επιβεβαιώσει πως το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο.
Μου φαίνεται απίθανο να τρως κλήση από κάτι τέτοιο και ειδικά όταν μιλάμε για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα πλέον με σηματάκι εκτυπωμένο με αυτόν τον τρόπο...
Μήπως ο αστυνομικός εργάζεται και σαν ασφαλιστής;
-
Γειά χαρά!
Άραγε, υπάρχει Ασφαλιστική Εταιρεία,
στην οποία μπορείς, να επιλέξεις, **όποιες **Προαιρετικές Καλύψεις, πραγματικά σ'ενδιαφέρουν...?
Ή, αναγκαστικά,
θα πρέπει να 'λουστείς' το πλήρες Πακέτο, που περιλαμβάνει, πολλές φορές, και ουκ ολίγα 'άχρηστα σκουπίδια'...?Προσωπικά, ειλικρινά «τα παίρνω», όταν, τόσο ευγενικά, ειδικά μελιστάλαχτες ασφαλίστριες, μου λένε :
«Ξέρετε, αυτή η Κάλυψη, δεν μπορεί να βγεί, είναι μέρος του Πακέτου…!»
ή το άλλο :
«Μα, μην ανησυχείτε, σας παρέχεται δωρεάν…!»Κανονικά, οι Προαιρετικές Καλύψεις, είναι «υποχρεωτικές»…?
Έλα όμως που γίνονται…! -
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
Γειά χαρά!Άραγε, υπάρχει Ασφαλιστική Εταιρεία,
στην οποία μπορείς, να επιλέξεις, **όποιες **Προαιρετικές Καλύψεις, πραγματικά σ'ενδιαφέρουν...?
Ή, αναγκαστικά,
θα πρέπει να 'λουστείς' το πλήρες Πακέτο, που περιλαμβάνει, πολλές φορές, και ουκ ολίγα 'άχρηστα σκουπίδια'...?Αν και 'psycho', το να 'σχολιάζεις' τα δικά σου λεγόμενα...
Παρόλα αυτά, μου κάνει πραγματικά εντύπωση, αυτή η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ, σε μια Ενότητα σαν αυτή των 'Ασφαλειών',
που, αν περιδιαβεί κανείς, στις προηγούμενες σελίδες,
θα διαπιστώσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ουσιαστικές -μεστές συζητήσεις...Το καταλαβαίνω, οτι, τέτοιες μέρες (...), λίγο πολύ, όλοι μας, μαζεύουμε τα κομμάτια μας......
Η Κρίση, μας έχει λεηλατήσει τσέπη και ψυχολογία μαζί......Παρόλα αυτά, ίσως, ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, σε τέτοιες εποχές, να αναζητάμε νέες, οικονομικότερες λύσεις...
Για παράδειγμα,
το 'Καθεστώς' πια, των 'Προαιρετικο-υποχρεωτικών' Καλύψεων,
ειδικά, αν καθήσει κανείς, και διαβάσει τους 'Ειδικούς Όρους' των Καλύψεων αυτών,
θα διαπιστώσει, πόσο άχρηστα -κοροϊδίστικα, στο βρόντο λεφτά, μας κοστίζουν... -
Βασικός λόγος είναι ότι όλοι θα ζητούσαν συγκεκριμένες προαιρετικές καλύψεις (ανασφάλιστο, κρύσταλα, κλοπή) οι οποίες είναι ζημιογόνες και δεν θα θέλαν άλλες (ατύχημα οδηγού, φωτιά κ.ά.) που έχουν καλό αποτέλεσμα για τις εταιρίες.
Όταν μια εταιρία βάζει μαζί κλοπή & φωτιά, μπορεί να τιμολογήσει 'λογικά' το πακέτο. Αν έβαζε μόνο κλοπή, θα έπρεπε (τυχαία τα νούμερα) να χρεώσει το 80% των ασφαλίστρων και των 2 καλύψεων, κάτι που θα μας φαινόταν παράλογο.
Επίσης κάποιες εταιρίες, όταν επιλέγεις πακέτο, τιμολογούν πιο φτηνά ΚΑΙ την αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα η τιμολόγηση να είναι πιο ανταγωνιστική. Αυτό είναι ένα κίνητρο για την επιλογή προαιρετικών καλύψεων που θα αφήσουν ένα κέρδος και στην εταιρία.
Μην φαντάζεστε ότι αν αφαιρέσεις από ένα πρόγραμμα που έχει πχ ανασφάλιστο, θραύση κρυστάλων, σεισμό, ατύχημα οδηγού, τα 2 τελευταία η κοστολόγηση των προεραιτικών καλύψεων θα κατέβει 50%...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Βασικός λόγος είναι ότι όλοι θα ζητούσαν συγκεκριμένες προαιρετικές καλύψεις (ανασφάλιστο, κρύσταλα, κλοπή) οι οποίες είναι ζημιογόνες και δεν θα θέλαν άλλες (ατύχημα οδηγού, φωτιά κ.ά.) που έχουν καλό αποτέλεσμα για τις εταιρίες.Όταν μια εταιρία βάζει μαζί κλοπή & φωτιά, μπορεί να τιμολογήσει 'λογικά' το πακέτο. Αν έβαζε μόνο κλοπή, θα έπρεπε (τυχαία τα νούμερα) να χρεώσει το 80% των ασφαλίστρων και των 2 καλύψεων, κάτι που θα μας φαινόταν παράλογο.
Επίσης κάποιες εταιρίες, όταν επιλέγεις πακέτο, τιμολογούν πιο φτηνά ΚΑΙ την αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα η τιμολόγηση να είναι πιο ανταγωνιστική. Αυτό είναι ένα κίνητρο για την επιλογή προαιρετικών καλύψεων που θα αφήσουν ένα κέρδος και στην εταιρία.
Μην φαντάζεστε ότι αν αφαιρέσεις από ένα πρόγραμμα που έχει πχ ανασφάλιστο, θραύση κρυστάλων, σεισμό, ατύχημα οδηγού,
τα 2 τελευταία η κοστολόγηση των προεραιτικών καλύψεων θα κατέβει 50%...Γειά σας κε. Antoniou!
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, και την απάντησή σας!
Να εκφράσω κάποιες απορίες, και ενστάσεις μου...?
-
Δεν μ'ενδιαφέρει, αφαιρώντας 2 (άχρηστες) Προαιρετικές Καλύψεις, αν το συνολικό Ασφάλιστρο δεν μειωθεί κατά 50%...
Αφενός, και 20% να μειωθεί, μου αρκεί...
Αφετέρου, ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ, στην αίσθηση οτι, ' 'ντάξει μωρέ...', ας πάρουμε και ό,τι 'αέρα' μάς σερβίρουν... -
Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
Χάρη στις extra Καλύψεις του Πακέτου, το τελικό Ασφάλιστρο, είναι πιο οικονομικό,
απ'οτι αν είχα 'ψωνίσει', αποκλειστικά και μόνο, τις Καλύψεις εκείνες που θεωρώ οτι χρειάζομαι...?
**Αυτό βέβαια, από μόνο του, δεν είναι κάπως παράλογο...? **
-
-
Εδώ και λίγες μέρες, η BMW μου είναι ασφαλισμένη αλλού και όχι στην Anytime, λόγω... δυσκοιλιότητας της τελευταίας!
Συνοψίζω:- η Anytime έχει μόνον ένα πακέτο μεικτής ασφάλισης στο οποίο έχει απαλλαγή 1000€. Δεν πάει ούτε πάνω, ούτε κάτω.
- Δεν δέχεται ν' ασφαλιστεί το αυτοκίνητο στην πραγματική του αξία σήμερα. Για την 120i μου, του 07' , έπρεπε ν' ασφαλιστώ για 15Κ, ακατέβατα. Προφανώς, τιμή εξωπραγματική, αφού το αυτοκίνητο δεν πουλιέται σ' αυτά τα λεφτά.
- Το ποσό για ετήσιο συμβόλαιο, έφτανε τα 820€, για μεικτή ασφάλιση με όλες τις καλύψεις.
Τελικά, με την βοήθεια αγαπητού συμφορουμά, το αυτοκίνητο πήγε αλλού (Ευρωπαϊκή Πίστη).
- BMW 120i, 2007 αρχικής αξίας 38500€, ασφαλιζόμενη σημερινή αξία 13000€.
- Απαλλαγή 1500€ (για την κακιά και δύσκολη ώρα την θέλω, όχι για τα μικρά...)
- Εξόφληση με πιστωτική κάρτα (που έβγαλα γι' αυτό το σκοπό, μιας και είχα μόνον χρεωστική). Το τελευταίο καθυστέρησε κάμποσο, αφού οι τράπεζες πλέον ζητάνε ένα σωρό δικαιολογητικά και δίνουν την έγκριση με τα χίλια ζόρια (δεν είχα-έχω ποτέ δάνειο, δεν είμαι στον Τειρεσία, και τους πήγα και εκκαθαριστικό με επιστροφή! Αλλά επειδή είμαι ΕΕ, ήθελαν και εκκαθαριστικό της προηγούμενης χρονιάς! Κάποτε, σου έβγαζαν κάρτα με την ταυτότητα μόνον και σε παρακαλούσαν κιόλας...).
- Το αυτοκίνητο έχει άδεια-έδρα τα Ιωάννινα.
Το τελικό ποσό, είναι 590€ το χρόνο, για όλες τις καλύψεις και για μεικτή ασφάλεια.
Εξαιρετική τιμή νομίζω.
-
Κι εγώ πολύ καλή τιμή την βλέπω!
-
Επαγγελματιας του χωρου δεν ειμαι, αλλα βλεπω τον τελευταιο καιρο (2 χρονια ολες οι ασφαλιστικες και κυριως οι λεγομενες 'μεγαλες' ή 'ακριβες' κανουν πολλες και διαφορες προσφορες.
Αλλου συμφερει να πας αν θελεις μικτη ή οχι.
Επίσης:
Τι αυτοκινητο εχεις (μεγαλα ή μικρα κ.εκ., αξια, ηλικια, κλπ)
αν εισαι Δ.Υ., αγροτης ή οτιδηποτε αλλο
αν εχεις παιδια μικρα
αν εχει γυναικακαι πολλες αλλες παραμετρους που πρεπει να εχεις ...προγραμμα για να τα παρακολουθεις
τα τελευταια 2 χρονια εχω αλλαξει 3 ασφαλιστικες (μεσω ασφαλιστικου γραφειου που συνεργαζομαι)
ERGO, Ευρωπαϊκη πιστη και τελευταια EUROLIFEμου κανει εντυπωση οτι η καθε εταιρια θελει αλλα δικαιολογητικα για να στηριξει καποια εκπτωση της.
το καλο ειναι οτι σε καθε ανανεωση πεφτω κανα 20€υρο
-
Ο χρήστης anasmzak έγραψε:
- Δεν μ'ενδιαφέρει, αφαιρώντας 2 (άχρηστες) Προαιρετικές Καλύψεις, αν το συνολικό Ασφάλιστρο δεν μειωθεί κατά 50%...
Αφενός, και 20% να μειωθεί, μου αρκεί...
Αφετέρου, ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ, στην αίσθηση οτι, ' 'ντάξει μωρέ...', ας πάρουμε και ό,τι 'αέρα' μάς σερβίρουν...
Σωστα αυτα που λες, αλλα πολλοι δεν σκεφτονται ετσι. Επισης πρεπει να λαβουμε υποψη οτι η τυποποιηση των προγραμματων μειωνει τα κοστη και διευκολυνει τη ζωη εταιριων και ασφαλιστων (αν πχ ηταν ολες οι καλυψεις 'ελευθερες', θα γινοταν χαμος στην τιμολογηση, εκδοση, τροποποιηση και ανανεωση των ασφαλιστηριων, επειδη οι αλλαγες θα ηταν πολλες και οι συνδυασμοι απειροι).
Θελεις custom προϊον; Παρε ενα FIAT 500, οπως ακριβως το θελεις, αλλα το πληρωνεις πιο ακριβα.
Θελεις τυποποιηση; Παρε ενα Panda, που βγαινει σε 4 πακετα εξοπλισμου, ειναι 20% φθηνοτερο, αλλα δεν μπορεις να βγαλεις το MP3 και να βαλεις ηλιοροφη...- Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
Χάρη στις extra Καλύψεις του Πακέτου, το τελικό Ασφάλιστρο, είναι πιο οικονομικό,
απ'οτι αν είχα 'ψωνίσει', αποκλειστικά και μόνο, τις Καλύψεις εκείνες που θεωρώ οτι χρειάζομαι...?
Η εξηγηση ειναι σε αυτο:
Ακομα κι αν εχεις μειωση, οταν βγαλεις καποιες καλυψεις, αυτη ειναι τοσο μικρη, που συνηθως δεν αξιζει τον κοπο.
- Δεν μ'ενδιαφέρει, αφαιρώντας 2 (άχρηστες) Προαιρετικές Καλύψεις, αν το συνολικό Ασφάλιστρο δεν μειωθεί κατά 50%...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
- Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
Η εξηγηση ειναι σε αυτο:
Ακομα κι αν εχεις μειωση, οταν βγαλεις καποιες καλυψεις, αυτη ειναι τοσο μικρη, που συνηθως δεν αξιζει τον κοπο.
Σας υπέρευχαριστώ...!
Πραγματικά, νιώθω ως 'ελάχιστη υποχρέωση', να σας εκφράσω το θαυμασμό μου, γιατί,
χωρίς να έχετε, το παραμικρό όφελος (...)
αν δεν κάνω λάθος, δραστηριοποιείστε Θεσσαλονίκη, ενώ εγώ μένω στην Αθήνα (...)
Καθήσατε και αφιερώσατε χρόνο, δίνοντάς μου μια σαφέστατη και πληρέστατη απάντηση...!Να 'στε καλά!
- Αν κατάλαβα καλά, από αυτά που αναφέρετε, εννοείτε οτι :
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ