-
Πφφφ
Πως θα δω αν εχουν παρει τα ψαλιδια αν ειναι απο χτυπημα; -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Πφφφ
Πως θα δω αν εχουν παρει τα ψαλιδια αν ειναι απο χτυπημα;Τραβάει αριστερά - δεξιά; Έχεις στραβοπατημένα λάστιχα; Κάνει κάνένα θόρυβο; Όταν αλλάξεις ημιαξόνιο θα το δεις και στην ευθυγράμμιση.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Πφφφ
Πως θα δω αν εχουν παρει τα ψαλιδια αν ειναι απο χτυπημα;Τραβάει αριστερά - δεξιά; Έχεις στραβοπατημένα λάστιχα; Κάνει κάνένα θόρυβο; Όταν αλλάξεις ημιαξόνιο θα το δεις και στην ευθυγράμμιση.
Αν έχει πάρει πολύ, τότε θα φαίνεται, ακόμα και με το μάτι....αν έχει πάρει ίσα-ίσα, τότε μόνο με laser μπορείς να το βρεις...
-
Σήμερα παρατήρησα κι εγώ τρέμουλο στο TypeR (FN2 2007) κατά το φρενάρισμα. Πιο συγκεκριμένα, σε δύο απότομα φρεναρίσματα από τα 200+ χαώ το αυτοκίνητο έτρεμε αρκετά σε βαθμό που το κατάλαβε κι η συνοδηγός. Και τις δύο φορές με το που ελάττωσα την πίεση στο φρένο, το τρέμουλο σταμάτησε. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε δισκόπλακες/τακάκια. Είδα σε δημοσίευση του Άσσου και για μουαγιέ/ρουλεμάν. Αυτά κοιτάω;
-
Το πιθανότερο είναι οι δίσκου πάντως. Πήγαινε το σε έναν φρενά και θα σου πει.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σήμερα παρατήρησα κι εγώ τρέμουλο στο TypeR (FN2 2007) κατά το φρενάρισμα. Πιο συγκεκριμένα, σε δύο απότομα φρεναρίσματα από τα 200+ χαώ το αυτοκίνητο έτρεμε αρκετά σε βαθμό που το κατάλαβε κι η συνοδηγός. Και τις δύο φορές με το που ελάττωσα την πίεση στο φρένο, το τρέμουλο σταμάτησε. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε δισκόπλακες/τακάκια. Είδα σε δημοσίευση του Άσσου και για μουαγιέ/ρουλεμάν. Αυτά κοιτάω;Πήγα σήμερα το πρωί και το κοίταξαν. Οι μπροστινές δισκόπλακες έχουν βγάλει 'δόντι' κατά δήλωση του ειδικού...
-
Σήμερα παρατήρησα κι εγώ τρέμουλο στο TypeR (FN2 2007) κατά το φρενάρισμα. Πιο συγκεκριμένα, σε δύο απότομα φρεναρίσματα από τα 200+ χαώ το αυτοκίνητο έτρεμε αρκετά σε βαθμό που το κατάλαβε κι η συνοδηγός. Και τις δύο φορές με το που ελάττωσα την πίεση στο φρένο, το τρέμουλο σταμάτησε. Εμένα το μυαλό μου πήγε σε δισκόπλακες/τακάκια. Είδα σε δημοσίευση του Άσσου και για μουαγιέ/ρουλεμάν. Αυτά κοιτάω;
Πήγα σήμερα το πρωί και το κοίταξαν. Οι μπροστινές δισκόπλακες έχουν βγάλει 'δόντι' κατά δήλωση του ειδικού...
Οδοντιατρος;
-
αν σου ετρεμε και το πενταλ του φρενου εκτος απο το τιμονι τοτε 100% δισκοπλακες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πήγα σήμερα το πρωί και το κοίταξαν. Οι μπροστινές δισκόπλακες έχουν βγάλει 'δόντι' κατά δήλωση του ειδικού...
Οδοντιατρος;
Ναι. Κι αύριο μάλλον έχουμε επίσκεψη στον ορθοδοντικό!
-
Οδοντιατρος;
Ναι. Κι αύριο μάλλον έχουμε επίσκεψη στον ορθοδοντικό!
Τώρα το είδα. Πρέπει να σου πω ότι το 'δόντι', αν αναφέρεσαι στο τυπικό 'δόντι' που βγάζουν στην περιφέρειά τους οι δισκόπλακες, είναι απολύτως φυσιολογικό και οφείλεται στην κανονική φθορά των δίσκων. Αυτό σημαίνει ότι δεν οφείλεται -κατά πάσα πιθανότητα- αυτό για το τρέμουλο στο φρένο.
Αν σε φρενάρισμα και ΜΟΝΟ (αλλιώς είναι άλλο πρόβλημα) τρέμει το τιμόνι, τότε οι επιφάνειες των μπροστινών δίσκων έχουν αποκτήσει ανομοιογένειες (πιθανότατα αποτυπώματα από το υλικό τριβής από το τακάκι). Κοινώς όταν πατάμε το φρένο το τακάκι δεν πατάει πάνω σε ένα λείο δίσκο, αλλά ένα δίσκο με 'εξογκώματα' (δεν μπορώ να το πω πιο απλά). Ως εκ τούτου, αυτό το 'ανεβοκατέβασμα' του τακακίου στο δίσκο προκαλεί μικρές ταλαντώσεις στον ίδιο το δίσκο (άρα στο τροχό, άρα στο τιμόνι), καθώς και μικρά 'χτυπήματα' στο τακάκι (άρα στο κύκλωμα, άρα στο πεντάλ φρένου).
Η λύση είναι απλή: είτε τορνίρισμα του δίσκου (για να γίνει λείος ξανά), είτε χρήση μεταλλικών τακακιών για μερικά χιλιόμετρα, είτε τοποθέτηση καινούριου δίσκου.
-
Καλημερα παιδες εχω megane montelo '00 και εχω το εξης προβλημα: Το τιμονι οταν πηγαινω με παραπανω απο 120 χλμ τρεμει και νιωθω οτι εν μερει χανει, πολυ ελαφρα ομως, και την σταθεροτητα του το αυτοκινητο.Ακομα παρατηρησα ενα ελαφρυ κενο στο τιμονι οταν το στριβω ελαχιστα προς τα αριστερα.Λαστιχα εβαλα καινουργια πριν 5 μηνες και παραλληλα μου εκαναν και ζυγοσταθμιση αλλα το προβλημα παρεμεινε.Μπορειτε να με προσανατολισετε λιγο για να μην ταλαιπωρουμαι και εγω αδικα και να μη πεταω και λεφτα τζαμπα?τι πιθανον να φταίει?
-
ζαντες;;;
-
Του ζητησα κατα την αλλαγη ελαστικων να μου τις ελεγξει και μου πε οτι μια μπροστινη ζαντα ηταν ελαχιστα στραβωμενη και μου αλλαξε τις μπρος-πισω..το παιδι βεβαια μου πε οτι οι ζαντες ειναι σε τετοια κατασταση που αποκλειεται να φταιει αυτο για το τρεμουλο..
-
αν εχουν παρει απο αφαλο,αυτο με το ματι πανω στο μηχανημα δεν φαινεται,ωστοσο ειναι αρκετο στα 120χλμ να σου προκαλει το τρεμουλο.....
-
Δεν ξερω..αρχικα σκεφτομαι την ευθυγραμμιση και μετα βλεπουμε...παντως για τετοια περιπτωση εχω ακουσει τα παντα...κρεμαγιερα,ακρομπαρα,ρουλεμαν κ.α...
-
Τα μπόσικα στο τιμόνι είναι μάλλον κρεμαγιέρα.. αλλά και μπαλάκια
-
γεια σας! σε passat 1.6 fsi του 2006 εχω παρατηρησει οτι στα 45 χλμ/ωρα απο τον εμπρος δεξι τροχο ακουγεται ενα χτυπημα.... ειναι ρυθμικο δηλαδη χτυπαει μια φορα ανα μια στροφη του τροχου. μολις αυξησω ταχυτητα σταματαει...το ειχα παει στην αντιπροσωπεια κι μου ειπαν οτι δεν φταιει κατι απο ημιαξονια κλπ αλλα ουτε και η ζαντα γιατι αν ηταν αυτη θα τοο εκανε συνεχεια. μου ειπαν οτι φταει το λαστιχο... παιζει κατι τετοιο?
-
αν εχεις τα ιδια λαστιχα απο το 06' τοτε παιζει ο σκελετος τους να εχει γινει S και να στραβοπαταει
-
Ναι ειναι το πιθανοτερο...ειχα παρομοιο προβλημα με 5ετιας λαστιχα που φοραγε το αμαξι μου και μολις του εβαλα τα καινουρια λυθηκε (και δεν ειχα ουτε στραβες ζαντες ουτε καποιο αλλο θεμα με την αναρτηση)
-
οχι τα λαστιχα μπηκαν Ιανουαριο του 2009. τα πρωτα τα εχω αλλαξει.. θα κανω διασταυρωση να δω αν θα σταματησει.(ουτως η αλλος παω για καινουρια λαστιχα απλα μεχρι να τα βαλω θελω να δω τι παιζει)
τρεμουλο στο τιμονι!!!