-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
by the way
επειδη βλεπω στη δημοσκοπηση οτι τα πιστολια ειναι μπροστα..
στην πληρη εκταση - προβολη του πιστολιου για να σημαδεψεις η αποσταση της κανης απο ενα σημειο ειναι μολις 10 ποντους κοντυτερη απο την κανη κατα την επωμιση ενος ''κυνηγετικου'' ενος μετρου(ελαχιστα επιτρεπτο μηκος λειοκανου)
τα οποια λειοκανα μαλιστα ειναι πολυ πιο ''φυσικη'' η σταση επωμισης για εναν αρχαριο και πολυ πιο πιθανο να πετυχεις το στοχο...
και με περιπου 10 φορες περισσοτερη ισχυ πυρος το λειοκανο .
και με τα καταλληλα φυσσιγγια μπορει να αυξηθει η χωρητηκοτητας εως τα 13 - 14 φυσσιγια αναλογα το λειοκανο
και με sidesaddles (πλαινες φυσσιγγιοθηκες ) + 10 χαλαρααλλα να ξερετε οτι συνηθως σε τετοιες ''φασεις'' οπου εχετε το πλεονεκτημα της γνωσης του χωρου και φυσικα το πλεονεκτημα του
αιφνιδιασμου δεν χρειαζονται πανω απο 3-5 πυροβολισμοιτο ''ανοιγμα'' που εχουν τα σκαγια καθως ''ταξιδευουν ''οποιοα και αν ειναι αυτα οταν βγαινουν απο κανη κυλινδρο(κυλινδρος= αμεταβλητη διατομη κανης απο τελος θαλαμης εως και τελος κανης)
ειναι περιπου 2.5 ποντους για καθε μετρο.
δηλαδη στα 5 μετρα (πιθανη αποσταση προσβολης στοχου)τα σκαγια εχουν περιπου διαμετρο 12.5 ποντουςαυτα τα αναφερω λογω των πλεονεκτηματων που μπορει να πει καποιος οτι εχει το πιστολι εναντι του λειοκανου. δηλαδη:
ευκολο σημαδι.
πιο κοντο.
ισχυ πυρος.
χωρητικοτητα φυσσιγιων.προσωπικα το μονο + που βρισκω στο πιστολι ειναι οτι ειναι ελαφρυ και μικρο
ευχαριστω
Δεν είναι έτσι. Στο CQB ένα πιστόλι έχει τεράστιο πλεονέκτημα λόγω μεγέθους/ευελιξίας. Ισχύ πυρός δεν χρειάζεσαι μεγαλύτερη από αυτή που έχει ένα 9άρι, ενώ ένα 45άρι προσφέρει μεγαλύτερη από όση χρειάζεσαι.
ασε που και με .22 αρι κανεις δουλεια και ειναι και πιο ελαφρυ και πιο μικρο και πιο αθορυβο......
παρεπιπτοντως στο cqb που αναφερεσαι εχει να κανει με πολυ κοντινες επαφες οποτε δεν ισχυει γιατι εγω ανεφερα τα πλεονεκτηματα γνωσης χωρου και αιφνιδιασμου......και χρειαζεται ΑΨΟΓΟ χειρισμο οπλισμου οποτε εισαι λιγο ακυρος οσον αφορα τους λογους αναφορας σου στο cqb.
αν χασεις αυτα τα πλεονεκτηματα τοτε ναι πιστολι οπως ειπαμε με πολυ ρισκο ομως
ΑΛΛΑ αν φτασεις σε αυτο το σημειο τοτε καλο ειναι να γνωριζεις και kravmaga αληθινε δια
γιατι ολοκληρωμενος(μαχητης) εισαι ΜΟΝΟ οταν γνωριζεις και τουλαχιστον μια πολεμικη τεχνη οσον αφορα το cqb που αναφερεις ετσι? -
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
ακριβως.αυτο ειπα και εγω μικρο και ελαφρυ = μεγεθος και ευελιξια
δεν λεμε κατι διαφορετικο.....το μεγεθος και η ευελιξια ομως ειναι κατι που δεν χρειαζεσαι οταν ΔΕΝ το κουβαλας συνεχεια πανω σου.....
χρειαζεσαι ομως δυναμη και διασπορα....για αυτο και σε σχολεια οδομαχιας μαθαινεις με λειοκανα
για τους λογους αυτους μεγεθος + ευελιξια τα σωματα ασφαλειας εχουν μικρα οπλα
που ομως για εχουν αποδοση πρεπει να εισαι αριστος σκοπευτης....μιλαμε για τον ''κοινο πολιτη'' που δεν εχει επαφη καθημερινη επαφη με οπλα που δεν ξερει απο σκοπευτικα ανοικτου τυπου.
για πιο εκπαιδευμενους σκοπευτες δεν το συζηταμε, πιστολι
Θεωρώ ότι όποιος πιάνει όπλο πρέπει να είναι εκπαιδευμένος! Αλλιώς μακριά!
Από εκεί και πέρα η μόνη μας διαφωνία είναι στο μήκος της κάννης. Οι στρατιωτικές υπομονάδες και ομάδες που ειδικεύονται σε αγώνα πόλεων χρησιμοποιούν εκτός από τα ατομικά επιθετικά τυφέκια, πιστόλια (9άρια και πλέον ξανά 45άρια καθώς οι θώρακες σώματος καθιστούν τα 9άρια ανεπαρκή) και κοντόκαννες επαναληπτικές. Η μακριά κάννη είναι πρόβλημα. Όποιος έχει επιχειρήσει στην θητεία του εκκαθάριση κτιρίου με G3 (για να μην πω Μ1) ξέρει καλά τι εννοώ.
-
ακριβως.
αυτο ειπα και εγω μικρο και ελαφρυ = μεγεθος και ευελιξια
δεν λεμε κατι διαφορετικο.....το μεγεθος και η ευελιξια ομως ειναι κατι που δεν χρειαζεσαι οταν ΔΕΝ το κουβαλας συνεχεια πανω σου.....
χρειαζεσαι ομως δυναμη και διασπορα....για αυτο και σε σχολεια οδομαχιας μαθαινεις με λειοκανα
για τους λογους αυτους μεγεθος + ευελιξια τα σωματα ασφαλειας εχουν μικρα οπλα
που ομως για εχουν αποδοση πρεπει να εισαι αριστος σκοπευτης....μιλαμε για τον ''κοινο πολιτη'' που δεν εχει επαφη καθημερινη επαφη με οπλα που δεν ξερει απο σκοπευτικα ανοικτου τυπου.
για πιο εκπαιδευμενους σκοπευτες δεν το συζηταμε, πιστολι
Θεωρώ ότι όποιος πιάνει όπλο πρέπει να είναι εκπαιδευμένος! Αλλιώς μακριά!
Από εκεί και πέρα η μόνη μας διαφωνία είναι στο μήκος της κάννης. Οι στρατιωτικές υπομονάδες και ομάδες που ειδικεύονται σε αγώνα πόλεων χρησιμοποιούν εκτός από τα ατομικά επιθετικά τυφέκια, πιστόλια (9άρια και πλέον ξανά 45άρια καθώς οι θώρακες σώματος καθιστούν τα 9άρια ανεπαρκή) και κοντόκαννες επαναληπτικές. Η μακριά κάννη είναι πρόβλημα. Όποιος έχει επιχειρήσει στην θητεία του εκκαθάριση κτιρίου με G3 (για να μην πω Μ1) ξέρει καλά τι εννοώ.
Εκκαθαριση κτιριου με Μ1 γινεται μια χαρα.... με Μ1 Abrams
-
-
οπως ειπα και πριν μιλαμε για απλο πολιτη .
αυτος εχει προσβαση μονο σε κυνηγετικο του ενος μετρου ετσι?κανεις στο στρατο δεν εχει κανει mout με μ1 .. μην τα λες αυτα τα πραματα...εκτος και αν προκειται για εκμαθηση τακτικης ... οχι σε αποστολη... been there done that
και για να ξερεις το ακ 47 εχει μηκος 87 μεχρι και 99 ποντους ανλογως την εκδοση.... ακομα και 87 δεν ειναι τρομερη η διαφορα . μιλαμε για 13 ποντους απο αυτο που μπορει να ''πιασει'' ενας πολιτης
οποτε το μηκος ειναι σχετικο ...
-
αυτος εχει προσβαση μονο σε κυνηγετικο του ενος μετρου ετσι?Ναι, εκτός αν γίνει σκοπευτής και αποκτήσει νόμιμα πιστόλι.
κανεις στο στρατο δεν εχει κανει mout με μ1 .. μην τα λες αυτα τα πραματα...εκτος και αν προκειται για εκμαθηση τακτικης ... οχι σε αποστολη... been there done that
Ξέρω κι εγώ τι λέω. Η ελληνική δύναμη της ISAF πολλές φορές έκανε τέτοια με G3.
και για να ξερεις το ακ 47 εχει μηκος 87 μεχρι και 99 ποντους ανλογως την εκδοση.... ακομα και 87 δεν ειναι τρομερη η διαφορα . μιλαμε για 13 ποντους απο αυτο που μπορει να ''πιασει'' ενας πολιτης
Really? Μα εκκαθάριση δεν πρέπει να γίνεται με τέτοια όπλα, ασχέτως αν μερικές φορές γίνεται εξ' ανάγκης.
-
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/11/12_4.html
Κι η Κανέλλη οπλοφορεί... -
αυτος εχει προσβαση μονο σε κυνηγετικο του ενος μετρου ετσι?Ναι, εκτός αν γίνει σκοπευτής και αποκτήσει νόμιμα πιστόλι.
κανεις στο στρατο δεν εχει κανει mout με μ1 .. μην τα λες αυτα τα πραματα...εκτος και αν προκειται για εκμαθηση τακτικης ... οχι σε αποστολη... been there done that
Ξέρω κι εγώ τι λέω. Η ελληνική δύναμη της ISAF πολλές φορές έκανε τέτοια με G3.
Really? Μα εκκαθάριση δεν πρέπει να γίνεται με τέτοια όπλα, ασχέτως αν μερικές φορές γίνεται εξ' ανάγκης.
η ελληνικη isaf κατ αναγκη με g3 . ως γνωστον βαρια με πολυ κλωτσημα και εμπλοκες..
ασε την ελλαδα... παραδειγμα προ αποφυγην
το οτι το εκαναν δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο
στην ελλαδα επισης εχουν τις λιγοτερες ωρες εκπαιδευσης στην αστυνομια και αφου βγουν απο την σχολη οι συντηρησεις ειναι γελοιες.
οι αστυνομικοι αναγκαζονται για την ασφλεια τους να πληρωνουν για συλλογους για να πηγαινουν σε πεδια βολης ....
για τους ιδιους λογους και η καταντια της isaf ...... no budgetεμεις καναμε εκκαθαριση με m16 a1 σε πληροφορω οτι γλυκοκοιταζαμε τα ακ λογω δυναμης πυρος 762 και ευκολια απεμπλοκης - λυσεως
-
Τώρα φίλε μου μπαίνουμε σε άλλα χωράφια. Ξεκινήσαμε από έναν απλό πολίτη και φτάσαμε σε Π.Ο.Υ. στρατιωτικής ομάδας εκκαθάρισης κτιρίου και φταίω κι εγώ για αυτό.
Όλα τα όπλα του Μιχάλη του Καλάσνικου (sic) είναι καταπληκτικά! Τα καινούρια ΑΚ-74 είναι 5.45 αλλά με τρομερή ταχύτητα εξόδου βολίδας και κυρίως διατρήσεως. Και φυσικά διατηρούν τα πλεονεκτήματα των ΑΚ, είναι απλά άτρωτα!
Η ISAF είναι άλλη φάση. Από τη στιγμή που ο Π.Ο.Υ. των Μονάδων προβλέπει τον συγκεκριμένο ατομικό οπλισμό, αυτόν έφεραν και τα στελέχη. Εκπαίδευση πάντως γίνονταν αλλά τα όπλα ήταν ανοιχτού πεδίου μάχης, εκτός από τα Μ1911 Α1, τα οποία αποσύρθηκαν από εκεί λόγω ατυχήματος σε οπλοβαστό... Μαλακισμένη ιστορία!
-
Σωστός......
-
η κανελη οπλοφορει και ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε το πιστόλι του για τρίτη φορά...
Ήμαρτον.... -
ο Τριανταφυλλόπουλος έχασε το πιστόλι του για τρίτη φορά...
Ήμαρτον....Αυτού ούτε σφενδόνη δεν θα του χρέωνα!
-
Άκυρο Α2 όχι α1
Πατηθηκε λάθος
Και δεν μπορώ να το επεξεργαστώ f. Mobile !!! -
Άκυρο Α2 όχι α1
Πατηθηκε λάθος
Και δεν μπορώ να το επεξεργαστώ f. Mobile !!!Γνωρίζω... στρατιωτικός ήμουν και τα πρόλαβα.
-
Άκυρο Α2 όχι α1
Πατηθηκε λάθος
Και δεν μπορώ να το επεξεργαστώ f. Mobile !!!Γνωρίζω... στρατιωτικός ήμουν και τα πρόλαβα.
Δεν προλαβες ομως τα Leo2HEL αυτα τα προλαβε ο νεος
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Άκυρο Α2 όχι α1
Πατηθηκε λάθος
Οι συμμαθητές μου όμως με έβαλαν μέσα έκανα βόλτα και βολή.
-
Άκυρο Α2 όχι α1
Πατηθηκε λάθος
Οι συμμαθητές μου όμως με έβαλαν μέσα έκανα βόλτα και βολή.
Αλλο αυτο , παντιλικακια??
-
-
Αμες δε γ'εσομεθα πολλώ καρονες ....
Μαυροσκουφης ήσουν?
-
Τί χάνω ρε γαμώτο όταν δεν παρακολουθώ!
Του ταχω πει του Δία για τα πλεονεκτήματα του λειόκανου αλλά είναι ξεροκέφαλος πιστολάς
Συμφωνω ότι το πιστόλι είναι πιό ευχρηστο αλλά πρέπει να συνυπολογιστεί και το εξής...
Μια τουφεκιά ρίχνεις και ο άλλος τρώει ταυτόχρονα 9 βολίδες των 9 χιλιοστών και πέφτει ξερός.
Πόσες full metal jacket πρεπει να ρίξεις με πιστόλι για να συμβεί το ίδιο ώστε να μην καταφέρει να ανταποδώσει;
Χωρια που ο ήχος του κλείστρου του τουφεκιού, είναι απολύτως αποτρεπτικός και μπορεί να μην συμβεί τελικά η εμπλοκή.
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.