-
Φίλε sparc αφού ανέβασες τον πήχη και κοιτάς αυτοκίνητα με μήκος >4μ γιατί δεν κοιτάς το RX-8 Chalenge που είναι και πιο γρήγορο και πιο όμορφο από ολά?
-
Εγώ πάντως μεταξύ αυτων ή το 206RC θα έπερνα η το Ibiza Cupra.Το πρώτο στρίβει καλά , είναι ατμοσφαιρα με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του.To δευτερο είναι το απόλυτο οπλο-δολοφόνος στο δρόμο με κινητήρα διαμάντι και περιθώρια τρελής και αξιόπιστης βελτίωσης.Εγώ με περίπου τα ίδια κριτήρια με σένα (εκτός του μήκους) πούλησα προσφάτως το Leon 1.4 και πήρα μετάχειρο ενα Leon 20VT με 20000 Ε.Σαν ηλίθιος χαμογελάω όλη την ώρα όταν ειμαι μέσα
-
Ο χρήστης Pmavros έγραψε:
Φίλε sparc αφού ανέβασες τον πήχη και κοιτάς αυτοκίνητα με μήκος >4μ γιατί δεν κοιτάς το RX-8 Chalenge που είναι και πιο γρήγορο και πιο όμορφο από ολά?Γιατί οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες αλλά η διαφορά στην τιμή μεγάλη ~6500
-
Το 206 RC εχει σιγουρα δυο χιλιαρικα εκπτωση και νομιζω οτι εχει και ατοκο
Πολυ καλη ευκαιρια κατα τη γνωμη μου. -
Ο χρήστης sparc έγραψε:
Hello,
Είμαι καινούριος στο forum και μέχρι τώρα μου αρέσει αυτό που βλέπω αρκετάΣτο θέμα μας όμως...
Ψάχνω για αγορά καινούριου αυτοκινήτου. Τα κριτήρια μου είναι τα εξής:
μήκος Ερώτηση 2: Ποιές είναι οι διαδικασίες για να 'φέρω' το αμάξι από έξω, συγκεκριμένα στη Γερμανία κοστιζει 20.400 στη βασική.thnx
φιλε καλο το cooper ειχα καταληξει να το παρω καινουργιο.... αλλα με ενα test drive το rx8 αλλαξα γνωμη..τελικα το κλεισα το ρχ την τεταρτη το παραλαμβανω... πηγαινε στην mazda την βουλιαγμενης και ζητα test drive εγω το καψα...κανονικα... το αμαξι ειναι φοβερο για τα φραγκα του και η τιμη απο το cooper πολυ μικρη...
:):) -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Υπάρχει και η corolla ΤS... Αλλά αυτό το κακορυθμισμένο ESP της...
να ηταν μονο αυτο το προβλημα της καλα θα ηταν
-
εγω θα ελεγα μιασ και εχεισ καταληξει σε αυτα τα δυο ψαξε να βρεισ το drive ιανουαριου που τα εχει και συγκριτικο.παντωσ μιασ και εισαι streetas θα προτεινα και εγω με τη σειρα μου το rc.Πιο 'ειδικο' αμαξι!Ο νοων νοειτο!
-
Τα έχει και το 4Τ Φεβρουαρίου σε «ειδικές διαδρομές»...
-
Βρε παιδιά, δεν είναι λίγο ύποπτο το ότι το Cooper S του συγκριτικού των 4Τ έβγαλε 173 ίππους στους τροχούς στο δυναμόμετρο (ενώ το Ibiza Cupra 149, to RX-8 153 και το TS 163); Δηλαδή υποθέτω κοντά 200 στρόφαλο. Μήπως ήταν 'ειδικό' το συγκεκριμένο που δόθηκε για τη δοκιμή ή όλα τόσους βγάζουν; Διότι αν βγάζει τόσους ίππους εργοστασιακά το καινούργιο Cooper S αλλάζουν τα πράγματα.
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Βρε παιδιά, δεν είναι λίγο ύποπτο το ότι το Cooper S του συγκριτικού των 4Τ έβγαλε 173 ίππους στους τροχούς στο δυναμόμετρο (ενώ το Ibiza Cupra 149, to RX-8 153 και το TS 163); Δηλαδή υποθέτω κοντά 200 στρόφαλο. Μήπως ήταν 'ειδικό' το συγκεκριμένο που δόθηκε για τη δοκιμή ή όλα τόσους βγάζουν; Διότι αν βγάζει τόσους ίππους εργοστασιακά το καινούργιο Cooper S αλλάζουν τα πράγματα.Πολύ ύποπτο!!!!!
πρώτη φορά είναι που βλέπεις τέτοια απόκλιση? Η ιπποδύναμη που ανακοινώνει ο κατασκευαστής απο αυτή που μετράνε τα περιοδικά στον τροχό πάντα έχει μεγάλη απόκλιση, δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο*
*=θυμάσται το σκάνδαλο με τα marea στο AMS ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
*=θυμάσται το σκάνδαλο με τα marea στο AMS ?Για λέει, για λέει...να μάθουμε!
-
Οι 4Τροχοι και στο FR και στο Cupra εχουν μετρησει πολυ χαμηλες τιμες ιπποδυναμης. Τo drive για παραδειγμα ειχε μετρησει σημαντικα μεγαλυτερες τιμες και για τα 2 μοντελα.
Βεβαια δε μπορω να ξερω ποιος εχει δικιο, αλλα οσο παραξενο ειναι να βγαζει το cooper 173 στον τροχο (!!!), αλλο τοσο παραξενο ειναι να βγαζει το cupra 149 (!!!).
-
Ο καιρός που μετράγαμε απλά τα αυτοκίνητα στο δυναμόμετρο φαίνεται ότι έχει περάσει. Δείτε τι γράφει ο Steve Dinan:
http://dinancars.com/whitepapersFile.asp?ID=9
Η ισχύς της BMW Ε39 είχε διαφορά στις μετρήσεις έως και 50% ανάλογα με την ροή του αέρα που περνούσε από το ψυγείο. Ο εγκέφαλος καταλάβαινε από την ροή του αέρα ότι το αυτοκίνητο ήταν ακίνητο, και αφού δεν πήγενε πουθενά, δεν άλλαζε τη χαρτογράφηση αλλά έκανε οικονομία καυσίμων και φρόντιζε να μην ανέβει η θερμοκρασία! -
Και ο νικητής είναι...
το ibizaki. , μόλις γύρισα με το χαρτί της παραγγελιάς στα χέρια... Ibiza Cupra λοιπόν έναντι όλων των άλλων.
Το RX8 δεν το σκέφτηκα ποτέ αφού το κόστος είναι μεγάλο. Τα 25Κ του ibiza είναι ήδη πολλά, 3 χιλιάρικα περισσότερο είναι απαγορευτικά.
Το C4 με χάλασε για πολλούς λόγους. Πρώτον είναι Citroen. Δεν έχω τίποτα με την εταιρία αλλά με το προσωπικό της Ελληνικής αντιπροσωπείας που με έκανε να μην θέλω να γίνω πελάτης τους.
Το mini είναι υπερκοστολογημένο, δεν δίνω 4 χιλιάρικα στην Ελληνική BMW όταν μπορώ (που δε θέλω) να το φέρω από Γερμανία με 24Κ τελική με όλα τα extra που θέλω.
Όλα τα υπόλοιπα απλά δεν είχαν αυτό το κάτι που με τράβηξε εξ αρχής στα ibiza και mini.
ΥΓ: Το συγκριτικό στο νέο τεύχος 4Τ με έκανε σίγουρα να προσπεράσω προκαταλήψεις για το ibiza.
thnx
:):) -
Kαλώς να σου 'ρθει φίλε μου.
Στο θέμα των αντιπροσωπειών (Citroen) καλώς ή κακώς όλες στο ίδιο καζάνι βράζουν...μάλλον δεν έχεις πάει σε VW...
Στο θέμα τιμής, εάν έδωσες 25k μετρητά και δεν ήθελες να βάλεις δόσεις καλώς προτίμησες το Ibiza Cupra.
Αλλά εάν έβαλες δόσεις για μένα δεν έκανες καλά γιατί 3k διαφορά με το ΡοΧι 8 είναι ελάχιστη επιβάρυνση στα γραμμάτια.Και πάλι καλορίζικο...
-
Καλοτάξιδο φίλε μου,με πολλά και ευχάριστα χιλιόμετρα!
-
Καλοριζικο και καλοταξιδο και πολλα ασφαλη χιλιομετρα...
-
Καλοταξιδο!
Ποση θα ειναι η αναμονη?
-
Καλορίζικο και από μένα φίλε sparc
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
*=θυμάσται το σκάνδαλο με τα marea στο AMS ?
Για λέει, για λέει...να μάθουμε!
Πρίν πολλά χρόνια το AMS είχε πάρει για δοκιμή ενα Fiat Marea αν δεν κάνω λάθος και αποφάσισε να το δυναμομετρήσει (οι δυναμομετρήσεις ήταν σχετικά σπάνιες τότε). Επειδή η μέτρηση έβγαλε λίγα άλογα παραπάνω (λογικά χωρίς τις απώλειες) το περιοδικό αποφάνθη πως υπάρχει σκάνδαλο και τα αυτοκίνητα δοκιμών ήταν ΠΟΥΣΑΡΙΣΜΕΝΑ !!!!!!!!!
Καλό ε?
Mini Cooper S... αξίζει; Ibiza Cupra;