Γεια χαρά σας !
Αν & εγγεγραμμένος στο 4tforum εδώ & αρκετό καιρό, απλά διάβαζα μερικά θέματα που μ' ενδιέφεραν. Ίσως ο τεράστιος όγκος θεμάτων & μελών (ορισμένα εκ των οποίων με άπειρα post!) που υπάρχει στο '4tforum' είναι ο λόγος που μέχρι σήμερα με οδήγησαν να μη συμμετέχω, γιατί ένιωθα (& νιώθω ακόμη) πως μπαίνοντας θα χάσω τη μπάλα!
Ουσιαστικά νέος λοιπόν εδώ, αλλά με σημαντική συμμετοχή στα πολύ μικρότερα (& πιο 'ειδικά') forum 'Toyota Club Hellas' (toyotaclub.forumup.gr) & 'RAV4 Club' (rav4club.gr). Επειδή τον περισσότερο internetικό χρόνο μου λοιπόν τον περνώ συμμετέχοντας σε αυτά (& ιδίως ως Mod στο TCH), δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαι μόνιμος/τακτικός θαμώνας εδώ. Θα προσπαθήσω πάντως να συμμετέχω όσο μπορώ.
Mερικές 'αυτοκινητιστικές' πληροφορίες για μένα, προκειμένου να 'συστηθώ':
Πιστός αναγνώστης των 4Τ (στην αρχή & άλλων περιοδικών του ειδικού τύπου - κυρίως αυτοκινητιστικών) απ' το... '78, όταν σε 'τρυφερή' ηλικία έπεσε στα χέρια μου ένα τεύχος. Έκτοτε, με το χαρτζηλίκι μου ή -αρκετά αργότερα- με το εισόδημα μου, κάθε αρχή του μήνα περίμενα πώς & πώς για να το πάρω (κάποτε μάλιστα γράφηκα συνδρομητής, αλλά λόγω καθυστερημένης παραλαβής του -ήθελα να το έχω στα χέρια μου ζεστό-ζεστό, μόλις κυκλοφορεί- & κάποιων προβλημάτων παράδοσης ελέω ΕΛΤΑ, σταμάτησα με τη λήξη του χρόνου).
Έμαθα να οδηγώ (αρχές-μέσα '80's) σ'ένα πισωκίνητο 'πλοίο της αγάπης' Ford Cortina mod. '78, αλλά η πρώτη μου 4τροχη αγάπη ήταν το 1ο μας οικογενειακό αυτοκίνητο, ένα Neckar FIAT mod. '68 (το avatar μου - ήταν η 'made in West Germany' έκδοση του FIAT Milecento).
Ακολούθησαν (για μεγάλα χρονικά διαστήματα) διάφορα, είτε δικά μου, είτε γονιών/πεθερικών, είτε εταιρικά (Corolla E30 mod. '76, Starlet P80 1,3 3Θ mod.'92, Corolla E100 1,3 SDN mod.'92, Corolla E100 1,3 L/B mod.'94, Corolla E100 1,3 H/B mod.'94, Citroen Xsara Picassso 1,8 mod.'00, Corolla E120 1,4 H/B 5Θ mod.'03, Renault Scenic II 1,6 mod.'04, Citroen C4 1,4 mod.'06, Skoda Fabia 1,4 mod.'08). Τα μη χρονομισθωμένα αυτοκίνητα πάντοτε τα επέλεγα με τεχνοοικονομικά κριτήρια & με βάση τις ανάγκες που είχα, όχι με γνώμονα κάποια 'προσήλωση στη μάρκα'.
Σήμερα οδηγώ ένα Toyota RAV4 MK3.2 (ή ZSA30L ή MK3-f/l_1) Executive CVT, το οποίο αγόρασα τον Μάρτη του '10.Το αγόρασα αρκετά βιαστικά είναι η αλήθεια, προκειμένου να προλάβω την -τότε άμεσα αναμενόμενη- αύξηση του ΦΠΑ 19%, την προσφορά της Toyota για 1500€ & τέλη κυκλοφορίας 2010=~650€, τον αναμενόμενο φόρο 'πολυτελείας' & την πιθανή κατάργηση απαλλαγής των τρίτεκνων από τα Τέλη Ταξινόμησης (δεν είχε ακουστεί κάτι, αλλά εκεί που είχαμε φτάσει από τότε, το θεωρούσα πολύ πιθανό). Τελικά μπορεί να τα πρόλαβα όλ' αυτά & να το πήρα σε καλή τιμή, αλλά έκτοτε άρχισε ο χορός των χαρατσιών...
Εδώ είμαι κι εγώ λοιπόν, φτάνει τόσος τραχανάς που άπλωσα στο 1ο post μου!