-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Αποριες τωρα:Τι εννοειτε Astra G,H κτλ.?Σαν καινουριος δεν τα γνωριζω.
Γενιές. Το G είναι αυτό που παίρνεις, το H είναι το νέο.
Με 250€ μην πάρεις το VDO, για ελάχιστα παραπάνω παίρνεις ένα πολύ καλύτερο Kenwood με χειριστήρια ΚΑΙ ενδείξεις στην οθόνη.
Καλορίζικο!
EDIT: drizzt, snap!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Με 250€ μην πάρεις το VDO, για ελάχιστα παραπάνω παίρνεις ένα πολύ καλύτερο Kenwood με χειριστήρια ΚΑΙ ενδείξεις στην οθόνη.
Καλορίζικο!
Για Kenwood: Έχω βάλει στο εν λόγω το M6024-G με τηλεχειρισμό.
Το mod για τις ενδείξεις+τηλεχειρ. κάνει €100 και για τηλεχ. πρέπει να βάλεις + τα κουμπιά στο τιμόνι που είναι εξτρα από την opel.
Ο τηλεχειρισμός (IR) κάνει €30-40.
Ο τηλεχειρισμός(IR) που έχει βολεύουν πολύ τα κουμπιά αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις σωστό σημείο γιατί το τιμόνι κινείταιn_olympios
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Καλορίζικο!
Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος please?Για ποιο μοντελο της Kenwood λες?Θα δουλευουν τα κουμπια στο τιμονι με αυτο που λες?Και η οθονη θα εχει ενδειξεις?Σιγουρα?Αν μπορεις πες μου και τιμη στο περιπου ωστε να τους παρω να πω να μην το βαλουν.Την Παρασκευη μου ειπαν παραδοση.Το ειχαν εκει,αυριο βγαζουν πινακιδες/
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο τα νέο σου αυτοκίνητο.
Καλή επιλογή έκανες και με καλό αντίτιμο. Δεν είναι το καινούριο Astra βέβαια αλλά έχεις ένα πλεονέκτημα. Είναι δοκιμασμένο τόσα χρόνια και θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να σου παρουσιάσει προβλήματα.Το vdo έχω εγώ -δώρο βέβαια- και επειδή δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στη μουσική μου φάνηκε πολύ καλό. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα και το cd δεν κάνει ποτέ -μα ποτέ!- διακοπές.
Συναγερμούς βάζει η META Systems που είναι σχεδιασμένοι -όπως λέει- για Opel. Επίσης και η AudioVox βάζει συναγερμούς για Opel.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος please?Για ποιο μοντελο της Kenwood λες?Θα δουλευουν τα κουμπια στο τιμονι με αυτο που λες?Και η οθονη θα εχει ενδειξεις?Σιγουρα?Αν μπορεις πες μου και τιμη στο περιπου ωστε να τους παρω να πω να μην το βαλουν.Την Παρασκευη μου ειπαν παραδοση.Το ειχαν εκει,αυριο βγαζουν πινακιδες/όπως τα είπε ο drizzt. Φυσικά και θα δουλεύει. Το 4524G έχει 189€ τώρα, και παρόλο που είναι προηγούμενο μοντέλο (περσινό, μη νομίζεις ότι είναι παμπάλαιο) είναι ένα από τα κορυφαία στην τιμή του (ίσως το μόνο).
Αν θες σου στέλνω πμ με λοιπά στοιχεία.
-
Αφου τα κοιταξα λιγο κατεληξα να κρατησω το vdo.Αλλωστε καλη μαρκα πιστευω ειναι.440 W(425 RMS)δινει,και δεν θελω να μπλεκω με αλλες ιστοριες(mod κτλ.)Ουτε πολυ καλα ουτε και ασχημα ομως.Αποτι ξερω ηχεια θα εχει μονο μπροστα.Ειναι καλης ποιοτητας?
Να τα αλλαξω?Πισω τι να βαλω?Δεν θελω να τρυπησω την εταζερα,θα βαλω στις υπαρχουσες θεσεις,αν και σιγουρα στην εταζερα θα ειχαν καλυτερο αποτελεσμα.Περιμενω τις προτασεις σας.Ευχαριστω για το χρονο σας.
Περιμενω πως και πως την Παρασκευη.(Μπορει και αυριο αν προλαβει ο αντιπροσωπος)να το παρω στα χερια μου.Α, δεν σας ειπα και χρωμα.Blue ....
Δεν θυμαμαι πως το ειπε!!!!Ειναι το μπλε το σκουρο.Σαν blue-black κατι.Του παει αρκετα.Ηθελα κοκκινο αλλα δεν ειχε. -
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Το mod για τις ενδείξεις+τηλεχειρ. κάνει €100 και για τηλεχ. πρέπει να βάλεις + τα κουμπιά στο τιμόνι που είναι εξτρα από την opel.
n_olympios
Αυτο το mod απο που το παιρνεις?Απο την opel ή καταστηματα ηχου?Τα κουμπια στο τιμονι τα εχει αυτο που παιρνω εγω προεγκατεστημενα.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Αυτο το mod απο που το παιρνεις?Απο την opel ή καταστηματα ηχου?Τα κουμπια στο τιμονι τα εχει αυτο που παιρνω εγω προεγκατεστημενα.
Είναι της Kenwood. Το βρίσκεις σε καταστήματα που φέρνουν kenwood και πιθανότερα σε καταστήματα ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου. Το έχουν ή μπορείς να το παραγγείλεις σε όλα όσα συνεργάζονται.
Εγώ θα το έβαζα αντί για το IR αλλά εμένα δεν είχε πλήκτρα το astra. Τα πλήκτρα έκαναν πάνω απο €50 αν δεν κάνω λάθος.
Το χρώμα που πήρες είναι το royal blue;
Διάβασε και το pm που σου έχω στειλει... -
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Αφου τα κοιταξα λιγο κατεληξα να κρατησω το vdo.Αλλωστε καλη μαρκα πιστευω ειναι.440 W(425 RMS)δινει,και δεν θελω να μπλεκω με αλλες ιστοριες(mod κτλ.)Ουτε πολυ καλα ουτε και ασχημα ομως.Αποτι ξερω ηχεια θα εχει μονο μπροστα.Ειναι καλης ποιοτητας?
Να τα αλλαξω?Πισω τι να βαλω?Δεν θελω να τρυπησω την εταζερα,θα βαλω στις υπαρχουσες θεσεις,αν και σιγουρα στην εταζερα θα ειχαν καλυτερο αποτελεσμα.Περιμενω τις προτασεις σας.Ευχαριστω για το χρονο σας.
Περιμενω πως και πως την Παρασκευη.(Μπορει και αυριο αν προλαβει ο αντιπροσωπος)να το παρω στα χερια μου.Α, δεν σας ειπα και χρωμα.Blue ....
Δεν θυμαμαι πως το ειπε!!!!Ειναι το μπλε το σκουρο.Σαν blue-black κατι.Του παει αρκετα.Ηθελα κοκκινο αλλα δεν ειχε.Καταρχήν με το καλο να το πάρεις και καλορίζικο να είναι το εργαλείο...
Θα το ευχαριστηθείς πίστεψε με ... Το Sport έχει πραγματικά sport αίσθηση με σπορ ανάρτηση, σπορ εσωτερικό, καθίσματα bucket by recaro κλπ...κλπ...Οσο για το CD της VDO είναι μία χαρά ... Τα VDO είναι τα Siemens ICE ... Οπότε μιλάμε για Γερμανική ποιότητα... Το μόνο κακό (για μένα) είναι ότι ΔΕΝ έχει δική του οθόνη οπότε χρησιμοποιεί την κεντρική της κονσόλας.
Οσο για τα ΚΕΝWOOD με ένα ειδικό adaptor που κοστίζει 120euro μπορείς να δεις όλες τις ενδείξεις ΚΑΙ στην κεντρική οθόνη της κονσόλας.Τα ηχεία είναι εντελώς απλά ... ΚΩΝΟΥ ... φτηνιάρικα Ιταλικά ... για να βγάζουν κάτι προς το μπάσο ... Φυσικά ΔΕΝ υπάρχουν ΤΟΥΙΤΕΡ στις κολώνες ... οπότε αν αλλάξεις ραδιοCD πας και για ηχεία ... γιατί αλλιώς τσάμπα-χρήματα ...
-
Απο το μεσημερι που το παρελαβα ειμαι πλεον 'επισημα' μελος του forum!!!
χρωμα μπλε saturn λεγεται τελικα.Πηρα και το VDO γιατι αφενος δεν αφαιρουσαν χρηματα απο την τελικη τιμη(αλλα προτειναν να παρω κατι αλλο π.χ. αεροτομη)και αφετερου δεν ειναι και τοσο ασχημο.
Το θεμα ειναι να του βαλω καλα ηχεια?Θα τα 'σηκωσει'?Πιστευω ναι.440 ειναι(425 RMS).Οπως ειπα δεν θελω να τρυπησω την εταζερα,οποτε θα τα βαλω στις υπαρχουσες θεσεις στο πισω καθισμα.Δεν προσεξα αν εχει θεσεις για tweeter μπροστα.Εχει?Τι προτεινετε για ηχεια?
Θελω καθαρο ηχο και οχι δυνατο να κουνιεται το αυτοκινητο.Με ενδιαφερει πρωτα η καθαροτητα του ηχου.Επισης προτιμω να ερχεται ο ηχος πισω απο μενα,οποτε μαλλον πρεπει να βαλω πιο δυνατα ηχεια πισω απότι μπροστα.Εσεις τα αλλαξατε?Καλο το αποτελεσμα?Στην οδηγηση τωρα.Θελει συνηθεια το πενταλ των φρενων.Δεν ειναι τοσο αμεσο οποτε δεν ξερεις αν το πατησες η οχι.Δεν εμεινα και πολυ ικανοποιημενος στον τομεα αυτον.Νομιζω πως ειναι και το μοναδικο μειονεκτημα που βρισκω στο αυτοκινητο.Οπως ειδα ομως διορθωνεται(σωληνακια κτλ. ε?Ποσο κανουν?)!!Το τιμονι μου αρεσε αρκετα.Αν και ψιλοελαφρυ ειναι ακριβες εναντι του Golf που ηταν 3 λαλουν και 2 χορευουν!! Η αναρτηση οπως την ηθελα.Σφικτη χωρις να κουραζει.Το ιδιο και τα μπακετ καθισματα.Πολυ καλη στηριξη.Το κιβωτιο ειναι ενα τυπικο γερμανικο-ευρωπαικο κιβωτιο που ποτε δεν θα φτασει το επιπεδο των ιαπωνικων και κυριως της αθανατης Honda!!
Για τον κινητηρα θα εκφερω γνωμη μολις συμπληρωσω καποια χιλιομετρα.Ακομα ειναι νωρις αν και οι πρωτες εντυπωσεις ειναι κατι παραπανω απο καλες.Αυτα για αρχη.Περιμανω προτασεις για ηχεια(μη δωσουμε και καμια περιουσια ε?)
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Απο το μεσημερι που το παρελαβα ειμαι πλεον 'επισημα' μελος του forum!!!
Εσεις τα αλλαξατε?Καλο το αποτελεσμα?Αυτα για αρχη.Περιμανω προτασεις για ηχεια(μη δωσουμε και καμια περιουσια ε?)
Καλορίζικο και καλώς ήλθες.
Εγώ είχα βάλει κάτι clarion στην εταζιέρα (η οποιά είναι 'μαμάτη' και τρυπάει πολύ εύκολα και σωστά) και μετά όταν έκαψα τα μπροστινά 'μαμίσια' πού ήταν λίγο χάλι(και να φανταστείς δεν ακούω δυνατά μουσική... είχανε περάσει όμως 3 χρόνια) έβαλα μπροστά δύο DLS με 100 ευρώ με πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα από τη στιγμή που ανοίξανε και μετά. Αυτά έχουν αρκετά καλές μεσαίες και ψηλές (έχουν 2 μίνι crossover και tweeters) και για την τιμή τους εγώ ζήτημα να έχω ακούσει καλύτερα. Αν θες μπορείς να ρίξεις μια ματιά, πολύ εύκολα φαντάζομαι θα τα βάλεις και πίσω αρκει να σου βρουν καλή θέση για τα tweeters.
Τέλωσπαντων είναι μια πολύ καλή και οικονομική λύση imho και αν βάλω πίσω άλλα ηχεία (καθώς τα clarion τα φτήνουν όπου να 'ναι ... άστα βράστα ήταν στο παλιό honda και έχουν τραβήξει τα μύρια όσα από υγρασίες κλπ.) μάλλον τα ίδια(dls) θα βάλω.
Πες μου τις εντυπώσεις σου για το κλίμα. Επίσης έχει trip-computer ή όχι; -
Το πεντάλ του φρένου είναι πράγματι μια σοβαρή ένσταση που έχουμε όλοι. Δεν έχει καλή αίσθηση και δεν ξέρω αν διορθώνεται. Καλοτάξιδο!!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πουλάει τέτοια σωληνάκια και ο Χριστόπουλος? Είχα ρωτήσει παλιότερα και δεν είχε κάτι συγκεκριμένο.
O Xριστόπουλος φυσιολογικά πουλάει τα υψηλής του OPC τα οποία έχω βάλει και στο δικό μου ... αφού το 1600 παίρνει τα μακρυά σωληνάκια και όχι τα κοντά που φοράει το 1400 ... Δυστυχώς, αυτά κοστίζουν ...
Τα υψηλής του opc δεν κάνουν στο 1.4. Είναι πλακέ οι σύνδεσμοι αντί για στρογγυλοί που είναι στο 1.4. Αδύνατον να σου έχουν βάλει του opc. (Λόγια απο Χριστόπουλο)
Ελπίζω να μου απαντήσεις συγκεκριμένα
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
.....................
Αποριες τωρα:Τι εννοειται Astra G,H κτλ.?Σαν καινουριος δεν τα γνωριζω.
Παλια βεβαια ειχε ο πατερας μου ενα κοκκινο Kadett Gt που ακομα το θυμαται............................ς.Για την ιστορια
το astra ειναι η συνεχεια του kadett και οταν αλλαζε το μοντελο επαιρνε και το επομενο γραμμα του λατινικου αλφαβητου
kadett a
kadett b
kadett c
kadett d ή για τους αγγλους astra mk1
kadett e ή για τους αγγλους astra mk2
astra f ή astra 1 ή για τους αγγλους astra mk3
astra g ή astra 2 ή για τους αγγλους astra mk4
astra h ή astra 3 ή mk5........[προφανως]!!!!!!! -
Κι άλλος ένας!
Opel Vectra GTS 1.8 , Noεμβριος 2003.
Προηγούμενα αμάξια : Citroen ZX (TO στρίψιμο!!!) , Φιατ Cinque , VW Polo 16v 100PS. O πατέρας μου μια ζωή OPEL , οπότε εχω οδηγήσει αρκετά.
Πλεονεκτήματα : Στιβαρό , ροπάτο , ήσυχο , απολαυστικό με 90-120Κm/h σε επαρχιακούς στενούς δρόμους , ωραία φρένα, πολυτελές , και φυσικά κουκλί!!!
Μειονεκτήματα : Τιμόνι που απέχει από την αίσθηση των υδραυλικών , σπόρ ανάρτηση που δεν δικαιολογεί τον τίτλο της. Συγκεκριμένα σε πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 150) αν βρεί ανωμαλίες πλέει ενοχλητικά.
Μόλις όμως το κοιτάω ή κάθομαι σταματημένος και ακούω μουσική τα ξεχνάω όλα. -
Ο χρήστης stathispap έγραψε:
Κι άλλος ένας!
........Μειονεκτήματα : Τιμόνι που απέχει από την αίσθηση των υδραυλικών , σπόρ ανάρτηση που δεν δικαιολογεί τον τίτλο της. Συγκεκριμένα σε πολλά χιλιόμετρα (πάνω από 150) αν βρεί ανωμαλίες πλέει ενοχλητικά.................αυτο που η οπελ λεει σπορ αναρτηση ειναι ελαφρα σκληροτερα αμμορτισερ αεριου που δυστυχως καμμια σχεση με την πραγματικοτητα της σπορτιβ οδηγησης εχουν για να μην θυσιαστει η ανεση.
εγω στο αστρα που ειχα ηταν το πρωτο πραγμα που αντικατεστησα με bilstein sport κιτρινα και ειδα τι θα πει σπορ αναρτηση.......μπορει να καταλαβαινα περισσοτερο τις ανωμαλιες του οδοστρωματος ομως η σιγουρια και η αισθηση της ασφαλειας που μου παρειχαν με αποζημιωνε πληρως.
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Πουλάει τέτοια σωληνάκια και ο Χριστόπουλος? Είχα ρωτήσει παλιότερα και δεν είχε κάτι συγκεκριμένο.
O Xριστόπουλος φυσιολογικά πουλάει τα υψηλής του OPC τα οποία έχω βάλει και στο δικό μου ... αφού το 1600 παίρνει τα μακρυά σωληνάκια και όχι τα κοντά που φοράει το 1400 ... Δυστυχώς, αυτά κοστίζουν ...
Τα υψηλής του opc δεν κάνουν στο 1.4. Είναι πλακέ οι σύνδεσμοι αντί για στρογγυλοί που είναι στο 1.4. Αδύνατον να σου έχουν βάλει του opc. (Λόγια απο Χριστόπουλο)
Ελπίζω να μου απαντήσεις συγκεκριμένα
Θα απαντήσω όσο ποιο συγκεκριμένα μπορώ ...
Οταν ήμουν στον Καράμπαλη είχε φέρει σωληνάκια υψηλής της goodridge
για ASTRA G και σηκώσαμε το αυτοκίνητο να τα βάλουμε ...
Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ κοντά σε σχέση με τα εργοστασιακά ...
Εγιναν τα απαραίτητα τηλέφωνα ... και διαπιστώθηκε ότι τα μακρυά που είχα ήταν μήκους σαν του OPC για τα οποία τότε δεν έβγαζε η Goodrich ... Το πρόβλημα ήταν μπρος-πίσω ...
Μία εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι το 1600 sport ... επειδή γίνεται ειδική παραγγελία ... έρχεται σαν τα Γερμανικά ... μοντέλα με ταμπούρα όμως πίσω ...
Η λύση δόθηκε με μακρυά σωληνάκια τα οποία από ότι μου είπαν είναι του OPC ... Τα βάλαμε και ήμουν μπροστά ... και πραγματικά μου φάνηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ...
Το κόστος ανέβηκε ξαφνικά ... από τα 180euro για τα Goodrich ... στα 240euro για τα νέα 'γνήσια' όπως μου τα είπανε ...Τι άλλο μπορώ να κάνω για να διαπιστώσω κατασκευαστικές πληροφορίες ?
-
Ο χρήστης drizzt έγραψε:
Αν θες μπορείς να ρίξεις μια ματιά, πολύ εύκολα φαντάζομαι θα τα βάλεις και πίσω αρκει να σου βρουν καλή θέση για τα tweeters.......
.........Πες μου τις εντυπώσεις σου για το κλίμα. Επίσης έχει trip-computer ή όχι;Καταρχην σας ευχαριστω ολους για το καλωσορισμα και τις ευχες σας.
Εχεις καμια ιδεα για το που θα μπορουσαν να μπουν τα tweeters πισω?Στις πισω θηκες υπαρχουν ετοιμα τα καλωδια ή πρεπει να τραβηξουν?Θελει ξηλωμα η ταπετσαρια?
Το κλιμα ειναι αριστο.Λειτουργει αμεσα.Πραγματικα μου εκανε εντυπωση.trip-computer δεν εχει.Οσο οδηγω το αυτοκινητο τοσο πιο πολυ μαρεσει.Καλυτερα που κρατησα το VDO μιας και εχει ιδιο χρωμα με την κονσολα το βραδυ και εχει καλο αισθητικο αποτελεσμα.Πιστευω με 2 ζευγαρια καλα ηχεια θα βγει καλο αποτελεσμα.Ουτως η αλλως δεν ζηταω κατι το ακραιο!
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Καταρχην σας ευχαριστω ολους για το καλωσορισμα και τις ευχες σας.
Εχεις καμια ιδεα για το που θα μπορουσαν να μπουν τα tweeters πισω?Στις πισω θηκες υπαρχουν ετοιμα τα καλωδια ή πρεπει να τραβηξουν?Θελει ξηλωμα η ταπετσαρια?
Το κλιμα ειναι αριστο.Λειτουργει αμεσα.Πραγματικα μου εκανε εντυπωση.trip-computer δεν εχει.Οσο οδηγω το αυτοκινητο τοσο πιο πολυ μαρεσει.Καλυτερα που κρατησα το VDO μιας και εχει ιδιο χρωμα με την κονσολα το βραδυ και εχει καλο αισθητικο αποτελεσμα.Πιστευω με 2 ζευγαρια καλα ηχεια θα βγει καλο αποτελεσμα.Ουτως η αλλως δεν ζηταω κατι το ακραιο!
Θα πρότεινα (επειδή έχω ασχοληθεί με τον ήχο στο ASTRA) να μην μπείτε στην διαδικασία ηχείων στις πίσω θέσεις. Μόνο η εγκατάσταση σκοτώνει όλο το αυτοκίνητο. Αν δείτε πως πρέπει να βγει η ταπετσαρία και τα λάστιχα ... θα βάλετε τα κλάματα. Η συναρμολόγηση είναι ακόμη ποιο δύσκολη και δυστυχώς δύσκολα γίνεται επαναφορά στην αρχική μορφή ...
Αν θέλετε καλό ήχο ... προτιμήστε κάτι δοκιμασμένο σε ASTRA για τις μπροστινές θέσεις ... π.χ. Peerless 16άρια διαιρούμενα ή JBL, CADENCE κλπ.. . Είναι λιγάκι ακριβά αλλά αξίζει τον κόπο.
Το κλιμά εκτός των άλλων είναι και παντελώς αθόρυβο ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θα πρότεινα (επειδή έχω ασχοληθεί με τον ήχο στο ASTRA) να μην μπείτε στην διαδικασία ηχείων στις πίσω θέσεις. Μόνο η εγκατάσταση σκοτώνει όλο το αυτοκίνητο. Αν δείτε πως πρέπει να βγει η ταπετσαρία και τα λάστιχα ... θα βάλετε τα κλάματα. Η συναρμολόγηση είναι ακόμη ποιο δύσκολη και δυστυχώς δύσκολα γίνεται επαναφορά στην αρχική μορφή ...
Αν θέλετε καλό ήχο ... προτιμήστε κάτι δοκιμασμένο σε ASTRA για τις μπροστινές θέσεις ... π.χ. Peerless 16άρια διαιρούμενα ή JBL, CADENCE κλπ.. . Είναι λιγάκι ακριβά αλλά αξίζει τον κόπο.
Το κλιμά εκτός των άλλων είναι και παντελώς αθόρυβο ...
Εχεις δικιο.Ρωτησα στην Opel(φοβερη η αντιπροσωπεια της ΔΙΟΝ Mοtors στην Βεροια παρεπιπτοντως-πολυ εξυπηρετικοι και ευγενεις-τα καλα να λεγονται),και μου ειπαν οτι πρεπει να βγει το πισω καθισμα και να ξηλωθουν οι ταπετσαριες.Μου ειπαν να παω σε ταπετσερη ή να το κανουν αυτοι,αλλα με προειδοποιησαν οτι προκειται για αρκετα δυσκολη υποθεση να ξαναμπουν οπως βγηκαν....
Οποτε μαλλον θα περιοριστω να βαλω ενα ζευγαρι καλα διαιρουμενα ηχεια μπροστα(οπως λεw κι εσυ φιλε storm) που πιστευω ειναι απλη η τοποθετηση τους.Τωρα για πισω δεν την συζηταω την λυση στις υπαρχουσες θεσεις καθως την φοβαμαι για τριγμους.Οποτε μενει η λυση της εταζερας.Ποσο επιπονη ειναι?Απότι εγραψε καποιος φιλος πιο πριν ειναι απλη η τοποθετηση.Καλωδια απο που τραβανε?Θελει παλι ξηλωμα η ταπετσαρια σε καποιο σημειο?
OPEL FORUM