-
Σκεφτηκα να θέσω το συγκεκριμενο θέμα γιατι πλέον ειναι πολυ σημαντικο για την αποφαση αγορας αυτοκινητου και φυσικα της μετεπειτα συμβιωσης μαζι του ελπιζωντας οτι θα ειναι χρησιμο για ολους μας..
Ας θέσουμε λοιπον υ'υποψιν όλων την καταναλωση που εχει το 4κινητο μας σε διαφορες συνθηκες....
1)πολης
2)εθνικη οδος
3)εκτος δρομου
4)μικτης χρησης(εντος/εκτος) -
Σκεφτηκα να θέσω το συγκεκριμενο θέμα γιατι πλέον ειναι πολυ σημαντικο για την αποφαση αγορας αυτοκινητου και φυσικα της μετεπειτα συμβιωσης μαζι του ελπιζωντας οτι θα ειναι χρησιμο για ολους μας..
Ας θέσουμε λοιπον υ'υποψιν όλων την καταναλωση που εχει το 4κινητο μας σε διαφορες συνθηκες....
1)πολης
2)εθνικη οδος
3)εκτος δρομου
1)πολης
2)εθνικη οδος
3)εκτος δρομου
Οι τιμές κατανάλωσης έχουν μεγάλες διακυμάνσεις σε ίδια αυτοκίνητα ανάλογα με το πόδι του κάθε οδηγού και ότι αναφερθεί δεν μπορεί αν είναι αντικειμενικό. Επίσης στις διαδρομές εκτός δρόμου τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Άλλο μια διαδρομή που κάνεις ένα χιλιόμετρο την ώρα με χρήση τρις τέσσερις φορές του εργάτη και άλλο ένας κακός χωματόδρομος με φυτευτή πέτρα.
Ενδεικτικά πιστεύω μπορούν να αναφερθούν οι καταναλώσεις σε πόλη και ταξίδι. -
ΣΩΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.....
το μαβ 3.0 νεο τα τεστ δινουν μαξ καταναλωση 19.3 λιτρα ....εγω κατω απο 22 δεν εχω κανει ποτε .....ενω το μαβ 3.0 που οδηγει ο αδερφος μου κανει 18-19 λιτρα μαξ........(ο κατασκευαστης δινει μαξ 17 λιτρα.....)
εγω το παω συνεχεια κικ νταουν......αρα καλα κανει και καιει!!!!
0-100 9.9 και τελικη 200-3 μετρημενη με τζι πι ες.....(και κοντερ να δειχνει καπου 190..)
-
Μπορουμε ομως να βγαλουμε καποια συμπερασματα στατιστικα τουλαχιστον ...ακομα και με διαφορετικους τροπους οδηγησης.
Αλλωστε δεν υπαρχει καλυτερος τροπος να δουμε τις καταναλωσεις σε πραγματικες συνθηκες ....και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του .
-
Το Cherokee 3.7L έχει μία μέση κατανάλωση στα 16,3Lt/100Km αλλά γενικά δεν το κυκλοφορώ και πολύ εντός πόλης. Εντός πάντως η κατανάλωση μπορέι να φτάσει τα 16,9 - 17,2 Lt
Στην Εθνική οδό, έχω δεί να πέφτει και στα 15,8 η μέση και πιστεύω ότι μπορεί να είναι αρκετά χαμηλότερη. Αυτά σε φάση που πήγαινα μέχρι τα 140Km. Οταν ανέβαινα στα 170 τότε ανέβαινε αρκετά και η κατανάλωση.
Περισσότερο πρόβλημα θεωρώ ότι έχει μικρή αυτονομία παρά οτιδήποτε άλλο. Τώρα σε χώμα έχω δεί μέχρι και 18,2 κατανάλωση αλλά το είχα ξεσκίσει....
Συγκριτικά μετα υπόλοιπα λοιπόν η κατανάλωση θεωρώ ότι είναι οκ.
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Το Cherokee 3.7L έχει μία μέση κατανάλωση στα 16,3Lt/100Km αλλά γενικά δεν το κυκλοφορώ και πολύ εντός πόλης. Εντός πάντως η κατανάλωση μπορέι να φτάσει τα 16,9 - 17,2 LtΣτην Εθνική οδό, έχω δεί να πέφτει και στα 15,8 η μέση και πιστεύω ότι μπορεί να είναι αρκετά χαμηλότερη. Αυτά σε φάση που πήγαινα μέχρι τα 140Km. Οταν ανέβαινα στα 170 τότε ανέβαινε αρκετά και η κατανάλωση.
Περισσότερο πρόβλημα θεωρώ ότι έχει μικρή αυτονομία παρά οτιδήποτε άλλο. Τώρα σε χώμα έχω δεί μέχρι και 18,2 κατανάλωση αλλά το είχα ξεσκίσει....
Συγκριτικά μετα υπόλοιπα λοιπόν η κατανάλωση θεωρώ ότι είναι οκ.
ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΚΩΜΑ!!
ΤΩΡΑ ΜΕ 2.5¨IN ΨΥΛΟΤΕΡΟ ΑΝΕΒΗΚΑ ΚΑΤΑ 1.5 -2 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100κμ ! -
Ο χρήστης nickpar έγραψε:
ΤΩΡΑ ΜΕ 2.5¨IN ΨΥΛΟΤΕΡΟ ΑΝΕΒΗΚΑ ΚΑΤΑ 1.5 -2 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100κμ !Eίσαι σίγουρος? Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται το νούμερο...
-
Ο χρήστης nickpar έγραψε:
ΤΩΡΑ ΜΕ 2.5¨IN ΨΥΛΟΤΕΡΟ ΑΝΕΒΗΚΑ ΚΑΤΑ 1.5 -2 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100κμ !Μήπως έχεις αλλάξει και λάστιχα ταυτόχρονα?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
ΤΩΡΑ ΜΕ 2.5¨IN ΨΥΛΟΤΕΡΟ ΑΝΕΒΗΚΑ ΚΑΤΑ 1.5 -2 ΛΙΤΡΑ ΣΤΑ 100κμ !Eίσαι σίγουρος? Λίγο υπερβολικό μου φαίνεται το νούμερο...
ΟΧΙ ΦΙΛΕ MECO ΟΝΤΩΣ ΑΝΕΒΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !!
ΤΣΕΚΑΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ TRIP COMPUTER .
ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΤΩΣ MUD BF KAI ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΗΚΩΜΑ!! -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μην σου φαίνεται περίεργο. Με τόσο ανέβασμα έχει χαλάσει η παλιά γραμμή του αυτοκινήτου και οι αντιστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Σκέψου πόσες περισσότερες αναταράξεις και εμπόδια έχει ο αέρας στο κάτω μέρος πιθανά και από εξαρτήματα που παλιά τα κάλυπταν οι προφυλακτήρες και τώρα είναι σε κοινή θέα. Ένα άπλυτο αμάξι επιβαρύνεται σχεδόν τόσο πόσο μάλλον ένα ψιλωμένο.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μην σου φαίνεται περίεργο. Με τόσο ανέβασμα έχει χαλάσει η παλιά γραμμή του αυτοκινήτου και οι αντιστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Σκέψου πόσες περισσότερες αναταράξεις και εμπόδια έχει ο αέρας στο κάτω μέρος πιθανά και από εξαρτήματα που παλιά τα κάλυπταν οι προφυλακτήρες και τώρα είναι σε κοινή θέα. Ένα άπλυτο αμάξι επιβαρύνεται σχεδόν τόσο πόσο μάλλον ένα ψιλωμένο.Mάνο, για όλα αυτά που γράφεις, μου φαίνεται λογικό να ανέβει η κατανάλωση. Το 1,5 με 2 λίτρα παραπάνω είναι που μου φαίνεται πολύ. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το 'ψήλωμα', το μόνο που αυξάνεται είναι η επιφάνεια των ελαστικών που έρχεται σε επαφή με τον αέρα... Φτάνουν αυτά για 1,5-2 λίτρα?
Αν δεν έχεις αλλάξει βέβαια ο φίλος μας κάτι άλλο στο αυτοκίνητο προφανώς και είναι τα πράγματα όπως μας τα λέει... -
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΡΙΠ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ.....ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ!!!!!!!
ΤΣΕΚΑΡΕ ΜΕΣΩ ΤΙ ΛΙΤΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΛΜ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΙΤΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΑ 100ΧΛΜ.......ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ!!!!!!
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΡΙΠ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ.....ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ!!!!!!!ΤΣΕΚΑΡΕ ΜΕΣΩ ΤΙ ΛΙΤΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΛΜ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΙΤΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΑ 100ΧΛΜ.......ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΠ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ!!!!!!
ΑΔΕΛΦΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΙΣΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟCOMPUTER
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ !! ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΛΑΘΟΣ!!! -
ΠΑΩ ΠΑΣΟ.......ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ
ΚΑΙΕΙ 22ΛΙΤΡΑ.............................ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 61 ΛΙΤΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 230ΧΛΜ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 21ΟΧΛΜ ΑΝΑΨΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ,ΒΑΖΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50-52 ΛΙΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗ....ΑΡΑ 22 ΤΟΣΑ ΛΙΤΡΑ>>>>>>>>>?????? -
Παντως εμένα μου φαινεται μικρη η καταναλωση που αναφερεται για το Cherokee με κινητηρα 3.7l ...δεν αμφισβητω αυτα που λεει ο φιλος , απλα λεω τη γνωμη μου ....
Ποιο φυσιολογικη μου φαινεται η καταναλωση του 3.0λτ maverick που αναφερει ο φιλος μας iperodigos.
Eνδεικτικα αναφέρω , οτι στο 7o drive trophy του περιοδικου Drive οι καταναλωσεις που αναφερονται ειναι οι εξης :
Μεση Kαταναλωση
Sorento 3.5 ltr 25,6
Suzuki GV XL-7 2.7ltr 19,04
Suzuki GV 2.5 15,6
Tribute 3.0ltr 22,5
X-trail 2.0 16,6
Rav 4 15,7
Land Cruiser 4.0 23,81
Grand Cherokee 25,9 -
ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΜΕ VITARA 2.L PAGERO 2.5L (NOMIZO) TOYOTA 4RUNNER 3.L (NOMIZO)
CHEROKEE 3.7 L KAI NIVA (EKTOS SIGKRISIS) ΕΚΑΨΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ
4RUNNER KAI 4-5 LITRA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ .ΜΕΤΑ ΑΠΟ
ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΑΓΡΙΟ OFF ROAD ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!ΥΓ.ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΑΜΕ
-
Από την εμπειρία μου σε μεγάλα συγκριτικά, με SUV και μεγάλα καθαρόαιμα:
Τα SUV 15-20 λίτρα μέση, σε μικτή χρήση πόλη, εθνική και χώμα. Πιό οικονομικό το RAV4 με κάπου στα 15.5, που εξηγείται απο το μικρότερο βάρος.
Στα μεγάλα, ουέ ημίν! Σε μικτή χρήση κανένα δεν κατεβαίνει κάτω απο τα 20. Εκτός ισως απο το Terrano, που είναι όμως μεγαλομεσαίο. Σε LC90, Mitsubishi Pajero GDi και Jeep Cherokee KJ ανεβαίνει άνετα πάνω απο τα 25, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ακουμπάς τα 30. Σε Range Rover, προηγούμενης γενιάς, Grand Cherokee και Land Cruiser 100, άστα καλύτερα!!!
Σε ταξίδι στην Τουρκία το Galloper που είχα τότε έκαιγε τα ίδια με τα Land Rover 90, τα Terrano και τα Cherokee 2.5 ήταν στα 2/3 μας, ένα Terrano Diesel στο μισό, όπως και το ΚΙΑ Sportage της παρέας.
Βέβαια το αποκορύφωμα όλων ήταν στο Trail Ride στις 31/1, που το 110 έκαψε 73 λίτρα για 175 χιλιόμετρα στο GPS. Άγγιξε δηλαδή τα 40 λίτρα στα 100.
-
ΔΙΑΦΩΝΩ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΧΗΣ CHEROKEE KJ 3.7
ΔΕΝ ΞΕΠΑΙΡΝΩ ΤΑ 20 ΛΙΤΡΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ!!
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ?