-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
@#!$%#&$%#%@ την Αττική Οδό μου!
Αλήτη, έτρεχες στην Α.Ο?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αλήτη, έτρεχες στην Α.Ο?
κοτρώνα στο γκάζι, μπας και προλάβω κάνα παϊδάκι τη μέρα του TD που άργησα να φύγω από την πίστα
(Η Αλίκη του kyan και η άτιμη γοητεία της τα φταίνε όλα!)
-
Ελπίζω μπλόκο... Απ΄ όσο ξέρω η ΑΟ δεν έχει φωτογραφικά.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αλήτη, έτρεχες στην Α.Ο?
Ναι ναι ντροπη του.
Εσυ που ετρεχες???
-
Αλήτη, έτρεχες στην Α.Ο?
κοτρώνα στο γκάζι, μπας και προλάβω κάνα παϊδάκι τη μέρα του TD που άργησα να φύγω από την πίστα
Αυτη την δικαιολογια να πεις και στο δικαστηριο
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Εσυ που ετρεχες???
cosmopolitan σελ 8
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
:roll:Ελπίζω μπλόκο... Απ΄ όσο ξέρω η ΑΟ δεν έχει φωτογραφικά.
μπλόκο ήταν. Στο τραπέζι και εν μέσω νεκρών αμνοεριφίων, οι απόψεις διίσταντο. Το στρουμφ με σημάδεψε με το 'εργαλείο' την ώρα που πήγαινα στην αριστερή με καμιά 170 κοντέρ. Ανέβηκα ολόκληρος στο φρένο (και μετά σου λέει είναι επικίνδυνο να τρέχεις... τέτοιο φρενάρισμα, πιο επικίνδυνο είναι), και συνέχισε να με σημαδεύει με το Γιάρις να κάνει σχεδόν... rolling έντο!
το ερώτημα: πιο κάτω δε με σταμάτησε κανείς. Άλλοι λένε ότι
α) δεν τρέχει τίποτα, τη γλίτωσα.
β) το radar χειρός βγάζει φωτό (say cheese sucker!)
γ) μου κάνει μήνυση το ένα στρουμφ με μάρτυρα το άλλο.τι ισχύει από τα τρία?
-
Για 3 χλμ κ θα γλυτωνες την ταριφα των 324,6€.....
-
Άντε, περαστικά σου Βάγγο... και στα δικά μου....
Α ρε άτιμο Hiundai...
-
Πόσους πόντους πήρες στο point system? Μήπως αν πας δικαστικά γλυτώνεις του πόντους?
-
:roll:
μπλόκο ήταν. Στο τραπέζι και εν μέσω νεκρών αμνοεριφίων, οι απόψεις διίσταντο. Το στρουμφ με σημάδεψε με το 'εργαλείο' την ώρα που πήγαινα στην αριστερή με καμιά 170 κοντέρ. Ανέβηκα ολόκληρος στο φρένο (και μετά σου λέει είναι επικίνδυνο να τρέχεις... τέτοιο φρενάρισμα, πιο επικίνδυνο είναι), και συνέχισε να με σημαδεύει με το Γιάρις να κάνει σχεδόν... rolling έντο!
Απο την εως τωρα εμπειρια μου την γλυτωσες τυχερουλη...
Με εχουν σημαδεψει 2-3 φορες(με πολλα χλμ) αλλα δεν με εχουν σταματησει ποτε και ουτε κ εχει ερθει κληση στο σπιτι...Λογικα θα επρεπε να σε σταματησουν πιο κατω.
-
Το χιουνταϊ θα ειχε φαει καταρες που θα το πηγαινε καθε μερα στο συνεργειο
Οταν μου ανακοινωσαν το οτι ειμαι ενοχος λεει η προεδρος στην εισαγγελεα τι ποινη? Κ απαντησε 150€+ τα υπολοιπα.
Δεν θα ελεγε και χ βαθμους στο ποϊντ συστεμ αν ειχα παρει??Μου φαινεται πως η ποινη ειναι μονο χρηματικη..
Αν καποιος ξερει να απαντησει pls. -
Μπα, οι κατάρες που έχει φάει είναι από αυτές που σε οδηγούν στον σεξολόγο..!!
Να του πέσει το πουλί και να μην του ξανασηκωθεί...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αλήτη, έτρεχες στην Α.Ο?
Αυτη την δικαιολογια να πεις και στο δικαστηριο
Λέτε να προσκομίσουμε την Αλίκη ως ...αποδεικτικό στοιχείο;
-
Και τα παϊδακια!!!ϊ
Σπυρο αν δεν σε σταματησαν για να σου παρουν τα στοιχεια δεν πρεπει να εχεις προβλημα.Σε οσα ρανταρ χειρος εχω δει(το τελευταιο ηταν πριν δυο εβδομαδες νομιζω) μονο την ταχυτητα δειχνει,δεν βγαζει φωτο.Αν εβγαζε φωτο δεν θα μπορουσαν να σου λενε θα σου μειωσουμε την ταχυτητα για να μην πας αυτοφωρο .
-
:roll:
A μάλιστα. Μου έχει τύχει ακριβώς η ίδια περίπτωση στο διόδια της Κορίνθου (προς Κόρινθο), όπου Οκτάβια περιπολικό σταματημένο αριστερά με σημάδεψε με laser (βάρεσε το αντιραντάρ για ~1 sec στη μπάντα laser). Περνώντας είδα πως το Οκτάβια είχε στηριγμένη στο ταμπλό φωτογραφική μηχανή και άρα πιστεύω πως το ραντάρ δίνει το έναυσμα για να σε βγάλει φωτο. Επειδή τους είδα πριν με δουν αυτοί είχα κόψει και πήγαινα με ~120 όταν βάρεσε το αντιραντάρ και λόγω της μικρής διάρκειας του παλμού πιστεύω πως μόνο με 'σκανάρισε' και δεν βγήκα φωτο (παρότι εκεί, λόγω διοδίων το όριο είναι 80 αλλά θα ήταν τρελλό να με γράψει διότι όλη η κυκλοφορία πήγαινε τόσο).
Θα δούμε, μετά από 4-5 μήνες δεν μου έχει έρθει τίποτα. Πιστεύω όμως πως και η δική σου περίπτωση είναι τέτοια, δηλ. μάλλον σε έβγαλε φωτογραφία και μάλλον (με 170...) δεν τη γλύτωσες
Το οποίο βέβαια εγείρει το ερώτημα αν έχει δικαίωμα να σε βγάλει φωτο από μπροστά, νομίζω έχει κριθεί στον Αρειο Πάγο πως δεν μπορεί διότι είναι αντισυνταγματικό (προσωπικά δεδομένα). Ψάξε το με δικηγόρο το ζήτημα.
Σε κάθε περίπτωση φωτογραφίας (σε αντίθεση με το μπλόκο που την παράβαση βεβαιώνει αστυνομικός άρα δεν υπάρχει ελπίδα), ξέρω πως σε καλούν να τους πεις ποιός οδηγούσε και, όπως έχει αναφερθεί στο Forum πολλές φορές, δεν είσαι υποχρεωμένος να καταδώσεις κανέναν, αυτοί είναι υποχρεωμένοι (διότι θα φτάσει στο δικαστήριο) να αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας ποιός οδηγούσε. Αρα φέρνεις ένα μάρτυρα πως εκείνη την ημέρα ήσουν άρρωστος και άρα αποκλείεται να οδηγούσες εσύ και στην ερώτηση 'ποιός οδηγούσε' η απάντηση 'δεν ξέρω, ίσως η γιαγιά μου, ίσως η πεθερά μου ' αποκλείει τη δική σου καταδίκη. manosk, koutsan, σωστά ?
-
Έχω μια υποψία ότι μετράνε τα ποντάκια... τουλάχιστόν αυτό μου διαμύνησε φίλος που το έχει χάσει ήδη μια φορά......... έταιρος που είναι στα 23 ποντάκια (και έχει και Carrera o κακομοίρης και κάνει π#@ες στους τροχαίους ότα;ν τον σταματάνε μπας και το γλιτώσει) μου είπε ότι του έχουν μετρήσει και από ένα δικαστήριο πρίν από ένα χρόνο....
Δεν ξέρω αν έχει αλάξει κάτι πλεον....
Πάντως πάνω από 15 ποντάκια στο ταμείο υπάρχει θέμα μέγα..... άντε ξανά εξετάσεις και 6 μηνάκια χωρίς τουτού..... -
Λίγο κουφό δεν είναι να γίνει δεκτό τέτοιο επιχείρημα; Όχι ότι δεν γίνεται, όμως ίσως υπάρχει διάταξη που από την άρνηση δήλωσης του κατόχου αυτοκινήτου για το ποιος οδηγούσε συνάγεται σιωπηρή αποδοχή ότι οδηγούσε ο ίδιος ή έστω την ελεύθερη κρίση του δικαστηρίου για την άρνηση. Όπως στην άρνηση για αλκοτέστ δηλαδή. Αν έχει κάποιος διαβάσει το νομικό πλαίσιο για τις κάμερες και τα ραντάρ, ας μας κατατοπίσει.
Για τα προσωπικά δεδομένα δεν βλέπω πρόβλημα, εφόσον μιλάμε για τέλεση ποινικού αδικήματος. Είναι σαν να διαμαρτύρεται ο ληστής τράπεζας επειδή τον έπιασε κάμερα της τράπεζας στο δρόμο. Αν η κάμερα ενεργοποιείται μόνο εφόσον πιάνει όχημα με υπερβολική ταχύτητα, τότε όλα είναι εντάξει, ιδιαίτερα αν υπάρχει σχετική σήμανση (για κάμερες) στην αρχή της οδού. -
Στα ρανταρ χειρος πρεπει να υπαρχει σημανση στο δρομο οτι η ταχυτητα ελενχεται με ρανταρ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λίγο κουφό δεν είναι να γίνει δεκτό τέτοιο επιχείρημα; Όχι ότι δεν γίνεται, όμως ίσως υπάρχει διάταξη που από την άρνηση δήλωσης του κατόχου αυτοκινήτου για το ποιος οδηγούσε συνάγεται σιωπηρή αποδοχή ότι οδηγούσε ο ίδιος ή έστω την ελεύθερη κρίση του δικαστηρίου για την άρνηση. Όπως στην άρνηση για αλκοτέστ δηλαδή. Αν έχει κάποιος διαβάσει το νομικό πλαίσιο για τις κάμερες και τα ραντάρ, ας μας κατατοπίσει.Ωπ, δικηγόρε, δεν μας τα λες καλά Δεν είναι δική μου ευθύνη να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι ευθύνη της άλλης πλευράς να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας την ενοχή μου. Σωστό ? Με καλούν λοιπόν στην Αστυνομία και με ρωτούν 'ποιός οδηγούσε ?' 'Δεν ξέρω' λέω 'τότε ήμουν άρρωστος και το αυτοκίνητο το έπαιρναν διάφοροι' Δεν δέχομαι να υπογράψω τίποτα και πάμε στο δικαστήριο. Εκεί με ρωτούν πάλι τα ίδια και απαντώ τα ίδια και φέρνω και ένα μάρτυρα που λέει πως όντως ήμουν άρρωστος. Μπορούν λοιπόν να με καταδικάσουν 'by default', επειδή δηλώνω πως δεν ξέρω ? Δεν πρέπει να αποδείξουν 100% πως οδηγούσα εγώ για να με καταδικάσουν ?
Στα αλκοτεστ διαπιστώνεται από αστυνομικό η παράβαση, όπως και στα μπλόκα με ραντάρ, οπότε εκεί δεν τη γλυτώνεις. Αλλά η κάμερα δεν αποδεικνύει την ταυτότητα του οδηγού αλλά μόνο του αυτοκινήτου, οπότε εκεί βλέπω ένα 'παραθυράκι'.
Για τα προσωπικά δεδομένα δεν βλέπω πρόβλημα, εφόσον μιλάμε για τέλεση ποινικού αδικήματος. Είναι σαν να διαμαρτύρεται ο ληστής τράπεζας επειδή τον έπιασε κάμερα της τράπεζας στο δρόμο. Αν η κάμερα ενεργοποιείται μόνο εφόσον πιάνει όχημα με υπερβολική ταχύτητα, τότε όλα είναι εντάξει, ιδιαίτερα αν υπάρχει σχετική σήμανση (για κάμερες) στην αρχή της οδού.
Είναι ποινικό αδίκημα η τροχαία παράβαση ? Πάντως στο ποινικό μητρώο δεν γράφεται...
Πάντως σίγουρα κάποιος λόγος υπάρχει που όλες οι φωτο από Gatso είναι από πίσω...
ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!