-
Σκεφτομαι μηπως ειναι τα πλαστικα(δεν επιασαν παγακια... )που ηταν για καποιες μερες σε θερμοκρασιες ~2c και μετα που ζεσταθηκαν το εκαναν. Βεβαια θα επρεπε να γινεται και οταν δεν κουναω το τιμονι αλλα δεν ξερω
-
Ο χρήστης TreckeR έγραψε:
Αφού ελιωσαν τα χιονια χθες και καθαρισαν πληρως οι δρομοι (Ιωαννινα) ειπα να παω μια βολτα το αστρακι που εμεινε ακουνητο 3 μερες.Παρατηρησα το εξης: οταν εκανα το τιμονι δεξια-αριστερα ακουγόταν ενα μικρό 'τσικ-τσικ' Το εχει προσεξει κανεις???Τι μπορει να ειναι???Και εγώ για να γράψω ακριβώς αυτό που λές μπήκα στο forum αλλά με πρόλαβες!!!!! Τώρα 2 μέρες που έχει κρύο ακούγεται ακριβώς αυτό που λές. Δεν ακούγεται συνέχεια ούτε όταν περνάς από λακούβες. Ακούγεται απλά κάθε φορά που στρίβεις το τιμόνι. Προσπάθησα να εντοπίσω τον θόρυβο και που φαίνεται ότι η πηγή του θορύβου βρίσκεται μέσα στην καμπίνα και όχι στην μηχανή. Ο θόρυβος είναι πολύ λίγος με αποτέλεσμα να μην τον ακούς αν έχεις την μουσική ανοικτή, πρέπει να προσέξεις για να τον καταλάβεις. Πάντως είναι εκνευριστικός. Αν βρεις τι είναι πες και σε μένα να δω τι θα κάνω.
-
Σκεφτομαι μηπως ειναι τα πλαστικα(δεν επιασαν παγακια... )που ηταν για καποιες μερες σε θερμοκρασιες ~2c και μετα που ζεσταθηκαν το εκαναν. Βεβαια θα επρεπε να γινεται και οταν δεν κουναω το τιμονι αλλα δεν ξερωΤα πλαστικά πάντως δεν είναι. Εγώ υποψιάζομαι ότι είναι κάτι από το τιμόνι. Μού φαίνεται πάντως ότι ακούγεται πολύ κοντά στο τιμόνι. Εννοώ ότι δεν ακούγεται από κάπου μέσα στο ταμπλό αλλά κοντά στο τιμόνι.
-
Βρηκα αυτο σε ξενο φορουμ
http://translate.google.com/translate?h ... a%26sa%3DNΕπειδή πάλι αρχισε να χιονιζει δεν θα παω σημερα στην αντιπροσωπια γμτ. Μολις καταφερω να παω και μαθω τι φταίει θα ενημερώσω. Παντως ειναι απο την καμπινα ο θορυβος σιγουρα.
-
Βρηκα αυτο σε ξενο φορουμ
http://translate.google.com/translate?h ... a%26sa%3DNΕπειδή πάλι αρχισε να χιονιζει δεν θα παω σημερα στην αντιπροσωπια γμτ. Μολις καταφερω να παω και μαθω τι φταίει θα ενημερώσω. Παντως ειναι απο την καμπινα ο θορυβος σιγουρα.
Εγώ πάντως προβλέπω να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Άντε τώρα ελληνική αντιπροσωπεία να βρει τι έχει το αυτοκίνητο και να φέρει και ανταλλακτικό αν χρειαστεί. Το μόνο που παρακαλάω είναι έτσι όπως αρχισε να ακούγεται έτσι να σταματήσει.
-
Αγαπητοι οπελακιδες...
διαβαστε στο τευχος των 4τροχων το αρθρο για την αξιολογηση εξουσιοδοτημενων συνεργειων οπελ...
περιμενω τη γνωμη σας. -
Γεια χαρά απανταχού OPELάρες. Εψαχνα καιρό για ένα φόρουμ που να αφορά εμάς και γιατί όχι και ένα ελληνικό club OPEL ASTRA.
Κάτοχος ενός ασημί G στα 1400, μοντέλο 99 τέλος, με 100.000 χιλ.
Κίτρινα Bilstein σχεδόν απο την αρχή, Yokohama A539 οι μοναδικές αλλαγές του.
Αρκετά ευχαριστημένος απο συμπεριφορά, με σχεδόν λίγες βλάβες εκτός απο ένα αισθητήρα Λάμδα, ιμάντα, τρόμπα και ένα σπασμένο κάρτερ ( δική μου όμως ζημιά που έγινε σε χωμάτινη ειδική κάνοντας χρονομέτριση σε περασμένο ραλλυ Ποσειδών ).Σκέφτομαι για βελτίωση προς το καλοκαίρι, όχι τρελλά πράγματα όμως.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και θα τα λέμε.Υ.Γ. 1 : Πρός GVALA. Θυμάσε κάποιον που σου έκανε μάθημα στην ITEC ;
Y.Γ. 2 : Στο σπάσιμο του κάρτερ λαδιού, το αστράκι οδηγήθηκε για 800 μέτρα με μια τρυπάρα να, χωρίς λάδι, γιατι έπρεπε να βγεί απο εκεί που ήταν. Η μηχανή δεν έπαθε τίποτα, και δουλέυει ρολόι μετά απο ένα χρόνο και κάτι.
-
Ο χρήστης anivasgr έγραψε:
Γεια χαρά απανταχού OPELάρες. Εψαχνα καιρό για ένα φόρουμ που να αφορά εμάς και γιατί όχι και ένα ελληνικό club OPEL ASTRA.Καλως ήρθες φίλε Οπελάκια!!!
Οσο για την επιθυμια σου για ελληνικό φόρουμ για τα Αστρακια μας έχει γίνει πραγματικότητα!
http://www.opel-club.gr
http://www.opelclub.grΔιαλέγεις και παίρνεις!
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αγαπητοι οπελακιδες...διαβαστε στο τευχος των 4τροχων το αρθρο για την αξιολογηση εξουσιοδοτημενων συνεργειων οπελ...
περιμενω τη γνωμη σας.Εννοείς στο τρέχον τεύχος των 4τροχών?
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Αγαπητοι οπελακιδες...
διαβαστε στο τευχος των 4τροχων το αρθρο για την αξιολογηση εξουσιοδοτημενων συνεργειων οπελ...
περιμενω τη γνωμη σας.Εννοείς στο τρέχον τεύχος των 4τροχών?
ναι στο τρέχον (#413)
-
Βρήκα αυτό για όσους ενδιαφέρονται
http://www.astra-h.de
Πατήστε παρακάτω για να διαβάσετε το Site μεταφρασμένο
http://www.online-translator.com/url/tran_url.asp?lang=en&url=http%3A%2F%2Fwww.etypo3.de%2Fastrah%2Findex.php&direction=ge&template=General&cp1=NO&cp2=NO&autotranslate=on&transliterate=on&psubmit2.x=45&psubmit2.y=11
ή στην παρακάτω διεύθυνση για καλύτερη μετάφραση
http://216.239.37.104/translate_c?hl=en&u=http://www.etypo3.de/astrah/index.php%3Fsid%3De5421c7d9f3d237d71fd30c77561f314&prev=/search%3Fq%3Dopel%2Bastra%2BH%26start%3D10%26hl%3Den%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αγαπητοι οπελακιδες...διαβαστε στο τευχος των 4τροχων το αρθρο για την αξιολογηση εξουσιοδοτημενων συνεργειων οπελ...
περιμενω τη γνωμη σας.Δεν πήγαν πολύ καλά, όπως δεν πήγαν και πολύ καλά και οι άλλες εταιρίες.
Είναι στην επιλογή του καθενός να διαλέξει σε ποιο συνεργείο θα πάει, και εδώ στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο καλά νομίζω από ότι στην Αθήνα.
Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος από τον μηχανικό μου. Καλό θα είναι να αποκτάς και κάποια σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, πέραν της επαγγελματικής. -
Λοιπον ολα οκ με το τιμονι!!! Πηγα σημερα στην αντιπροσωπία και μεσα σε μιση ωρα περιπου ολα οκ.Βγαλαν τον αεροσακο,το τιμονι,κατι πειραξαν και μετα την επανατοποθέτηση ολα οκ.Ο αρχημηχανικος το ηξερε το προβλημα και εγινε αμεσως.Οποιος λοιπον εχει το ιδιο προβλημα να παει να το κανει.
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Αγαπητοι οπελακιδες...
περιμενω τη γνωμη σας.Δεν πήγαν πολύ καλά, όπως δεν πήγαν και πολύ καλά και οι άλλες εταιρίες.
Είναι στην επιλογή του καθενός να διαλέξει σε ποιο συνεργείο θα πάει, και εδώ στην επαρχία τα πράγματα είναι πιο καλά νομίζω από ότι στην Αθήνα.
Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος από τον μηχανικό μου. Καλό θα είναι να αποκτάς και κάποια σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, πέραν της επαγγελματικής.Δεν πιστεύω ότι στην επαρχία τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι στις πόλεις γιατί συνήθως στην επαρχία έχεις μόνο μία επιλογή εξουσιοδοτημένου συνεργείου για να πας. Αντίθετα σε μια μεγάλη πόλη συνήθως έχει περισσότερες από μια αντιπροσωπείες και μπορείς να διαλέξεις. Αν δεν υπάρχει η υποχρέωση να πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο τότε ναι συμφωνώ ότι μπορείς να διαλέξεις σε ποιό συνεργείο θα πας. Και εγώ από επαρχία είμαι και είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά όλους σχεδόν όσους έχουν εξουσιοδοτημένο συνεργείο οποιαδήποτε μάρκας και πραγματικά έχω απελπιστεί με τον τρόπο που δουλεύουν. Και παρότι γνωριζόμασταν φέρθηκαν και σε μένα όπως ακριβώς φέρονται και στους άλλους πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι και που τους γνώριζα δεν κέρδισα τίποτα.
-
Λοιπον ολα οκ με το τιμονι!!! Πηγα σημερα στην αντιπροσωπία και μεσα σε μιση ωρα περιπου ολα οκ.Βγαλαν τον αεροσακο,το τιμονι,κατι πειραξαν και μετα την επανατοποθέτηση ολα οκ.Ο αρχημηχανικος το ηξερε το προβλημα και εγινε αμεσως.Οποιος λοιπον εχει το ιδιο προβλημα να παει να το κανει.Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Πάλι καλά, μικρό το κακό!!!
-
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Αγαπητοι οπελακιδες...
Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος από τον μηχανικό μου. Καλό θα είναι να αποκτάς και κάποια σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, πέραν της επαγγελματικής.Δεν πιστεύω ότι στην επαρχία τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι στις πόλεις γιατί συνήθως στην επαρχία έχεις μόνο μία επιλογή εξουσιοδοτημένου συνεργείου για να πας. Αντίθετα σε μια μεγάλη πόλη συνήθως έχει περισσότερες από μια αντιπροσωπείες και μπορείς να διαλέξεις. Αν δεν υπάρχει η υποχρέωση να πας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο τότε ναι συμφωνώ ότι μπορείς να διαλέξεις σε ποιό συνεργείο θα πας. Και εγώ από επαρχία είμαι και είχα την τύχη να γνωρίσω προσωπικά όλους σχεδόν όσους έχουν εξουσιοδοτημένο συνεργείο οποιαδήποτε μάρκας και πραγματικά έχω απελπιστεί με τον τρόπο που δουλεύουν. Και παρότι γνωριζόμασταν φέρθηκαν και σε μένα όπως ακριβώς φέρονται και στους άλλους πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι και που τους γνώριζα δεν κέρδισα τίποτα.
Στην επαρχία τα πράγματα είναι τραγικά. Απλά οι άνθρωποι στηρίζονται στα διαγνωστικά μέσα (όσο καλά ή όχι ξέρουν να τα χειρίζονται) και στις αντικαταστάσεις εξαρτημάτων που τους υποδεικνύουν. Από εκεί και πέρα χάος. Μην περιμένεις διάγνωση βλαβών και επισκευή εκτός των περιπτώσεων που το πρόβλημα είναι συχνό και έχουν πια εξοικειωθεί μαζί του.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αγαπητοι οπελακιδες...
Στην επαρχία τα πράγματα είναι τραγικά. Απλά οι άνθρωποι στηρίζονται στα διαγνωστικά μέσα (όσο καλά ή όχι ξέρουν να τα χειρίζονται) και στις αντικαταστάσεις εξαρτημάτων που τους υποδεικνύουν. Από εκεί και πέρα χάος. Μην περιμένεις διάγνωση βλαβών και επισκευή εκτός των περιπτώσεων που το πρόβλημα είναι συχνό και έχουν πια εξοικειωθεί μαζί του.
Στην επαρχία, και συγκεκριμένα στη πόλη μου, υπάρχουν μηχανικοί οι οποίοι ασχολούνται χρονιά με κάποια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου και γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους. Εγώ για το Opel πηγαίνω σε μηχανικό που ήταν χρόνια στην Γερμάνια και ασχολείτο χρονιά με το αντικείμενο και έχει πώρωση.
Επίσης μηχανικός έχει δουλέψει στο άλλο μου αυτοκίνητο, ο οποίος ήταν 15 χρόνια αρχιμηχανικός στην VW στην Γερμανία. Ο άνθρωπος δουλεύει με χειρουργικά γάντια και είναι ευγενέστατος καθως και άψογος στην δουλειά του.
Εγώ πάντως προτιμώ αυτούς και όχι τα τσιράκια (όχι ότι έχω κάτι με τα παιδιά) της αντιπροσωπείας, που απλώς τα κάνουν μπάχαλο και πρέπει να είσαι από πάνω τους για να μην ξεχάσουν να βιδώσουν καμιά ρόδα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
zchristos: Στην Κύπρο πρέπει να έχετε χειρότερες αντιπροσωπείες από τις δικές μας. Άκου αλλαγή λαδιών ανά 5000 χλμ!
Κι αυτοί οι 8 αερόσακοι από που ξεφύτρωσαν; Στην Ελλάδα μέχρι 6 έχουν τα Astra δεν κάνω λάθος. Περίεργα πράγματα.vectragts: Καλοτάξιδο το τιγράκι. Άργησα λίγο να ευχηθώ, παράλειψή μου.
emena mou diksane 8 sto autokinito mou, kai pragmati se 8 simeia grafei airbag, kai exei kai 2 kena piso piso apo ta pisina kathismata, pou mporouse na exei,
exei odigou, sinodigou,plaini(sti mesea kolona, deksia kai aristera), orofis(grafi airbag stin prostini kolona tou anemothoraka, deksia kai aristera), kai episeis grafi kai pano sto pleuro ton kathismaton.mipos me piasane koroido, tora pou to grafa parakseneutika , ine dinato na exei sto pleuro ton kathismaton, nomizo oxi? oti theloune mas lene edo sti kypro oi polites autokiniton.
mallo 6 tha ine -
Αγαπητοι οπελακιδες...
Στην επαρχία, και συγκεκριμένα στη πόλη μου, υπάρχουν μηχανικοί οι οποίοι ασχολούνται χρονιά με κάποια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτου και γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους. Εγώ για το Opel πηγαίνω σε μηχανικό που ήταν χρόνια στην Γερμάνια και ασχολείτο χρονιά με το αντικείμενο και έχει πώρωση.
Επίσης μηχανικός έχει δουλέψει στο άλλο μου αυτοκίνητο, ο οποίος ήταν 15 χρόνια αρχιμηχανικός στην VW στην Γερμανία. Ο άνθρωπος δουλεύει με χειρουργικά γάντια και είναι ευγενέστατος καθως και άψογος στην δουλειά του.
Εγώ πάντως προτιμώ αυτούς και όχι τα τσιράκια (όχι ότι έχω κάτι με τα παιδιά) της αντιπροσωπείας, που απλώς τα κάνουν μπάχαλο και πρέπει να είσαι από πάνω τους για να μην ξεχάσουν να βιδώσουν καμιά ρόδα.Φίλε μου από ποιά πόλη είσαι να ξέρουμε να έρθουμε κατά εκει αν είσαι κοντά αν χρειαστούμε τίποτα σοβαρό. Πολύ σημαντικό πάντως που έχετε σοβαρούς μηχανικούς και κάνετε την δουλεία σας. Γιατί στην δική μου πόλη τους ψάχνουμε και δεν τους βρίσκουμε.
-
Αγαπητοι οπελακιδες...
Όχι δεν τα πήγαν καλά, η κατάσταση είναι απελπιστική!!!!!
Μόλις σήμερα διάβασα την έρευνα και πραγματικά δεν το περίμενα να είναι τόσο χάλια τα πράγματα. Είναι δυνατόν να μην μπορούν να βρουν αυτές τις γελοίες βλάβες? και εγώ που νόμιζαν ότι το αυτοκίνητο είχε καμιά σοβαρή βλάβη και δεν μπόρεσαν να την βρουν. Αυτά δεν είναι καν βλάβες, απλό έλεγχο χρειαζόταν για να τις εντοπίσουν. Άντε από τις άλλες αντιπροσωπείες μπορώ να το δεχτώ, αλλά και από την Toyota και την Opel? Δηλάδή που να έχει το αυτοκίνητό σου κανένα πρόβλημα που δεν φαίνεται και να περιμένεις να το βρουν. Και μερικές μάλιστα είναι και από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες, δεν είναι να πεις κάποιες μικρές που θα υπήρχε κάποια δικαιολογία. Πιστεύω ότι οι εταιρίες πρέπει να λάβουν δραστικά μέτρα μετά από το δημοσίευμα αυτό, πρέπει να πεσουν κεφάλια.
OPEL FORUM