-
Σωστότατος!!!
Μπράβο Krusestern! -
Πάμε λοιπόν:
**Έχουμε 10 πιθάρια με λίρες. Τα 9 περιέχουν κανονικές λίρες και το 1 κάλπικες. Η κανονική λίρα ζυγίζει 10 gr ενώ η κάλπικη 9 gr. Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε το πιθάρι που περιέχει τις κάλπικες λίρες, με ένα μόνο ζύγι;
Σημειώνεται ότι διαθέτουμε ζυγαριά ακριβείας και ότι μπορούμε να πάρουμε από τα πιθάρια όσες λίρες θέλουμε για το ζύγι. ** -
1 κέρμα από το 1ο
2 από το 2ο
3 από το 3ο
...
...
...
9 από το 9ο
10 από το 10οΌλα τα κέρματα είναι 1+2+3+...+10= 55.
Αν όλα ήταν αυθεντικά θα ζύγιζαν 550 γραμμάρια...
Αν όλα ήταν κάλπικα θα ζύγιζαν 495 γραμμάρια...Τώρα, μόλις ένα έχει κάλπικες. Αν το σύνολο λοιπόν είναι 549 γραμμάρια τότε κάλπικο είναι ένα κέρμα, άρα το 1ο πιθάρι.
Αν είναι 548 έχουμε 2 κάλπικα κέρματα, άρα το 2ο
...
...
...
αν είναι 450 γραμμάρια έχουμε 10 κάλπικα κέρματα, άρα το 10 πιθάρι.Αν είναι λιγότερα από 450 γραμμάρια με κορόιδεψες!!
-
Σειρά σου!
είχες σκονάκι ε???
-
Αχ τι μου θύμησες τώρα!!!!!Ένα ολόκληρο βράδυ(στην κυριολεξία)έψαχνα για την λύση αυτού του quiz με κάθε μέσο(χαρτί, μολύβι,κομπουτεράκια!)και τελικά δεν κατάφερα να το βρω!Την απάντηση την έμαθα τελικά αλλά δεν λέει να το πω!Είναι έξυπνο πάντως!!!!
-
Ε, χρωστάω κι εγώ ένα κουίζ για το 82!
Στέλιο, δεν αιτιολόγησα για να τους μπερδέψω -
βάλε γιατρέ, αλλά 82 ΔΕΝ είναι
το χαβά μου εγώ , αλλά 2 σελιδούλες έχουν πάχος -
Aν και μόλις μπήκα και το διάβασα αυτό με τους νάνους το βρήκα χωρίς να διαβάσω την απάντηση στην επόμενη σελίδα
Τώρα πάω για ύπνο όμως
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
βάλε γιατρέ,Βάζω...(ψιλοεύκολο)
**Πάει κάποιος σε ένα bar. Εκεί που περίμενε να μπει του λέει κάποιος ότι για να μπεις, ο πορτιέρης σε ρωτάει μια ερώτηση και αν απαντήσεις σωστά μπαίνεις αλλιώς σε σκοτώνει. Λέει λοιπόν ο φίλος μας: 'Θα κάτσω παραδίπλα να ακούσω οπότε αν νομίζω ότι μπορώ να δοκιμάσω την τύχη μου θα το κάνω αλλιώς θα φύγω.'
Κάθεται λοιπόν πιο δίπλα και βλέπει κάποιον ο οποίος πάει να μπεί. Ο πορτιέρης του λέει 6, οπότε απαντάει ο άλλος 3 και ο πορτιέρης τον αφήνει να περάσει. Πάει άλλος ένας, του λέει ο πορτιέρης 12, λέει αυτός 6 και περνάει κι'αυτός. Πάει και ένας τρίτος, του λέει ο πορτιέρης 8, απαντάει αυτός 4 και περνάει.
Λέει λοιπόν ο φίλος μας:'Ε, εύκολο είναι'. Πάει πράγματι και αυτός, του λέει ο πορτιέρης 10, απαντά αυτός 5, βγάζει ένα πιστόλι ο πορτιέρης και τον σκοτώνει.Τι θα έπρεπε να απαντήσει ο φίλος μας και γιατί?**
-
το σωστό είναι με στρατόπεδο, φρουρό, ξιφολόγχη και... ξεκοίλιασμα
εδιτ ωχ! να μην μικραίνω τα γράμματα ε?
edit [moderator cmarin]
-
Τί εύκολο ρε Κώστα, πλάκα μας κάνεις;
Αυτό αν δεν το ξέρεις, δεν το βρίσκεις. Το συγκεκριμένο πρόβλημα προσπαθούσαμε να το λύσουμε το 1987, 25 φοιτητές επί μια εβδομάδα. (Ήταν τοποθετημένο βέβαια λίγο καλύτερα). Για να δω
-
το σωστό είναι με στρατόπεδο, φρουρό, ξιφολόγχη και... ξεκοίλιασμαεδιτ ωχ! να μην μικραίνω τα γράμματα ε?
edit [moderator cmarin]
Eγώ είμαι της σχολής νυχτόβιων
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Τί εύκολο ρε Κώστα, πλάκα μας κάνεις;Αμα το ξέρεις είναι εύκολο
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
βάλε γιατρέ,
Βάζω...(ψιλοεύκολο)
**Πάει κάποιος σε ένα bar. Εκεί που περίμενε να μπει του λέει κάποιος ότι για να μπεις, ο πορτιέρης σε ρωτάει μια ερώτηση και αν απαντήσεις σωστά μπαίνεις αλλιώς σε σκοτώνει. Λέει λοιπόν ο φίλος μας: 'Θα κάτσω παραδίπλα να ακούσω οπότε αν νομίζω ότι μπορώ να δοκιμάσω την τύχη μου θα το κάνω αλλιώς θα φύγω.'
Κάθεται λοιπόν πιο δίπλα και βλέπει κάποιον ο οποίος πάει να μπεί. Ο πορτιέρης του λέει 6, οπότε απαντάει ο άλλος 3 και ο πορτιέρης τον αφήνει να περάσει. Πάει άλλος ένας, του λέει ο πορτιέρης 12, λέει αυτός 6 και περνάει κι'αυτός. Πάει και ένας τρίτος, του λέει ο πορτιέρης 8, απαντάει αυτός 4 και περνάει.
Λέει λοιπόν ο φίλος μας:'Ε, εύκολο είναι'. Πάει πράγματι και αυτός, του λέει ο πορτιέρης 10, απαντά αυτός 5, βγάζει ένα πιστόλι ο πορτιέρης και τον σκοτώνει.Τι θα έπρεπε να απαντήσει ο φίλος μας και γιατί?**
6 = Έξι = αποτελείται από τρία γράμματα = 3
12 = Δώδεκα = αποτελείται από έξι γράμματα =6
8 = Οκτώ = αποτελείται απο τέσσερα γράμματα = 4
10 = Δέκα = αποτελείται από τέσσερα γράμματα = 4Άρα η απάντηση είναι τέσσερα.
Σωστό?
-
Πολύ σωστός!!!
Το ήξερα αφού μας το είπε ο Κώστας στην συνάντηση της περασμένης Κυριακής και δεν ήθελα να κάνω τον μέγα εγκέφαλο.
Η σειρά σου φίλε. Άντε να δούμε φως και εμείς οι νυχτόβιοι!!! -
Σωστά! Αλλά δεν θυμάμαι να το είπα....
-
Υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στον 50ό όροφο ενός ουρανοξύστη. Κάθε μέρα λοιπόν μπαίνει στο ασανσέρ, κατεβαίνει στον 40ό και ανεβαίνει τους άλλους 10 ορόφους με τις σκάλες εκτός αν είναι κάποιος μαζί του στο ασανσέρ ή αν είναι βροχερή η μέρα. Πώς εξηγείται αυτό;
-
Μήπως είναι πολύ κοντός και δεν φτάνει να πατήσει το 50??? (οπότε του το πατάει ο άλλος)
αλλά η βροχερή μέρα???
-
Μήπως είναι πολύ κοντός και δεν φτάνει να πατήσει το 50??? (οπότε του το πατάει ο άλλος)αλλά η βροχερή μέρα???
ΤΟ ΒΡΉΚΑ!!!!
αν είναι βροχερή η μέρα, το πατάει με την ομπρέλλα!
βλακείες γράφω ε?
-
Επειδή μάλλον φαίνεται σωστό, βάζω 2 γρήγορα για καλοφαγάδες αφού ο Σπύρος μου δίνει τη σειρά του επειδή συνεχίζει να γράφει με size 5
**1) Πόσο φαγητό μπορούμε να φάμε με άδειο στομάχι?
2)Θέλετε να ψήσετε στα γρήγορα 3 μπριζολάκια σε μία σχάρα . Η κάθε μία θέλει 20 λεπτά να ψηθε (10 από κάθε πλευρά) . Η σχάρα είναι μικρή και χωράει μόνο τις δύο μπριζόλες .Θέλουμε 40 λεπτά για να ψήσουμε και τις 3 μπριζόλες (20 λεπτά τις δύο πρώτες και άλλα 20 για την τρίτη) .
Μπορούμε να ψήσουμε τα μπριζολάκια γρηγορότερα ? (όχι και να τα κάψουμε έτσι ? ) .**
QUIZ!!!!!!