-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Αν κάποιος πάντως μου πρότεινε κάποιο από αυτά μπορεί και να του έκοβα την καλημέρα.Κανε τις προτασεις σου λοιπον..δημοκρατια εχουμε..
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Καταλαβαίνω το λόγο που προτείνεις το Αλμέρα, αλλά αν θέλεις γιαπωνέζικη αξιοπιστία, μπορείς να πας σε κάτι πιο νεανικό.Πολύ καλό είναι το Μάζντα 2, καλό (αν και παλαιότερο) το Κολτ , που είναι και σκυλί...Υπάρχει φυσικά και το Γιάρις και ένα σωρό άλλα...
Η εγγύηση του Σεατ δε μου λέει και πολλά. Αν είναι να χρυσοπληρώνω τα σέρβις...
από αυτά που έβαλες, θα έμενα στο Φιέστα. Αν η αξιοπιστία είναι τόσο βασική, θα πήγαινα στο Μάζντα 2. Αλλά πιο κοντά στα γούστα μου θα ήταν ένα Κλιο ΙΙΙ 1200ΤCe του ~ 2008, όπως αυτό πχ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2716377/
το Κλιο 3 έχει αποδειχτεί αξιόπιστο, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, ασφαλές, έχει στοιχειώδεις χώρους, είναι και νεανικό...Θυμιο κραταω τις προτασεις σου σαν επιλογες και σ ευχαριστω..οντως καλες προτασεις..
-
Ο χρήστης PetKir έγραψε:
Παιζουνε και Suzuki Swift σε αυτα τα λεφτα και ειναι και 1300cc
Απο αυτα που εχεις βαλει ξεκαθαρα στα Fiesta αν και τα χιλιομετρα ειναι αρκετα.
Το Ibiza το βρισκω αρκετα αδυναμο. Το Almera αρκετα γερασμενο και το Focus πιο μεγαλο και βαρυ απ οσο πρεπει.Kαι το swift καλη επιλογη..το κραταμε και αυτο λοιπον..
-
Στα Mazda 2, Suzuki Swift, Μιτσου Colt, Τoyota Yaris θα πρόσθετα και το Honda Jazz.
Και στο Colt Yaris Jazz έχει και ημιαυτόματα.
Από μένα Jazz αυτόματο, οικονομία, αξιοπιστία, χώροι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στα Mazda 2, Suzuki Swift, Μιτσου Colt, Τoyota Yaris θα πρόσθετα και το Honda Jazz.
Και στο Colt Yaris Jazz έχει και ημιαυτόματα.
Από μένα Jazz αυτόματο, οικονομία, αξιοπιστία, χώροι.Kαι συ σε ιαπωνα καταληγεις ε?πφφφφ...πνιγομαι...απο το βαρος της ευθυνης...
Θα το κοιταξω ρε παιδια...οτι πειτε..ιαπωνας λοιπον...για να δουμε..Ευχαριστω onix!
-
Μην το πάρεις σαν κυριαρχία των ιαπώνων γιατί μερικοί από τους ιάπωνες είναι ευρωπαϊκής κατασκευής.
Εννοείται ότι οι ιαπωνικής κατασκευής προτιμώνται. Α, για ιαπωνική πληρότητα βάλε και το Nissan Micra.
To Colt εβγαινε και σαν Smart 4four από το ίδιο εργοστάσιο ίσως να το βρεις φτηνότερο και είναι και πιο όμορφο.Δεν είμαι σίγουρος για το τι φτιάχνεται που, μην τα δεχτείς σαν σωστά αλλά παίζει Βέλγιο, Αγγλία (Nissan Honda δε ξέρω ποια μοντέλα), Ουγγαρία (Suzuki 5πορτα), Ολλανδία (Mitsubishi Colt), ίσως Πολωνία, Γαλλία κλπ.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μην το πάρεις σαν κυριαρχία των ιαπώνων γιατί μερικοί από τους ιάπωνες είναι ευρωπαϊκής κατασκευής.
Εννοείται ότι οι ιαπωνικής κατασκευής προτιμώνται. Α, για ιαπωνική πληρότητα βάλε και το Nissan Micra.
To Colt εβγαινε και σαν Smart 4four από το ίδιο εργοστάσιο ίσως να το βρεις φτηνότερο και είναι και πιο όμορφο.Δεν είμαι σίγουρος για το τι φτιάχνεται που, μην τα δεχτείς σαν σωστά αλλά παίζει Βέλγιο, Αγγλία (Nissan Honda δε ξέρω ποια μοντέλα), Ουγγαρία (Suzuki 5πορτα), Ολλανδία (Mitsubishi Colt), ίσως Πολωνία, Γαλλία κλπ.
Κραταω κυριως colt και swift σαν πιο νεανικα και με ωραιους κινητηρες και νομιζω οτι ισως υπαρχουν ευκαιριες εντος budget...Το micra μου φαινεται ειναι λιγο γυναικειο οποτε και απορριπτεται..
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Το 3κυινδρο ιμπιζα 1,2 σπορτιβικο... τεσπασωστο! και δεν παει το αμαξι (το ιδιο μοτερ ειχα στο fabia), αλλα εχει και μεγαλες καταναλωσεις...
και το πιο ελαφρυ ποδι να εχεις, κατω απο 7l/100km δυσκολα θα δεις... καιει πολυ για 1200 κυβικα... -
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Το 3κυινδρο ιμπιζα 1,2 σπορτιβικο... τεσπα
σωστο! και δεν παει το αμαξι (το ιδιο μοτερ ειχα στο fabia), αλλα εχει και μεγαλες καταναλωσεις...
και το πιο ελαφρυ ποδι να εχεις, κατω απο 7l/100km δυσκολα θα δεις... καιει πολυ για 1200 κυβικα...Παρεξηφηθηκα με αυτο το σπορτιβικο ρε παιδια...αντε παλι απο την αρχη λοιπον...ειναι ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ πιο σπορτιβικο σε σχεση με ενα yaris ενω ειναι σαφως πιο νεανικο...το παιδι ειναι νεος οδηγος δεν χρειαζεται τρελο γκαζι.Τα yaris κρατουν τιμη λογω αξιοπιστιας..εγω προσωπικα τα θεωρω απλως αδιαφορα και υπερτιμημενα τιμολογικα οσον αφορα μεταχειρα..αυτα..ευχαριστω..
Nα σημειωσω οτι στις επιλογες προστεθηκε και ενα coltaki προηγουμενης γενιας του 2007 με 105000 χλμ με βιβλιο σερβις και πραγματικα χλμ στα 5500 ευρω.
swift kai jazz στην κατασταση που τα ψαχνω ξεφευγουν του χρηματικου οριου και να τονισω οτι ψαχνουμε αμαξι απο Μακεδονια..οποτε μη μου κανετε προτασεις αυτοκινητων που βρισκονται Αθηνα κτλ.. -
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Λοιπον παιδια γνωστος μου,με εβαλε να διαλεξω αμαξι για τον ιδιο οποτε θα χρειστω την αποψη σας για τα αυτοκινητα που εχω επιλεξει και μονο για αυτα.Για να μην γραφω για καθε αμαξι τα αυτονοητα, ολα τηρουν τις προυποθεσεις του βιβλιου σερβις και των πραγματικων χιλιομετρων ενω φαινονται σε αριστη κατασταση.Το μπατζετ ανερχεται στις 6000 ευρω ενω με παραχωρησεις φτανει και τισ 6500.Το παιδι θελει αμαξι με λιγα κυβικα ως 1500,χαμηλη καταναλωση και φθηνη συντηρηση.Οδηγικα ειναι νεος οδηγος οποτε θα ειναι ενα αμαξι που ουσιαστικα θα μαθει πανω του,οποτε ισως θα πρεπει να αντεχει σε λιγη κακομεταχειριση.Τα αυτοκινητα ειναι τα εξης:Α)SEAT IBIZA 2009 1.2 75HP με εγγυηση ως το 2014 και 55000χλμ...6300 ευρω
Β)ΝΙSSAN ALMERA 2005 1.5 98HP με 112000χλμ 4100 ευρω
Γ)FORD FOCUS 2009 1,4 90HP και 90000χλμ 6500 ευρω
Δ)FORD FIESTA 2009 1.25 80 HP και 90000χλμ 6500 ευρωΤο παιδι που το συζητησαμε κλεινει προς ibiza κατα πρωτο λογο λογω εγγυησης,λιγων χιλιομετρων και χαμηλης συντηρησης και μετα καλοβλεπει ford fiesta για παρομοιους λογους.Απορριπτει almera για λογους εμφανισης ενω το focus του φαινεται μεγαλο και θεωρει οτι δεν χρεαζεται τετοιο αμαξι.
Εγω παλι βλεπω οτι το almera ειναι αξιολογη επιλογη καθως απο αξιοπιστια σκιζει οπως διαβασα,θα αντεξει σε κακομεταχειριση ενω και απο καταναλωση δεν ειναι ιδιαιτερα πειναλεο.Απο την αλλη και το ibiza ειναι πολυ δυνατη επιλογη.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ?
ΙΒΙΖΑ
-
Το focus εχει το μονο μειων οτι ειναι ψοφιο.. Κατα τ αλλα ειναι αλλου...σε σχεση με τα υπολοιπα και ειναι και η επιλογη μου.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το focus εχει το μονο μειων οτι ειναι ψοφιο.. Κατα τ αλλα ειναι αλλου...σε σχεση με τα υπολοιπα και ειναι και η επιλογη μου.Μπραβο ρε παλικαρι μου,επιτελους ενας που μου λεει focus...εκτος του οτι εμφανισιακα ειναι κουκλακι..εχω διαβασει και ακουσει τα καλυτερα..το μονο κακλο ειναι οτι του παιδιου του φαινεται μεγαλο σαν μεγεθος και λεει οτι δεν του χρειαζεται αμαξι με τετοιους χωρους..Μπραβο παντως!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το focus εχει το μονο μειων οτι ειναι ψοφιο.. Κατα τ αλλα ειναι αλλου...σε σχεση με τα υπολοιπα και ειναι και η επιλογη μου.Πολύ σωστός,ο Νονός.
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
Το focus εχει το μονο μειων οτι ειναι ψοφιο.. Κατα τ αλλα ειναι αλλου...σε σχεση με τα υπολοιπα και ειναι και η επιλογη μου.
Μπραβο ρε παλικαρι μου,επιτελους ενας που μου λεει focus...εκτος του οτι εμφανισιακα ειναι κουκλακι..εχω διαβασει και ακουσει τα καλυτερα..το μονο κακλο ειναι οτι του παιδιου του φαινεται μεγαλο σαν μεγεθος και λεει οτι δεν του χρειαζεται αμαξι με τετοιους χωρους..Μπραβο παντως!
Πολύ σωστός,ο Νονός.
-
Το Focus 1400 με τα 80 μουλάρια είναι τραγικά αργό. Πρέπει να πηγαίνεις κόφτες απλά και μόνο για να ακολουθείς την ροή της κυκλοφορίας.
-
Όχι κι έτσι.
Αν είχε 40 άλογα θα το δεχόμουν αλλά όχι με 80.
-
Για το νέο Φόκους μιλάμε; Συγνώμη...το χετε δει από κοντά; Είναι ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ!!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Για το νέο Φόκους μιλάμε; Συγνώμη...το χετε δει από κοντά; Είναι ΚΑΚΑΣΧΗΜΟ!!Του 2009 με τον προηγουμενο κωλο...αν και για μενα και το καινουργιο ειναι ομορφο..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Focus 1400 με τα 80 μουλάρια είναι τραγικά αργό. Πρέπει να πηγαίνεις κόφτες απλά και μόνο για να ακολουθείς την ροή της κυκλοφορίας.Υπερβολές.
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Μην ξεχνάς και το Smart 4four που βασικά είναι ένα Colt πιο όμορφο και στυλάτο.
Κι εγώ νομίζω ότι παίρνοντας ένα αυτοκίνητο της μεγαλύτερης κατηγορίας πχ Φόκους, έχεις πολλά να κερδίσεις (χώρους, οδική συμπεριφορά, ασφάλεια, ποιότητα κύλισης και συνήθως ποιότητα κατασκευής) αλλά τα μειονεκτήματα είναι υπαρκτά, όγκος (μείον για νέο οδηγό), βάρος=κατανάλωση και μειωμένες επιδόσεις και γενικά τα έξοδα συντήρησης λίγο αυξημένα. Οπότε αν σαν νέος δεν πολυκαταλαβαίνει διαφορά σε κύλιση και οι χώροι του είναι αδιάφοροι δεν έχει λόγο.... Εμένα πάντως όλα τα Φόκους μου αρέσουν!
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ