Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Αντιπαθώ τα αμερικάνικα αυτοκίνητα, γιατί εκφράζουν όλες τις (απ)αξίες των ατόμων που ψηφίζουν τον μπουςτη.
Εξηγούμαι:
-
Είναι υπερβολικά μεγάλα και βαριά
-
Έχουν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων
-
Καίνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ και ρυπαίνουν ακόμη περισσότερο (προφανώς οι born again christians θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα, ως απεσταλμένοι του... θεού και αυτόκλητοι προστάτες του πλανήτη, να ρυπαίνουν περισσότερο απ'όλες τις άλλες χώρες μαζί)
-
Δε στρίβουν
-
Τα (αμερικανικής εμπνεύσεως...) SUV είναι επικίνδυνα για όλους τους χρήστες του δρόμου, για χίλιους-δυο λόγους που έχω αναφέρει άπειρες φορές ως τώρα.
-
Δε φρενάρουν
-
Είναι οι τετράτροχοι εκφραστές μιας υστερίας με την 'ασφάλεια' και της τοποθέτησης του ανθρώπου σε γυάλα
-
Τεχνολογικά, είναι δεκαετίες πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όχι, για μένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τεχνολογικό επίτευγμα οι ηλεκτρικοί καθρέπτες τη δεκαετία του '50, όταν από κάτω υπάρχουν αναρτήσεις παρμένες απ'τα κάρα των πιονιέρων
-
Δε με εκφράζει το 'big is beautiful'
-
Ως μηχανικός, θέλω το αυτοκίνητο να δείχνει μηχανολογική σκέψη, αντί να είναι ένα κακάσχημο και δυσλειτουργικό συνονθύλευμα προσταγών του μάρκετινγκ
Δεν μπορώ να πώ ότι συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις. Γενικά υπαρχει μια κακή προκατάληψη σε σχέση μα τα Αμερικάνικα αυτοκίνητα που όπως καταλαβαίνω είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.Αυτό ήταν και το σκεπτικό του αρχικού θέματος που έθεσα, κατά πόσο δηλαδή οι προσπάθειες που κάνουν οι Αμερικάνοι να άλλάξουν νοοτροπία, θα έχουν αποτέλεσμα στο μυαλό του Ευρωπαίου αγοραστή .
Ας τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν.
1&2. Η καινούργια Corvette και το Crossfire (2 παραδείγματα ενδεικτικά αναφέρω ), το μεν πρώτο έχει μέγεθος όσο ένα focus II , το 2ο όσο ένα Ibiza. Για την Corvette μάλιστα κάπου διάβασα ότι έχει ένα από τα πιό άνετα εσωτερικά της κατηγορίας της. Οσο για το βάρος είναι τις περισσότερες φορές ανάλογο του μεγέθους.
3&6. Δες εδώ :www.automotorundsport.de/d/74907
4. Αυτα που φτιάχνονται για την Αμερική όντως δεν στρίβουν , αλλά εκεί δεν χρειάζεται να στρίβουν αφού οι περισσότεροι δρόμοι είναι ατάλειωτες ευθείες. Γι αυτά που προορίζονται και για την Ευρώπη , νομίζω ότι στρίβουν τουλάχιστον καλά(όχι ακόμα πολύ καλά)
5. Ενώ τα διάφορα Χ5, Range Rover κλπ. είναι υποδείγματα πρακτικότητας και φροντίζουν για την ασφάλεια των άλλων. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι όταν οι Αμερικανοι έφτιαχναν SUV , οι Ιάπωνες και πολύ περισσότερο οι Ευρωπαίοι, αγνοούσαν την ύπαρξή τους. Οι Ιάπωνες μπήκαν αμέσως στο νόημα και έφτιαξαν σιγά σιγά εξαιρετικά δείγματα στην κατηγορία , αλλά οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμα μαύρα μεσάνυχτα !!
7. Την οποία υστερία πήραν οι υπόλοιποι και την εξέλιξαν μέχρι το Smart !!
8. Αυτό είναι κάτι που θέλει ατέλειωτη συζήτηση και έχει να κάνει πάρα πολύ με την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των λαών, εκτός από τις εκάστοτε μηχανολογικές γνώσεις του καθενός.
9. Αλλους τους εκφράζει !!
10. Ο τρόπος λειτουργίας του μάρκετινγκ είναι ο ίδιος παγκόσμια. Ανιχνεύει τις ανάγκες της αγοράς και φτιάχνει προιόντα που τις ικανοποιούν. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι λειτουργούν με βάση το συναίσθημα και την ψυχή και όχι με βάση τους κανόνες του μάρκετιγκ? ΟΧΙ βέβαια.
Γενικα ειμαι συμφωνος εκτος φυσικα
- Αυτα που φτιάχνονται για την Αμερική όντως δεν στρίβουν , αλλά εκεί δεν χρειάζεται να στρίβουν αφού οι περισσότεροι δρόμοι είναι ατάλειωτες ευθείες. Γι αυτά που προορίζονται και για την Ευρώπη , νομίζω ότι στρίβουν τουλάχιστον καλά(όχι ακόμα πολύ καλά)
Το οποιο φυσικα εκφραζει ακριβως τι λεω. Μια γενικευση για μια χωρα που ειναι ντουζινες πιο μεγαλη απο την Ελλαδα. Ναι οι περισσοτεροι δρομοι ειναι ευθειες. Πες μου σε παρακαλω πως το αποφασισες αυτο. Απο ιδια εμπειρια η οπως ειπα και πριν απο το ιντερνετ και τα περιοδικα.
Εγω απο ιδια εμπειρια (και εχω ζησει πανω απο δυο δεκαετιες εδω) ξερω οτι εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις υπαρχουν απειρα στροφιλικα σε λιγωτερο απο μια ωρα μακρια.
Πρσωπικα εσω που ζω εγω υπαρχουν στροφιλικια σε λιγωτερο απο 10 λεπτα μακρια. Σε μια ωρα υπαρχουν τοσες εκλογες για στροφιλικια που χανει κανεις το μετρημα. Και πληροφορικα εχουν μηδαμινη κινηση και το οδοστρομα ειναι φανταστικο για καθε ευρωπαικο επιπεδο (ονειρικο για την Ελλαδα)
Και για τα αυτοκινητα που στριβουν. Πες μου πως ανακαλυψες το οτι τα αυτοκινητα που ειναι για Αμερικη δεν χρειαζεται να στριβουν. Υπαρχουν ντουζινες αυτοκινητα που στριβουν μια χαρα και πεστεψτε με ενα κιλο φορτηγα που στριβουν μια χαρα. Εχω παει σε εβδομαδιαια Autocross και εχω δει τα πιο παραξενα αυτοκινητα που ποτε δεν θα περιμενα να τρεχουν και πανε του σκοτωμου. Και υπαρχουν πολυ περισσοτερα καθημερινα αυτοκινητα που δεν θα ειχαν κανενα προβλημα να πανε πιο ανετα πιο γρηγορα απο το μεσο Ελληνικο αυτοκινητο οδηγουμενο απο το μεσο Ελληνα πατερ φαμιλια.
Αν εσεις θεωρειτε οτι εισαστε διαφορετικοι απο το μεσο ορο τοτε δεν μπορειτε να συγκρινετε το μεσο ορο του Αμερικανου οδηγου με τον εαυτο σας. Αν συγκρινετε τον εαυτο σας με αυτο που λεμε εδω 'auto enthusiast' τοτε θα βλεπατε πολλα πραγματα με διαφορετικο ματι.
Αμαν πια μπεστε και σε κανενα αμερικανικο φορουμ και πεστε τους το αυτο. 'ναι εσεις δεν εχετε τιποτα αλλο απο ευθειες γιαυτο δεν εχετε αυτοκινητα που στριβουν' Θα γελασουμε πολυ οταν θα σας φανε για πρωινο.
Και ακομα πιο γενικα και οχι πρσωπικα. Υπαρχει τοσο πολυ η εντυπωση σε πολλους οτι εχουν ανακαλυψει πως δουλευουν τα παντα σε μια χωρα που ειναι στην αλλη ακρη του πλανητη και οι περισσοτεροι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα, εκτος απο το τι βλεπουν στην τηλεοραση και διαβαζουν στις εφημεριδες που εχει καταντησει αστειο. Σε καποια στιγμη ειναι βαρετο να το λεω και να το ξαναλεω.
Και φυσικα εχουμε τι γελειες περιπτωσεις
Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να ξύπνησε αλλά ο λαός ΚΟΙΜΑΤΑΙ... και μάλιστα πολύ βαθειά
που δεν καταδεχομαι να σχολιασω.
Νικος