Αραγε αξίζει να δώσει κανείς 6 εκατομμύρια για ένα LEON 1.6 ή καλύτερα να ακολουθήσει την πεπατημένη? (OPEL, TOYOTA κλπ) χωρίς TCS, αυτόματους κλιματισμούς, trip computers, σπορ αναρτήσεις κλπ. κλπ.
-
Αραγε αξίζει να δώσει κανείς 6 εκατομμύρια για ένα LEON 1.6 ή καλύτερα να ακολουθήσει την πεπατημένη? (OPEL, TOYOTA κλπ) χωρίς TCS, αυτόματους κλιματισμούς, trip computers, σπορ αναρτήσεις κλπ. κλπ.
-
-
-
Not
-
Ο χρήστης anagnoge έγραψε:
Αραγε αξίζει να δώσει κανείς 6 εκατομμύρια για ένα LEON 1.6 ή καλύτερα να ακολουθήσει την πεπατημένη? (OPEL, TOYOTA κλπ) χωρίς TCS, αυτόματους κλιματισμούς, trip computers, σπορ αναρτήσεις κλπ. κλπ.Εξαρτάται από το τι ζητάς από ένα αμάξι. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Προσωπικά θα προτιμούσα το Leon από ένα μικρομεσαίο που εμφανίστηκε πριν από αυτό (π.χ. Astra, Golf).
-
kathe autokinhto exei uper kai kata. prospika pisteuw oti plirwseis perneis kai pisteuw oti to leon mporei na sigrithei kai me to astra kai me to corrola se olous tomeis !! se poiotita xwrous odhgiki simperifora, epidoseis se design kai genika sthn sport aisthisi pou sou prosferei otan mpeis stin thesi tou odhgou kati pou den to vriskeis se corolla h astra.
-
Ευτυχώς που με 200-300.000 παραπάνω μπορείς να πάρεις GOLF και έτσι έχεις με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια :και τη συμβία σου ευτυχισμένη και εμάς τους λίγους δυστυχείς κατόχους του LEON βυθισμένους περισσότερο στην απόγνωση που δεν επιλέξαμε αναλόγως, ενώ είχαμε τη δυνατότητα ... Άν παρόλα αυτά τελικά προβείς στο ατόπημα, θα καταδικάσεις τον εαυτό σου στην γνωστή ποινή την οποία εκτείουμε εμείς οι LEONοί :Πλήρης αδυναμία συγκράτησης χαμόγελου ευτυχίας κάθε φορά που διασταυρώνεσαι με συνLEONτα διότι...*και αυτός ξέρει... *
-
Ο χρήστης spg έγραψε:
Ευτυχώς που με 200-300.000 παραπάνω μπορείς να πάρεις GOLF και έτσι έχεις με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια :και τη συμβία σου ευτυχισμένη και εμάς τους λίγους δυστυχείς κατόχους του LEON βυθισμένους περισσότερο στην απόγνωση που δεν επιλέξαμε αναλόγως, ενώ είχαμε τη δυνατότητα ... Άν παρόλα αυτά τελικά προβείς στο ατόπημα, θα καταδικάσεις τον εαυτό σου στην γνωστή ποινή την οποία εκτείουμε εμείς οι LEONοί :Πλήρης αδυναμία συγκράτησης χαμόγελου ευτυχίας κάθε φορά που διασταυρώνεσαι με συνLEONτα διότι...*και αυτός ξέρει... *Τι εννοείς; Δεν αξίζει το Λέον; Πάντως εγώ μετάνιωσα που πήρα Γκόλφ και όχι Λέον...
-
Γιατι ρε παιδιά, Αν εξαιρέσει κανείς τις διαφορές στη σκληρότητα της ανάρτησης το ίδιο πράγμα είναι. Πάντως αν το δεις αντικειμενικά το Leon είναι όντως καλύτερο, λόγω τιμής, εξοπλισμού και άτοκων δόσεων. 'Spg' σε έχει πιάσει το σύνδρομο του φτωχού συγγενή; Αν ναι κακώς.
-
Ο χρήστης spg έγραψε:
Ευτυχώς που με 200-300.000 παραπάνω μπορείς να πάρεις GOLF και έτσι έχεις με ένα σμπάρο δύο τρυγώνια :και τη συμβία σου ευτυχισμένη και εμάς τους λίγους δυστυχείς κατόχους του LEON βυθισμένους περισσότερο στην απόγνωση που δεν επιλέξαμε αναλόγως, ενώ είχαμε τη δυνατότητα ... Άν παρόλα αυτά τελικά προβείς στο ατόπημα, θα καταδικάσεις τον εαυτό σου στην γνωστή ποινή την οποία εκτείουμε εμείς οι LEONοί :Πλήρης αδυναμία συγκράτησης χαμόγελου ευτυχίας κάθε φορά που διασταυρώνεσαι με συνLEONτα διότι...*και αυτός ξέρει... *Δώσε μας λεπτομέρειες...
Και εγώ έχω Golf είμαι πάρα πολύ ευχαριστήμενος, αλλά και το LEON το θεωρώ αξιόλογο αυτοκίνητο. Τουλάχιστον οπτικά, γιατί εκεί μπορώ να έχω γνώμη, μου αρέσει. -
Είχα κάποια στιγμή SEAT Cordoba, και μάλιστα απο τα πρώτα που ανεπίσημα τα διαφήμηζαν με 73ΗΡ το 1995. Λοιπόν δεν μπορώ να μή πω και εγώ για την στιβαρή ποιότητα κατασκευής του, την πολύ προσεγμένη ποιότητά του, και τις σχετικά καλές επιδόσεις του για τα 1400 κυβικά του. Το βλέπω κάθε μέρα έξω απο το σπίτι του γειτόνά μου που μου το αγόρασε, και νομίζεις ότι είναι 2 ημερών αυτοκίνητο, παρ'ότι δεν έχει μεταλλικό χρώμα. Το καλύτερο όμως είναι η αντιπροσωπεία του. Πλήρης και φιλικώτατη εξυπηρέτηση, λογικές τιμές κλπ. Τώρα θα μου πείτε γιατί δεν ξαναπήρα SEAT και πήγα στην TOYOTA. Ας όψεται ή 6ετής εγγύηση και η πολύ καλή μεταπώληση τους. Σύγουρα όμως όταν κάποια στιγμή αράξω SEAT θα ξαναπάρω!!!!
-
Φίλτατοι !Προς Θεού !Ακριβώς αυτό ήθελα να τονίσω με λίγη δόση χιούμορ και ζητώ συγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής .Το γεγονός ,δηλαδή ότι η πλειονότητα των υποψηφίων αγοραστών της συγκεκριμένης κατηγορίας λειτουργεί με τη λογική *του σήματος * ( GOLF ! GOLF! ) η οποία βεβαίως είναι απολύτως σεβαστή αλλά όχι απαραιτήτως και η ορθή ( ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ! ) για εμάς που αν και πραγματικά λίγοι επιλέξαμε συνειδητά με τα ίδια χρήματα το LEON διότι ( sorry, παιδιά ) ΔΕΝ είναι το ίδιο....Γι΄αυτό και το 'χαμόγελο ευτυχίας' που γράφω δεν ενέχει καμία, μα καμία δόση ειρωνείας .Και πάλι συγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής.....
-
Ο χρήστης spg έγραψε:
Φίλτατοι !Προς Θεού !Ακριβώς αυτό ήθελα να τονίσω με λίγη δόση χιούμορ και ζητώ συγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής .Το γεγονός ,δηλαδή ότι η πλειονότητα των υποψηφίων αγοραστών της συγκεκριμένης κατηγορίας λειτουργεί με τη λογική *του σήματος * ( GOLF ! GOLF! ) η οποία βεβαίως είναι απολύτως σεβαστή αλλά όχι απαραιτήτως και η ορθή ( ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ! ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ! ) για εμάς που αν και πραγματικά λίγοι επιλέξαμε συνειδητά με τα ίδια χρήματα το LEON διότι ( sorry, παιδιά ) ΔΕΝ είναι το ίδιο....Γι΄αυτό και το 'χαμόγελο ευτυχίας' που γράφω δεν ενέχει καμία, μα καμία δόση ειρωνείας .Και πάλι συγνώμη αν δεν ήμουν αρκετά σαφής.....Γιατί δεν είναι το ίδιο; Στην έκθεση που το είδα ήταν πολύ καλής ποιότητας και το εσωτερικό ήταν καθήσματα Golf ταμπλώ Α3. Στο δρομο λένε είναι καλύτερο απο Golf. Αν είναι αξιόπιστο, θεωρώ τις 48 ατοκες δόσεις και τις λογικές τιμές εκπληκτική προσφορά να βάλεις το χέρι σου (πόδι μάλλον) στον κινιτήρα turbo της VAG. Μιλάω για Toledo 1.8t που προσπα8ώ να οδηγήσω που έχει 30% προκαταβολή.
Επίσης ένα Skoda Suberb που είδα μου φάνηκε ίδια ποιότητα με Passat.
-
EXEI PESEI POLY MYTHOS GYRO APO TO GOLF (GERO AXIOPISTO) KAI COROLLA (DEN SPAEI DEN XALAEI)!!
DILADI OI YPOLIPES ETAIRIES PREPEI NA KLISOUNE KAI NA PERNOUME MONO AUTA!!! EXW FILOUS POU EXOUN ARKETA PROVLIMATA ME GOLF KYRIOS KIBOTIO KAI EPISEIS ANTHROPOS APO KARENTA MOU EIPE OTI MONO TA 1.8GOLF FTIAXNONTE GERMANIA TO 1.4 KAI 1.6 TOURKIA!!
GIATI PREPEI NA PLIROSW 5.5EK. TOULAXISTON GIA NA PARW THN COROLLA? GIA NA TRAVAEI PERISOTERO?? KAI POU NA TREXW ?? STIN ATHINA??? H STIN ETHNIKI?? EDW KAI ENA MATIZ NA VGALEIS STIN ETHNIKI THA SE PAEI 160 ME ORIO 120!!!! KAI KATI LAKOUVES SKOTOSTRES ? KAI EINAI PIO AXIOPITSO?? EXEI KALITERA KRATIMATA? H AXEPERASTI POIOTITA?? SE SIGRITIKA POU EXW DEI DEN DIKAIOLOGIO TO ONOMA TIS SE AXIOPISTIA KAI EPISEIS EXW AKOUSEI OTI FTIAXNETE TOURKIA??? EKTOS AUTOU TO AUTOKINITO DEIXNEI STENO KAI MIAZEI STO FABIA KAI TA 3D ORGANA DEN EXOUNE KAMIA SXESI ME TO BLACK PANEL TOU LEXUS !!
OSO METAXI KONTRA GOLF VS LEON NOMIZO OTI TO LEON KAI PIO OMORFO EINAI KAI PIO KALA STRIVEI ? OSTOSO DEN EXW AKOUSEI KANENA GIA PROVLIMATA SE LEON OSO KAI NA TO LEME ISPANIKO??? GIATI TO VW POLO 101 POU FTIAXNOTANE>?? STIN ISPANIA STO MATROEL ?? AUTO ITANE PIO AXIOPISTO APO TO LEON?? -
Ο χρήστης macker έγραψε:
EXEI PESEI POLY MYTHOS GYRO APO TO GOLF (GERO AXIOPISTO) KAI COROLLA (DEN SPAEI DEN XALAEI)!!
DILADI OI YPOLIPES ETAIRIES PREPEI NA KLISOUNE KAI NA PERNOUME MONO AUTA!!! EXW FILOUS POU EXOUN ARKETA PROVLIMATA ME GOLF KYRIOS KIBOTIO KAI EPISEIS ANTHROPOS APO KARENTA MOU EIPE OTI MONO TA 1.8GOLF FTIAXNONTE GERMANIA TO 1.4 KAI 1.6 TOURKIA!!
GIATI PREPEI NA PLIROSW 5.5EK. TOULAXISTON GIA NA PARW THN COROLLA? GIA NA TRAVAEI PERISOTERO?? KAI POU NA TREXW ?? STIN ATHINA??? H STIN ETHNIKI?? EDW KAI ENA MATIZ NA VGALEIS STIN ETHNIKI THA SE PAEI 160 ME ORIO 120!!!! KAI KATI LAKOUVES SKOTOSTRES ? KAI EINAI PIO AXIOPITSO?? EXEI KALITERA KRATIMATA? H AXEPERASTI POIOTITA?? SE SIGRITIKA POU EXW DEI DEN DIKAIOLOGIO TO ONOMA TIS SE AXIOPISTIA KAI EPISEIS EXW AKOUSEI OTI FTIAXNETE TOURKIA??? EKTOS AUTOU TO AUTOKINITO DEIXNEI STENO KAI MIAZEI STO FABIA KAI TA 3D ORGANA DEN EXOUNE KAMIA SXESI ME TO BLACK PANEL TOU LEXUS !!
OSO METAXI KONTRA GOLF VS LEON NOMIZO OTI TO LEON KAI PIO OMORFO EINAI KAI PIO KALA STRIVEI ? OSTOSO DEN EXW AKOUSEI KANENA GIA PROVLIMATA SE LEON OSO KAI NA TO LEME ISPANIKO??? GIATI TO VW POLO 101 POU FTIAXNOTANE>?? STIN ISPANIA STO MATROEL ?? AUTO ITANE PIO AXIOPISTO APO TO LEON??Δεν νομίζω ότι η VW έχει εργοστάσιο στην Τουρκία. Πρώτη φορά τ' ακούω αυτό.
Η γνώμη η δική μου είναι ότι και γι'αυτοκίνητο πόλης καλύτερα είναι ένα της μεσαίας κατηγορίας λόγω καλύτερων φρένων και ποιο ελαστικών κινιτήρων.
-
ΕΛΕΟΣ ! Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ λέγοντας πως ΔΕΝ είναι 'ίδιο' με το GOLF ! Δεν είμαι σε θέση να προεξοφλήσω το μέλλον σχετικά με την αξιοπιστία του στο χρόνο, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι ένα ΑΛΛΟ αυτοκίνητο ! Όποιος έχει δοκιμάσει και τα δύο σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ . Εκεί που με το LEON κάνεις το σταυρό σου που σε αξίωσε ο Θεός να έχεις ένα τέτοιο (normal οικογενειακό , έτσι , μην τρελλαθούμε κι όλας....) αυτοκίνητο , στα ίδια στροφιλίκια με το GOLF σταυροκοπιέσαι να τη βγάλεις καθαρή ...
Βεβαίως δεν έχω τίποτα με το GOLF , ίσα-ίσα που το θεωρώ καλοφτιαγμένο και θεόγερο , απλώς μοιραία η σύγκριση γίνεται μαζί του λόγω της εμπαιδομένης απόψεως 'έλα ,μωρέ , τα ίδια είναι...' .
Μολαταύτα ,φίλτατε GeorgeTabs δεν συμμερίζομαι την αρνητική σου στάση 'μετάνοιωσα που πήρα GOLF και όχι LEON' αφού δεν είναι και ότι πιο δύσκολο να 'στηθεί' πολύ καλύτερα το GOLF σου . Απλώς θα χρειαστεί να μπει το χέρι στην τσέπη . Το αυτοκίνητο με λίγη φροντίδα σε ανάρτηση - ελαστικά ,φαντάζομαι ( δεν είμαι ειδήμων ...) ότι θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο . Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο forum που έχουν και τη γνώση και τη διάθεση ,αν χρειαστεί να συνδράμουν σε αυτό . -
Ο χρήστης spg έγραψε:
Μολαταύτα ,φίλτατε GeorgeTabs δεν συμμερίζομαι την αρνητική σου στάση 'μετάνοιωσα που πήρα GOLF και όχι LEON' αφού δεν είναι και ότι πιο δύσκολο να 'στηθεί' πολύ καλύτερα το GOLF σου . Απλώς θα χρειαστεί να μπει το χέρι στην τσέπη . Το αυτοκίνητο με λίγη φροντίδα σε ανάρτηση - ελαστικά ,φαντάζομαι ( δεν είμαι ειδήμων ...) ότι θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο . Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο forum που έχουν και τη γνώση και τη διάθεση ,αν χρειαστεί να συνδράμουν σε αυτό .Σίγουρα φτιάχνεται. Επίσης (ακραίο) μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου αυτοκίνητο... Όμως το ζήτημα είναι ΑΥΤΟ που σου πουλάνε και που αγοράζεις, αξίζει; Αν είναι να δώσω λεφτά για να διορθώσω κάτι, γιατί να μην το πουλήσω και να πάρω κάτι άλλο που θα είναι πιο ολοκληρωμένο και καινούριο; Και είναι πολλά που με ενοχλούν στο Golf, το κράτημα είναι ένα...
Θα μου πεις: και τι το πήρες τότε; Δίκιο έχεις... Απλά όταν επιλέχτηκε (οικογενειακώς) αυτό το αυτοκίνητο είχα βαρεθεί (σε πολλά και όχι απαραίτητα αυτοκινητιστικά) ζητήματα να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα και είπα να μην πω τίποτα και να δω τι θα βγει...
Μετά άρχισε η πανέμορφη εξυπηρέτηση από την Karenta (και αυτό είναι στο πακέτο που αγοράζεις...) και που λέω σε άλλο θέμα, μετά τελείωσε το στρώσιμο (όπου χαιρόμουν την άνεση αφού πήγαινα ήρεμα) και άρχισα να ανακαλύπτω τις οδηγικές του αρετές, μετά άρχισαν τα τριξίματα, και έδεσε η σάλτσα... Κάτι άλλο που δεν μου αρέσει είναι ο σχεδιασμός, πράγμα που εξαρχής γνώριζα, αλλά άν ήταν μόνο αυτό θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος στον κόσμο...
Πάντως αν ήταν στο όνομά μου θα το πούλαγα τότε που καινούριο έπρεπε να περιμένεις 8 μήνες για να έρθει και με παρακαλούσαν στα φανάρια να το δώσω (για μέχρι και όσο το αγόρασα!!)... Μετά θα έπαιρνα ένα αυτοκίνητο, όχι Golf
-
ευχομαι να το πουλησεις και να παρεις το ρευστο με το παραπανω που θα το παρεις δηλ GOLF ειναι οταν θα καβαλησεις αλλο αυτοκινητο η αυτοκηνιτα [στην ιδια κλαση παντα ε!]τοτε θα καταλαβεις την αξια ενος GOLF και την αξια τη νιωθεις στο χρονο!!πχ ξερεις ποσοι πηραν V-TEC γιατι το ζηλεψαν γενικως και ιδιετερα για τα γκαζια του αλλα μολις κοντεψαν να φυγουν στο ρεμα την αλλη μερα πηρε ποδι?απ τις φοτωγραφιες ολα καλα ειναι
-
Αν πουλήσεις τό Golf και πάρεις το Focus για παράδειγμα τότε απλά θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το είχες κάνει τόσο καιρό ώστε να πάρεις κάτι εξαιρετικό και με λιγότερα χρήματα
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μολαταύτα ,φίλτατε GeorgeTabs δεν συμμερίζομαι την αρνητική σου στάση 'μετάνοιωσα που πήρα GOLF και όχι LEON' αφού δεν είναι και ότι πιο δύσκολο να 'στηθεί' πολύ καλύτερα το GOLF σου . Απλώς θα χρειαστεί να μπει το χέρι στην τσέπη . Το αυτοκίνητο με λίγη φροντίδα σε ανάρτηση - ελαστικά ,φαντάζομαι ( δεν είμαι ειδήμων ...) ότι θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο . Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο forum που έχουν και τη γνώση και τη διάθεση ,αν χρειαστεί να συνδράμουν σε αυτό .
Σίγουρα φτιάχνεται. Επίσης (ακραίο) μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου αυτοκίνητο... Όμως το ζήτημα είναι ΑΥΤΟ που σου πουλάνε και που αγοράζεις, αξίζει; Αν είναι να δώσω λεφτά για να διορθώσω κάτι, γιατί να μην το πουλήσω και να πάρω κάτι άλλο που θα είναι πιο ολοκληρωμένο και καινούριο; Και είναι πολλά που με ενοχλούν στο Golf, το κράτημα είναι ένα...
Θα μου πεις: και τι το πήρες τότε; Δίκιο έχεις... Απλά όταν επιλέχτηκε (οικογενειακώς) αυτό το αυτοκίνητο είχα βαρεθεί (σε πολλά και όχι απαραίτητα αυτοκινητιστικά) ζητήματα να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα και είπα να μην πω τίποτα και να δω τι θα βγει...
Μετά άρχισε η πανέμορφη εξυπηρέτηση από την Karenta (και αυτό είναι στο πακέτο που αγοράζεις...) και που λέω σε άλλο θέμα, μετά τελείωσε το στρώσιμο (όπου χαιρόμουν την άνεση αφού πήγαινα ήρεμα) και άρχισα να ανακαλύπτω τις οδηγικές του αρετές, μετά άρχισαν τα τριξίματα, και έδεσε η σάλτσα... Κάτι άλλο που δεν μου αρέσει είναι ο σχεδιασμός, πράγμα που εξαρχής γνώριζα, αλλά άν ήταν μόνο αυτό θα ήμουν ο ευτυχέστερος άνθρωπος στον κόσμο...
Πάντως αν ήταν στο όνομά μου θα το πούλαγα τότε που καινούριο έπρεπε να περιμένεις 8 μήνες για να έρθει και με παρακαλούσαν στα φανάρια να το δώσω (για μέχρι και όσο το αγόρασα!!)... Μετά θα έπαιρνα ένα αυτοκίνητο, όχι Golf
Το κράτημα είναι πρόβλημα, και το δικο μου χρειαζεται ελατηρια/αμορτισερ/λάστηχα, όποτε και εγώ είμαι της γνώμης να το δώσω trade in και να πάρω ένα καλύτερο αυτοκίνητο (αν και αυτο μπορεί να τρίζει μετα) παρά να κάθομαι να το βελτιώνω ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα.
Το σκέφτομαι...