-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
σε ποσες μερες περνησ της πινακιδες πισω ;αυθημερόν. Αρκει να τις βρεις μεσα στη στοίβα
-
Αν ασφαλισουμε τωρα το αμαξι, προλαβαινουμε το πρόστιμο?
-
Όπως τα περίμενα με τον ασφαλιστή που μου είχε ξεφουρνίσει χαμηλή τιμή δια τηλεφώνου. Πήγα εκεί και μου λέει 'βγαίνει στα 225...'. Τι λέτε του λέω, θυμάστε τι μου είχατε πει στο τηλ? Όχι, μου απαντάει. Κι αρχίζω να τον βρίζω, φύγανε 2 πελάτες που είχε, ρεζίλι τον έκανα. Πήρα τηλέφωνο και στην ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται και τον ανέφερα. Αν δεν ξέρει τη δουλειά του, να τα παρατήσει... Όχι τη μια μέρα να λέει 190 και την άλλη 225 και να κάνει ότι δεν θυμάται τι είχε πει... Τελικά σε μερικούς μερικούς τους αξίζει η κρίση του κλάδου τους.
-
H Mινέτα που είμαι μέχρι τώρα ασφαλισμένος μου βγάζει το εξάμηνο 310 ενώ η Anytime on line 250 ευρώ.
Έχω κάποιο σοβαρό λόγο να μη προτιμήσω την Anytime ; -
H Mινέτα που είμαι μέχρι τώρα ασφαλισμένος μου βγάζει το εξάμηνο 310 ενώ η Anytime on line 250 ευρώ.
Έχω κάποιο σοβαρό λόγο να μη προτιμήσω την Anytime ; -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έχω κάποιο σοβαρό λόγο να μη προτιμήσω την Anytime ;Φυσικά και όχι, το αντίθετο. 'Εχεις πολλούς λόγους να την επιλέξεις.
Γνώμη μου είναι να ψαχνόμαστε συνεχώς και να ρωτάμε πολλές ασφαλιστικές πριν καταλήξουμε σε συμβόλαιο. Εμένα για το corsa μου το insurance με κοστολογεί 198€ (με επασφ.) το φθηνότερο και μέχρι χθες πίστευα ότι πιο κάτω δεν θα βρω. Όμως ψάχτηκα και τελικά θα ασφαλιστώ στην Αιγαίον με 181€, μαζί και νομική προστασία. Όλες πάνω-κάτω οι εταιρίες είναι το ίδιο αξιόπιστες, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε παραπάνω χρήματα για ίδιες υπηρεσίες. Το να είμαστε κολλημένοι σε μια συγκεκριμένη (και πανάκριβη) ασφαλιστική νομίζοντας ότι όλες οι υπόλοιπες είναι αναξιόπιστες, χωρίς να το στηρίζουμε κάπου, το θεωρώ μέγιστη βλακεία. Όπως και το να πιστεύουμε ότι επειδή η τάδε είναι ακριβή, άρα θα είναι και η καλύτερη. Έχει αποδειχτεί ότι δεν ισχύει.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έχω κάποιο σοβαρό λόγο να μη προτιμήσω την Anytime ;Έχει τις ίδιες καλύψεις; Η Anytime δεν έχει σίγουρα νομική προστασία (μπορείς να την ζητήσεις και να πληρώσεις εξτρά γύρω στα 35€ το χρόνο...).
-
Ίδιες ακριβώς καλύψεις, με νομική προστασία η Anytime.
Πιστεύω τα 120 ευρώ το χρόνο είναι τεράστια διαφορά. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Πιστεύω τα 120 ευρώ το χρόνο είναι τεράστια διαφορά.Και να υποθέσω ότι τη βρήκες χωρίς τρελό ψάξιμο? Δηλαδή αν ασχοληθείς λίγο παραπάνω, παίζει να βρεις και πολύ φθηνότερα ασφάλιστρα. Πάρε και 2 τηλέφωνα σε υδρόγειο και αιγαίον. Ίσως εκπλαγείς.
-
Ναι θα το ψάξω. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι εκεί παίζουν οι τιμές για το Golf μου, γύρω στο 600άρι ετησίως, αφού σε 2-3 ασφαλιστικά γραφεία που είχα ρωτήσει μου είχαν βγάλει κάπου εκεί τιμές από εταιρείες όπως Μινέτα, Εθνική, Αγροτική, Prime.
Θα ρωτήσω και σε άλλες τώρα. Η πιο φτηνή κερδίζει
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ναι θα το ψάξω. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι εκεί παίζουν οι τιμές για το Golf μου, γύρω στο 600άρι ετησίως, αφού σε 2-3 ασφαλιστικά γραφεία που είχα ρωτήσει μου είχαν βγάλει κάπου εκεί τιμές από εταιρείες όπως Μινέτα, Εθνική, Αγροτική, Prime.Θα ρωτήσω και σε άλλες τώρα. Η πιο φτηνή κερδίζει
Πόσα κυβικά είναι? Μοντέλο?
Πληκτρολόγισε τα στοιχεία του και στο insurancemarket.gr. Είναι αρκετά οικονομικοί.Οι εταιρίες που ανέφερες είναι εκ των πιο ακριβών... Ενδεικτικά, το δικό μου στη Μινέττα κοστολογείται 260 ενώ στην Αιγαίον 181. Στην anytime 211 χωρίς νομική και 225 με νομική. Ψάξε κι αλλού. Μπορείς να βρεις πολύ πιο φθηνά.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ίδιες ακριβώς καλύψεις, με νομική προστασία η Anytime.H νομική προστασία περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο ή είναι επιπλέον συμβόλαιο;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
H νομική προστασία περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο ή είναι επιπλέον συμβόλαιο;
Απ' ότι κατάλαβα, είναι έξτρα επιλογή. Βγάζει άλλη τιμή χωρίς νομική και άλλη με νομική.
-
Αδερφια βοηθεια, αν παρω το αυτοκινητο μου που εχει Ελληνικες πινακιδες και Ελληνικη Ασφαλιστικη, μπορω να παω για ενα χρονο Αγγλια και να οδηγω εκει ετσι; Η πρεπει να κανω εκει ασφαλεια αν ειναι να κατσω τοσο πολυ;
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
H νομική προστασία περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο ή είναι επιπλέον συμβόλαιο;
Απ' ότι κατάλαβα, είναι έξτρα επιλογή. Βγάζει άλλη τιμή χωρίς νομική και άλλη με νομική.
Βάζοντας τα στοιχεία, για να δεις τα ασφάλιστρα, σου βγάζει τελευταία επιλογή με νομική προστασία ή χωρίς, με διαφορετική χρέωση φυσικά. Προχθές έκανα και διαπίστωσα ότι δέχονται και προπληρωμένη κάρτα, που είχα απορία.
-
Μπορείς να το οδηγείς εκεί με ελληνική ασφάλεια , εφόσον έχεις πράσινη κάρτα. Όμως η πράσινη κάρτα δωρεάν καλύπτει μόνο αστική ευθύνη αν θες προαιρετικές καλύψεις λχ κλοπή,φωτιά,μικτή τότε πρέπει να ρωτήσεις στην ασφαλιστική σου τι χρέωση έχει και αν θα στο κάνει (δεν το κάνουν όλες). Στην Αγγλία η ασφάλιση είναι ακριβή αλλά είναι συνήθως μικτή με ή χωρίς εξαιρέσεις. Επίσης σε μεγάλη πόλη θα έχεις θέμα και με το παρκάρισμα και τη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.
-
'Τέλος' στα ανασφάλιστα οχήματα
Εντός του φθινοπώρου εκτιμά η ασφαλιστική αγορά ότι η κυβέρνηση θα «στριμώξει» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων για να πληρώσουν πρόστιμο και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία Γερμανία κ.λπ.). Δηλαδή θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).
Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 μετά από παροτρύνσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Στην επιτροπή εκτός από υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συμμετείχαν και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
http://www.enikos.gr/society/71995,Telos_sta_anasfalista_oxhmata.html -
Άντε να δούμε πότε θα εφαρμοστεί...
-
Εκανα ασφαλεια για το καινουργιο αυτοκινητο που θα παραλαβω την Δευτερα (ναι το ξερω ειμαι βλακας ψαρακας).
Πρεπει να δηλωσω καπου ποιος αλλος θα το οδηγει; Κανεις δεν ειναι μικροτερος απο 23 και η αδεια οδηγησης ειναι πολλων ετων.
Κατι αλλο που πρεπει να προσεξω; Η ασφαλεια που εκανα ειναι η anytime. -
Καλησπέρα. έχω στο αυτοκίνητο εδώ και 13 χρόνια κοτσαδόρο και ρυμουλκώ μπαγκαζίερα 1 άξονα. Κυρίως λίγες μέρες το καλοκαίρι όμως και καμία φορά Εθνική οδό για να μεταφέρω πράγματα από και προς το χωριό. Έχω κανονικά άδεια.
Εντελώς τυχαία μίλησα με τον ασφαλιστή μου, και μου είπε πως θέλει κ η μπαγκαζιέρα ξεχωριστή ασφάλεια, η οποία είναι περίπου το 40% επί του ασφαλιστηρίου του αυτοκινήτου. Όταν την ρυμουλκώ είναι σαν να οδηγώ ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Αν με τρακάρει κάποιος είτε φταίω είτε δεν φταίω τον πληρώνω. Ακόμα και αν χτυπήσουμε στο αυτοκίνητο και όχι στη μπαγκαζιέρα, διότι υποτίθεται, πως επειδή υπάρχει ρυμουλκούμενο όχημα, αλλάζει η κατανομή του βάρους και η συμπεριφορά των φρένων κατά συνέπεια όλη η συμπεριφορά.
Μου είπε επίσης ότι ακόμα και σε τυπικό έλεγχο της τροχαίας αν δεν έχω ασφάλεια υπάρχει πρόστιμο (500-600 ευρώ, αν θυμάμαι καλά) ας έχω κανονική άδεια ρυμούλκησης του Υπουργείου.
Ξέρει κάνεις κάτι επί του θέματος;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ