-
Να κάνω μια ερώτηξη? Είμαι ο μόνος που θέλει να σφαλιαρίσει τους ποδηλάτες οι οποίοι στην ΑΠΟΛΥΤΗ ευθεία (μην πω και σε κατηφόρα ακομα) και ενώ πηγαινουν με καμια 25ριά χαω, έχουν βάλει 1η (άντε και καμια 5η το πολύ) και ποδηλατούν με 25.000 rpm?
Σα να πάω Αθηνα-Θεσ/νίκη με 2α ένα πράμα. Μα πόσο ηλίθιοι? -
Εγώ πάντως με το κουρσάκι όταν τους βλέπω από μακρυά, ανεβάζω ταχύτατα, κάνω δυνατές ορθοπεταλιές για να
πιάσω 40+ και φτάνοντας δίπλα τους κάθομαι, κάνω πολύ αργό πετάλι και φαίνεται σαν να μην προσπαθώ καθόλου -
εγώ γελάω με όλους αυτούς που για οικονομία αγόρασαν ποδήλατο από σούπερμαρκετ με 99,99€ το οποίο διαθέτει διπλή ανάρτηση του kwlou και ποδηλατούν στις λεωφορειολωρίδες όπως λέει ο taurus (ευθεία με τέρμα πετάλι στον μικρό δίσκο) πηγαίνοντας πάνω κάτω από την πίσω ανάρτηση με κατεβασμένη τέρμα κάτω την σέλα και βεβαίως φορεμένο χαρτοφύλακα στο στήθος.
Δηλ ήμαρτον, σαν να βλέπω τον Μπένι Χιλ.
-
Παίδες, το ίδιο μπορεί να γελάει κι ένας αθληταράς με εμάς. Μπορεί να απέχει από εμάς (τους κάπως σχετικούς) όσο εμείς από τους παντελώς άσχετους. Και να γελάει με την καρδιά του. Μας αρέσει αυτό;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παίδες, το ίδιο μπορεί να γελάει κι ένας αθληταράς με εμάς. Μπορεί να απέχει από εμάς (τους κάπως σχετικούς) όσο εμείς από τους παντελώς άσχετους. Και να γελάει με την καρδιά του. Μας αρέσει αυτό;Έχει μεγάλη διαφορά το παίρνω κάτι για ερασιτεχνικό επίπεδο απο το παίρνω κάτι για τον πούτσο εντελώς (και ίσως επικίνδυνο).
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Παίδες, το ίδιο μπορεί να γελάει κι ένας αθληταράς με εμάς. Μπορεί να απέχει από εμάς (τους κάπως σχετικούς) όσο εμείς από τους παντελώς άσχετους. Και να γελάει με την καρδιά του. Μας αρέσει αυτό;
Έχει μεγάλη διαφορά το παίρνω κάτι για ερασιτεχνικό επίπεδο απο το παίρνω κάτι για τον πούτσο εντελώς (και ίσως επικίνδυνο).
Ακριβώς! Οι τύποι αυτοί έχουν αγοράσει λάθος ποδήλατα (σε μέγεθος) και κάθονται κ λάθος. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι τις συνέπειες. Κι εγώ από φτηνό ξεκίνησα αλλά δύο πράγματα κάθισα τα διάβασα για το δικό μου καλό.
-
εγω εβγαλα το συμπερασμα οτι το ματζαφλαρι για τα σκυλια δεν λειτουργει... στο μυαλο μου ειχα οτι τα σκυλια θα τρεχουν μακρυα, οχι οτι θα γυρνανε και θα φευγουν αδιαφορα... το αυτο συμβαινει αν σταματησεις επιτοπου και περιμενεις... θα χασει το ενδιαφερον του και θα φυγει... εκτος αν τα σκυλια στα οποια επεσε ηταν ... κουφα!
Τεσπα, επειδη αν δουλευει ειναι πολυ χρησιμο, περιμενουμε εναγωνιως!@Ταυρε, πρεπει να γραψεις αρκετα χλμ πανω στο ποδηλατο, ωστε να μαθεις να διαχειριζεσαι σωστα τις ταχυτητες και να μαθεις να φυλας την ενεργεια σου, χρησιμοποιωντας την καταλληλη σχεση και τον σωστο ρυθμο... δεν ειναι απλο καθολου..
Μπορει για τον συγκεκριμενο, να ειναι πιο ξεκουραστο να κανει πεταλι σαν δαιμονισμενος, αλλα να αισθανεται οτι 'πεταλαρει' στον αερα... Μπορει να το κανει την συγκεκριμενη στιγμη για να ξεκουραστει λιγακι... Αβυσσος..Την απουσια της ενημερωσης την βλεπω κι εγω στις βολτες μου.. ευτυχως εχω δει ελαχιστα (1-2) φουλ σασπενσιον ποδηλατα να κυκλοφορουν στους ποδηλατοδρομους, αλλα αρκετους να εχουν την σελα 'τερμα κατω'
Αυριο, θα εχω 'παραλαβες' -
Ο χρήστης tm έγραψε:
@Ταυρε, πρεπει να γραψεις αρκετα χλμ πανω στο ποδηλατο, ωστε να μαθεις να διαχειριζεσαι σωστα τις ταχυτητες και να μαθεις να φυλας την ενεργεια σου, χρησιμοποιωντας την καταλληλη σχεση και τον σωστο ρυθμο... δεν ειναι απλο καθολου..
Μπορει για τον συγκεκριμενο, να ειναι πιο ξεκουραστο να κανει πεταλι σαν δαιμονισμενος, αλλα να αισθανεται οτι 'πεταλαρει' στον αερα... Μπορει να το κανει την συγκεκριμενη στιγμη για να ξεκουραστει λιγακι... Αβυσσος..Σιγά την επιστήμη ρε συ, να ξέρεις τι ταχυτητα να βάλεις.
Παιδάκι ήμουν όταν ειχα το πρώτο μου 18τάχυτο, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σ' αυτό, από την πρώτη στιγμή ήξερα τι σχέσεις να επιλέξω. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σιγά την επιστήμη ρε συ, να ξέρεις τι ταχυτητα να βάλεις.
Παιδάκι ήμουν όταν ειχα το πρώτο μου 18τάχυτο, ποτέ δεν είχα πρόβλημα σ' αυτό, από την πρώτη στιγμή ήξερα τι σχέσεις να επιλέξω.δλδ το παντρεύτηκες κι εκείνο τελικά;
-
το αυτονοητο, δεν ισχυει για ολους, Ταυρε!
Καποιοι, δυσκολευονται να το κατανοησουν!
Η μπορει, πολυ απλα, ο συγκεκριμενος να ηθελε να ειναι το πεταλ οσο πιο ελαφρυ γινεται.. ποιος ξερει? -
Αυτό που λέει ο tm ισχύει. Έχω φίλο που ξέρει να οδηγεί ATV με ταχύτητες και συμπλέκτη αλλά στο ποδήλατο συνέχεια ρωτάει τι ταχύτητα έχεις?
Η πιο απλή συμβουλή είναι το κάνεις πηδάλι έχοντας μια 'σωστή' συχνότητα (ούτε σαν δαιμονισμένος ούτε να χρειάζεται όλο το βάρος σου για να γυρίσει).
-
πιστευω να του λες 2 πανω, ετσι?
-
Για τους ήχους για τα σκυλιά, υπάρχουν πολλές εφαρμογές για android. Έχω δοκιμάσει 3-4 και καμία δεν δουλεύει καλά. Το δικό μου σκυλί τρομάζει σε κάποιες συχνότητες αλλά δεν φεύγει.
-
Καλημέρα σε όλους...
λέω να αρχίσω να ξεσκουριάζω σιγά σιγά... θα ήθελα την βοήθειά σας και να μου πείτε την γνώμη σας για τις παρακάτω επιλογές. Όλες παίζουν στα ίδια χρήματα αλλά από λεπτομέρειες δεν σκαμπάζω...
http://www.orbea.com/gr-en/bicis/modelo ... esentacion
http://www.giant-bicycles.com/el-gr/bik ... 517/50268/
http://www.gtbicycles.com/2012/bikes/mo ... ressor-3-0
-
Ισως προς IDEAL μερια, να παρεις καλυτερα περιφερειακα απ αυτα που εχουν τα ποδηλατα που παρεθεσες..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ισως προς IDEAL μερια, να παρεις καλυτερα περιφερειακα απ αυτα που εχουν τα ποδηλατα που παρεθεσες..Δεν είναι καλύτερα να έχω μια καλή βάση και μετά αν θέλω να αλλάξω περιφερειακά;
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο της Ideal σε αυτά τα λεφτά;Σε ευχριστώ
-
Mα και αυτά που πρότεινες δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Εισαγωγικά είναι.
-
Aπο αυτά που παρέθεσες το orbea λόγω εμφάνισης και δισκόφρενων, μην ψαρώνεις με ''καλύτερα πλαίσια'' σε αυτήν την
κατηγορία τιμής. H ideal έχει το freeder disc στα 335 με 21 ταχύτητες όπως το orbea και το strobe disc με 24 στα 395.
Γιατί mountain όμως? -
Δεν είναι καλύτερα να έχω μια καλή βάση και μετά αν θέλω να αλλάξω περιφερειακά;
Eίναι το ισοδύναμο να πάρεις ένα αμάξι στην απλή του μορφή, και μετά να αρχίσεις να αλλάζεις ζαντολάστιχα, αεροτομές, κοιλόβερ κ.α.
Ψάξε λίγο παραπάνω τι θέλεις, μίλα με κανέναν (σοβαρό) χρήστη και όχι φάσιον βίκτιμ (προσοχή, το είδος ανθεί ), δες τι έχει η αγορά, και πάρε αυτό που θέλεις από την αρχή έτσι ώστε στην πορεία να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές ή και καθόλου. Οι αλλαγές κοστίζουν και σε χρόνο και σε χρήμα και δεν πετυχαίνουν πάντα. -
κοιταξε να δεις.. Σε αυτα τα λεφτα που κοιτας, δεν πιστευω οτι υπαρχει 'καλο' τιποτα.. Ολα ειναι μετρια και κατω..
Για να παρεις μια ιδεα, πηγαινε σε ποδηλατομαγαζα να δεις ποσο πωλουνται σκετοι σκελετοι. Προσωπικα νομιζω (με το δικο μου μυαλο και με αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης) οτι μια 'καλη' βαση, ξεκιναει - μονη της - απο 500Ε και πανω..
Παιρνεις λοιπον, μια μετριοτητα, με τελειως βασικα περιφερειακα.
Το θεμα δεν ειναι να το παρεις και να αρχισεις τις αναβαθμισεις με την παροδο του χρονου, το θεμα ειναι να το παρεις και τουλαχιστον να μην χρειαζεσαι καθε δευτερη βολτα που θα το κανεις ρυθμισεις στους εκτροχιαστες (π.χ.) και βριζεις την ωρα και την στιγμη..
Για τον σκελετο, πες παει στα κομματια αυτο ειναι τελος, οχι οτι νομιζω πως μπορουμε να καταλαβουμε ιδιαιτερες διαφορες (δεν εχω καβαλησει 'ακριβο ποδηλατο').. Τα περιφερειακα, ομως, θα τα διαπιστωσεις απ την πρωτη κι ολας βολτα.
Μην παρεξηγησεις το υφος μου, δεν ειναι σνομπ. Δεν σημαινει οτι ολοι πρεπει να σκασουμε χιλιαρες Ε για να κανουμε απλα ποδηλατο. Ειναι στο τι παραχωρησεις ειναι διατεθειμενος να κανει ο καθ' ενας, στα λεφτα που δινει. Η δικη μου επιλογη, αντικατροπτιζει ακριβως τον τροπο σκεψης μου. Για Ideal Megisto (ή και πιο χαμηλα κοιτουσα) και κατεληξα να δωσω αρκετα παραπανω απ αυτο που υπολογιζα στην αρχη! Κανω καθημερινα βολτες των 13χλμ και εχω δει που πασχει απ τα περιφερειακα του, ξερω τι να αναβαθμισω οταν ερθει η ωρα.. Απ την αλλη, η κοπελα μου που κανει 2 φορες την εβδομαδα, ειναι μια χαρα ευχαριστημενη απ το Crossmo που ειχε αγορασει εδω και 2 χρονια.. Βγαζεις ακρη? Μπλεξιμο!
Συμπερασμα: Νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα το ψυριζουμε πολυ.. Μπορω να σου πω σιγουρα, ομως, τουτο.. Σε αυτα τα λεφτα που θες να δωσεις, δεν υπαρχουν διαφορες που θα καταλαβεις.. Κανε μια βολτα, δες τι παιζει κι αγορασε οποιο σου κατσει στο ματι...
Αν θες να το ψαξεις λιγο παραπανω, κοιτα τι ακριβως περιφερειακα εχει το καθε ποδηλατο που σε ενδιαφερει και ψαξε το ιντερνετ για πληροφοριες... π.χ. ο πισω εκτροχιαστης tourney που εχει καποιο απ τα ποδηλατα που παρεθεσες αναφερεται σαν βασικοτερος των βασικων και καπου πηρε το ματι μου για πλαστικα γραναζια.. Αναφερουν οτι σπαει 'σχετικα ευκολα'.. Προσωπικα, δεν θα τον ηθελα, γιατι πιθανον να τον πληρωσω διπλα!
(σεντονι βγηκε, γμτ!)
Η ζωή...ποδήλατο!