-
Με την μέχρι σήμερα πρακτική ο συνεπής ήταν ο μ@λ@κ@ς της ιστορίας.
Τα νέα εκκαθαριστικά (φωτιά) θα σκάσουν σαν βόμβα. Πολύς κόσμος πλέον δεν έχει να πληρώσει οπότε βλέπω στανταράκι τις ρυθμίσεις. Άλλωστε μέχρι τον Δεκέμβριο βλέπω και εκλογές
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Σε ρίξανε βλέπω περσι! Μάλλον δεν είσαι καλος στα παζάρια. Εγώ είχα πετύχει 7,5% με λίγη πίεση παραπάνω...
Οπότε φέτος και επειδή καίγονται για έσοδα, πας στον γκισέ της εφορίας και τους λες 'αν τα θέλετε όλα και τώρα, θα μου κάνετε κάτι καλύτερο απο το 1,5%' Ντάξει... δεν θα πετύχεις 5%... αλλα θεωρώ πως ένα 4% ειναι εφικτό δεδομένών των συνθηκων.
Παζάρι χρειάζεται και η εφορία, πίεσε λιγάκι και θα με θυμηθείς στα σίγουρα...Δηλαδή για να καταλάβω η εφορία δεχεται παζαρι για το ποσό εκπτωσης σε περίπτωση εφαπαξ πληρωμής του επιπλεον φορου σε χρεωστικο εκκαθαριστικό;
Λιγο δυσκολο μου φαινεται να έχουν τετοια αρμοδιότητα οι υπάλληλοι της εφορίας, να δινουν δηλ. ανάλογα με την 'πιεση' που δεχονται την ανάλογη εκπτωση σε όσους χρωστανε επιπλεον φορο. -
τρολάρει ρε.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
τρολάρει ρε.οχι ρε... μην λες ρε τετοια! Εγω την αληθεια λέω...
-
Με την έγκαιρη εξόφλιση κάνουν δώρο και ένα Lumia 710. Αμ πως!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με την έγκαιρη εξόφλιση κάνουν δώρο και ένα Lumia 710. Αμ πως!ή -20€ στο πάγιο για ένα χρόνο. Να τα λες όλα
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μπορεί να μην πήρα πάνω από 1,5% αλλά οι 5 άτοκες ήταν το κλειδί. Βλέπεις δεν πληρώνω μόνο για μέναΈχεις πμ με τα στοιχεία μου για να πληρώσεις και για μένα.
-
Σήμερα τις έκανα κι εγώ. Την δικιά μου και της κοπέλας μου.
1063€ επιπλέον αυτών που κρατήθηκαν για μένα
1252€ επιπλέον για την αρραβώνιασον και είναι και άνεργηΣτανταράκι πάμε για διακανονισμό, απλά ρώτησα και παραπάνω πόση είναι η προσαύξηση και σε ποιο τμήμα της εφορίας πάμε για αυτό αλλά μάλλον κανείς δεν ξέρει.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μπορεί να μην πήρα πάνω από 1,5% αλλά οι 5 άτοκες ήταν το κλειδί. Βλέπεις δεν πληρώνω μόνο για μένα
Έχεις πμ με τα στοιχεία μου για να πληρώσεις και για μένα.
Πληρωσε σε παρακαλώ και τα δικά μου , θα πάρεις και άλο μπόνους
-
'Επέστρεψαν' τα παιδιά τους στην εφορία!
'...Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο τρίτεκνος Παναγιώτης Παναγόπουλος «την περασμένη Παρασκευή μία αντιπροσωπεία του συλλόγου πήγαμε στην ΔΟΥ Κορίνθου και καταθέσαμε το τρίτο μας παιδί που η πολιτεία το χαρακτηρίζει ως τεκμήριο διαβίωσης».
Οι τρίτεκνοι που διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολόγηση η οποία όπως υποστηρίζουν αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να πέσει ακόμη πιο χαμηλά το βιοτικό τους επίπεδο, δηλώνουν πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ίδια τους παιδιά...'
Παιδιά η κάρτα έκλεισε, οπότε μη στέλνετε άλλα PM, αδυνατώ...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
'Επέστρεψαν' τα παιδιά τους στην εφορία!
'...Όπως περιγράφει στο protothema.gr ο τρίτεκνος ...........
Ορισμένοι - και το εννοώ, δεν το λέω τυχαία- αφού απέκτησαν αισίως 2 παιδιά, το ... σκέφτηκαν καλύτερα και έκαναν και 3ο παιδί (ή και 4ο) για να έχουν τα όποια ευεργετήματα-διευκολύνσεις αποκόμιζαν (εισοδήματος, εργασίας, κατοικίας κ.λ.π,) και όχι γιατί ήταν σκοπός της έγγαμης ζωής τους, ή έστω, τα 'έστειλε' ο καλός θεούλης .
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι γονείς αυτοί, δεν αγαπάνε όλα τα παιδιά τους.
Όμως -ΙΜΗΟ- δεν πρέπει να δημιουργούνται οικογένειες με 'πονηρά σκεπτικά' !αν δεν έχεις καταλάβει, το κράτος έχει ανάγκη από πιτσιρίκια για να μπορείς να παίρνεις την σύνταξή σου, γι αυτό κι έδωσε τα κίνητρα.
Λογικά σκεπτόμενοι λοιπόν όλοι αυτοί οι γονείς, εφόσον είδαν ότι το κράτος τους βοηθάει αποφάσισαν να προχωρήσουν με την λογική κι όχι επειδή γαμάγανε χωρίς καπότα και να κάνουν κι άλλο ένα παιδί που πολύ θα το θέλανε αλλά χωρίς την βοηθεια δεν θα το τολμούσαν γιατί δεν θα έβγαιναν. -
ρεεεε μπαγάσα ...
... χρωστάς πολλά εκεί πάνω -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
ρεεεε μπαγάσα ...
... χρωστάς πολλά εκεί πάνωΟ Νικόλας Ασιμος έδωσε τέλος στην ζωή του στις 17 Μαρτίου 1988, σε ηλικία 39 ετών.
Έπρεπε πρίν αυτοκτονήσει να πάει να κάνει μια διακοπή εργασιών στη ΔΟΥ
-
Στις 8.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο από το 2013
Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ από το επόμενο έτος συμφώνησαν στη χθεσινή καταληκτική συνεδρίαση οι αντιπροσωπίες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Το μέτρο συγκέντρωσε την καθολική αποδοχή των διαπραγματευτών και θα περιληφθεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα αναγνώσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί εάν θα τύχει εγκρίσεως από την τρόικα.
Οπως αναγνωρίζεται, πρόκειται για το πρώτο γενναίο βήμα για την ανακούφιση των χαμηλότερων εισοδημάτων, τα οποία δοκιμάστηκαν εντονότερα στα χρόνια της εφαρμογής των προγραμμάτων δημοσιονομικής σταθερότητας, ενώ θα ακολουθήσει η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους.
Πηγή Ημερησία
[link]
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Στις 8.000 ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο από το 2013Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ από το επόμενο έτος συμφώνησαν στη χθεσινή καταληκτική συνεδρίαση οι αντιπροσωπίες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Το μέτρο συγκέντρωσε την καθολική αποδοχή των διαπραγματευτών και θα περιληφθεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα αναγνώσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο, μένει να αποδειχθεί εάν θα τύχει εγκρίσεως από την τρόικα.
Οπως αναγνωρίζεται, πρόκειται για το πρώτο γενναίο βήμα για την ανακούφιση των χαμηλότερων εισοδημάτων, τα οποία δοκιμάστηκαν εντονότερα στα χρόνια της εφαρμογής των προγραμμάτων δημοσιονομικής σταθερότητας, ενώ θα ακολουθήσει η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους.
Πηγή Ημερησία
[link]
ενδιαφέρον αρκεί να μην πουν :
8.000 έως 12.000 __: φόρος 1200
12.000 έως 16.000 __: φόρος 1200κτλ κτλ
-
α)Απο του χρονου και β) αν συμφωνησει η τροικα
-
Πάντα τα καλά είναι από του χρόνου και τα άσχημα αναδρομικά μια 5ετία πίσω.
-
Mερικά ευτράπελα απο χθεσινή επίσκεψή μου στην ΔΟΥ που ανήκω, προκειμένου να μου εκδώσουν Φορολογική Ενημερότητα, με δεδομένα ότι : α) Η δήλωση έγινε τέλος Μαΐου ηλεκτρονικά και β) Εκδόθηκε ήδη το εκκαθαριστικό, το οποίο όμως δεν είχε πληρωθεί, αφού είχε ως ημερομηνία εξόφλησης ή 1ης δόσης την 29/6/2012, ενώ σαφώς, δεν υπάρχουν προηγούμενες οφειλές:
1/ Προσπάθεια χθεσινή για ηλεκτρονική έκδοση Φ/Ε μέσω gsis.gr , δεν καρποφόρησε, αφού έβγαζε μήνυμα : 'Αδύνατη εκδοση, επισκεφτείτε τη ΔΟΥ σας' .
2/ Ενημερώνομαι απο τον υπάλληλο ότι πρέπει πρώτα να εξοφλήσω έστω και την 1η δόση, εφόσον θεωρούμαι πλέον οφειλέτης για το 2012.
3/ Πληρώνω εφάπαξ και με τα παραστατικά ξαναπάω για την Φ/Ε: Περάστε απο το τμήμα Αυτοκινήτων και ξαναελάτε.
4/ Παίρνω σφραγίδα βεβαίωσης μή οφειλής στην αίτησή μου, αφού είχα ανησυχήσει για το τί τρέχει με την πάρτη μου (μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι, όσοι πληρώνουν τα πάντα και αμέσως, εκείνοι έχουν πρόβλημα ), όπου ενημερώθηκα απο τον υπάλληλο του τμήματος ότι γίνεται χαμός με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας προηγουμένων ετών, αλλά ειδικά τρέχοντος έτους. Και όπου βέβαια φαινόμουν και εγώ ως 'οφειλέτης', αλλά διαπιστώθηκε το νόμιμο της κατάθεσης πινακίδων του 2λιτρου ΜΒ που έκανα πρίν τα Χριστούγεννα και ΟΚ.
5/ Παρελήφθη η Φ/Ε με ισχύ για 4 μήνες (το αναφέρω ενημερωτικά).Σημειώσεις:
1/Κατά την πληρωμή και την έκδοση του διπλοτύπου, η υπάλληλος λέει σε άλλη διπλανή της : Μαρία, ο κύριος είναι ο 5ος σήμερα που πληρώνει εφάπαξ ποσό πάνω απο 1.000€. Ρε σύ λεφτά υπάρχουν, εμείς γιατί δεν έχουμε, πώς θα πληρώσουμε τα δικά μας εκκαθαριστικά?
Απάντηση της άλλης : Ε, δεν θα πληρώσουμε, .... πω-πω ρε σύ , πως τα καταφέραμε έτσι ???
Κάτι σκέφτηκα να πώ, αλλά ... έδωσα τόπο στην οργή !
2/ Υπήρξε πολίτης πρίν απο μένα, που δεν μπορούσε να πάρει Φ/Ε, επειδή δεν είχε πληρώσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, και εκτιμώ ότι δεν κατάλαβα λάθος, αλλά δεν παίρνω κι όρκο.Λοιπά συμπεράσματα, δικά σας !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
1/Κατά την πληρωμή και την έκδοση του διπλοτύπου, η υπάλληλος λέει σε άλλη διπλανή της : Μαρία, ο κύριος είναι ο 5ος σήμερα που πληρώνει εφάπαξ ποσό πάνω απο 1.000€. Ρε σύ λεφτά υπάρχουν, εμείς γιατί δεν έχουμε, πώς θα πληρώσουμε τα δικά μας εκκαθαριστικά?
Aδικο έχει ;
-
Σχετικό με τα παραπάνω, σε ΟΕ που η μόνη της υποχρέωση ήταν ο φετινός Φόρος Εισοδήματος, μη ληξιπρόθεσμος μάλιστα, της έδιναν φορολογική ενημερότητα με παρακράτηση 100%, αδιαπραγμάτευτα!
Και όχι τιποτε άλλο, αλλά ενώ μπορούσαν να πληρώσουν εφαπαξ το φόρο και να επωφεληθούν έστω το 1,5%, επέλεξαν να το κάνουν σε δόσεις για να κρατήσουν τα μετρητά δια παν ενδεχόμενο, και αναγκάστηκε για να πάρει ενημερότητα χωρίς επί πλέον απαιτήσεις και γραφειοκρατία να το εξοφλήσει ολοκληρο το ποσό, εκ των υστέρων.Εντάξει, δε λέω, σε γνωστούς σου μπαταχτσήδες βάλε παρακράτηση 100%, αλλά γιατί να τσουβαλιάζεις και αυτούς που είναι εντάξει; Έλεος...
@elteo: Άδικο έχει (εν μέρει). Το τυπικό rant που ακουγόταν στους διαδρόμους της ΔΟΥ όταν πρωτοβγήκαν οι περικοπές ήταν 'Εγώ με βάση ότι έπαιρνα 2.5Κ το μήνα έβαλα δάνεια 2Κ το μήνα, και με τα υπόλοιπα και του συζύγου περνούσαμε. Τώρα που μου κατέβασαν το μισθό στα 1.5Κ το μήνα πως θα τα βγάλω πέρα με τα δάνεια;'
Έχουν περάσει 2 χρόνια όμως και όφειλαν να έχουν (όσο μπορούσαν έστω..) κάνει τα κουμάντα τους και να έχουν προσαρμοστεί στις χαμηλότερες απολαβές τους όπως όλος ο κόσμος. Αν ανήκουν στην κατηγορία των 'κακό όνειρο είναι, τώρα όπου να ναι θα ξυπνήσουμε', ας πρόσεχαν.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος