-
Ρε παιδιά, πήρα ένα 125αρι Typhoon x (γαμάτο, και με 'εγγύηση' εφόσον ο πωλητής είναι γνωστός - γνωστού ) αλλά δεν έχω δίπλωμα, και θέλω να το οδηγώ μέγιστο διακόσια μέτρα από το σπίτι πάνω κάτω, κυρίως σε στενά (υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος στον οποίο πρέπει να πατήσω για 100 μέτρα αν θέλω να πάω super market το οποίο είναι 1 λεπτό με όχημα από εδώ) και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Και να με πιάσει μπάτσος (το γαμήσανε το θέμα εδώ στα Λιόσια), θα μου πει τίποτα;
Εννοώ, μπορεί να μου πει, υποθέτω, εφόσον δεν υπάρχει τίποτα, αλλά είναι σοβαρό αν οδηγώ μόνο σε στενά;
Μήπως υπάρχει κανένα απο τα πολλά μας παραθυράκια όπου π.χ βλέπει στα χαρτιά ότι μένω στο επόμενο στενό, και μ'αφήσει με την δικαιολογία ότι θέλω να μάθω το μηχανάκι πριν πάω για δίπλωμα;
Ξέρω ότι αν σε πιάσουν σε αλάνα δεν σου λένε τίποτα, και ας είσαι και μόνος, χωρίς την επίβλεψη κατόχου διπλώματος. Στέκει το ίδιο αν σε πιάσει να το βολτάρεις για να πάρεις τα ψώνια από το super market η το κοντινότερο περίπτερο, η ακόμη και όταν το βολτάρεις μόνο για να το βολτάρεις;Επίσης, πες ότι πέφτω σε μακακα και με γράφει ούτως η άλλως, τι πρόστιμο υπάρχει για οδήγηση χωρίς δίπλωμα/ ασφάλεια; (εφόσον δεν υπάρχει δίπλωμα δεν βγάζουν ούτε ασφάλεια, έτσι;)
-
Ρε παιδιά, πήρα ένα 125αρι Typhoon x (γαμάτο, και με 'εγγύηση' εφόσον ο πωλητής είναι γνωστός - γνωστού ) αλλά δεν έχω δίπλωμα, και θέλω να το οδηγώ μέγιστο διακόσια μέτρα από το σπίτι πάνω κάτω, κυρίως σε στενά (υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος στον οποίο πρέπει να πατήσω για 100 μέτρα αν θέλω να πάω super market το οποίο είναι 1 λεπτό με όχημα από εδώ) και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Και να με πιάσει μπάτσος (το γαμήσανε το θέμα εδώ στα Λιόσια), θα μου πει τίποτα;
Εννοώ, μπορεί να μου πει, υποθέτω, εφόσον δεν υπάρχει τίποτα, αλλά είναι σοβαρό αν οδηγώ μόνο σε στενά;
Μήπως υπάρχει κανένα απο τα πολλά μας παραθυράκια όπου π.χ βλέπει στα χαρτιά ότι μένω στο επόμενο στενό, και μ'αφήσει με την δικαιολογία ότι θέλω να μάθω το μηχανάκι πριν πάω για δίπλωμα;
Ξέρω ότι αν σε πιάσουν σε αλάνα δεν σου λένε τίποτα, και ας είσαι και μόνος, χωρίς την επίβλεψη κατόχου διπλώματος. Στέκει το ίδιο αν σε πιάσει να το βολτάρεις για να πάρεις τα ψώνια από το super market η το κοντινότερο περίπτερο, η ακόμη και όταν το βολτάρεις μόνο για να το βολτάρεις;Επίσης, πες ότι πέφτω σε μακακα και με γράφει ούτως η άλλως, τι πρόστιμο υπάρχει για οδήγηση χωρίς δίπλωμα/ ασφάλεια; (εφόσον δεν υπάρχει δίπλωμα δεν βγάζουν ούτε ασφάλεια, έτσι;)
-
-
Σοβαρεψου!!!!!
-
Σοβαρά ρωτάω, επειδή με 'έπιασαν' να οδηγώ αμάξι σε αλάνα, αλλά δεν μου είπαν τίποτα, ρωτάω αν ισχύει το ίδιο και με τα μηχανάκια, η με τα στενά.
-
Να πας με τα ποδια ή να παρεις ποδηλατο.
-
Καλή η απάντηση, αλλά δεν κολλάει διόλου με την ερώτηση. Αν γνωρίζεις ένα ναι η όχι σε ότι ρώτησα θα βοηθούσε περισσότερο.
-
Ο χρήστης srint έγραψε:
Καλή η απάντηση, αλλά δεν κολλάει διόλου με την ερώτηση. Αν γνωρίζεις ένα ναι η όχι σε ότι ρώτησα θα βοηθούσε περισσότερο.Βγαλε διπλωμα.Σου κανει αυτη η απαντηση;
-
Φυσικά και μου κάνει, κ ρωτάω, μέχρι να το βγάλω το ρημάδι, ξέρει κανείς αν είμαι καλυμμένος με το να οδηγώ στη γειτονιά μου, η οποία παρεμπιπτόντως έχει μονάχα στενά χωρίς κίνηση;
-
Ο χρήστης srint έγραψε:
Φυσικά και μου κάνει, κ ρωτάω, μέχρι να το βγάλω το ρημάδι, ξέρει κανείς αν είμαι καλυμμένος με το να οδηγώ στη γειτονιά μου, η οποία παρεμπιπτόντως έχει μονάχα στενά χωρίς κίνηση;Οχι δεν εισαι καλυμμένος. Απο την στιγμη που οδηγας σε δημοσιο δρομο πρεπει να εχεις το αναλογο διπλωμα.
-
Ωραία τώρα μιλάμε
Δηλαδή δεν ισχύει η δικαιολογία του αυτο-μαθήματος όπως συμβαίνει στις αλάνες...
Γαμάτο, και η κοντινότερη αλάνα είναι κάτω απο κεντρικό, να δω πως θα συνηθίσω το μηχανάκι!!
Δυνατή η μακακία, μία στιγμή έδωσα λίγο παραπάνω γκάζι (ανάθεμα τα 50αράκια που είχα συνηθίσει) και σηκώθηκε η μπροστά ρόδα... Μην μιλήσω για την πρώτη αναστροφή που του έκανα, την οποία δεν πήρα χαμπάρι...το γκάζι το χαϊδεύεις και αυτό σκάει χαστούκια -
Αυτο-μαθημα σε δημοσιο δρομο??
-
Ρε παιδιά, που κολλάτε; Όταν λέμε στενά, εννοούμε στενά, δρόμοι που χωράει κυρίως ένα όχημα, με μέγιστη διέλευση 10 αμάξια την ημέρα, άντε και κανένα μηχανάκι όταν βγαίνουν τα παιδιά της γειτονιάς βόλτα
Δηλαδή η αλάνα, τι διαφορά έχει από έναν απάτητο δρόμο;
Και μην πείτε θα σου πεταχτεί κανένας και μπλα μπλα, η εμπειρία κάνει τον οδηγό, όχι το δίπλωμα, εμπειρία θέλω και εγώ να αποκτήσω πριν το δώσω το ρημάδι, γιατί αν μείνω την έπαθα, με το δίπλωμα έχω δουλειά, χωρίς αυτό, άστα να πάνε, αν μου βγει 500 ευρά το δίπλωμα λόγω αποτυχίας, δίνω κλοτσιά στο σκούτερ στο γκρεμό και κρεμιέμαι... δίχως μηχανή και το μικρό εισόδημα που έχω μέχρι τώρα θα εξαφανιστεί. Όχι πως δεν μπορώ να οδηγήσω, αλλά έχω συνηθίσει με μικρού κυβισμού και το 125αρι τώρα μου φάνηκε θηρίο, και θέλω να το συνηθίσω
Αλήθεια, για το 125αρι το δίπλωμα, τι κάνεις;
Ότι και στο 50αρακι; -
Ο χρήστης srint έγραψε:
Ρε παιδιά, που κολλάτε; Όταν λέμε στενά, εννοούμε στενά, δρόμοι που χωράει κυρίως ένα όχημα, με μέγιστη διέλευση 10 αμάξια την ημέρα, άντε και κανένα μηχανάκι όταν βγαίνουν τα παιδιά της γειτονιάς βόλτα
Δηλαδή η αλάνα, τι διαφορά έχει από έναν απάτητο δρόμο;
Και μην πείτε θα σου πεταχτεί κανένας και μπλα μπλα, η εμπειρία κάνει τον οδηγό, όχι το δίπλωμα, εμπειρία θέλω και εγώ να αποκτήσω πριν το δώσω το ρημάδι, γιατί αν μείνω την έπαθα, με το δίπλωμα έχω δουλειά, χωρίς αυτό, άστα να πάνε, αν μου βγει 500 ευρά το δίπλωμα λόγω αποτυχίας, δίνω κλοτσιά στο σκούτερ στο γκρεμό και κρεμιέμαι... δίχως μηχανή και το μικρό εισόδημα που έχω μέχρι τώρα θα εξαφανιστεί. Όχι πως δεν μπορώ να οδηγήσω, αλλά έχω συνηθίσει με μικρού κυβισμού και το 125αρι τώρα μου φάνηκε θηρίο, και θέλω να το συνηθίσω
Αλήθεια, για το 125αρι το δίπλωμα, τι κάνεις;
Ότι και στο 50αρακι;Για να οδηγησεις σε δημοσιο δρομο θελεις το αναλογο διπλωμα.Τι δεν καταλαβαινεις;Τι σχεση εχει ποσα αμαξια περνανε απο το στενο που θα οδηγησεις.Καλη η εμπειρια αλλα τον νομο δεν τον ενδιαφερει.
-
Εντάξει αυτό το κατάλαβα, τι γίνεται στις εξετάσεις όμως; Αναστροφή, δύο πορείες και το χαρτί στο χέρι (όπως στα 50cc) η κάνεις τίποτα extra;
-
Ο χρήστης srint έγραψε:
Και να με πιάσει μπάτσος (το γαμήσανε το θέμα εδώ στα Λιόσια), θα μου πει τίποτα;Μεγάλε, και γαμώ τα μοτόρια! Το έχεις στη πένα λέμε, σου βγάζω το καπέλο! Πόσα πιάνει τελική;
-
Λοιπόν φίλε μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα.. όμως οι νόμοι είναι νομοι. εφόσον οδηγείς σε δημόσιο δρόμο πρέπει να έχεις το ανάλογο δίπλωμα, και οι υπόλοιπες δικαιολογίες είναι μάλλον αβάσιμες όσον αφορά τους νόμους αλλα και ψέματα όσον αφορά την περίπτωση.
Εφόσον έχεις αγοράσει το μηχανάκι κάνε ότι απαραίτητο χρειάζεται για να βγάλεις τα νόμιμα 'χαρτιά'(άποψη οικονομική, ή όσον αφορά τις προϋποθέσεις).
ειδάλλως θα κάνεις αυτό που κάνω εγώ, δλδ να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο της οικογένειας πάντα υπό δική μου ευθύνη καθώς πληρώ τις προϋποθέσεις να βγάλω δίπλωμα αλλα δεν έχω την οικονομική δυνατότητα πρός το παρόν, αλλά έχω μία κάποια ανώτερη εμπειρία απο τον μέσο οδηγό, χωρίς να θέλω να περιαυτολογώ, καθώς έχω την αγάπη για πολλών ειδών μηχανοκίνητα..
και για να μην υπάρχουν ερωτήσεις αλλα και για να συστηθώ.. τζανής 18 χρονών καμμένος εκ πανελληνίων. thanks και επιζήτησε το νόμιμο.. καλή επιλογή το typhoon. 2χρ ή 4χρ?
-
-
-
Το Typhoon είναι 2χρονο
Φίλε δεν ξέρω εδώ στην Αθήνα πολύ κάπως τα έχουν δει τα πράγματα, σας γαμάνε, συγγνώμη κιόλας, και λέτε και ευχαριστώ. Έψαξα μόλις για δίπλωμα σε sites και από φίλους που ρώτησα, 600 ευρά κανονικότατα και το λάδωμα extra αλλιώς κόβεσαι ασυζητητί!!
Χαλκίδα που έχω παλιούς γνωστούς, χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου το Α1 πάει στα 350 ευρώ, με κάποιους φυσικά να πετούν στα σύννεφα και να ζητούν και οι ίδιοι 600αρες, αλλά το θέμα είναι στην τιμή αλλά και στο λάδωμα. Χαλκίδα τα παιδιά που μου είπαν, δίνεις 300 ευρώ, χωρίς μαθήματα (αν είσαι σίγουρος πως ξέρεις) γράφει ο άλλος ότι και καλά έκανες τις 50 ώρες πόσο είναι όλες μαζί, και σου λέει και ευχαριστώ που του έδωσες τόσα λεφτά χωρίς να σου κάνει τίποτα. Ε όχι ρε φίλε 600 ευρώ δίπλωμα μηχανής, θα τρελαθούμε; 600 ευρώ για να σε βάζει να κόβεις ευθείες; Έλεος!!
Και μου λένε να πάω τώρα καλοκαίρι να μείνω εκεί με την παρέα μου, να κάνω τα μαθήματα να τελειώνω.
Πολύ παπάρες αυτοί οι Αθηναίοι.
Επειδή και καλά κάνεις 21 extra ώρες Κ.Ο.Κ να σου βάζουν άλλα 200-300 ευρώ στην τιμή; Στο κάτω κάτω το παίρνεις και διαβάζεις και μόνος σου, πριν μία πενταετία έτσι ήταν!! :@
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα