-
Το οτι καποιος οδηγει ενω του εχουν αφαιρεσει διοικητικα το διπλωμα, δεν τον κανει απαραιτητα Χαρο. Μην εισαι υπερβολικος.
Απο κει κ περα συμφωνω το οτι ειναι ανευ συζητησης το οτι ανοιγει την πιθανοτητα τεραστιων ευθυνων κ συνεπειων με το να οδηγει με αφαιρεμενο διπλωμα, εκ των οποιων το νεο προστιμο ή ακομα κ η δικαστικη ποινη ειναι τα πιο ασημαντα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Να απαντήσω στην ερώτηση σου με μια ερώτηση?Σε περίπτωση ατυχήματος τι κάνεις?Το να ξεγλυστρήσεις απο έναν τυπικό έλεγχο δεν το θεωρώ απίθανο, όπως επίσης κ πρόστιμο να πληρώσεις δεν χρειάζεται να επιδείξεις διπλωμα (που δεν έχεις..) Πας στα ελτα με ταχυπληρωμη και πληρώνεις το 17αρι.Στο φιναλε δε πληρώνεις και περιμενεις να σου έρθει στην εφορία (κάπου κάπως κάποτε)με μια σχετική προσαύξηση. Δεν θεωρώ απίθανο το ελληνικό κράτος να μην είναι σε θεση να διασταυρώσει αν εσύ το έχεις ξεχάσει ή στο έχουν αφαιρέσει (μη θεωρείς όμως τους αστυνομικούς εντελώς απονήρευτους στο συγκεκριμένο θέμα..)
Λάθος. Πρώτον, δεν είναι 17 ευρώ το πρόστιμο αλλά 40, που γίνονται 20 αν πληρωθούν εντός 10 ημερών. Δεύτερον, έχεις την υποχρέωση να εμφανίσεις το δίπλωμα εντός τριών εργασίμων ημερών στην τροχαία στην οποία υπάγεται η περιοχή που σε έπιασαν (και όχι σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα), διαφορετικά θεωρείται ότι δεν έχεις δίπλωμα και σου γίνεται αυτεπάγγελτη μήνυση.
20€ ειναι αν σε πιασουν χωρις διπλωμα και αν το πληρωσεις σε 10 μερες 10€
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το οτι καποιος οδηγει ενω του εχουν αφαιρεσει διοικητικα το διπλωμα, δεν τον κανει απαραιτητα Χαρο. Μην εισαι υπερβολικος.Απο κει κ περα συμφωνω το οτι ειναι ανευ συζητησης το οτι ανοιγει την πιθανοτητα τεραστιων ευθυνων κ συνεπειων με το να οδηγει με αφαιρεμενο διπλωμα, εκ των οποιων το νεο προστιμο ή ακομα κ η δικαστικη ποινη ειναι τα πιο ασημαντα.
Αφου του αφαιρεθηκε για παραβιαση κοκκινου, και μαλιστα οδηγει αλλο με πινακιδες και ασφαλεια. Δηλ, το πρωτο αυτοκινητο, δεν εχει πλεον πινακιδες, ε ?
Χαρος ειναι γιατι περασε με κοκκινο. Ειναι και αλλα, αλλα δεν θελω μπανιο χειμωνιατικα
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Άρθρo 100
Έγγραφα τα oπoία πρέπει να φέρει o oδηγός- O oδηγός oδικoύ oχήματoς υπoχρεoύται, όταν oδηγεί, να φέρει τη νό-
μιμη άδεια oδήγησης, ως και τo τυχόν απαιτoύμενo πιστoπoιητικό επαγγελ-
ματικής ικανότητας, την άδεια κυκλoφoρίας τoυ oχήματoς τo oπoίo oδηγεί
και τo απoδεικτικό ασφάλισης, αν από τις κείμενες διατάξεις επιβάλλεται η
ασφάλιση. - Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της πιο πάνω παραγράφου τιμωρεί-
ται με διοικητικό πρόστιμο είκοσι (20,00) ευρώ.
Λάθος. Πρώτον, δεν είναι 17 ευρώ το πρόστιμο αλλά 40, που γίνονται 20 αν πληρωθούν εντός 10 ημερών. Δεύτερον, έχεις την υποχρέωση να εμφανίσεις το δίπλωμα εντός τριών εργασίμων ημερών στην τροχαία στην οποία υπάγεται η περιοχή που σε έπιασαν (και όχι σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα), διαφορετικά θεωρείται ότι δεν έχεις δίπλωμα και σου γίνεται αυτεπάγγελτη μήνυση.
Ειναι 20 (10 με την εκπτωση) κ το δευτερο που γραφεις δεν προκυπτει απο πουθενα, δεν υπαρχει καμμια διαταξη στον ΚΟΚ που να σε υποχρεωνει για κατι τετοιο. Κ δεν μπορει να σου γινει 'αυτεπαγγελτη μηνυση' για οδηγηση χωρις κατοχη διπλωματος (να εχεις διπλωμα γενικα, οχι το χαρτι μαζι σου), ενω εχεις κανονικα κ δεν σου εχει αφαιρεθει, γιατι μετα κυνηγας εσυ το κρατος.
- O oδηγός oδικoύ oχήματoς υπoχρεoύται, όταν oδηγεί, να φέρει τη νό-
-
H διασταυρωση για κατοχη διπλωματος ειναι το ποιο ευκολο πραγμα πλεον ειδικα με τη ΔΙΑΣ η οποια ξεψαχνιζει τα παντα χωρις να χρειαζεται υπαρξη υπολογιστη.Απο τον ασυρματο ενημερωνουν και περνουν τις πληροφοριες που θελουν.
Μια φορα ημασταν με φιλο σε ελεγχο ο οποιος ειχε μονο ταυτοτητα πανω του και εξακριβωσαν διπλωμα και αδεια μηχανης απο τον ασυρματο.
Το ιδιο ειχε γινει και σε αυτοκινητο τσιγγανων οπου ημουν λιγο ποιο διπλα και τους ακουγα να δινουν τον αριθμο πινακιδων για ελεγχο.Βεβαια ολα αυτα απλα τα αναφερω γιατι εξ αρχης επρεπε να το παρεις αποφαση οτι μεχρι να στο ξαναδωσουν πισω δεν πρεπει να οδηγας.Τη γιαγια σου μπορει να την καποιος αλλος και στην χειροτερη ταξι.Το ιδιο ισχυει και για σενα αν δεν υπαρχει συγκοινωνια εκει που βρισκεσε.Το αν θα σου ειναι πολυεξοδο δεν τους ενδιαφερει.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Τι να πρωτοσχολιασεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μακαρι να υπηρχε νομος για δια παντως αφαιρεση διπλωματος, σε οσους εχει αφαιρεθει και οδηγουν, να ειχαμε λιγοτερους χαρους στο δρομο..Το σχολιο σου ειναι πολυ γενικοτερο απο την περιπτωση του απο πανω, κ σε αυτο απαντουσα.
Πχ θα ημουν χαρος εγω αν μου ειχε αφαιρεθει το διπλωμα επειδη δεν δεχτηκα να πληρωσω τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ διοδια ενος υπο κατασκευη δρομου (εξ'ου κ το 'παρανομα'), κ μετα χρειαστηκε να οδηγησω για να παω καπου εκτακτως?
-
Σε αυτο εχεις δικιο. Δεν γνωριζα οτι η μη πληρωμη διοδιων, εχει αφαιρεση διπλωματος. Νομιζα οτι ειναι μονο για πολυ σοβαρες παραβασεις οπως αυτη που εκανα παραθεση.
-
Κ οχι μονο αυτο. Η αφαιρεση διπλωματος προβλεπεται για πολλες παραβασεις, καποιες εκ των οποιων ειναι πχ αντικοινωνικες κ οχι επικινδυνες. Προσοχη, δεν λεω οτι δεν ειναι σημαντικες παραβασεις, αλλα απο εκει ως το 'σου πηραν διπλωμα = εισαι χαρος' εχει αποσταση.
ΥΓ Εμενα πχ θα μπορουσαν να μου εχουν παρει το διπλωμα γιατι πηγαινα με την αστρονομικη ταχυτητα των 151 χαω, στις ευθειες της Κατερινης, στις 3 το πρωι καθημερινης. Κλαιν μαιν δηλαδη.
-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Χαιρετώ.Γνωρίζει κανείς έαν ισχύει.
Εάν οδηγός χωρίς δίπλωμα εμπλακεί σε ατύχημα, πάντοτε φτάιει...
ξεκαθαρισε μας ..ο οδηγος οδηγει η ειναι πεζος?..δεν ειναι μονοσημαντος ο χαρακτηρισμος...ειμαι οδηγος χωρις διπλωμα αλλα ενεπλακην σε ατυχημα με το ποδηλατο μου...τις πταιει?
-
Προφανως εννοει 'οδηγος που οδηγει οχημα για το οποιο απαιτειται διπλωμα κ του εχει αφαιρεθει', κ οχι, δεν φταιει αυτοματως.
-
Αν στο 'οδηγός χωρίς δίπλωμα' συμπεριλαμβάνεται και κάποιος του οποίου το δίπλωμα έχει λήξει, γνωρίζω πως υπάρχει πρόβλημα μόνο με τις ασφάλιστικές και το θέμα κρίνεται στα δικαστήρια. Πιθανώς να συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει καθόλου δίπλωμα ή του έχει αφαιρεθεί για κάποιο διάστημα, αφού οι ασφαλιστικές ασφαλίζουν οχήματα τα οποία οδηγούνται από άτομα τα οποία έχουν δικαίωμα να τα οδηγούν.
-
Ρε παιδιά, πήρα ένα 125αρι Typhoon x (γαμάτο, και με 'εγγύηση' εφόσον ο πωλητής είναι γνωστός - γνωστού ) αλλά δεν έχω δίπλωμα, και θέλω να το οδηγώ μέγιστο διακόσια μέτρα από το σπίτι πάνω κάτω, κυρίως σε στενά (υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος στον οποίο πρέπει να πατήσω για 100 μέτρα αν θέλω να πάω super market το οποίο είναι 1 λεπτό με όχημα από εδώ) και θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Και να με πιάσει μπάτσος (το γαμήσανε το θέμα εδώ στα Λιόσια), θα μου πει τίποτα;
Εννοώ, μπορεί να μου πει, υποθέτω, εφόσον δεν υπάρχει τίποτα, αλλά είναι σοβαρό αν οδηγώ μόνο σε στενά;
Μήπως υπάρχει κανένα απο τα πολλά μας παραθυράκια όπου π.χ βλέπει στα χαρτιά ότι μένω στο επόμενο στενό, και μ'αφήσει με την δικαιολογία ότι θέλω να μάθω το μηχανάκι πριν πάω για δίπλωμα;
Ξέρω ότι αν σε πιάσουν σε αλάνα δεν σου λένε τίποτα, και ας είσαι και μόνος, χωρίς την επίβλεψη κατόχου διπλώματος. Στέκει το ίδιο αν σε πιάσει να το βολτάρεις για να πάρεις τα ψώνια από το super market η το κοντινότερο περίπτερο, η ακόμη και όταν το βολτάρεις μόνο για να το βολτάρεις;Επίσης, πες ότι πέφτω σε μακακα και με γράφει ούτως η άλλως, τι πρόστιμο υπάρχει για οδήγηση χωρίς δίπλωμα/ ασφάλεια; (εφόσον δεν υπάρχει δίπλωμα δεν βγάζουν ούτε ασφάλεια, έτσι;)
-
Σοβαρεψου!!!!!
-
Σοβαρά ρωτάω, επειδή με 'έπιασαν' να οδηγώ αμάξι σε αλάνα, αλλά δεν μου είπαν τίποτα, ρωτάω αν ισχύει το ίδιο και με τα μηχανάκια, η με τα στενά.
-
Να πας με τα ποδια ή να παρεις ποδηλατο.
-
Καλή η απάντηση, αλλά δεν κολλάει διόλου με την ερώτηση. Αν γνωρίζεις ένα ναι η όχι σε ότι ρώτησα θα βοηθούσε περισσότερο.
-
Ο χρήστης srint έγραψε:
Καλή η απάντηση, αλλά δεν κολλάει διόλου με την ερώτηση. Αν γνωρίζεις ένα ναι η όχι σε ότι ρώτησα θα βοηθούσε περισσότερο.Βγαλε διπλωμα.Σου κανει αυτη η απαντηση;
-
Φυσικά και μου κάνει, κ ρωτάω, μέχρι να το βγάλω το ρημάδι, ξέρει κανείς αν είμαι καλυμμένος με το να οδηγώ στη γειτονιά μου, η οποία παρεμπιπτόντως έχει μονάχα στενά χωρίς κίνηση;
-
Ο χρήστης srint έγραψε:
Φυσικά και μου κάνει, κ ρωτάω, μέχρι να το βγάλω το ρημάδι, ξέρει κανείς αν είμαι καλυμμένος με το να οδηγώ στη γειτονιά μου, η οποία παρεμπιπτόντως έχει μονάχα στενά χωρίς κίνηση;Οχι δεν εισαι καλυμμένος. Απο την στιγμη που οδηγας σε δημοσιο δρομο πρεπει να εχεις το αναλογο διπλωμα.
-
Ωραία τώρα μιλάμε
Δηλαδή δεν ισχύει η δικαιολογία του αυτο-μαθήματος όπως συμβαίνει στις αλάνες...
Γαμάτο, και η κοντινότερη αλάνα είναι κάτω απο κεντρικό, να δω πως θα συνηθίσω το μηχανάκι!!
Δυνατή η μακακία, μία στιγμή έδωσα λίγο παραπάνω γκάζι (ανάθεμα τα 50αράκια που είχα συνηθίσει) και σηκώθηκε η μπροστά ρόδα... Μην μιλήσω για την πρώτη αναστροφή που του έκανα, την οποία δεν πήρα χαμπάρι...το γκάζι το χαϊδεύεις και αυτό σκάει χαστούκια
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα.