-
ΕΕ: ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΔΝΤ: ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ - ΜΕΡΚΕΛ: ΠΑΕΙ 12 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ G20
Παγκόσμιος συναγερμός για τις ελληνικές εκλογέςΠαγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει ενόψει των ελληνικών εκλογών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθαρίζει ότι θα σεβαστεί την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και ετοιμάζεται για την πρώτη καθοριστική επαφή με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Η ευρωζώνη σχεδιάζει τη διεξαγωγή έκτακτης τηλεδιάσκεψης αμέσως μετά την πολιτική επικύρωση των αποτελεσμάτων. Ενώ η Αγκελα Μέρκελ μεταθέτει κατά 12 ώρες την επίσκεψή της στο Μεξικό για τη Σύνοδο της G20 και ο Ολι Ρεν δεν πρόκειται να μεταβεί καθόλου στο Λος Κάμπος (τον τόπο διεξαγωγής της Συνόδου) προκειμένου να εποπτεύσει, ευρισκόμενος σε ευρωπαϊκό έδαφος, κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη.
[spoiler='troll':2upvbgp3]Την πρόθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έλθει σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου Τζέρυ Ράις σε συνέντευξη Τύπου.Σε ερώτηση του Εθνους ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί σχηματισμοί που προαναγγέλουν την «εκδίωξη» του Ταμείου, ο κ. Ράις απάντησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιμετωπισθεί εφόσον προκύψει [«αυτό θα το δούμε εάν έρθει η ώρα του»].
«Σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες και θα σεβαστούμε την απόφαση του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο κ. Ράις ο οποίος εκδήλωσε την πρόθεση του Ταμείου να έλθει σε επαφή με τη νέα κυβέρνηση μετά τα αποτελέσματα της 17ης Ιουνίου.
Ερωτηθείς εάν το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα ήταν δυνατό να επαναδιαπραγματευτεί το οικονομικό πρόγραμμα που συνέστησε στην Αθήνα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι θέλει πρώτα να αφήσει τη δημοκρατική διαδικασία να ακολουθήσει την πορεία της.
Σε ερώτηση του Εθνους, πως είχε συμβεί η διακοπή των συνομιλιών ΔΝΤ και Ουγγαρίας, ο κ. Ράις αρκέστηκε να υπενθυμίσει ότι αυτό είχε γίνει ύστερα από αίτημα του Ούγγρου πρωθυπουργού προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές αποκατέστησαν εσχάτως την επαφή τους.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει δεχθεί αίτημα βοήθειας από την Κύπρο ενώ επανέλαβε ότι δεν έχει εκπονηθεί κανένα σχέδιο για οικονομική βοήθεια προς την Ισπανία και κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να συνεχίσει τις προσπάθειές της για ανάκαμψη των δημοσιονομικών και της οικονομίας της.
«Δεν υπάρχει αίτημα για οικονομική ενίσχυση από το ΔΝΤ ούτε σχέδιο στο ΔΝΤ για βοήθεια αυτού του είδους», είπε ο κ. Ράις που έκρινε σημαντικό «ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η ισπανική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιείται».
Με κομμένη την ανάσα η ευρωζώνη
Εν τω μεταξύ, την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη αμέσως μόλις κλειδώσουν τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών - μελών της ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.«Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται ότι θα διεξαχθεί αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί» οριστικά, είπε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ρωτήθηκε σχετικά χθες, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.
Σήμερα άλλη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης. «Έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ώστε να επιτραπεί να οργανωθεί πολύ γρήγορα μια τηλεδιάσκεψη, εάν αυτό είναι απαραίτητο», είπε η πηγή αυτή.
Η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης αυτής «δεν είναι αποφασισμένη» τελεσίδικα, επεσήμανε και η δεύτερη πηγή. Τη σχετική πρωτοβουλία θα κληθεί να αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημείωσε.
Η συνομιλία αυτή θα έχει στόχο ειδικά το να «συντονίσει την επικοινωνία» των μελών του Eurogroup σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, εξήγησε η πηγή αυτή, με στόχο να αποφευχθεί το να γίνουν δηλώσεις που δεν πρέπει, κάτι που έχει ήδη συμβεί, όπως σημείωσε.
Ετοιμες για συντονισμένη δράση οι κεντρικές τράπεζες
Αλλες πηγές του G20 δήλωσαν στο Reuters ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες σημαντικών οικονομιών του πλανήτη βρίσκονται σε 'ύψιστη ετοιμότητα' για να παράσχουν έξτρα ρευστότητα, κυρίως σε δολάρια, προκειμάνου να διασφαλίσουν την σταθερότητα στις διεθνείς χρηματαγορές, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα προκαλέσε γενική αναταραχή.
Yψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή εκτίμησε ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα δώσουν 'το οριστικό σήμα, για το τί πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια' στο πλαίσιο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.Μένει Ευρώπη ο Ρεν
Νωρίτερα, αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD) ανέφεραν ότι ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, δεν θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του G-20, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Μεξικό, εν αναμονή των ελληνικών αποτελεσμάτων.Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα» ενώ τονίζεται ότι οι αρμόδιοι προετοιμάζονται για συνεδριάσεις αντιμετώπισης της κρίσης.
Ο κ. Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των FTD, δηλώνει ότι δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται ο Ευρωπαίος επίτροπος επί 14 ώρες εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του. Άλλωστε, όπως επισημαίνει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.
Εν πτήσει προς το Μεξικό θα βρίσκονται το βράδυ της Κυριακής η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο κυβερνητικό αεροσκάφος, ωστόσο, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες επικοινωνίας, όπως έγινε γνωστό από την καγκελαρία.[/spoiler:2upvbgp3]
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63670338
-
Κάνω 2ο συνεχόμενο ποστ για να θυμίσω ποιούς ψηφίζουμε
[spoiler='dreamteam':l4n4qrhr]απολαύστε
Απόλαυση... [/spoiler:l4n4qrhr]
Ακόμα περισσότεροι, εδώ
Μία γρήγορη ματιά στα ψηφοδέλτια και μέτρημα των υποψηφίων που ανήκουν σε κλειστά επαγγέλματα, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον... -
Βάλε το 'spoiler=' μέσα σε 'quote' και θα στρώσει.
-
μορφές στα βόρεια
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θα πω κάτι δυσάρεστο, που μου δημιουργεί θλίψη όποτε το διαπιστώνω ιδίοις όμμασι:κάποτε οι Έλληνες μοίραζαν πολιτισμό. Όχι προ Χριστού ή τους πρώτους μ.Χ. αιώνες. Πας πχ Κωνσταντινούπολη, πας Αλεξάνδρεια, πας όπου αναπτύχθηκε, μακριά από το ελλαδικό κράτος, ο Έλληνας και βλέπεις αριστουργήματα, μεγαλεία, πολυτελή και όμορφα δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια. Μέγαρα, επαύλεις, ορφανοτροφεία, σχολεία...
Και περπατάς στη ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βλέπεις ένα τουρκαρβανίτικο μαχαλά, παλιό ή μοντέρνο, πάντως μαχαλά.
Ο Έλληνας δεν αγαπά τη χώρα του - period!
Γι' αυτό ψηφίζει έτσι που ψηφίζει. Αγαπά τον εαυτούλη του, θέλει οι γύρω του να φροντίζουν το συμφέρον του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Πού όμως βρίσκεις όμορφες πόλεις, φροντισμένους οικισμούς, ρυμοτομία, κάλλος, μέριμνα για τη λειτουργικότητα και για το τι θα βλέπουν οι επόμενες γενεές;
Βασικά, μόνο εκεί που πάτησαν πόδι οι ξένοι! Αυτό με θλίβει.Τσίλερ στην Αθήνα και στην Ερμούπολη, Ενετοί στο Ρέθυμνο, Άγγλοι στο Ιόνιο, Ιταλοί στα Δωδεκάνησα κλπ κλπ.
Τείνω να πιστέψω ακράδαντα ότι μόνο ξενική επιβολή θα μας κάνει ανθρώπους, θα μας οργανώσει σε μια συγκροτημένη κοινωνία, ν' αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας ρε αδελφέ.Εμείς έχουμε μάθει μόνο να μισούμε τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
Όχι ότι οι ξένοι θα μας αγαπήσουν, αλλά τουλάχιστον θα κάνουν μια Χ δουλειά με τις δικές τους παραστάσεις και τα δικά τους δεδομένα, χωρίς να επηρεάζονται από τον κάθε υπάνθρωπο, κάτοικο αυτής της χώρας.
Πέσετε τώρα να με δαγκώσετε.
Συμφωνώ με τα περισσότερα, διαφωνώ με το ότι έχουμε μάθει να μισούμε [εκτός από τους συμπολίτες μας στους οποίους στάνταρ φορτώνουμε την κατάντια της χώρας - εμείς ποτέ δε φταίμε] και τον τόπο μας. Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, έχουμε τα πάντα, μπορούμε να διανοηθούμε τι θα είχαν κάνει άλλοι Ευρωπαίοι αν ζούσαν στη χώρα μας? Πώς θα την είχαν φτιάξει? Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι, για να μην πάω σε Σουηδούς, Δανούς, κλπ... Τι υποδομές θα υπήρχαν, τι οργάνωση, τι βιομηχανίες, τι παραγωγή, τι ευκαιρίες, τι πανεπιστήμια... Μάλλον δε θέλουμε καν να τα σκεφτόμαστε αυτά οι περισσότεροι (έ, έτσι κι αλλιώς θεωρητικά είναι ) και να αισθανόμαστε υπεύθυνοι για τα χάλια μας... Για τα οποία φυσικά φταίνε πάντα οι άλλοι, οι διεθνείς συνομωσίες για να μας πάρουν μέχρι και τα σώβρακα, στις οποίες εμείς είμαστε απλά τα θύματα...
Εδώ ένας άλλος Μάνος ο οποίος τα σκέφτεται και δακρύζει.
(σίγουρα μερικοί θα το βρουν αστείο - εγώ δεν το βρίσκω) -
Γειτονάκι ο Αδάμ. Με τον Ζορό επίσης μας χώριζε μια πόρτα στα μαγαζιά μας. Ρε κάτι γείτονες που πάω και βρίσκω!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
[...]
(σίγουρα μερικοί θα το βρουν αστείο - εγώ δεν το βρίσκω)Έχω ξαναπεί (παρόλο που ιδεολογικά μεσολαβεί το χάος ) ότι ο Στέφανος Μάνος είναι σοβαρότατος.
Απορώ πώς συνεργάστηκε με τον Τζήμερο.
-
Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, έχουμε τα πάντα, μπορούμε να διανοηθούμε τι θα είχαν κάνει άλλοι Ευρωπαίοι αν ζούσαν στη χώρα μας? Πώς θα την είχαν φτιάξει? Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι, για να μην πάω σε Σουηδούς, Δανούς, κλπ... Τι υποδομές θα υπήρχαν, τι οργάνωση, τι βιομηχανίες, τι παραγωγή, τι ευκαιρίες, τι πανεπιστήμια...Μεγάλο παραμύθι Νίκο. Η χώρα μας δεν έχει κάτι παραπάνω από την Ιταλία, την Ισπανία ή την Τουρκία για να αναφέρω παραδείγματα γειτόνων μας. Θα έλεγα δε ότι αυτές οι χώρες έχουν και περισσότερες ομορφιές. Η δε ομορφιά της αγγλικής επαρχίας είναι παροιμιώδης. Αυτά τα λέμε εδώ για να βαυκαλιζόμαστε. Μαζί με κάτι εξυπνάδες του στυλ: 'Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα' και ''Οταν εσείς τρώγατε βελανίδια, εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη'! Απλά τραγικοί είμαστε ώρες ώρες!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Θα ψηφίσω Κουβέλη, όχι γιατί θεωρώ ότι είναι ο Ζούπερμαν, απλώς πιστεύω ότι μπορεί να είναι πόλος σοβαρότητας με όποιον κι αν συγκυβερνήσει.Είναι οι μόνοι που έχουν καθαρό λόγο και δεν με ενοχλεί τίποτα!
Αλλά η εφιαλτική προοπτική να βγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μέχρι και το Σαμαρά 'εξαγνίζει' ... κάπως (άποψη μου).
Η ψήφος βέβαια είναι πάντα μυστική. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Θα ψηφίσω Κουβέλη, όχι γιατί θεωρώ ότι είναι ο Ζούπερμαν, απλώς πιστεύω ότι μπορεί να είναι πόλος σοβαρότητας με όποιον κι αν συγκυβερνήσει.
Είναι οι μόνοι που έχουν καθαρό λόγο και δεν με ενοχλεί τίποτα!
Αλλά η εφιαλτική προοπτική να βγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μέχρι και το Σαμαρά 'εξαγνίζει' ... κάπως (άποψη μου).
Η ψήφος βέβαια είναι πάντα μυστική.Αν αλλάξει αρχηγό, θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ; Αν είναι έτσι, θα το πω του ΑΛέξη να σου κάνει την χάρη
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
(σίγουρα μερικοί θα το βρουν αστείο - εγώ δεν το βρίσκω)Έχω ξαναπεί (παρόλο που ιδεολογικά μεσολαβεί το χάος ) ότι ο Στέφανος Μάνος είναι σοβαρότατος.
αν δεν ησουν τοσο προκατειλημμένος θα εβλεπες οτι λενε τα ιδια πραγματα και πιστευουν τα ιδια πραγματα.
οχι τιποτε αλλο, αλλα η συνεργασια τους ειναι η αποδειξη γιαυτο. Μια συνεργασια που η 'Αριστερα' ψαχνει 40 χρονια να την κανει. -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
Έχω ξαναπεί (παρόλο που ιδεολογικά μεσολαβεί το χάος ) ότι ο Στέφανος Μάνος είναι σοβαρότατος.
Προφανώς για έναν από τους δύο έχεις πέσει έξω (αποφάσισε εσύ για ποιον).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μια συνεργασια που η 'Αριστερα' ψαχνει 40 χρονια να την κανει.Ποιός ψάχνει συνεργασία;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Συριζα: Δεν έχουν βρει ακόμα τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό τους ανάμεσα σε τσάμικο και τζαζ. Τελικά κατέληξαν σε κάτι σαν σόλο Μάνγκα (κουστούμι-κουρτίνες ένα τόπι ύφασμα). Δεν μπορείς τη μια να μιλάς μια χαρά και την άλλη να μας λες ότι θες να ρίξεις την ευρωζώνη και να εκτελέσεις τον Τσάρο.
Είδες τη συνέντευξη του protagon; Νομίζω μιλάμε για καθαρό jazz πλέον.
Εξαρτάται αν πιστεύεις ότι ΣΥΡΙΖΑ = ό,τι πει ο 38χρονος αρχηγός και όχι 12 διαφορετικές συνιστώσες, Στρατούλης, Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Λαφαζάνης, Σταθάκης, Μηλιός, Τατσόπουλος, Γλέζος, Βούτσης, κλπ, κλπ...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Την σύνδεση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΣΥΡΙΖΑ την κάνεις μόνος σου βέβαια, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια!
Για τα δικά τους πεπραγμένα μιλάνε, πού βλέπεις σύνδεση με ΣΥΡΙΖΑ και 13η συνιστώσα;Το ότι οι χώροι συγκοινωνούν, δεν θέλει και πολλή σκέψη, αλλά το να παρουσιάζονται ως ένα και το αυτό, είναι λογικός βερμπαλισμός και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
Μπορώ να έχω προσωπική άποψη για το τι γίνεται στη κοινωνία, δεν ζω σε κανένα αποστειρωμένο κλουβί.
Αυτό που εγώ 'βλέπω' (άποψη μου πάντα) στο κείμενο είναι ότι στα δικά τους πεπραγμένα συμπεριλαμβάνουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, σαν ενίσχυση της αριστεράς. Δεν φαντάζομαι να θεωρούν ότι πέτυχαν διάλυση του ΠΑΣΟΚ με μεταφορά ψηφοφόρων σε αυτούς!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
[...]
αν δεν ησουν τοσο προκατειλημμένος θα εβλεπες οτι λενε τα ιδια πραγματα και πιστευουν τα ιδια πραγματα.
οχι τιποτε αλλο, αλλα η συνεργασια τους ειναι η αποδειξη γιαυτο. Μια συνεργασια που η 'Αριστερα' ψαχνει 40 χρονια να την κανει.Δεν νομίζω ότι ο Μάνος (και ειδικά ως άνθρωπος) έχει κοινά σημεία με τον άλλο που είναι μόνο για κλωτσιές.
-
[...]
Έχω ξαναπεί (παρόλο που ιδεολογικά μεσολαβεί το χάος ) ότι ο Στέφανος Μάνος είναι σοβαρότατος.
Προφανώς για έναν από τους δύο έχεις πέσει έξω (αποφάσισε εσύ για ποιον).
Για κανέναν δεν έχω πέσει έξω. Ο Μάνος χαίρει της εκτίμησης μου.
Όσο για τον άλλο, ας μιλήσει κάποιος πιο ψύχραιμος:
[...]
Αφήστε που έπραξε το τεράστιο σφάλμα, για φιλελεύθερο κόμμα, της σύμπραξης με τον ισλαμοφοβικό κ. Τζήμερο ο οποίος θεωρεί πως οι εκπτώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (π.χ. των μεταναστών) κατά κάποιον τρόπο εξισορροπούν τις απώλειες των «δικών» μας. [Εδώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη γιατί σε εκείνο το άρθρο είχα δώσει εύσημα στο τομέα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Δημιουργία Ξανά – απλά, δεν είχα διαβάσει αρκετά προσεκτικά τα λεγόμενά τους. Μήπως συνέβη το ίδιο και στον κ. Μάνο;] -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου, έχουμε τα πάντα, μπορούμε να διανοηθούμε τι θα είχαν κάνει άλλοι Ευρωπαίοι αν ζούσαν στη χώρα μας? Πώς θα την είχαν φτιάξει? Γερμανοί, Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι, για να μην πάω σε Σουηδούς, Δανούς, κλπ... Τι υποδομές θα υπήρχαν, τι οργάνωση, τι βιομηχανίες, τι παραγωγή, τι ευκαιρίες, τι πανεπιστήμια...
Μεγάλο παραμύθι Νίκο. Η χώρα μας δεν έχει κάτι παραπάνω από την Ιταλία, την Ισπανία ή την Τουρκία για να αναφέρω παραδείγματα γειτόνων μας. Θα έλεγα δε ότι αυτές οι χώρες έχουν και περισσότερες ομορφιές. Η δε ομορφιά της αγγλικής επαρχίας είναι παροιμιώδης. Αυτά τα λέμε εδώ για να βαυκαλιζόμαστε. Μαζί με κάτι εξυπνάδες του στυλ: 'Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα' και ''Οταν εσείς τρώγατε βελανίδια, εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη'! Απλά τραγικοί είμαστε ώρες ώρες!
Δεν έχει κάτι παραπάνω?! Έλα τώρα βρε Αλέξανδρε! Δυσκολεύεσαι να βρεις παραδείγματα?.. Τι ακτογραμμή έχουν π.χ. οι γείτονες μας (ή οποιαδήποτε άλλη χώρα με 11 εκ. κατοίκους)? Τι παραπάνω δηλαδή θες να έχει σαν τόπος?...
Έχω γνωστούς που δουλεύουν σε κάποιες από τις χώρες που λες και πραγματικά ζουν για τις 2 βδομάδες το χρόνο που θα καταφέρουν να έρθουν στην Ελλάδα, όχι για να δουν φίλους αλλά για να χαρούν νησιά, ακρογιαλιές, εκδρομές, καλό φαί, κλπ, κλπ. Τι να λέμε τώρα. Αγγλία? Την έφαγα με το κουτάλι 5 χρόνια. Ωραία για σπουδές, έχει όντως και μερικά πανέμορφα μέρη, ειδικά καλοκαίρι που είναι όλα καταπράσινα από το ψιλοβρόχι που ρίχνει όλο το χρόνο (και σου σπάει τα νεύρα αν έχεις συνηθίσει ήλιο...) αλλά δεν υπάρχει σύγκριση. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογία το 'δεν έχουμε κάτι παραπάνω από Ιταλία κλπ'. Ακόμα και να μην είχαμε, ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ??? Δεν είναι θέμα ποιος μοίραζε πολιτισμό όταν ο άλλος έτρωγε βελανίδια (αυτά είναι όπως λες για να βαυκαλιζόμαστε), το θέμα είναι ΤΩΡΑ πού βρισκόμαστε και τι έχουμε κάνει με αυτά που 'κληρονομήσαμε'. -
Ο βαρουφάκης είναι ηλίθιος ρε.
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Θα ψηφίσω Κουβέλη, όχι γιατί θεωρώ ότι είναι ο Ζούπερμαν, απλώς πιστεύω ότι μπορεί να είναι πόλος σοβαρότητας με όποιον κι αν συγκυβερνήσει.
Είναι οι μόνοι που έχουν καθαρό λόγο και δεν με ενοχλεί τίποτα!
Η ψήφος βέβαια είναι πάντα μυστική.Αν αλλάξει αρχηγό, θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ; Αν είναι έτσι, θα το πω του ΑΛέξη να σου κάνει την χάρη
Έχω γράψει πριν καμια εβδομάδα (σαν απάντηση στο skye) για τις πολιτικές διαφορές που συμβολικά αντιστοιχώ στα πρόσωπα Τσίπρα και π.χ. Σταθάκη.
Ας το βρεί να το ξαναβάλει ο Ernani που φαίνεται παρακολουθεί καλά και μπορεί να βρίσκει όλα όσα έχουμε γραψει κατά καιρούς στο 4ΤΦ.
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες