-
πρωτο γεμισμα στο καινουριο μου C4 e-hdi 110 με 60λτ και εβγαλα 950χλμ μεχρι το λαμπακι. η ρεζερβα ειναι 6 λτ οποτε χοντρικα ειχα αλλα 100χλμ περιπου. τα 300χλμ περιπου σε πολη και το τριπ μου εβγαλε μεση καταναλωση 5.4λτ/χλμ. σε σχεση με το φοκους 1.6 που ειχα ειμαι ευτυχης που ελεγε και ο κωστανταρας...
-
Τα προηγούμενα χρόνια δεν με ένοιαζε και πολύ η κατανάλωση. Οι καταστάσεις όμως αλλάζουν οπότε άλλαξα κι εγώ τακτική. Δεν ήταν κάτι άγνωστό για μένα απλά 'αναγκάστικα' να ακολουθήσω οικονομική τακτική. Καταρχήν, έβαλα στο καντράν να μου δείχνει την στιγμιαία κατανάλωση. Είναι εντυπωσιακό πόσο λιγότερη βενζίνη καταναλώνει ένα αυτοκίνητο όταν μπορείς και βλέπεις τί καίει, όταν διαπιστώνεις ότι μπορείς να γλυτώνεις καύσιμο και την ίδια ώρα να πηγαίνεις με μία αξιοπρεπή ταχύτητα. Σε ανοιχτούς δρόμους και με κατηφόρα απλά παίρνεις το πόδι σου απο το γκάζι. 0,00 γράφει η στιγμιαία κατανάλωση. Στην ευθεία - τουλάχιστον το δικό μου αμάξι - και με πέμπτη πηγαίνω με 70-90 καταναλώνοντας ένα αξιοπρεπές 7-8 λίτρα στα 100. Ακόμα και μέσα στη πόλη όμως με τρίτη για παράδειγμα αν στη κατηφόρα αφήσω το γκάζι πάλι μηδενίζεται η κατανάλωση.
Γενικά είναι ότι χειρότερο οι απότομες γκαζιές. Αν η ροή της κυκλοφορίας είναι τέτοια που πρέπει να το κάνω, θα το κάνω αλλά σε νορμάλ καταστάσεις το αποφεύγω. A/C έχω χρησιμοποιήσει απειροελάχιστες φορές οπότε δεν ασχολούμαι αν και ξέρω ότι επιβαρύνει την κατανάλωση.
Το κάπως κουφό για το αυτοκίνητό μου τουλάχιστον είναι ότι αφήνοντας το γκάζι σε κατηφόρες και αφήνοντας το αμάξι να ρολάρει μόνο του, παρατηρώ ότι στην κατανάλωση καυσίμου του υπολογιστή ταξιδίου τώρα μου γράφει ότι έχω κάψει κάπου στα 60 λίτρα με 55άρη ντεπόζιτό κι ενώ θέλω ακόμα20-30 χιλιόμετρα για να ανάψει λαμπάκι.
Στο προηγούμενο γέμισμα που οδήγησα χωρίς να προσέχω είχα - βάση υπολογιστή ταξιδίου πάντα - κατανάλωση 9,2 και έκανα με το ζόρε 600 χλμ. Τώρα 610 χλμ και ακόμα δεν έχει ανάψει λαμπάκι. Είναι ένα κέρδος όπως και να το κάνουμε. Η κατανάλωση έχει πέσει στο 7,8. -
508 GT 2,2 ΗDi 204, αυτόματο 6άρι με μετατροπέα: 1 άτομο ως επί το πλείστον, 1600 χλμ σύνολο διαδρομών, 60% επαρχιακός, 20% εθνικές, 20% πόλη με μποτιλιάρισμα, 6,9-7 λ/100 χλμ με μέση ταχύτητα περίπου 45 χλμ/ώρα.
508 1,6 HDi 115 με 5αρι χειροκίνητο σασμάν: 1500 χλμ διαδρομών, 60% επαρχιακός, 30 εθνικές, 10% πόλη, 5,8 λ/100 χλμ με μέση ταχύτητα σχεδόν 50 χλμ/ώρα.
Ταχύτητες κίνησης: με τo GT συνήθως 130-150 χλμ/ώρα στις Εθνικές, ακολουθώντας λαγούς μπροστά. Εντός πόλης 50-55 χλμ ώρα, επαρχιακούς αρκετά τάπα όσο δεν είχε ραντάρ κλπ. Με το 1600αρι, 120-130 στις Εθνικές, με όρια +10 στους επαρχιακούς, με όρια εντός πόλης.
Το 1ο νούμερο μπορεί να πέσει αρκετά παρακάτω αν δεν το πίνει κανείς τόσο το αμάξι. Το δεύτερο χλωμό να πέσει πολύ παρακάτω, εκτός αν κινείται κανείς σε ρυθμούς σαλιγκαριού (90-100 χλμ/ώρα σε εθνική).
-
Εντυπωσιακό το 2,2
-
Το κιβώτιο σώζει την παρτίδα, ο μετατροπέας του κλειδώνει εντυπωσιακά νωρίς Μακρύ, στα 50 έχεις βάλει 5η και κινείσαι ήρεμα και όμορφα.
-
Ο χρήστης james9 έγραψε:
πρωτο γεμισμα στο καινουριο μου C4 e-hdi 110 με 60λτ και εβγαλα 950χλμ μεχρι το λαμπακι. η ρεζερβα ειναι 6 λτ οποτε χοντρικα ειχα αλλα 100χλμ περιπου. τα 300χλμ περιπου σε πολη και το τριπ μου εβγαλε μεση καταναλωση 5.4λτ/χλμ. σε σχεση με το φοκους 1.6 που ειχα ειμαι ευτυχης που ελεγε και ο κωστανταρας...μολις μπηκες στην HATE LIST μου
-
γιατι ρε φιλε? δε με λυπασαι που ηθελα 20€ καθε 120χλμ με το φοκους?
-
Εβαλα 15€ σημερα το πρωι και πηγα στη Πατρα.
Στο πηγαινε χαλαρα χωρις το a/c αναμενο με κανα 100ρι χλμ σταθερα.Μεσα στη πολη με το a/c αναμενο και 4 ατομα μεσα μαζι με εμενα.Στο ελα νευρικη οδηγηση (ειχε και νταλικες μπροστα μας εβγαλαν τον Χριστο ) με το a/c αναμενο.Πηγαινε ελα μαζι με τα γυρω γυρω κανα 90ρι χλμ.Μετα σημερα το βραδυ κανα 20ρι χλμ με το a/c αναμενο (λιβακοσαμε στο Αιγιο αμαν ποια! ).110χλμ και ο δεικτης οταν το αμαξι ειναι σταθερο δε παει εκει που ηταν πριν βαλω τα 15€.Συμφωνα με τα νουμερα 110χλμ με 9,2 λιτρα καυσιμο ειναι μια καταναλωση της ταξεως των 8,3λ/100χλμ πιστευω πως δεν ειναι ασχημα με 4 μαντραχαλεους και την εξωτερικη θερμοκρασια στους 30-35 βαθμους κελσιου.
-
Δεν βγαζεις ακρη ετσι.Πρεπει να γεμισεις το ρεζερβουαρ να κανει χλμ και να ξαναγεμισεις για να δεις τι καταναλωση ειχες.
-
Για να γεμισεις ρεζερβουαρ θελει και γερη τσεπη!
-
Αυτοκίνητο: BMW 320d E93.
200 χλμ μεικτή διαδρομή με μέση ωριαία ταχύτητα 40 χαω, κατανάλωση 6,9λ/100χλμ. Όχι κ άσχημα για 1.800 κιλά.
στον αυτοκινητόδρομο το είχα μηδενίσει κ με μωτ 104 χαω είχε 4,9λ/100 χλμ στο τριπ κομπιούτερ.
-
αργος-πατρα με passat 1.6 fsi και μονο εγω μεσα... λογω κακου δρομου με κακιστη ορατοτητα κινηθηκε σε χαλαρους ρυθμους 90-120 με μεση καταναλωση 5.7 λτ/ 100 χλμ not bad!
-
Χαλαρές διαδρομές στην Αττική κυρίως για μπάνιο και κατανάλωση 6λ/100χλμ! Με 53 ευρώ έκανα 530 χιλιόμετρα!
Ποτέ μου δεν έχω πέσει κάτω από τα 7λ/100χλμ! Η διαφορά πρέπει να είναι ότι ποτέ δεν επιτάχυνα με πλήρες φορτίο, πάντα μισό γκάζι! Σε ευθείες/κατηφόρες έβαζα 4η και από τα 40χλμ. στις ανηφόρες όμως έκανα αλλαγές και στις 3500σαλ. αλλά με μισό γκάζι.
Στην επιστροφή, 230χλμ εθνικής 'τέρμα' + 160χλμ επαρχιακός σχετικά οικονομικά, κατανάλωση 10λ/100χλμ. Επανήλθα στα φυσιολογικά μου! Corsa C 1,4 tp -
Το corsaki δεν λέει να πέσει κάτω από 8 εντός πόλης! Ίσως να φταίει και το πόδι μου, ίσως το αυτόματο, δεν ξέρω....Πάντως έτσι και βάλω και air condition ο δείκτης κατηφορίζει σαν τρελός!
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Το corsaki δεν λέει να πέσει κάτω από 8 εντός πόλης! Ίσως να φταίει και το πόδι μου, ίσως το αυτόματο, δεν ξέρω....Πάντως έτσι και βάλω και air condition ο δείκτης κατηφορίζει σαν τρελός!Υψηλές θερμοκρασίες + air condition= συχνό σανίδωμα και της 2ας αν θες να πας γρήγορα, άρα...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το corsaki δεν λέει να πέσει κάτω από 8 εντός πόλης! Ίσως να φταίει και το πόδι μου, ίσως το αυτόματο, δεν ξέρω....Πάντως έτσι και βάλω και air condition ο δείκτης κατηφορίζει σαν τρελός!
Υψηλές θερμοκρασίες + air condition= συχνό σανίδωμα και της 2ας αν θες να πας γρήγορα, άρα...
Μέσα είσαι. Ευτυχώς δεν το βάζω πάνω από 10 λεπτά το μεσημέρι. Μετά παλεύεται και με παράθυρο. Πάντως σε μισάωρη διαδρομή σε επαρχιακό με air condition έχω δει το δείκτη να κάνει βουτιά μια ολόκληρη γραμμή!
-
το χειμώνα υποθετω έχεις στο αμάξι κουβερτάκια, παπλωματάκια κλπ;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
το χειμώνα υποθετω έχεις στο αμάξι κουβερτάκια, παπλωματάκια κλπ;Χαχα! Όχι, στη θέρμανση δεν επηρεάζεται η κατανάλωση. Μόνο στην ψύξη. (κάπως λέγεται αυτό).
-
τσιγγουνιά;;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τσιγγουνιά;;Με την κατανάλωση που έχω και την αλόγιστη χρήση που του κάνω, μπορείς να το πεις και σπατάλη
Χωρίς πλάκα, με τη θέρμανση δεν καίει τίποτα. Δεν ενεργοποιείται ο κλιματισμός, κατάλαβες?
Έρευνα Κατανάλωσης