-
Καταγγελίες για παρακράτηση μισθών
ΑΘΗΝΑ 05/06/2012Αυθαίρετα παρακρατούν μισθούς και συντάξεις οι τράπεζες, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες που έχει λάβει η Ένωση καταναλωτών Ποιότητα Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η τράπεζα παρακρατεί μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία ή τη σύνταξη για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες έχουν δει τα εισοδήματά τους να κατακρημνίζονται, ενώ ολόκληρες οικογένειες συχνά επιβιώνουν με έναν μισθό.
«Οι τράπεζες, εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, φτάνουν να παραβιάζουν το ακατάσχετο των μισθών και συντάξεων, καθώς έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα παντελώς αυθαίρετων παρακρατήσεων» όπως σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.
Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση που ο οφειλέτης έχει δώσει πάγια εντολή ή έχει εκχωρήσει, αν είναι δημόσιος υπάλληλος, μέρος της μισθοδοσίας του στην τράπεζα, έχει δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την ανακαλέσει.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει ότι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.
Επίσης εξηγεί ότι η επίτευξη δικαστικού συμβιβασμού μέσω του Ν. 3869/2010 δεν είναι απλώς δικαίωμα του οφειλέτη αλλά ταυτόχρονα συνιστά προσωπικό δεδομένο και αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα παραπάνω δικαιώματα των δανειοληπτών.
http://www.nooz.gr/economy/kataggelies- ... suntakseon
-
Μου αρέσει που είναι νόμιμο να χρωστάει κάποιος και παράνομο να παίρνεις τα λεφτά που σου χρωστάνε.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μου αρέσει που είναι νόμιμο να χρωστάει κάποιος και παράνομο να παίρνεις τα λεφτά που σου χρωστάνε.Επειδή μάλλον μπερδεύεις τις Τράπεζες με τον Σάϊλοκ.
Τα δάνεια που πήρε ο κόσμος, τα πήρε με βάση τον Νόμο.
Ο ίδιος Νόμος ορίζει πως δεν μπορεί η Τράπεζα να πάρει χρήματα από λογαριασμό Μισθοδοσίας (ώστε να έχεις τουλάχιστον τα προς το ζειν).
Απλό δεν είναι? -
Ξέρω ποια είναι η νόμιμη διαδικασία. Δεν υποστηρίζω την παρατυπία της τράπεζας.
-
Υποστηρίζεις το δικαίωμα σου στο τρολλινγκ. (χωρις επιτυχία)
-
Έτσι που καταντήσαμε όλοι θα χάσουν λεφτά.
Κι ο μισθωτός θα παίρνει λιγότερα αλλά κι αυτός που τον δάνεισε θα πάρει λιγότερα.Πρέπει να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας, πόσα θα χάσει ο ένας και πόσα ο άλλος.
Να μη χάσουν τίποτα οι τράπεζες δεν είναι ούτε ηθικό ούτε καλό για την οικονομία. -
Έτσι που καταντήσαμε πληρώνουν ακόμα μόνον οι μαλάκες, ενώ οι κλέφτες θα συνεχίσουν να την γλιτώνουν όχι μόνο με απαλοιφή των προσαυξήσεων, αλλά και με περικοπη των χρεωστουμένων.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτσι που καταντήσαμε πληρώνουν ακόμα μόνον οι μαλάκες, ενώ οι κλέφτες θα συνεχίσουν να την γλιτώνουν όχι μόνο με απαλοιφή των προσαυξήσεων, αλλά και με περικοπη των χρεωστουμένων.Παλαιά μου τέχνη κόσκινο.
http://www.moneyonline.gr/site/article/ ... kon-danion
Με τα λεφτά των κορόιδων που πληρώνουν εισφορές χωρίς να δικαιούνται κάποιοι άλλοι κερδίζουν εκπτώσεις επί του κεφαλαίου ή απλά αντί να τους πετάξουν έξω τους χαρίζουν και τις προσαυξήσεις....
-
http://www.gazzetta.gr/egklima/article/ ... -germanoys
-
κανουμε και δοσεις επειδη ειναι κρισιμη η κατασταση
100κλωτσιες σε 5 δοσεις των 20.
-
τραμπούκοι Γερμανοί
-
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kVqn1r1_Jk
-
να χαλάσω λίγο τη ροή, για κάτι που θα ξαναδούμε σε κάμποσα χρόνια
-
Αλβανη οικιακη βοηθος εκλεψε με βοηθεια φιλικου της ζευγαριου 1 εκατ ευρω απο το αφεντικο της που το ειχε στο Παταρι του σπιτιου του!!! βρεθηκαν τα μισα περιπου..... ενα καλο ποθεν εσχες παρακαλω και το Ε9 ξεσκονισμα... πραγματα που θα επρεπε να ειναι αυτονοητα δλδ...
Ιδεες για εργασια στο εξωτερικο... συνταξιδευα με ελληνα 35αρη που δουλευει στην Σαγκαη σε νηογνωμονα... με την οικογενεια εκει εγκατεστημενος.... μαλλον θα αργησει να επιστρεψει στην πατριδα οπως μου ελεγε... λεφτα βεβαια θα στελενει σε γονεις κ.λ.π.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Έτσι που καταντήσαμε πληρώνουν ακόμα μόνον οι μαλάκες, ενώ οι κλέφτες θα συνεχίσουν να την γλιτώνουν όχι μόνο με απαλοιφή των προσαυξήσεων, αλλά και με περικοπη των χρεωστουμένων.
Παλαιά μου τέχνη κόσκινο.
Με τα λεφτά των κορόιδων που πληρώνουν εισφορές χωρίς να δικαιούνται κάποιοι άλλοι κερδίζουν εκπτώσεις επί του κεφαλαίου ή απλά αντί να τους πετάξουν έξω τους χαρίζουν και τις προσαυξήσεις....
Ενα λεπτο...ενα λεπτο... Η απαλειψη του προστιμου για την προωρη εξοφληση του δανειου δεν νομιζω οτι ειναι μεγα αμαρτημα.Πηρα δανειο ,πληρωνα τις δοσεις μου,μου παρουσιαστηκαν καποια ανελπιστα ευρω και ξοφλαω αυτην την υποχρεωση..Μεχρι τωρα ετρωγα και πεναλτυ για αυτη μου την επιθυμια ....
Καιρος να το κανουν και οι τραπεζες το ιδιο....
Η εκπτωση επι του προστιμου για παλιες οφειλες ΝΑΙ ειναι χαρισμα προς μπαταξηδες..... -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Παλαιά μου τέχνη κόσκινο.
Ενα λεπτο...ενα λεπτο... Η απαλειψη του προστιμου για την προωρη εξοφληση του δανειου δεν νομιζω οτι ειναι μεγα αμαρτημα.Πηρα δανειο ,πληρωνα τις δοσεις μου,μου παρουσιαστηκαν καποια ανελπιστα ευρω και ξοφλαω αυτην την υποχρεωση..Μεχρι τωρα ετρωγα και πεναλτυ για αυτη μου την επιθυμια ....
Καιρος να το κανουν και οι τραπεζες το ιδιο....
Η εκπτωση επι του προστιμου για παλιες οφειλες ΝΑΙ ειναι χαρισμα προς μπαταξηδες.....Αναφερόμουν στη μείωση του εξοφληθέντος κεφαλαίου. Πες μου μία τράπεζα που όταν πας να την πληρώσεις cash θα σου κάνει έκπτωση στο κεφάλαιο που δάνεισε.
Γνωστή η ιστορία Υπουργού της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ V1.0 ο οποίος αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου (ακούστηκε) ότι εξόφλησε το δάνειο που είχε πάρει ως πολύτεκνος και εξασφάλισε σημαντική έκπτωση ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
-
Και πιλοτος αεροσκαφων εχει ζητηση και θα εχει.... πολυ περισσωτερη αν κρινει καποιος απο τις παραγγελιες που υπαρχουν...χρειαζεται βεβαια μια επενδυση κατ' αρχην για την σχολη... αλλα μετα εχει σιγουρη απασχοληση, λιγο τσιγγανος βεβαια αλλα σιγουρα χρηματα....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Και πιλοτος αεροσκαφων εχει ζητηση και θα εχει.... πολυ περισσωτερη αν κρινει καποιος απο τις παραγγελιες που υπαρχουν...χρειαζεται βεβαια μια επενδυση κατ' αρχην για την σχολη... αλλα μετα εχει σιγουρη απασχοληση, λιγο τσιγγανος βεβαια αλλα σιγουρα χρηματα....Ναι... ναι.... Σίγουρα καλή δουλειά.
-
Πιλότος;
-
τεφαρίκι δουλειά λέμε, στην ουρά περιμένουν (οι αεροπορικές )
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#8]