-
...και δεν είναι μόνο η 'έκτακτη' εισφορά για τα εισοδήματα του 2011, αλλά και το μειωμένο αφορολόγητο που από τις 12000 πήγε αναδρομικά στις 8000 και μετά ξανά αναδρομικά στις 5000. Θα βγει καλό πακέτο και από εκεί αφού δεν έγινε σωστή παρακράτηση στις μισθοδοσίες...
Μην ξεχνάμε και το χαράτσι της ΔΕΗ που είναι στο δρόμο...
και όλα αυτά με μειωμένο εισόδημα.
Πούστη Βενιζέλο να μην βγάλεις την χρονιά... -
Σχετικά με την υποχρέωση για ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φέτος, ισχύει η ΠΟΛ.1079/26.03.2012
- Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, των υπόχρεων των περιπτώσεων α', δ', ε', στ', ζ', η', θ', και ι' της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ (εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,), όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους, που φορολογείται με τις γενικές διατάξεις, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα της παραγράφου 3 του παρόντος (όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ). Οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
- Επισημαίνεται ότι, οι ετήσιες, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, των περιπτώσεων β' και γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ (όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ), εξακολουθούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.
Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
σημερα εκανα τη δηλωση μου...Στα 40 σχεδον χιλιαρικα μου αναλωγει φορος 12.000. +4.000€ φοροι ακινητων+1000€ εκτακτη εισφορα. Αμα ειχα 2 παιδια θα χα προβλημα...
Oντως με 2 παιδιά βγαίνει να πληρώσεις άλλα 500 ευρώ , αλλά είναι ωραία τα παιδιά και αυτά τα 500 είναι ψίχουλα μπροστά στα άλλα έξοδα τους...... (φαγητό , ντύσιμο, φροντιστήρια κ.λ.π. χαχαχαχαχαχα)
φανταζομαι εννοει οτι με 2 παιδια ΔΕΝ θα εβγαινε οικονομικα.
εγω που εχω 3 παιδια, χανω 2000€ μονο απο την αλλαγη του αφορολογητου
τα υπολοιπα δεν τολμω να τα κανω, ισως το ΣΚ αν ειμαι σε καλη (ψυχολογικη) κατασταση... -
Μια λίγο άσχετη ερώτηση: σε ζευγάρι που κάνει κοινή φορολογική δήλωση, μπορεί ο ένας από τους 2 να κάνει αίτηση λήψης δανείου χωρίς να (πρέπει να) ενημερωθεί και ο άλλος; Δεν έχουν κοινή περιουσία (ακίνητα κ.λπ.)
-
Μπορείς να κάνεις αίτηση κανονικά, αλλά -αν το πάρεις- στην επόμενη δήλωση θα πρέπει να βάλεις τους τόκους, οπότε θα φανεί.
Δεν θέλεις να το καταλάβει η σύζυγος ή απλά ρωτάς για λόγους ευκολίας? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΟMG!Πως μπορώ να διακανονίσω το πως θα τα πληρώσω; Σου δίνει επιλογή το taxis;
Όχι, από το σύστημα δεν έχεις τέτοια επιλογή. Πρέπει να περιμένεις την έκδοση και αποστολή του επίσημου εκκαθαριστικού.
-
Δεν ρωτάω για μένα, ευτυχώς δεν χρειάζομαι δανεικά.
Έχω όμως απορία κατά πόσο μπορεί να χρεωθεί ο ένας από τους δυο χωρίς να ενημερώσει τον άλλο. Από ό,τι καταλαβαίνω μπορεί όσο δεν χρειάζεται τριτεγγυητή... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κάποιος μου είπε χτες ότι φέτος με την δήλωση του 12 θα πληρώσουμε και την έκτακτη εισφορά του 11; Πέρσι τι πληρώσαμε; Του 10; Και έχουν το θράσος να την αποκαλούν έκτακτη τα κ@θίκι@ του κερατά; :Ερώτηση σχετική με αυτό.
Κάνω την δήλωση και στο 'προσωρινό' εκκαθαριστικό ΠΡΙΝ την υποβάλλω, έχει κάτω 2 γραμμές που και οι 2 έχουν τίτλο 'Ποσό Εισφοράς'. Είμαι btw Ε.Ε.
Αυτές τι είναι; Η 'Εισφορά Αλληλεγγύης' και το 'Τέλος Επιτηδεύματος';;; Ή κάτι άλλο; Ή η πρώτη γραμμή είναι το πόσο φόρο πρέπει να πληρώσω με βάση την δήλωση;
-
Είναι η Εισφορά αλληλεγγύης και το Τέλος επιτηδεύματος. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι 1% μέχρι τις 20Κ, ενώ το Τ.Ε. εφάπαξ ένα 500ρικό.
Η μία γραμμή αν αναγράφει 500€ είναι το Τ.Ε. Η άλλη γραμμή είναι η εισφορά αλληλεγγύης. Δεν εμφανίζει μόνο του το ποσό της εκκαθάρισης βάση της δήλωσης αλλά εύκολα βρίσκεται.
Και μην ξεχνάς
«Η πληρωμή των φόρων είναι εθνικό καθήκον», είπε χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς στο περιθώριο επίσκεψης στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων. -
ΚΑΘΙΚΙΑ απλα! τωρα θα σωθουμε με τους φορους. Δεν μας σωζει τιποτα. Μπορει να γινει ενας μεγαλος σεισμος? Ενας πυρινικος πολεμος? Μια εφοδος εξωγηινων? Ολοι και ολα να ξεκινησουν απο το μηδεν. Να μην τη πληρωσουμε μονο οι μικροι για αυτα που ζητανε οι παγκοσμοιοι παίχτες του χρήματος.
ΚΑΘΙΚΙΑ οι πολιτικοι μας, διάολοι οι χρηματο-εραστες. -
Τις ασφαλιστικές κρατήσεις σε σύνταξη τις γράφουμε ως 'δαπάνες που καταβάλλει ο φορολογούμενος για εισφορές σε ταμεία ασφάλισης' (κωδ. 053); Υποθέτω όχι, αλλά αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει...
Για τους μισθωτούς το βιβλιαράκι το λέει ρητά, 'στους κωδικούς αυτούς δε γράφονται οι εισφορές που παρακράτησαν οι εργοδότες από τους μισθωτούς και έχουν αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους.'
-
Εχω αποθηκευσει προσωρινα το Ε1 μεχρι να διευκρινησω λιγο τον Πινακα 5.
Οποια βοηθεια θα εκτιμηθειΕχω ενα σπιτι στο ονομα μου, εχει ενα αλλο η γυναικα μου
Στο δικο μου μενουνε οι γονεις μου (δωρενα) στης γυναικας μου οι δικοι της (δωρεαν)
Εμεις μενουμε σε ενα σπιτι που ανηκει στους γονεις μου (παλι δωρεαν)Ποια πρεπει να βαλω στον πινακα 5?
Και τα 3 ή μονο το τελευταιο στο οποιο μενω;Δοκιμασα να βαλω μονο αυτο που μενω, και πιστευω οτι επρεπε να βαλω ποσοστο ιδιοκτησιας ή χρησης 0% αλλα δεν του αρεσει το 0, μου το βγαζει κοκκινο
Μα αμα το βαλω 100% (ως full χρηστης) πως θα ξεχωρισει οτι δεν ειναι ιδιοκτησια; -
@Arrows αν μιλάμε για μισθωτούς, δεν γράφονται πουθενά.
@pgs, η ημερομηνία που έβαλες ισχύει μέχρι τις 14:45 τις 15ης Ιουνίου, ίσως και νωρίτερα. Μετά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δοθεί παράταση μέχρι το Σεπτέμβρη.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Οποια βοηθεια θα εκτιμηθειΕχω ενα σπιτι στο ονομα μου, εχει ενα αλλο η γυναικα μου
Στο δικο μου μενουνε οι γονεις μου (δωρενα) στης γυναικας μου οι δικοι της (δωρεαν)
Εμεις μενουμε σε ενα σπιτι που ανηκει στους γονεις μου (παλι δωρεαν)Ποια πρεπει να βαλω στον πινακα 5?
Και τα 3 ή μονο το τελευταιο στο οποιο μενω;Αν μιλάμε για δωρεάν παραχώρηση, τότε εσύ στον πίνακα 5 θα βάλεις μόνο αυτό που μένεις τώρα κι ας είναι των γονιών σου. Απλά θα τικάρεις το κωδικό Δωρεάν Παραχώρηση(νομίζω κωδικός 203). Στο δικό σου Ε2 θα δηλώσεις το σπίτι που έχεις και μένουν οι γονείς σου, σημειώνοντας δωρεάν παραχώρηση. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει κι η γυναίκα σου στο δικό της Ε2.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Και τα 3 ή μονο το τελευταιο στο οποιο μενω;Αν μιλάμε για δωρεάν παραχώρηση, τότε εσύ στον πίνακα 5 θα βάλεις μόνο αυτό που μένεις τώρα κι ας είναι των γονιών σου. Απλά θα τικάρεις το κωδικό Δωρεάν Παραχώρηση(νομίζω κωδικός 203). Στο δικό σου Ε2 θα δηλώσεις το σπίτι που έχεις και μένουν οι γονείς σου, σημειώνοντας δωρεάν παραχώρηση. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει κι η γυναίκα σου στο δικό της Ε2.
Ευχαριστώ φίλε μου, αυτο φαινεται το πιο σωστο
Στον κωδικο 213 ομως πρεπει να βαλω 100%? δεν δεχεται ουτε κενο πεδιο ούτε 0%
(ποσοστο ιδικτησιας ή χρήσης) -
Ναι, 100%.
-
αχχχ.. πονεσε
απο εκει που ειχα επιστροφες καθε χρονο (500-1500 ευρα) φετος πληρωνω ~1300
απο αυτα, το 60% περιπου ειναι 'εισφορα'
ποια εισφορα απο ολες ειναι αυτη αληθεια? ετσι για να ξερουμε τι πληρωνουμε... scratch one... -
Νόμος υπ. αριθμ 3986 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» άρθρο 29.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Νόμος υπ. αριθμ 3986 Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» άρθρο 29.ευχαριστω αλλα ειμαι ζαλισμενος απο την κεραμιδα ακομα
ξερω οτι χρωσταγαμε το μισο του 2010, αφου μονο στο Β εξαμηνο ειχανε προσαρμοσει τη μισθοδοσια
αρα αυτο ειναι εκει μεσα?
Σεπτεβριο 2012 θα ξαναπαρω ραβασακι οπως περυσι για εκτακτη εισφορα ή ειναι και αυτο καλλυμενο εκει μεσα;παιδια, εχω την εντυπωση οτι τωρα καταλαβαινει ο κοσμος ζορι..
το 2011 συγκριτικα με το 2012 θα ειναι παιδικη χαρα... -
Δεν θα πάρεις ραβασάκι. Με το εκκαθαριστικό της φετινής δήλωσης(δλδ. εισοδήματα 2011) πληρώνεις την έκτακτη εισφορά του 2011.
Υποτίθεται ωστόσο θα είναι μέχρι το 2014.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος