-
Μπεκ τα πας σε μηχανημα τα καθαρίζουν με υπερήχους και τα βαζουν μετά και ψεκαζουν ενα ειδικό ζουμί (simulator βενζινης) και βλεπεις τι ποσοτητα ψεκαζουν συγκριτικά, αμα ειναι άλλα αντι αλλων η ποσότητα ή κάποιο στάζει, το αλλάζεις.
Για το λ, υπάρχουν τα διαγνωστικά, υποτίθεται οτι σε σταθερές στροφές ειτε ρελαντι ειτε πχ 3.000, θα σου βγάζει μια συγκεκριμενη κυματομορφή (τετραγωνική σχεδον) με συγκεκριμενη συχνότητα όταν το αυτοκινητο μπαινει σε closed loop mode
Eπειδη το αυτοκινητο ειναι στα χρονκα όρια (η χρηση OBDII εγινε υποχρεωτικη απο 1996 και μετα οπότε δεν ξερουμε σε τι φαση ειναι το δικό σου, αν εχει τετοια διαγνωστικά) υπαρχει και αλλος τροπος λίγο εμπειρικος...δες εδω τους πυρηνικους επιστημονες.... http://www.youtube.com/watch?v=vdn4Dk5PSwc&feature=related
Η κουβεντα γίνεται για να μην πας να αλλαξεις σενσορα στα τυφλά, ψαξε και στο ιντερνετ γιατι μπορει να τον βρεις πολυ φτηνοτεραΥπαρχουν 2 λ αισθητηρες ο ενας πριν και ο άλλος μετα τον καταλύτη, εκτος απο τα παλιοτερα που έχουν μονο έναν πριν τον καταλυτη. Μοιαζει στην καλωδιωση και στο μεγεθος σαν μπουζί. Προσεχε στην αφαιρεση μην ξηλωθούν τα παντα.
Αν τα καυσαέρια ειναι σωστά, ο καταλύτης υποτίθεται λειτουργεί.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Μπεκ τα πας σε μηχανημα τα καθαρίζουν με υπερήχους και τα βαζουν μετά και ψεκαζουν ενα ειδικό ζουμί (simulator βενζινης) και βλεπεις τι ποσοτητα ψεκαζουν συγκριτικά, αμα ειναι άλλα αντι αλλων η ποσότητα ή κάποιο στάζει, το αλλάζεις.Για το λ, υπάρχουν τα διαγνωστικά, υποτίθεται οτι σε σταθερές στροφές ειτε ρελαντι ειτε πχ 3.000, θα σου βγάζει μια συγκεκριμενη κυματομορφή (τετραγωνική σχεδον) με συγκεκριμενη συχνότητα όταν το αυτοκινητο μπαινει σε closed loop mode
Eπειδη το αυτοκινητο ειναι στα χρονκα όρια (η χρηση OBDII εγινε υποχρεωτικη απο 1996 και μετα οπότε δεν ξερουμε σε τι φαση ειναι το δικό σου, αν εχει τετοια διαγνωστικά) υπαρχει και αλλος τροπος λίγο εμπειρικος...δες εδω τους πυρηνικους επιστημονες.... http://www.youtube.com/watch?v=vdn4Dk5PSwc&feature=related
Η κουβεντα γίνεται για να μην πας να αλλαξεις σενσορα στα τυφλά, ψαξε και στο ιντερνετ γιατι μπορει να τον βρεις πολυ φτηνοτεραΥπαρχουν 2 λ αισθητηρες ο ενας πριν και ο άλλος μετα τον καταλύτη, εκτος απο τα παλιοτερα που έχουν μονο έναν πριν τον καταλυτη. Μοιαζει στην καλωδιωση και στο μεγεθος σαν μπουζί. Προσεχε στην αφαιρεση μην ξηλωθούν τα παντα.
Αν τα καυσαέρια ειναι σωστά, ο καταλύτης υποτίθεται λειτουργεί.
OBD θύρα έχει αλλα δεν μπόρεσε να συχρονίσει με φτηνό κινέζικο obd reader.
Οπότε για τον λ πρέπει να πάει σε διαγνωστικό αντιπροσωπίας.
Για τα μπεκ χρειάζεται λύσιμο και καθαρισμό από οτι κατάλαβα. Να υπολογίζω καμιά 100αρα;
Το αμάξι δεν νομίζω οτι είναι αδύναμο. Μονο καποια ρεταρίσματα κάνει στο ρελαντι που και που σε συνδιασμό με ζουητό από την αντλία που μετά από reset (σβησίμο και αναμα) στρώνει, οπότε και υποθέτω οτι είναι αντλία βενζίνης. -
Ο χρήστης mikros1988 έγραψε:
- OBD θύρα έχει αλλα δεν μπόρεσε να συχρονίσει με φτηνό κινέζικο obd reader.
- Οπότε για τον λ πρέπει να πάει σε διαγνωστικό αντιπροσωπίας.
- Για τα μπεκ χρειάζεται λύσιμο και καθαρισμό από οτι κατάλαβα. Να υπολογίζω καμιά 100αρα;
- Το αμάξι δεν νομίζω οτι είναι αδύναμο. Μονο καποια ρεταρίσματα κάνει στο ρελαντι που και που σε συνδιασμό με ζουητό από την αντλία που μετά από reset (σβησίμο και αναμα) στρώνει, οπότε και υποθέτω οτι είναι αντλία βενζίνης.
- Μπορει να φταίει το obd reader, δε σημαινει κατι αυτό μπορει να ειναι ασύμβατο. Δεν ξερω αν τα τωρινα OBD II readers διαβάζουν παλιοτερα OBD (την πρώτη εκδοχή του) ή αν το δικο σου ειναι OBD ή OBDII κλπ ή αν το κινεζικο reader ειναι της πλακας ή απλα δεν διαβάζει mitsubishi.
- Εκει σιγουρα θα ξέρουν καλυτερα απο εμάς. Δες ομως τιμες γιατι σε ερευνα αυτο που μου δινανε 90€ το βρήκα 55 δολλαρια. Oι σενσορες ειναι απο 1-2 κατασκευαστες διαφορα μοντέλα και πανε σε όλα.
- εμενα μου πήραν 50€ σε Fit&Go, λυσιμο, μπανιο υπερηχους, διαφορα τεστ με ψεκασμο του ζουμιού που προανεφερε, δεσιμο ξανα. Ουσιαστικα, το κανεις προληπτικά, αν δεν παιζει ενα μπεκ καλα δεν το ξερεις πριν τα τεσταρεις, μόνο αισθάνεσαι καλυτερα και διαγραφεις μια πιθανη αιτία προβλήματος αν βγουν τελικα μια χαρά.
- Δεν αφορά δικά μου γραπτά αυτο που λες. ???
Ενημέρωσε για τις ενεργειές σου αν θελεις, αυτα που γράφεις ή θα γραψεις θα βοηθήσουν και αλλους/
-
Δεν αφορά δικά μου γραπτά αυτο που λες. ???
Οχι απλά τα έγραψα για να υπάρχουν περίσσότερα στοιχεία!
μόλις έχω νέα θα γράψω! Ευχαριστώ πολύ!
-
Στο obd 1 ο κάθε κατασκευαστής έβαζε ότι φίσα και ότι πρωτόκολλα ήθελε, δέν υπηρχε καμία συμβατότητα μεταξύ τους. Αναγκαστικά έπρεπε να έχεις ξεχωριστό tester για κάθε μάρκα.
Πάντως σε κάποια αυτοκίνητα με obd1 μπορούσες να διαβάσεις τους κωδικούς βραχυκυκλόνοντας κάποια πιν της φίσας και το check engine άρχιζε να αναβοσβύνει με συγκεκριμένο τρόπο που αντιστοιχούσε σε κάποιο κωδικό σφάλματος.
-
Επισκέπτομαι πάλι το θέμα, με απίστευτα δεδομένα απο ταξίδι Αθηνα-Πατρα με επιστροφη αυθημερόν.
Διανυθέντα χλμ: 440 συνολικα
Συνθήκες: Αδειοι σχετικα δρόμοι, 3 ατομα και μπόλικες βαλιτσες στο πήγαινε, αδειος στην επιστροφή.
Γεμισα στο Σχιστο στη Shell κοντα στο Σκλαβενιτη μεχρι να σκασει η αντλια, και μετα έβαλε και 1,7€ ακόμα ο τυπος γιατι δε καταφερε να το στρογγυλέψει στο 1ο ευρώ. Συνολο απο άδειος σχεδον έβαλε 41,76 λιτρα.
Ταχύτητες: 110-120 στο πήγαινε, 120-130 στο έλα.Στην επιστροφή πηγα στο ίδιο βενζιναδικο και στην ίδια αντλια, γεμισα παλι μεχρι που έσκασε, εβαλα και κανα 2 ευρώ παραπάνω.
Η αντλία έγραψε 24,03 λίτρα. Δεν κανω λαθος σε αυτό, έχω και τα τιμολογια πριν-μετά, επισης ο δεικτης (αν και ανακριβής αρκετα) ήταν στη μέση όταν επεστρεψα.Οι πράξεις δείχνουν 24,03 λιτρα στα 440 χλμ, αρα 24,03Χ100/440= 5,46 λ/100χλμ... !!!!
Παρόμοια μεθοδος με οδόμετρο μεσα στην πολη (όχι τοσο επισταμένη) δειχνει ~9,5λ/100χλμ
Ακόμα και εμένα μου φάινεται υποερβολικά μικρη η καταναλωση ... σημειωτέον, έχω και αναμμενο λαμπακι καταλύτη ... τα σχόλια δικά σας.
-
Τι αυτοκίνητο, τι καύσιμο;;;
-
Επισκέπτομαι πάλι το θέμα, με απίστευτα δεδομένα απο ταξίδι Αθηνα-Πατρα με επιστροφη αυθημερόν.Διανυθέντα χλμ: 440 συνολικα
Συνθήκες: Αδειοι σχετικα δρόμοι, 3 ατομα και μπόλικες βαλιτσες στο πήγαινε, αδειος στην επιστροφή.
Γεμισα στο Σχιστο στη Shell κοντα στο Σκλαβενιτη μεχρι να σκασει η αντλια, και μετα έβαλε και 1,7€ ακόμα ο τυπος γιατι δε καταφερε να το στρογγυλέψει στο 1ο ευρώ. Συνολο απο άδειος σχεδον έβαλε 41,76 λιτρα.
Ταχύτητες: 110-120 στο πήγαινε, 120-130 στο έλα.Στην επιστροφή πηγα στο ίδιο βενζιναδικο και στην ίδια αντλια, γεμισα παλι μεχρι που έσκασε, εβαλα και κανα 2 ευρώ παραπάνω.
Η αντλία έγραψε 24,03 λίτρα. Δεν κανω λαθος σε αυτό, έχω και τα τιμολογια πριν-μετά, επισης ο δεικτης (αν και ανακριβής αρκετα) ήταν στη μέση όταν επεστρεψα.Οι πράξεις δείχνουν 24,03 λιτρα στα 440 χλμ, αρα 24,03Χ100/440= 5,46 λ/100χλμ... !!!!
Παρόμοια μεθοδος με οδόμετρο μεσα στην πολη (όχι τοσο επισταμένη) δειχνει ~9,5λ/100χλμ
Ακόμα και εμένα μου φάινεται υποερβολικά μικρη η καταναλωση ... σημειωτέον, έχω και αναμμενο λαμπακι καταλύτη ... τα σχόλια δικά σας.
Οι επιταχυνσεις ειναι που 'τρωνε'πολλα καυσιμα και οχι η σταθερη ταχυτητα ακομη και αν ειναι καπως υψηλη.Προφανως ειχες σχετικα σταθερη ταχυτητα στο ταξιδι.Θεωρητικα αν κανεις το ταξιδι με την ταχυτητα των 90χλμ θα πεσεις γυρω στα 4,5λιτρα.
-
Aμα ειναι ντιζελ ισως.Παντος πολυ μικρη καταναλωση και μικρο τεποζιτο.
Εμεις προσωπικα περυσι που καναμε την ιδια διαδρομη αλλα απο αιγιο (Αιγιο-Αθηνα και γυρω στα 60χλμ μεσα-Αιγιο) καψαμε 45€ καλοκαιρι με a/c αναμενο και στο πηγαινε με 5 ατομα μεσα.Συνολο χιλιομετρων λιγο παραπανω απο τα 400.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι αυτοκίνητο, τι καύσιμο;;;Accent του 2001, 1500cc, βενζινη
Οι επιταχυνσεις ειναι που 'τρωνε'πολλα καυσιμα και οχι η σταθερη ταχυτητα ακομη και αν ειναι καπως υψηλη.Προφανως ειχες σχετικα σταθερη ταχυτητα στο ταξιδι.Θεωρητικα αν κανεις το ταξιδι με την ταχυτητα των 90χλμ θα πεσεις γυρω στα 4,5λιτρα.
Οντως απο επιταχύνσεις ειδικα στο πηγαινε, δεν ειχαμε. Κάποια προσπερασματα ναι, αλλα ούτε καν κατεβασμα σε τρίτη. Γενικα το πήγαινα σαν κοτα.
Εμεις προσωπικα περυσι που καναμε την ιδια διαδρομη αλλα απο αιγιο (Αιγιο-Αθηνα και γυρω στα 60χλμ μεσα-Αιγιο) καψαμε 45€ καλοκαιρι με a/c αναμενο και στο πηγαινε με 5 ατομα μεσα.Συνολο χιλιομετρων λιγο παραπανω απο τα 400.
Το τεποζιτο δεν ηταν εντελως αδειο, ηταν βεβαια κοντα. Δν παιρνει πολυ, αν θυμαμαι καλα παιρνει 45 λιτρα. Ο δεικτης (αναλογικος) ειναι γενικά ανακριβής.
400+ χιλιομετρα με a/c και 5 ατομα... ποσα ΛΙΤΡΑ εκαψες? Η τιμη αλλαζει συνεχώς, με τα € δεν βγάζεις ακρη.
-
Είσαι σίγουρος για τα 440 χλμ;;
,1Γιατί από σχιστό μέχρι πάτρα και πίσω μπορεί να μην είναι τόσα
Μήπως έχεις αλλάξει βήμα με την διάσταση ελαστικών; (έχεις βάλει νούμερο μικρότερο;)
Πάντως ο έλεγχος της ποσότητας είναι απόλυτα σωστός -
Το κοίταξα ότι στην αρχή του θέματος είχες πει για Accent 1500 και λέω μπα, κάποιο άλλο θα εννοεί!
Εντυπωσιακά καλή κατανάλωση. Και δείγμα του τι μπορείς να πετύχεις αν είσαι ήρεμος και χαλαρός... (για να τα ακούω εγώ τα λέω....) -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Είσαι σίγουρος για τα 440 χλμ;;
,1Γιατί από σχιστό μέχρι πάτρα και πίσω μπορεί να μην είναι τόσα
Μήπως έχεις αλλάξει βήμα με την διάσταση ελαστικών; (έχεις βάλει νούμερο μικρότερο;)
Πάντως ο έλεγχος της ποσότητας είναι απόλυτα σωστόςΝαι, απολυτα σιγουρος, είναι και παραπάνω λιγο. Επιβεβαιωσα και απο http://www.ploigos.gr
Μιλαμε για χωριο ΜΕΤΑ την Πατρα, για να ακριβολογούμε.
Η διασταση ειναι μαμα, 185/60/14 είχαν τα 1500αρια με ζαντα αλουμινενια μαμισια hyundai -
Το τεποζιτο δεν ηταν εντελως αδειο, ηταν βεβαια κοντα. Δν παιρνει πολυ, αν θυμαμαι καλα παιρνει 45 λιτρα. Ο δεικτης (αναλογικος) ειναι γενικά ανακριβής.
400+ χιλιομετρα με a/c και 5 ατομα... ποσα ΛΙΤΡΑ εκαψες? Η τιμη αλλαζει συνεχώς, με τα € δεν βγάζεις ακρη.
Στο περιπου 1,60 τοτε δηλαδη κοντα στα 29 λιτρα.
Φαίνεται να καίει τη μάνα του & τον πατέρα του, τι να κάνω?