-
Κι όμως είχα διαβάσει κάπου ότι οι στατιστικές δείχνουν πως τα περισσότερα από το 90% των ατυχημάτων γίνονται με ταχύτητες κάτω των 100 χλμ/ώρα.
Οταν ένα αυτοκίνητο σαν το Astra τρέχει με 200 και ένα σαν το Crossfire με 230 τότε είναι τουλάχιστον ανόητο να θεωρούμε ότι κάποιο από τα δυο κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια από το άλλο ! Και τα δυο βρίσκονται στα όριά τους και φυσικά κάθε λάθος πληρώνεται με θάνατο -
νομιζω οτι απο εμενα τουλαχιστον το θεμα εξαντληθηκε και δεν εχω να προσθεσω κατι πλην του οτι μεγαλωνοντας ο ανθρωπος αλλαζει προτεραιοτητες και συμπεριφορες και ειναι βεβαιο οτι και εσυ kacey στο μελλον [ελπιζω οχι το απωτερο αλλα το εγγυς] να βγεις αλωβητος απο αυτη την νεανικη ''τρελλα''.
ps.
στα 23 μου με ενα 750 GSX ειχα κανει αμετρητα χιλιομετρα πανω κατω τη βουτα [και οχι μονο] μεταξυ 12 και 4 το πρωι....μονο απο καθαρη τυχη δεν εγινα και εγω ενα σκουριασμενο εκκλησακι να σαπιζω στη νησιδα και την μανα μου να με κλαιει ακομα.
ευτυχως αυτο κρατησε μονο δυο τρια χρονια και μετα δεν ξαναασχοληθηκα......... βεβαια εθαψα μερικους φιλους πριν καταλαβω μερικα πραγματα αφου η αισθηση του κινδυνου σε αυτην την ηλικια ειναι απο ανυπαρκτη εως πολυ περιορισμενη.
τωρα στα 44 που μπαινω τον αλλο μηνα βλεποντας την ζωη μου και την οικογενεια μου σκεφτομαι αυτους που δεν εφτασαν και δεν θα φτασουν ποτε αφου η τυχη τους ηταν να πεθανουν νεοι και ελπιζω τουλαχιστον να μην βρεθω απεναντι σε καποιον που με τα λεφτα τα δικα του ή του μπαμπα δεν εχει σημασια κυνηγαει το θανατο του μαζι και τον δικο μου. -
1200 ευρώ δεν είναι και άσχημα για τα έσοδα του κράτους, να και θα ήταν προτιμότερη η κατάσχεση του οχήματος και η δια παντώς αφαίρεση του διπλώματος.
Ωστόσο δεν προβλέπεται τίποτα περισσότερο από χρηματικό πρόστιμο;
Δεν μπορεί, κάτι θα πρέπει να υπάρχει παραπάνω... ακόμη και στο Ελλάντα.
-
Φιλε Νασο μαζι σου.Εχεις απολυτο δικιο
-
Μπραβο, ευγε. Οπως τα λες ειναι μεγαλε (κοιταξτε να δειτε ρε παιδια που και εγω ξερω την ειρωνεια!).
Αυτο που βλεπω ειναι οτι μετα τις τοοοοσες σελιδες που διαβασες, παλι λες οτι θελεις εσυ και τα βλεπεις μονο οπως νομιζεις εσυ, και απο αυτα βγαζεις και τα συμπερασματα σου.
πχ
ουδεποτε ειπα οτι στα 300 μπορεις να αντιδρασεις, αυτο που ειπα ηταν οτι στην συγκεκριμενη φαση θεωρησα απιθανο το να χρειαστει να αντιδρασω σε κατι γιατι ηταν πολυ αργα το βραδυ σε εναν τεραστιο αδειο δρομο.
Τα 300 δεν ηταν μαγκια, ηταν κ...λα και το εκανα για την παρτη μου και οχι για να το λεω στον κοσμο. Εσυ που εισαι 'γνησιος' φιλος της αυτοκινησης, αμα σου δωσουν Ferrari και σου πουνε σκισ'την παρ΄την και πηγαινε με 90 σε αδειο δρομο-αεροδιαδρομο.
ουδεποτε παραπονεθηκα για τις κυρωσεις που μπορει να εχουν οι πραξεις μου
Οι κοντρες ναι ειναι αθλημα επισημα αναγνωρισμενο απο παγκοσμιους οργανισμους (προφανως ΟΤΑΝ γινονται επισημα, πραγμα που ειπα και πριν).
Ο Senna, Toivonen και ποσοι αλλοι σκοτωνονται γιατι προσπαθουν να πανε στο 110% των δυνατοτητων των αμαξιων τους και να το κανουν επαναλαβανομενα. Εγω ουδεποτε ειπα οτι κανω κατι τετοιο. Αντιθετως εδω και τοση ωρα λεω οτι θα κανω παιχνιδι και αμα θεωρησω οτι λογω συνθηκων η επειδη ρε παιδι μου ο αλλος ειναι πιο γρηγορος, αρχισω και ξεφευγω απο αυτο που εγω θεωρω οκ, θα κοψω και θα τον αφησω ησυχο.
Α και που'σαι, γελοιος και αξιοθρηνητος εισαι εσυ που διαβασες τοοοοσες σελιδες (αλλα οχι ολες γιατι τα συμπερασματα σου τα εβγαλες απο την αρχη, να μην σου πω πριν καν διαβασεις τιποτα) και παρ'ολα αυτα δεν ακουσες-καταλαβες τιποτα απο οσα λεω εγω ο απεναντι...
A-Viper7, panos7 και enginekiller
Ενας βριζει και οι υπολοιποι χειροκροτατε? ωραιοι και εσεις. Ετσι κανουν την στρουφοκαμηλο και οι υπευθυνοι και το μονο που ξερουν ειναι τα 'μετρα για την παταξη των αυτοσχεδιων αγωνων'.ΥΓ Αμα ολοι αυτοι που φωναζουν 'σκιστε οσους κανουν κοντρες', φωναζαν 'φτιαξτε μια πιστα για αυτους που - επειδη ειναι βλακες/δεν καταλαβαινουν/ειναι παθιασμενοι - κυνηγιουνται στους δρομους για να κανουν και αυτοι οτι θελουν', τωρα θα ημασταν ολοι πολυ καλυτερα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
A-Viper7, panos7 και enginekiller
Ενας βριζει και οι υπολοιποι χειροκροτατε? ωραιοι και εσεις. Ετσι κανουν την στρουφοκαμηλο και οι υπευθυνοι και το μονο που ξερουν ειναι τα 'μετρα για την παταξη των αυτοσχεδιων αγωνων'Όταν αυτός ο ένας που βρίζει, απευθύνεται σε άτομα που πρέπει να βρίσει, θα τον χειροκροτήσω.
Υ.Γ. Μην μπεις στον κόπο να μου γράψεις μια απάντηση 3000 σελίδων εξηγώντας μου πως μπορούν οι ηλίθιοι αυτοσχέδιοι αγώνες να βοηθήσουν την κοινωνία, δεν πρόκειται να την διαβάσω... Οπότε σε γλυτώνω και από κόπο...
-
Εγω δεν πηρα καποια θεση γιατι ολοι εχετε καποιο δικιο σε αυτα που λετε. Ναι μεν ειναι κακο να τρεχεις με τετοιες ταχυτητες(οπως λενε οι μισοι) αλλα ποιος απο εμας δεν το εκανε ή δε θα το εκανε μια φορα εστω αν ειχε στα χερια του αυτοκινητο που πιανει τα 300+(οπως λενε οι αλλοι μισοι). Ναι μεν ειναι κακο αλλα ποιος απο εμας δεν ετρεξε ακομα και μεσα σε κινηση εστω και μια φορα. Ναι μεν ειναι κακο αλλα σιγα μην καθησε καποιος απο μας μολις τον επιασε η κ...λα για ταχυτητα να ειπε:'κατσε να ψαξω(αρκετα!) να βρω μια πιστα να ξεκα...λωσω'. Απλως δε λεω τιποτα γιατι ολοι εχετε ενα δικιο ο καθενας απο τη δικη του τη μερια. Αλλα χαλαρωστε λιγο βρε παιδια. Διαλογος γινεται. Δεν ειναι αναγκη να συμφωνειται κιολας!
-
Κοιτα να δεις που εγω τα ακουω απο ολους επειδη τολμαω να προσπαθω να εξηγησω οτι ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να μην ειναι ΟΛΑ και ΠΑΝΤΑ ετσι οπως τα νομιζετε, και προτιματε να πιστευετε οτι σας βολευει. Συγνωμη ρε παιδια. δικιο εχετε ολοι.
Αμα καποια μερα (που το απευχομαι φυσικα) μαθετε οτι καποιος γνωστος σας χτυπησε επειδη συμμετειχε σε κοντρα, βγειτε και πειτε τον ηλιθιο αξιοθρηνητο και δολοφονο. η ακομα καλυτερα πειτε οτι τον παρεσυρε καποιος αλλος γιατι ο δικος σας δεν κανει τετοια πραγματα, απαπαπα. Τοτε να δω ποσο θα σας αρεσε η ιδεα της πιστας...Δηλαδη απο την μια λετε οτι ειναι ηλιθιοι οσοι κανουν κοντρες στον δρομο (ΔΕΚΤΟΝ, ΣΥΜΦΩΝΩ στις περισσοτερες περιπτωσεις), αλλα απο την αλλη γυρνατε και λετε με ποιο δικαιωμα ζητανε πιστα, αφου κατα την γνωμη σας η 'κοντρα' ειναι περιθωριακη δραστηριοτητα και οσοι την κανουν δεν εχουν δικαιωμα να ζητησουν τιποτα...μαλιστα
ΥΓ Οταν πριν μερικες μερες βγηκε ο φιλος μου ο Sado και ειπε για τον αγγλο που τον πηγε βολτα στους βουνισιους δρομους της αγγλιας με την Bugatti EB110 και πως την εσκιζε και την πηγαινε με το πλαι και τερμα γκαζι, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ βγηκατε και ειπατε μπραβο μεγαλε μακαρι να τα ζουσαμε και εμεις αυτα...Υποκριτες
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ουδεποτε ειπα οτι στα 300 μπορεις να αντιδρασεις, αυτο που ειπα ηταν οτι στην συγκεκριμενη φαση θεωρησα **απιθανο **το να χρειαστει να αντιδρασω σε κατι γιατι ηταν πολυ αργα το βραδυ σε εναν τεραστιο αδειο δρομο.
[...]
ΥΓ Αμα ολοι αυτοι που φωναζουν 'σκιστε οσους κανουν κοντρες', φωναζαν 'φτιαξτε μια πιστα για αυτους που - επειδη ειναι βλακες/δεν καταλαβαινουν/ειναι παθιασμενοι - κυνηγιουνται στους δρομους για να κανουν και αυτοι οτι θελουν', τωρα θα ημασταν ολοι πολυ καλυτερα...Πρώτα απ' όλα άδικα φορτώνεις, δεν εντυπωσιάζομαι! Επίσης, δεν το εξειδίκευσα σε εσένα, οπότε μην το παίρνεις προσωπικά. Αλλά και να το πάρεις προσωπικά, πάλι την ίδια άποψη θα έχω, την οποία -παρεμπιπτόντως- δεν αλλάζω ακόμα και τώρα, που διάβασα όλο το topic. Αλλά και στην τελική, δεν έχω ανάγκη τις απόψεις εσένα και του συναφιού σου για να σχηματίσω τη δική μου. Θες να με κάνεις να δω πιο 'αντικειμενικά' τα πράγματα; Δείξε τη στοιχειώδη σοβαρότητα και μη μου λες ανοησίες σχετικά με το πόσο απίθανο είναι να χρειαστεί να αντιδράσεις κάπου-κάποτε, γιατί πολύ απλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!!!
Όσο για τη Ferrari που είπες, εγώ ούτως ή άλλως δεν θα την έσκιζα, παρά μόνο σε πίστα αεροδρομίου πραγματικά, και πάλι με κάποιον έμπειρο συνοδηγό, για να μπορεί να με βάλει στη θέση μου, όταν η κ@ύλ@ με συνεπάρει και δεν θα ξέρω πλέον τι κάνω, πράγμα που -υποθέτω- εσάς σας συμβαίνει συχνά!!!
Τώρα, αυτή η μ@λ@κί@ για την πίστα και ότι αυτό θα βοηθούσε, είναι απ' τα πιο γελοία επιχειρήματα που έχω ακούσει!!! Αν εμένα δηλαδή μ' αρέσει να σπάω τζαμαρίες από μαγαζιά, τι πρέπει να πω; Φτιάξτε χώρους όπου μπορώ να σπάω τα μαγαζιά του κόσμου και μη με κατηγορείτε που το κάνω στο δρόμο, όσο δεν φτιάχνετε τους κατάλληλους χώρους; Πρέπει να εκτονωθώ κι εγώ κάπως, σεβαστείτε την κ@ύλ@ μου σας παρακαλώ!!!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κοιτα να δεις που εγω τα ακουω απο ολους επειδη τολμαω να προσπαθω να εξηγησω οτι ΙΣΩΣ, λεω ΙΣΩΣ να μην ειναι ΟΛΑ και ΠΑΝΤΑ ετσι οπως τα νομιζετε, και προτιματε να πιστευετε οτι σας βολευει. Συγνωμη ρε παιδια. δικιο εχετε ολοι.Αμα καποια μερα (που το απευχομαι φυσικα) μαθετε οτι καποιος γνωστος σας χτυπησε επειδη συμμετειχε σε κοντρα, βγειτε και πειτε τον ηλιθιο αξιοθρηνητο και δολοφονο. η ακομα καλυτερα πειτε οτι τον παρεσυρε καποιος αλλος γιατι ο δικος σας δεν κανει τετοια πραγματα, απαπαπα. Τοτε να δω ποσο θα σας αρεσε η ιδεα της πιστας...
Και δεν τα ακούς ρε μεγάλε απ' όλους! Δεν τα βάζουμε μαζί σου! Έχω την αίσθηση ότι εδώ μέσα εκπροσωπούνται κάποιες 'κατηγορίες' ανθρώπων. Μπορεί οι συνθήκες του διαλόγου να μην είναι οι ιδανικότερες, αλλά σε κάθε περίπτωση συζήτηση κάνουμε απλώς. Και αν πούμε και καμία κουβέντα παραπάνω, κατά τη γνώμη μου πάντα δεν χαλάει ο κόσμος. Πρόσεξε, δεν τα παίρνω πίσω, απλά σου λέω ότι δεν έχω κάτι με εσένα προσωπικά, αλλά με την όλη ιδέα της 'επικίνδυνης' οδήγησης, όπου 'επικίνδυνη', εννοώ την επικίνδυνη οδήγηση ακόμα και για ανθρώπους οι οποίοι δεν εμπλέκονται άμεσα και με δική τους υπαιτιότητα σ' αυτήν, απλώς υφίστανται τις συνέπειες!
Επί τη ευκαιρία να σου πω ότι όσοι φίλοι ή γνωστοί μου έχουν κατά καιρούς εκφράσει αντίστοιχες απόψεις έχουν ακούσει τα ίδια. Και επίσης σου λέω ότι κι εγώ έχει τύχει να τρέξω με 160χλμ με το αυτοκίνητό μου, αλλά έγινε 3 φορές (μετρημένες) και προφανώς στιγμιαία, και επίσης σου λέω ότι την αμέσως επόμενη στιγμή το είχα μετανιώσει, γιατί απλούστατα σκέφτηκα τι θα μπορούσε να γίνει αν κάτι δεν πήγαινε καλά, από απλή αστοχία μηχανικού μέρους του αυτοκινήτου, μέχρι ένα σκυλί στο δρόμο.
Και όχι, δεν είμαι ο αναμάρτητος, αλλά φροντίζω να μην κρύβομαι πίσω απ' το δάχτυλό μου και να λέω ότι αν υπήρχαν πίστες θα ήταν όλα διαφορετικά, γιατί στην Ελλάδα είμαστε, αν είχε πίστες θα βγαίνανε και θα λέγανε ότι είναι ακριβές ή ότι το feeling δεν είναι το ίδιο και πάλι στη Βούτα και τα Λιμανάκια θα καταλήγανε και πάλι στην Κηφισίας θα γράφανε 300άρες, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο enginekiller, δεν γίνεται πάντα τη στιγμή που το θες να έχεις αυτό που θες! Και στην τελική, να σου το πω και διαφορετικά, για να γίνω κατανοητός απ' όλους... Δεν είναι κακό να ρίχνεις και καμία μ@λ@κί@ καμία φορά, αν δεν βρίσκεις να γ@μήσεις, παρά να κυκλοφορείς κ@υλωμένος συνέχεια και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς σε τίποτα! Getting the point???
-
Το παραδειγμα σου ειναι τουλαχιστον λαθος, γιατι με αυτο που λεω εγω ασχολουνται μερικες χιλιαδες ατομα σε ολη την χωρα...30 χιλιαδες ατομα ειχε μαζεψει ο αγωνας στο Ελληνικο και στην Τριπολη μαζευονται παντα πανω απο 10 χιλιαδες κοσμος. Ολη η Ελλαδα φωναζει για πιστα.
Οι κοντρες θα υπαρχουν, το να λες οτι δεν εχουν δικαιωμα να ζητησουν χωρο για αυτες αλλα ΚΑΙ δεν μπορουν να τις κανουν οπου λαχει, δεν αλλαζει τιποτα. Αμα προτιμας να καταδικαζεις και οχι να προσφερεις λυσεις, δεν κανεις κατι καλυτερο ουτε για σενα ουτε για αυτους που σκοτωνονται στους δρομους. Αμα προτιμας να σου πουλανε ψεμματακια του τυπου 'θα σας παταξουμε γιατι ειστε δολοφονοι' και την ιδια στιγμη να μην γινεται τιποτα, μαγκια σου. Οπως κοιμηθεις πιο ανετα και ησυχα.
Η δικια μου αποψη ειναι οτι μια πιστα θα βοηθουσε (αλλα δεν θα ελυνε) το προβλημα. Θα ηταν μια καλη αρχη. Η ισοπεδωτικη αντιμετωπιση 'απαγορευονται οι αυτοσχεδιοι αγωνες στον δρομο αλλα πιστα δεν σας φτιαχνουμε γιατι αυτο που κανετε δεν ειναι αθλημα αλλα χχχχχ', λυση στο προβλημα δεν δινει. Και οταν θελεις να λυσεις καποιο προβλημα, η πρωτη αποψη που ακους ειναι αυτη αυτων που το δημιουργουν, σωστα?
Κοίτα ρε πούστη μου, πώς έχει γεμίσει ο κόσμος μάγκες και 'άντρες', κι εμείς έχουμε μείνει πίσω...
Αει σιχτίρ στο φινάλε, γελοίοι!!!
Οσο για αυτο...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το παραδειγμα σου ειναι τουλαχιστον λαθος, γιατι με αυτο που λεω εγω ασχολουνται μερικες χιλιαδες ατομα σε ολη την χωρα...30 χιλιαδες ατομα ειχε μαζεψει ο αγωνας στο Ελληνικο και στην Τριπολη μαζευονται παντα πανω απο 10 χιλιαδες κοσμος. Ολη η Ελλαδα φωναζει για πιστα.Κοίτα ρε πούστη μου, πώς έχει γεμίσει ο κόσμος μάγκες και 'άντρες', κι εμείς έχουμε μείνει πίσω...
Αει σιχτίρ στο φινάλε, γελοίοι!!!
Οσο για αυτο...
Και στα γεγονότα στις επετείους του Πολυτεχνείου μαζεύονται 20-30 χιλ. διαδηλωτές, μαζί με αναρχικούς που καίνε τα πάντα, αλλά κανείς δεν είπε ότι πρέπει να φτιάξουμε ένα κτίριο να το καίμε κάθε χρόνο. Τι προσπαθείς να μου πεις τώρα; Ότι επειδή μαζεύεται κόσμος και το παρακολουθεί, είναι σωστό; Και θες να με πείσεις τώρα;;; Σε παρακαλώ!!!
Όσο για αυτό, που λες, δεν θα διαφωνίσω ότι φαίνεται άσχημο, αλλά είναι ειλικρινής αντίδραση ενός ανθρώπου που είναι κουρασμένος, ενοχλημένος και ιδιαίτερα απογοητευμένος από τα διάφορα που βλέπει! Και αν σε ενοχλεί ο χαρακτηρισμός 'γελοίοι', δείξε μου σε παρακαλώ, ότι αυτό που κάνεις/κάνετε δεν είναι γελοίο, αλλά είναι σοβαρό! Σε προκαλώ, δείξε μου, το εξήγησέ μου γιατί το κάνετε, αλλά μη χρησιμοποιήσεις για επιχείρημα την κ@ύλ@, γιατί είπαμε, κι εγώ κ@υλώνω, αλλά δεν προσπαθώ να πείσω τον κόσμο ότι είναι καλά αυτά που κάνω, εκείνες τις στιγμές! ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ!!!
Λοιπόν, ύπνο τώρα, γιατί αύριο είναι και εργάσιμη και δουλεύουμε! Θα τα πούμε ξανά το απόγευμα!
Καλή βδομάδα σε όλους!
-
Ας ειναι καλα η adsl και δεν πληρωνω με το λεπτο...
Δεν με καταλαβαινεις, δεν λεω οτι επειδη το γουσταρουν 30 χιλιαδες πρεπει να ειναι οκ οι κοντρες στον δρομο, αλλα να γινει πιστα για να τους βολεψει. Οπως μαζευονται 30 χιλιαδες ατομα στην Ριτσωνα, και 100 ατομα στα σιρκουι, αφου εχει τοση απηχηση (και αφου σε ολο τον κοσμο τα dragster ειναι απο τις δημοφιλεστερες μορφες motorsport) πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι θεωρεις την επισημη, οργανωμενη και μεσα σε πιστα κοντρα, λαθος/βλακεια/ανουσια. Τεσπα αποψεις ειναι αυτες, αλλα δεν τις περιμενα απο καποιον ανθρωπο που του αρεσει η (αγωνιστικη) αυτοκινηση. Δεκτον οι αυτοσχεδιοι αγωνες=λαθος, αλλα και οι επισημοι?
Αυτο το τελευταιο ισως σου αλλαξει γνωμη:
Οσο λαθος/αστειο/ανουσιο και να σου φαινεται μια πιστα για dragster, πως θα νιωσεις αμα πεσει πανω σου/ σε καποιον γνωστο σου καποιος ενω εκανε κοντρα, αμα μαθεις οτι αυτος ο καποιος αμα ειχε ξεκαυλωσει 2 ωρες στην πιστα πριν να βγει στον δρομο να γυρισει σπιτι, ισως να μην ειχε κανει την κοντρα που κατεληξε ετσι? Παλι ο κοντρακιας φταιει, σιγουρα, αλλα συνεχιζει να σου φαινεται ανουσια η πιστα? Αν μαθαινες οτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ απο αυτους που κανουν κοντρες θα τις εκοβαν (ή θα τις μειωναν, αλλα και παλι κατι ειναι αυτο), παλι ανουσιο? -
Ρε kacey είσαι ένας και πρέπει να απαντάς στις επιθέσεις δεκάδων! (χωρίς να θέλω να κρίνω ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο...) αλλά υπάρχει περίπτωση να βγάλεις άκρη?? Αλήθεια όμως τι αμάξι έχεις? Καθαρά από περιέργια...
-
Να πω κάτι τελείως off-topic; Μήπως θα μπορούσε να γίνει μια πίστα όπου να μπορούν να στήνονται άτυπα τουρνουά, κάτι σε στυλ 5Χ5, όπου παρέες θα μπορούν να ξεδίνουν, ή θα μπορείς να βάζεις και στοιχήματα με το φίλο ή ακόμα καλύτερα, εχθρό σου;
-
Με ευθεία σε στυλ dragster ή/και με χαραγμένη μια ή περισσότερες διαδρομές.
-
Με μάρτυρες τους (όποιους) θεατές στις εξέδρες ή ακόμα και πιθανούς κυνηγούς ταλέντων. Free ή με μικρό εισητήριο. Διατητής ένα ωραίο χρονόμετρο φαρδύ-πλατύ σε έναν πίνακα!
-
Με τα βασικά τουλάχιστον στοιχεία ασφαλείας (αχυρώνες ή λάστιχα στις εξόδους, σωστή απομόνωση της πίστας από τις κερκίδες).
-
Δυνατότητα κόντρας με ενοικιαζόμενα ίδια αυτοκίνητα (ας υποθέσουμε στυλ ελαφρωμένων/απογυμνωμένων μικρών ή ακόμα και καρτ. Αυτή η επιλογή θα βοηθήσει αυτούς που δεν θέλουν να σκέφτονται τα έξτρα λάστιχα και τακάκια που θα φάνε.
Φυσικά τα έξοδα της πίστας ή του κάθε χώρου, να συγκεντρώνονται από τις διάφορες παράλληλες ενέργειες της πίστας (π.χ. είσπραξη από το εσωτερικό πρατήριο βενζίνης, από αναψυκτικά/νερά/τσιγάρα/φαϊ) αλλά και από τη συμμετοχή σε track-days, και από τον οποιοδήποτε ευκαιριακό ή οργανωμένο σε λέσχη χρήστη της πίστας. Σχολές ασφαλούς οδήγησης ευπρόσδεκτες. Και σε καθημερινή βάση προπόνηση σε μαθητές σχολής οδηγών (αυτό το τελευταίο σε μια ιδανική κοινωνία που θα επιδοτούσε τέτοιες πρωτοβουλίες, και μάλλον όχι στην Ελλάδα).
Οικονομικά, αν γίνει σωστή μελέτη από κάποιον έξυπνο επιχειρηματία, μπορεί να πετύχει. Στην εξυπνάδα του δημοσίου τομέα που θα γλιτώσει από ένα ισχυρό θέμα στις Ειδήσεις και που μπορεί να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω (αντί να δίνει περισσότερα ευρώ στα στρουμφ για να κυνηγάνε στα Λιμανάκια και στη Βούτα), δεν μπορώ να υπολογίζω.
Νομικά, στέκει η ίδρυση ενός τέτοιου πολυχώρου; Αν ξέρετε κάτι, ενημερώστε με και μένα!
Εσείς, τι θα προτιμούσατε; Τέλεια άσφαλτο με απόλυτο κράτημα ή ελληνική τυπική άσφαλτο;
Οτιδήποτε αντιρρήσεις/ιδέες ευπρόσδεκτες. Ξέρουμε όλοι μας ότι δεν είναι τόσο εύκολα, αλλά μπορεί με τις ιδέες μας να δώσουμε μια ώθηση σε κάποιους να ψάξουν! Ας μην συζητούμε για political correctness, ας συζητούμε για πραγματικά παραγωγικά (και διασκεδαστικά) ζητήματα!
Υ.Γ. Μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει, οι πόλεμοι 'Japan / Italy / Thailand / Germany / Peru' μου φαίνονται σχεδόν ευχάριστοι. Τουλάχιστον εκεί δεν διαφωνούμε σχετικά με ατυχήματα και χαμένες ζωές...
Μάρκο, περιμένω ισχυρή είσοδο στο ζήτημα από Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων!
-
-
Αυτη την στιγμη κυκλοφορω με lada παρακαλω*. Συνειδητη επιλογη για πολλους και διαφορους λογους. 1ον τρακαρα το 'καλο' (μονος μου ε...). 2ον δεν σπαει δεν χαλαει, και να παθει κατι δεν με νοιαζει. 3ον σε γλυστερη ασφαλτο ειναι απολαυση. 4ον και κυριοτερον ειμαι φοιτητης εξω και δεν εχει νοημα να σκασω λεφτα για ενα αυτοκινητο που τον περισσοτερο χρονο θα καθεται οσο εγω θα ειμαι αγγλια. απο φετος το καλοκαιρι θα εχουμε εξελιξεις.
*αλλα εχουν περασει απο τα χερια μου πολλα και διαφορα αυτοκινητα, δικα μου ή αλλων, αργα η γρηγορα.
funkyreverend
για αρχη ενας απλος χωρος με (γλυστερη) ασφαλτο μακρυα απο σπιτια κλπ θα ηταν μια χαρουλα. Και μικρος, οχι κανα αεροδρομιο. Υπηρχε αλλα τον εκλεισαν.
Αυτο που λες θα ηταν παρα πολυ καλο (και με λιγοτερες μαλιστα απαιτησεις γινεται) αλλα ολα αυτα κολλανε στον νταβατζη... -
Ο χρήστης sant έγραψε:
Αθηνών πατρών άντε να πιάσουμε 100-110.. δεν είναι για παραπάνω..Φίλε μου εσύ να πηγαίνεις με 100-110 στην Αθηνών-Πατρών και να μην απορείς μετά πως πέρασε η νταλίκα ή ο ΚΤΕΛατζής από πάνω σου...
Να μην αναφέρω και τον άλλο παράγοντα, αυτό της κούρασης και υπνηλίας, όταν κάνεις ταξίδι με 100-110 συνέχεια.
Έχει τύχει μια φορά να χρειαστεί να πάω με 80-90 στην Αθηνών-Λαμίας (περίμενα να με φτάσει κάποιος) και με 100-120 στην Κορίνθου-Τρίπολης, στα καλά κομμάτια (πρόβλημα με θερμοκρασία) και κόντεψα να κοιμηθώ. Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν ακομα αργότερα από εμένα... Πείτε μου τώρα ποιος είναι πιο επικίνδυνος? Εγώ με ταχύτητα ταξιδίου 140-150 και όπου μπορέσω (και με παίρνει εννοείται) 180-190 και για μικρό χρονικό διάστημα ή αυτοί?
-
Φίλε μου περαστικά για το κουστούμι... Να προσέχεις πολύ για μπλόκα σ'εκείνα τα κομμάτια όμως!
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
νομιζω οτι απο εμενα τουλαχιστον το θεμα εξαντληθηκε και δεν εχω να προσθεσω κατι πλην του οτι μεγαλωνοντας ο ανθρωπος αλλαζει προτεραιοτητες και συμπεριφορες και ειναι βεβαιο οτι και εσυ kacey στο μελλον [ελπιζω οχι το απωτερο αλλα το εγγυς] να βγεις αλωβητος απο αυτη την νεανικη ''τρελλα''.ps.
στα 23 μου με ενα 750 GSX ειχα κανει αμετρητα χιλιομετρα πανω κατω τη βουτα [και οχι μονο] μεταξυ 12 και 4 το πρωι....μονο απο καθαρη τυχη δεν εγινα και εγω ενα σκουριασμενο εκκλησακι να σαπιζω στη νησιδα και την μανα μου να με κλαιει ακομα.
ευτυχως αυτο κρατησε μονο δυο τρια χρονια και μετα δεν ξαναασχοληθηκα......... βεβαια εθαψα μερικους φιλους πριν καταλαβω μερικα πραγματα αφου η αισθηση του κινδυνου σε αυτην την ηλικια ειναι απο ανυπαρκτη εως πολυ περιορισμενη.
τωρα στα 44 που μπαινω τον αλλο μηνα βλεποντας την ζωη μου και την οικογενεια μου σκεφτομαι αυτους που δεν εφτασαν και δεν θα φτασουν ποτε αφου η τυχη τους ηταν να πεθανουν νεοι και ελπιζω τουλαχιστον να μην βρεθω απεναντι σε καποιον που με τα λεφτα τα δικα του ή του μπαμπα δεν εχει σημασια κυνηγαει το θανατο του μαζι και τον δικο μου.Η ουσία των συζητήσεων νομίζω ότι κρύβεται σε αυτή την δημοσίευση!
Η νεανική τρέλα!
Που οσοι την πέρασαν,συνειδητοποιούν τους κινδύνους και φοβούνται,αλλά και όσοι την περνούν ΠΡΕΠΕΙ να την περάσουν!Αλλοιώς δεν θα μπορούν να έχουν την εμπειρία!
Ολα είναι θέμα ισορροπίας!Οι μεγαλύτεροι πρέπει να παίζουν τον ρόλο της πλωτής άγκυρας!!Να μετριάζουν κάπως τον υπέρμετρο ενθουσιασμό!
Ο νέος είναι νέος!Ετσι πρέπει!!
Απλά είναι μια από τις αλλαγές της ζωής μας που θα συνειδητοποιήσουμε μετά από πολλά χρόνια!
Η εμπειρία είναι ευκολότερα μεταδοτέα τώρα πιά!Αφου μπορείς να εχεις 'διάλογο' με πολλούς και διάφορους ανά πάσα στιγμή!ΥΓ Αρχισα να διορθώνω δημοσιεύσεις του nasos79 πριν δω ότι η συζήτηση εξελίχθηκε και το θέμα προσπεράσθηκε!Συγγνώμη για την πρεμούρα!
-
πολύ καλό το θρέντ, αλλά δυστυχώς δεν έχω σύνδεση στο σπίτι. έκατσα και το διάβασα όλο , γιατί αλλιώς κάνεις απάντηση και δείχνει ξεκάρφωτη.
θα συμφωνήσω, φίλε kouk, ότι όλα αυτά τα τολμηρά οφείλονται καθαρά στην νεανική απερισκεψία. Η ευχή είναι , για όσο κρατεί να είναι τυχερός αυτός που την έχει, για να είναι τυχεροί και οι υπόλοιποι
προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω, για να πώ και την αμαρτία μου, τί ικανοποίηση μπορεί να σου δίνουν τόσο μεγάλες ταχύτητες, ειδικά σε τέτοιες 'αμφιλεγόμενες' συνθήκες. Μόνο η διαδικασία της επιτάχυνσης θα μπορούσα να πώ ότι δίνει έστω κάποια αίσθηση. Από κεί και πέρα, και 400 να πιάσεις, άμα τα έχεις σταθερά, δε σου φαίνονται.
Έχω βέβαια και μια μικρή υποψία, ότι όλοι αυτοί που είναι συνεχώς τελικιασμένοι είναι ευθειάκηδες. Είναι σαν αυτούς που τους τρώω στη μάπα ανεβαίνοντας από Μεγαλόπολη πρός Τρίπολη και παίρνουν τις στροφές με -40 και μου βγάζουν την πίστη για να τους περάσω και να βάλω 3η, και μόλις φτάσουμε στην τρίπολη που αρχίζει η εθνική με προσπερνόύν με υπερηφάνεια και 140+ γιατί εγώ στην εθνική πάνω από 140 δεν πάω.
Στρίψτε και λίγο ρεεεεεε!!!!
210km/h = 1.200 Euro.............!