-
Αν απευθύνεσαι σε μένα που έκανα την ερώτηση θα πω ναι εννοείται.
Απλά ρώτησα αν υπάρχει εμπειρία από τον συγκεκριμένο έμπορο. -
Γενικά το έθεσα , γιατί οι έμποροι είναι απλά μεταπωλητές και όχι παραγωγοί . Δεν έχω άποψη γιά τον συγκεκριμένο .
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μια ερώτηση για τους φίλους μηχανικούς, εργολάβους, αρχιμαστόρους του forum.
Υπάρχει εμπειρία με τη συγκεκριμένη εταιρεία;
http://www.grizas.gr/Δεν τους ξέρω αλλά στη Θεσσαλονίκη η εταιρεία που εμπορευόταν παρόμοια υλικά έκλεισε γιατί δεν υπάρχει πλέον οικοδομική δραστηριότητα.
Μπορώ να βρω από άλλο έμπορο τα υλικά αλλά για τα περισσότερα δεν υπάρχει στοκ (παραγγελία) και μερικά πρέπει να τα βρεις σε άλλη μάρκα.Γενικά δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, όχι μόνο οικοδομική. Και κάλτσες να παραγγείλεις το ίδιο θα γίνει, θα παραγγείλει ο έμπορος στο εργοστάσιο, θα παραγγείλουν πρώτες ύλες και θα φωνάξουν τους εργάτες για 1-2 μεροκάματα. Αν η παραγγελία είναι μικρή και δεν συμφέρει σου λένε δεν υπάρχει αυτό που θέλεις.
Υπολόγισε όλα τα υλικά που χρειάζεσαι και να ξέρεις ότι αν χρειαστεί κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό μπορεί να μην υπάρχει ή να καθυστερήσει πολύ.
Αν βάζεις μόνωση, όσο περισσότερο μόνωση μπορείς να βάλεις τόσο καλύτερα. Αν ξοδεύεις 400 ευρώ το μήνα γιατί να μη ξοδεύεις 300;
Και κουφώματα (trocal 88+) με τριπλά ενεργειακά τζάμια έβαλα (climaguard solar, όχι τα διπλά με 1,1 τα τριπλά με argon και 0,8) και έχω υποδομή για εξαερισμό με ανάκτηση ενέργειας.
Μη ξεχνάς ότι τέλος του μήνα το πετρέλαιο θα πάει στο 1,40 και τα λεφτά που ξοδεύεις για μόνωση (όσο και να υπερβάλλεις) θα τα πάρεις πίσω σε 2-3 χρόνια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γενικά δεν υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, όχι μόνο οικοδομική. Και κάλτσες να παραγγείλεις το ίδιο θα γίνει, θα παραγγείλει ο έμπορος στο εργοστάσιο, θα παραγγείλουν πρώτες ύλες και θα φωνάξουν τους εργάτες για 1-2 μεροκάματα. Αν η παραγγελία είναι μικρή και δεν συμφέρει σου λένε δεν υπάρχει αυτό που θέλεις.
Ως έμπορος ενδυμάτων-υποδημάτων, επιβεβαιώνω οτι το παραπανω ισχύει 1000%....!
-
Εξώσεις - εξπρές σε τζαμπατζήδες νοικάρηδες
Ο νόμος για την λεγόμενη 'δίκαιη δίκη' προβλέπει διαδικασίες-εξπρές για την είσπραξη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από χιλιάδες ενοικιαστές οι οποίοι δεν αποπληρώνουν τα νοίκια τους.
Είχαν προηγηθεί, όπως γίνεται γνωστό, ασφυκτικές πιέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κυριακάτικο Έθνος, τα φέσια στον τομέα της ενοικίασης ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ μόνο για φέτος.
Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν ότι εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα μισθώματα προκειμένου να μη φορολογηθούν για έσοδα που ποτέ δεν πήραν στα χέρια τους.
Ωστόσο, οι νέες διατάξεις των άρθρων 15 και 19 του νόμου 4055/12 πάνε να προστατέψουν τους ιδιοκτήτες.
Η πιο σημαντική καινοτομία, η οποία ισχύει πλέον από την προηγούμενη Δευτέρα, προβλέπει ότι η αποβολή του μισθωτή που αρνείται να καταβάλει τα μισθώματα επιτυγχάνεται χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, αναβολών, μαρτύρων κ.λπ., αλλά και χωρίς να χάνει και ο ενοικιαστής το δικαίωμα υπεράσπισής του με την ταχύτερη διαδικασία της έκδοσης διαταγής απόδοσης του ενοικίου.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως με την ίδια απόφαση, ο δύστροπος νοικάρης που χρωστάει πολλά στον ιδιοκτήτη, καταδικάζεται και στην πληρωμή όχι μόνο των ενοικίων αλλά και των κοινοχρήστων και λογαριασμών κοινής ωφελείας που τον βαρύνουν.
Δηλαδή, χωρίς να γίνονται μακροχρόνια δικαστήρια, μπορεί να εκδοθεί απόφαση, φυσικά από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά-.
Η διαδικασία για την αποβολή του δύστροπου μισθωτή γίνεται:- Με καταγγελία της μίσθωσης είτε με εξώδικο είτε με το δικόγραφο της αγωγής. Ο μισθωτής έχει δικαίωμα 30 ημερών να πληρώσει όσα χρωστά, διαφορετικά την 30ή ημέρα λύνεται αυτοδίκαια η μίσθωση και προσδιορίζεται δικάσιμος.
Η υπόθεση συζητείται με μάρτυρες και μετά 3-4 μήνες εκδίδεται απόφαση. - Αγωγή για δυστροπία. Με αυτό τον τρόπο δεν καταγγέλλεται η μίσθωση, αλλά ζητείται να διαταχθεί η απόδοση του ακινήτου.
Ο ενοικιαστής έχει προθεσμία μέχρι τη συζήτηση της αγωγής να πληρώσει τα ενοίκια. Αν αυτό γίνει, η δίκη καταργείται, αν αυτό όμως έχει ξανασυμβεί (επανειλημμένη δυστροπία), τότε ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει να συνεχιστεί η δίκη και να εκδοθεί απόφαση έξωσης. - Εκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου χωρίς δίκη. Είναι ο νέος τρόπος όπου με διαδικασίες εξπρές μπορούν να εισπραχθούν όλα τα οφειλόμενα ποσά.
Για να εκδοθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα. Συνολικά, η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να κρατήσει μόλις 50 ημέρες.
Πηγή: http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ag ... 26168.html
Δικό μου σχόλιο : Εξώσεις-Εxpress δεν θα τις έλεγα, πιό σύντομες ναί. - Με καταγγελία της μίσθωσης είτε με εξώδικο είτε με το δικόγραφο της αγωγής. Ο μισθωτής έχει δικαίωμα 30 ημερών να πληρώσει όσα χρωστά, διαφορετικά την 30ή ημέρα λύνεται αυτοδίκαια η μίσθωση και προσδιορίζεται δικάσιμος.
-
Ναί αλλά δεν είναι πιασάρικος ο τίτλος σου Δημήτρη και δεν πουλάει λαικισμό , όπως ο τίτλος του σχολίου . Αρα δεν τους αρέσει .
-
Παρατηρηστε την γραμμη που αφορα το τσιμεντο (cement),η οικοδομη απλα δεν υπαρχει πια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://twitpic.com/9def06Παρατηρηστε την γραμμη που αφορα το τσιμεντο (cement),η οικοδομη απλα δεν υπαρχει πια
Εχουν τελειωσει/σταματησει και τα μεγαλα εργα.Πριν λιγο καιρο 5 γελαδες με τσιμεντο γυρισαν πισω απο εργοταξιο μεγαλης κατασκευαστικης εταιριας γιατι δεν ειχαν πληρωθει προηγουμενες οφειλες,κοντα 10Μ €.
Ουτε γελαδες με τεφρα δεν πολυκυκλοφορουν πλεον.
-
Το κόστος όμως συνεχίζει να ανεβαίνει . Το ΙΚΑ δεν δέχεται ένσημο κάτω από 51 € .
Ο νέος οικοδομικός κανονισμός ψηφίστηκε και πλέον έχουμε δυνατότητα να χτίσουμε 35 % παραπάνω , αν αποσύρουμε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο . Βέβαια γιά να το αποσύρουμε πρέπει οι ιδιοκτήτες να αναγκαστούν να το κάνουν .
Η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και ο Νέος οικοδομικός κανονισμός , θα φέρει και την Νέα οικοδομή , με δάνεια 50-100 ετών και ιδιοκτησία των έργων από τις τράπεζες .
Γιά να γίνουν όλα αυτά πρέπει να εξοβελιστούν οι μικροί από τον χώρο και αυτό γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παρατηρηστε την γραμμη που αφορα το τσιμεντο (cement),η οικοδομη απλα δεν υπαρχει πια
Εχουν τελειωσει/σταματησει και τα μεγαλα εργα.Πριν λιγο καιρο 5 γελαδες με τσιμεντο γυρισαν πισω απο εργοταξιο μεγαλης κατασκευαστικης εταιριας γιατι δεν ειχαν πληρωθει προηγουμενες οφειλες,κοντα 10Μ €.
To M ειναι για millions;;
Ποια ειναι η κατασκευαστικη; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
To M ειναι για millions;;
Ποια ειναι η κατασκευαστικη;Δεν μιλαμε για μικροποσα Τιγρη
Ειναι απο αυτες τις εταιριες με τα λιγα γραμματα στον τιτλο τους που τα βλεπεις σε μεγαλα δημοσια; εργα .
Ορκο δεν παιρνω παντως,απο αλλον τα ακουσα -
Απλα δεν καταλαβαινω πως καποιος τετοιες εποχες εχει ανοιγμα 10Μ σε τσιμεντα,μου φαινεται απιθανο νουμερο και δεν νομιζω να ισχυει.Σημειωτεον οτι ο Ακτωρ δυσκολευεται στην χρηματοδοτηση απο το 2009.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απλα δεν καταλαβαινω πως καποιος τετοιες εποχες εχει ανοιγμα 10Μ σε τσιμεντα,μου φαινεται απιθανο νουμερο και δεν νομιζω να ισχυει.Σημειωτεον οτι ο Ακτωρ δυσκολευεται στην χρηματοδοτηση απο το 2009.Μα δεν πιστευω το ανοιγμα να προεκυψε τελευταια,σιγα σιγα θα αυξηθηκε και εφτασε εκει που ειναι τωρα.
-
Στην αγορά κυκλοφορέι κατασκευαστική με δηλωμένα χρέη στην ετήσια λογιστική της κατάσταση 1,5 δις εβραίους. 10 μιλλούνια για τσιμέντα είναι πταίσμα, θα πρόκειται για κάποια μικρότερη ή τόσα θα είναι το άνοιγμά της μόνο στο συγκεκριμένο τσιμεντά.
-
Ερώτηση.
Σε μια οικοδομή ο υδραυλικός τοποθετεί λέβητα και καυστήρα και ο καυστηρατζής τα μοντάρει ή ο καυστηρατζής κάνει τοποθέτηση και μοντάρισμα μαζί; -
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.
-
Σε πρόσφατη δική μου περίπτωση, ο υδραυλικός έκανε εγκατάσταση-τοποθέτηση-ρύθμιση σε καυστηρολέβητες-boiler, ακόμα και την τοποθέτηση των -ανα όροφο - θερμοστατών στις υφιστάμενες αναμονές (καλωδιώσεις) που υπήρχαν !
-
Γνωρίζει κανείς πόσο καιρό κάνει η ΔΕΥ/ΕΥΔΑΠ να σου συνδέσει παροχή ρεύματος/νερού σε νέο κτήσμα;
Επίσης πόσο καιρό κάνει να 'κλείσει' η οικοδομική άδεια ώστε να πάρει κανείς τις βεβαιώσεις για τα παραπάνω;
-
Η οικοδομικη αδεια θελει κανα 2μηνο κατα μεσο ορο για να κλεισει και να σου δωσουν το οκ αλλα μπορει να παρει και πανω απο χρονο. Αλλα απ την εμπειρια μου το 2μηνο προσεγγιζει το μεσο ορο. (χωρις να αποκλειεται και να τακτοποιησεις το θεμα και πολυ νωριτερα).
Η ΔΕΗ συνδεει το ρευμα αφου ο μηχανικος κατασκευασει την θεση για το ρολοι και την κολωνα για το καλωδιο παροχης. Δεν θελει πανω απο 2-3 μερες να γινει αυτο. Το νερο εξαρταται απο τον δημο. Μπορει να ερθουν την ιδια μερα, μπορει και πιο μετα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η οικοδομικη αδεια θελει κανα 2μηνο κατα μεσο ορο για να κλεισει και να σου δωσουν το οκ αλλα μπορει να παρει και πανω απο χρονο. Αλλα απ την εμπειρια μου το 2μηνο προσεγγιζει το μεσο ορο. (χωρις να αποκλειεται και να τακτοποιησεις το θεμα και πολυ νωριτερα).Η ΔΕΗ συνδεει το ρευμα αφου ο μηχανικος κατασκευασει την θεση για το ρολοι και την κολωνα για το καλωδιο παροχης. Δεν θελει πανω απο 2-3 μερες να γινει αυτο. Το νερο εξαρταται απο τον δημο. Μπορει να ερθουν την ιδια μερα, μπορει και πιο μετα.
Μάλλον δεν τα λέω σωστά (είμαι και άσχετος με το θέμα).
Το σπίτι έχει κουτιά για να μπούνε τα ρολόγια και έχει και ρεύμα κοινόχρηστο (μάλλον εργοστασιακό απ'ότι καταλαβαίνω). Επίσης οι συνδέσεις του νερού έχουν γίνει, αλλά είναι 'κλειδωμένες' από την ΕΥΔΑΠ.Ο μηχανικός είπε ότι πρέπει να πάει στην πολεοδομία να θεωρηθεί ο φάκελος (να 'κλείσει';;;) ώστε να πάρουμε βεβαίωση για να πάμε στην ΔΕΗ για να βάλει το ρολόι στο ονομά μου και στην ΕΥΔΑΠ για το νερό.
Με βάση αυτά που μου λές, ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ είναι θέμα το πολύ μίας εβδομάδας, σωστά; Αυτό είναι οκ για εμένα.
Στην πολεοδομία όμως θα πάρει 2 μήνες;;; Γιατί ο άνθρωπος μου είπε 2 εβδομάδες περίπου (πρέπει να του πεί η πολεοδομία τι φορολογικές εκκρεμ΄τητες υπάρχουν, κ.λπ.). Εάν είναι για 2 μήνες, την κάτσαμε την βάρκα. Εάν είναι για 2-3 εβδομάδες είναι υποφερτό.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ