-
Καλησπερα, ειμαι νεος χτηστης του ebay και γενικα των online αγορων.
Εχω παραγγειλει (1η μου παραγγελια στο ebay) καμια 10αρια μικροπραγματα.. οπως κατι λαμπες led μια θηκη για το κινητο κλπ.Αποριες:
Αν παραγγειλω απο ebay αντικειμενα μικρου βαρους αλλα μεγαλου ογκου, πχ παπουτσια, και το κωστος ειναι κατω απο 50ευρω, θα εχω προβλημα με τελωνεια?
Και επειδη πολλα διαβασα για τα τελωνεια, αν κολησει κατι εκει, εγω πως θα το ξερω? θα μου ερθει μηνυμα απο ebay?Τελος, και αυτο που με καιει και περισσοτερο,
εχω βαλει τη διευθυνση κατοικιας μου στο paypal, υπαρχει πιθανοτητα να μου τα φερει ο ταχυδρομος? το λεω, θα λειπω για τις εορτες του πασχα.. μη τα αφησει ο ταχυδρομος στη πορτα και κανουν φτερα οι παραγγελειες..
Μολις ομως γυρισω απο χωριο, θα παω σχολη(σπουδαζω). Μενω αθηνα και η σχολη ειναι σαλονικα..
αντε να ειμαι μια εργασιμη μερα ενδιαμεσα σπιτι.. σινεπως δεν θα ειμαι εδω οταν ερθουν με το καλο ολες οι παραγγελειες.
Τοτε τι γινεται? πρεπει να παει καποιος με την ταυτοτητα μου στο ταχυδρομειο? Να βρησκετε καποιος σπιτι για να τα παραλαβει?
Υπαρχει καποια προθεσμια για το ποσο τα κρατανε στα ελτα?(με αυτα νομιζω ερχονται..)
Ευχαριστω προκαταβολικα. -
Έχω κάνει μια παραγγελία από Amazon με free delivery, η οποία έχει αργήσει μια βδομάδα από το estimated delivery. Στο mail τους δεν μου έδωσαν αριθμό φορτωτικής. Πήρα τηλέφωνο την μεταφορική εταιρεία και μου είπαν ότι χωρίς αριθμό φορτωτικής δεν μπορούν να ελέγξουν τι έγινε το πακέτο. Με το amazon που επικοινώνησα μου είπαν ότι λόγω free delivery έχει σταλθεί το δέμα ως untrackable οπότε δεν έχει εκδοθεί αριθμός φορτωτικής κι ότι αν δεν παραδοθεί μέσα στο μήνα να τους ενημερώσω να αποστείλουν νέο πακέτο.
Ψιλο-χάος η κατάσταση και απορώ αν ποτέ θα λάβω τα πράματα που παράγγειλα (και πλήρωσα). Δεν προτείνω για κανένα λόγο το free delivery από amazon... -
Μου έχει συμβεί κι εμένα αρκετές φορές (Royal Mail -> ΕΛΤΑ). Κάνε λίγο υπομονή μήπως υπάρχει καθυστέρηση λόγω Πάσχα.
Θεωρώ την UPS κορυφή, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή στο amazon.
-
Εγώ από amazon δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με το free delivery! Στην ώρα του ήρθε! Πιθανόν λόγω καθολικού Πάσχα να έχει αργήσει!
-
Έπεσες πάνω στα 2 Πάσχα. Και στο Καθολικό και στο Ορθόδοξο. Υπομονή.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Έχω κάνει μια παραγγελία από Amazon με free delivery, η οποία έχει αργήσει μια βδομάδα από το estimated delivery. Στο mail τους δεν μου έδωσαν αριθμό φορτωτικής. Πήρα τηλέφωνο την μεταφορική εταιρεία και μου είπαν ότι χωρίς αριθμό φορτωτικής δεν μπορούν να ελέγξουν τι έγινε το πακέτο. Με το amazon που επικοινώνησα μου είπαν ότι λόγω free delivery έχει σταλθεί το δέμα ως untrackable οπότε δεν έχει εκδοθεί αριθμός φορτωτικής κι ότι αν δεν παραδοθεί μέσα στο μήνα να τους ενημερώσω να αποστείλουν νέο πακέτο.
Ψιλο-χάος η κατάσταση και απορώ αν ποτέ θα λάβω τα πράματα που παράγγειλα (και πλήρωσα). Δεν προτείνω για κανένα λόγο το free delivery από amazon...παντα με free delivery παιρνω και μου ερχονται τα πραματα παντα σε λιγοτερο απο 5 εργασιμες,μια φορα μαλιστα μου ηρθε δεμα σε 2 μερες.πιστευω πως το αμαζον ειναι κορυφη στην αξιοπιστια και τη γρηγορη παραδοση.
btw το estimated delivery ειναι τελειως φλου δεν το κοιταω ποτε,δεν βασιζεται πουθενα το ποτε θα ερθει ενα δεμα.
για το αγγλικο αμαζον ολα αυτα.... -
Από το αγγλικό amazon είναι και η δικιά μου παραγγελία, κι ενώ το estimated delivery ήταν από 3 έως 10 μέρες έχω φτάσει αισίως στις 19. Πέραν αυτού το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσει κανείς το δέμα και η τακτική τους είναι 'αν περάσουν 30 μέρες το ξαναστέλνουμε', αποκλείουν για εμένα το ενδεχόμενο να ξαναεπιλέξω free delivery. Ας πληρώνω 10€ κι ας είμαι σίγουρος ότι θα το έχω σε μια βδομάδα max.
Λογικά είναι λόγω Πάσχα πάντως, θα ενημερώσω όταν τελικά το παραλάβω. -
Ξερουμε κανενα online shop με αθλητικα παππουτσια και καλες τιμουλες?μονο το eastbay γνωριζω και ψαχνομαι να αγορασω ενα nike αθλητικο
-
Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται όταν ο paypal λογαριασμός μας μπαίνει σε limited access mode?
Είχα μία κάρτα η οποία αλλάχτηκε και επειδή δεν είχα ενημερωθεί από την τράπεζα προσπάθησα να κάνω αγορά με ακυρωμένη κάρτα και το paypal μπήκε σε limited. Τώρα έχω βάλει κανονικά τη νέα κάρτα, την ενεργοποίησα αλλά το paypal παραμένει limited. Απλώς περιμένω μέχρι να γίνει επεξεργασία των στοιχείων (όπως γράφουν αυτοί) ή να στείλω και κάνα mail στο customer service?
-
Αύριο θα πάω ελτα για να μην
τον ταχυδρόμο... -
Βγάλε το 'μην' από τη πρόταση, αλλιώς δε βγάζει νόημα
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Από το αγγλικό amazon είναι και η δικιά μου παραγγελία, κι ενώ το estimated delivery ήταν από 3 έως 10 μέρες έχω φτάσει αισίως στις 19. Πέραν αυτού το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρόπος να εντοπίσει κανείς το δέμα και η τακτική τους είναι 'αν περάσουν 30 μέρες το ξαναστέλνουμε', αποκλείουν για εμένα το ενδεχόμενο να ξαναεπιλέξω free delivery. Ας πληρώνω 10€ κι ας είμαι σίγουρος ότι θα το έχω σε μια βδομάδα max.
Λογικά είναι λόγω Πάσχα πάντως, θα ενημερώσω όταν τελικά το παραλάβω.Με ειδοποίησαν από το amazon ότι μετά το πέρας των 20 πλέον ημερών από την αποστολή του πακέτου το θεωρούν χαμένο και ξαναστέλνουν την παραγγελία μου εκ νέου.
Ζήτησα να το στείλουν αυτή τη φορά με courrier για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και κυρίως να μην ξαναχαθεί, με δική μου χρέωση. Προς έκπληξή μου ανέλαβαν αυτοί το κόστος της χρέωσης courrier και μου το αποστέλλουν με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης 5 μέρες χωρίς καμία χρέωση για εμένα. Εύγε, δεν το περίμενα.
Για να δούμε τώρα, δε λέω μεγάλα λόγια μη βρεθεί και το νέο πακέτο στα αζήτητα -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Βγάλε το 'μην' από τη πρόταση, αλλιώς δε βγάζει νόημα2 μην = θα τον ...
Λοιπόν, πέρασα μία βόλτα και το ένα από τα δύο πακέτα που περιμένω ήταν εκεί. Της είπα της κοπέλας εκεί ότι δεν έχω λάβει ενημέρωση γι αυτό και ότι δεν είναι η 1η φορά που συμβαίνει κ μου έδωσε τηλ για παράπονα. -
Έχω το 12ψήφιο tracking number της DHL. Ξέρω πως το δέμα μεταπηδά στα ΕΛΤΑ όπου όμως για το ίδιο tn μου βγάζει 'The IdentifierID you entered is invalid'. Στα ΕΛΤΑ μου είπαν ότι λείπουν γράμματα/ψηφία μπρος-πίσω. Καμία ιδέα;
edit: Σύμφωνα με τη DHL:
Thu, 05.04.12 18:30 h --
The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically
Thu, 05.04.12 19:08 h
Saulheim, DE
The international shipment has been processed in the parcel center of origin
Sat, 07.04.12 02:43 h
Feucht, DE
The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization.
Sat, 07.04.12 02:43 h
Feucht, DE
The international shipment has been processed in the export parcel center
Wed, 18.04.12 08:25 h
GR
The shipment has arrived in the destination country -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχω το 12ψήφιο tracking number της DHL. Ξέρω πως το δέμα μεταπηδά στα ΕΛΤΑ όπου όμως για το ίδιο tn μου βγάζει 'The IdentifierID you entered is invalid'. Στα ΕΛΤΑ μου είπαν ότι λείπουν γράμματα/ψηφία μπρος-πίσω. Καμία ιδέα;edit: Σύμφωνα με τη DHL:
[...]Πάρε στην dhl 210 9890000, πες τους τον 12ψήφιο και θα σου πουν πως συνέχισε το δεμα (ΕΛΤΑ ή speedex) και το νέο αριθμό αποστολής.
-
Τους πήρα χθες αλλά δεν ήξεραν κάτι παραπάνω από αυτά που αναγράφονται στο γερμανικό site της dhl. Θα δοκιμάσω και σήμερα που πιθανώς έχει προχωρήσει η διαδικασία.
Ευχαριστώ -
Τελικά δε χρειάστηκε να τους πάρω. Ήρθε πριν από λίγο το δέμα (με dhl).
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Λογικά είναι λόγω Πάσχα πάντως, θα ενημερώσω όταν τελικά το παραλάβω.Με ειδοποίησαν από το amazon ότι μετά το πέρας των 20 πλέον ημερών από την αποστολή του πακέτου το θεωρούν χαμένο και ξαναστέλνουν την παραγγελία μου εκ νέου.
Ζήτησα να το στείλουν αυτή τη φορά με courrier για να μην υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και κυρίως να μην ξαναχαθεί, με δική μου χρέωση. Προς έκπληξή μου ανέλαβαν αυτοί το κόστος της χρέωσης courrier και μου το αποστέλλουν με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης 5 μέρες χωρίς καμία χρέωση για εμένα. Εύγε, δεν το περίμενα.
Για να δούμε τώρα, δε λέω μεγάλα λόγια μη βρεθεί και το νέο πακέτο στα αζήτηταΝταξει, χθες έστειλαν την καινούρια παραγγελία οι άνθρωποι και σήμερα ήρθε ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ να περάσω από το ταχυδρομείο να παραλάβω δέμα. ΜΙΑ μέρα μετά την αποστολή εκ νέου του πακέτου από amazon, και τώρα πρέπει να μπω σε διαδικασίες επιστροφής του δεύτερου σε αυτούς κλπ.
arg -
έπεσες πάνω στα Πάσχα
-
Δε λέω ότι φταίει το amazon, απλά οι συγκυρίες είναι κάπως τραγικά συγχρονισμένες.Μα ακριβώς την επόμενη μέρα αφού μου έστειλαν ξανά την παραγγελία;
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)