-
Τι ψαχνεις τωρα εσυ...
-
Επρεπε να τον ακουμπησεις ελαφρα στην πισω γωνια κ μετα να του κανεις φιλικη δηλωση. Αφου εχει απογειωθει κ προσγειωθει πιο περα.
-
γιατι νομιζω οτι υπαρχει σε ισχυ ενας παμπαλαιος νομος που υποχρεωνει τον ποδηλατη να εχει κατι σε διπλωμα ή αδεια (το οποιο το βγαζεις στην αστυνομια). Θυμαμαι πριν καμια 10χρονια στην θεσσαλονικη ενας τροχαιος που ειχε γραψει εναν πιτσιρικα για αυτον τον λογο...
-
το αυτο ισχύει και στην Μεγάλη βρετανία...
επισης κατι καινουργιο που εμαθα ...απο τουβλο με 2 ποδια...το ποδηλατο που κινειται αντιθετα σε μονοδρομο εχει προτεραιοτητα εναντι του αυτοκινητου...περιοχη Αιγαλεο. τουβλο ηλικιας ανω των 18...
-
Αναλογο ζωο την Κυριακη το πρωι παραλιγο να πεσει με φορα επανω μου την ωρα που κατεβαινα απο το λεωφορειο (με προλαβε ο οδηγος). Εκει καπου ξυπνησε ο Kacey μεσα μου αλλα προλαβε και ξεφυγε...
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
γιατι νομιζω οτι υπαρχει σε ισχυ ενας παμπαλαιος νομος που υποχρεωνει τον ποδηλατη να εχει κατι σε διπλωμα ή αδεια (το οποιο το βγαζεις στην αστυνομια). Θυμαμαι πριν καμια 10χρονια στην θεσσαλονικη ενας τροχαιος που ειχε γραψει εναν πιτσιρικα για αυτον τον λογο...στο εξωτερικο ειναι ακομα χειροτεροι...
βγαζουν ολο το κομπλεξ τους στους πεζους!!!οι ποδηλατοδρομοι ειναι αναμεσα στο πεζοδρομιο και και τον δρομο και ετσι και θελεις να περασεις απεναντι κινδυνευεις με αμεσο πιρουνισμο!!
-
Φταίει που στην χώρα μας ποδήλατο καβαλάει οποιοσδήποτε χωρίς κάποιες βασικές γνώσεις.
Είναι κοινή λογική ότι:
[list:3kg7x6qg][:3kg7x6qg]Δεν προσπερνάς με το ποδήλατο σταματημένο στην στάση λεωφορείο αφού περιμένεις να κατέβει κόσμος! (btw, έχω δει και μηχανόβιους να το κάνουν)
[/3kg7x6qg]
[:3kg7x6qg]Ελέγχεις την κίνηση πίσω σου κινούμενος τέρμα δεξιά και δεν περιμένεις να σε δούν τα άλλα -μεγαλύτερα- οχήματα
[/3kg7x6qg]
[:3kg7x6qg]Δεν κάνεις τις καγκουριές που κάνουν οι τραγικά ηλίθιοι με τις μηχανές. (κίνηση ανάμεσα σε λωρίδες, να πατάς στην διάβαση μπροστά από το φανάρι περιμένωντας να σου κορνάρουν για να ξεκινήσεις και άλλα τέτοια ωραία).[/3kg7x6qg][/list:u:3kg7x6qg]Αυτό ομως δεν σημαίνει πως πρέπει να έχεις το δικαίωμα να κινείσαι στο κέντρο της πολη σου με το Ι.Χ. Btw,
-
Μήπως υπερβάλλετε λίγο στο κράξιμο στους ποδηλάτες;
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Μήπως υπερβάλλετε λίγο στο κράξιμο στους ποδηλάτες;ποιος υπερβαλει?
παραθετω...
επισης κατι καινουργιο που εμαθα ...απο τουβλο με 2 ποδια...το ποδηλατο που κινειται αντιθετα σε μονοδρομο εχει προτεραιοτητα εναντι του αυτοκινητου...περιοχη Αιγαλεο. τουβλο ηλικιας ανω των 18...το συγκεκριμενο ενηλικο τουβλο με αναγκασε να σταματησω και να κανω στην ακρη για να περασει...και περνωντας μου ζητησε και τα ρεστα...μαλλον οι ριζες του κρατανε απο τσιμεντολιθο και πλίθες
-
Υπάρχει λύση στο παραπάνω.
Όταν βλέπω ποδηλάτη να κινείται ανάποδα σε μονόδρομο τον κεντράρω πηγαίνοντας καταπάνω του ενώ κάνω οτι ψάχνω κάτι στο ντουλαπάκι. Μπορεί να μην τον αφήνω από τα μάτια μου, αυτός όμως βλέπει ένα μαύρο C5 να του έρχεται με τον οδηγό 'να μην τον βλέπει'.
Ρίχνω και ένα φρενάρισμα σταματώντας κοντά του, ζητάω και συγνώμη που 'δεν τον είδα' αφού κινείται ανάποδα σε μονόδρομο 'αν και έχει προτεραιότητα'.Πάντως μακράν χειρότεροι είναι οι trendy ποδηλάτες με τα ipad.
-
προφανώς και τα ποδήλατα πρέπει να υπακούν στα σήματα.
Απλά να αναφέρω ότι στην ολλανδία, εντός πόλεων οι μονόδρομοι γενικά δεν ισχύουν για τα ποδήλατα
και τα 50άρια μηχανάκια, αλλά αυτό είναι ανωμαλία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
προφανώς και τα ποδήλατα πρέπει να υπακούν στα σήματα.Απλά να αναφέρω ότι στην ολλανδία, εντός πόλεων οι μονόδρομοι γενικά δεν ισχύουν για τα ποδήλατα
και τα 50άρια μηχανάκια, αλλά αυτό είναι ανωμαλία
να πανε εκει τοτε ...
Athens, GR 23.7333
37.9833
Amsterdam, NL 4.9167
52.3500
Miles: 1342.17
Kilometers: 2159.95 -
Xθες ειχα ανεβει Αθηνα για να παρω(και τελικα πηρα)ενα fiat sedici,εκει που το καναμε test drive καπου στην λεωφορο βουλιαγμενης μου μυριζει εντονα καμενο λαστιχο και λεω κοιτα να δεις που εχει ζημια.
Και τι να δω;δυο αυτοκινητα μπροστα ειναι ενα range rover που ετρεχε με πανω απο 120 και το πισω δεξια λαστιχο κλαταρισμενο να βγαζει καπνους και να φευγουν κομματια και ο τυπας να συνεχιζει ακαθεκτος.
Αγνωστο το τι εγινε μετα γιατι αλλαξαμε κατευθυνση εμεις ενω αυτος συνεχιζε να τρεχει ευθεια. -
παιδια να ρωτησω κατι? ειμαι προχθες με το αυτοκινητο και οδηγω στην καλαμαρια στο δρομο μπροστα απο το παλατακι.για οσους δεν γνωριζουν ειναι ενας δρομος που εχει μια σχετικα αποτομη τυφλη στροφη την οποια οι περισσοτεροι παιρνουν με σχετικα μεγαλη ταχυτητα (πανω απο 60) . την ωρα που παω να στριψω βλεπω πανω στην στροφη ποδηλατο που προσπαθει να προσπερασει εναν ηλικιωμενο πεζο που περπατουσε στη μεση του δρομου. το ποδηλατο ειχε φτασει να βρισκεται στη μεση της λωριδας. βλεποντας τον φρεναρω αποτομα και προσπαθω να τον προσπερασω μετα το τελος της στροφης. ο ποδηλατης αδιαφορει πληρως και με βριζει. εγω ειμαι ηλιθιος η οσοι αγοραζουν ποδηλατο δεν εχουν την προαπαιτουμενη παιδεια?
-
Δυνατές συγκινήσεις σήμερα: νόμιζα ότι η μέρα θα τελείωνε με εμένα να δίνω κατάθεση, αλλά τελικά αποφεύχθηκε το ατύχημα.
Σταματάω και περιμένω να αραιώσει η κίνηση για να μπω ( είμαι με ποδήλατο) σε δρόμο στον οποίο κινούνται όλοι γρήγορα ~60km/h. Και συμβαίνει το εξής: γύφτος 25 χρονώ με διελυμένο mtb/ ξεφούσκωτα λάστιχα μπαίνει σε ένα κενό που έχει δημιουργηθεί στο 1 από τα 2 ρεύματα, χωρίς ορθοπεταλιά, χαλαρότατος και πιάνοντας στη μέση της λωρίδας. Τα υπόλοιπα έγιναν πολύ γρήγορα: 60άρης οδηγός wrangler ψηλωμένου/ χωρίς πόρτες/ λαστιχάρες είναι σε τροχιά λιωσίματός του και κινείται ~60km/h. Πλακώνεται στα φρένα, ταλαντεύεται άσχημα το τσιπάκι, μπλοκάρει τροχούς, αφήνει-πατάει φρένο, ο ποδηλάτης συνεχίζει να βρίσκεται στο μέσο της λωρίδας ( παίζει να είχε χεστεί από το στρίγγλισμα). Σε αυτή τη φάση, εγώ συνέχιζα να πιστεύω ότι θα τον χτυπήσει και θα τον πάρει από κάτω. Τελικά ακινητοποιήθηκε 20-30cm πίσω του. Είχε κίνηση, αλλά είχαν κόψει όλοι.
Έπειτα, ο ποδηλάτης πάει δίπλα στο τζιπάκι, χώνει χριστοπαναγίες, γκαρίζει 'δε με είδες;', μπαίνει στο άλλο ρεύμα, το κόβει και αυτό ( βέβαια τα αυτοκίνητα κινούνταν πολύ αργά πλέον), στρίβει δεξιά χάνεται, ο οδηγός του τζιπ φεύγει, φεύγουν όλοι, τέλος.wtf did i just experience
Μούδιασα -
τι σκ@τ@ σημερα η μερα ειναι παραξενη????
πρωι πρωι κινουμαι σε δρομο 1+1 λωριδα στην βιπεθ και παμε σημειωτον γιατι εχει γραμμες τρενου στα 200 μετρα (κλασσικο φαινομενο το πρωι). στην λωριδα μου εχει χαλασει βανακι στην δεξια μερια του δρομου (κολλητα στο συρματοπλεγμα) και ενας ενας (παμε με 2-3 χλμ) περναει ξυστα απο διπλα του για να μην βγει στο αντιθετο ρευμα. Την ωρα που ειναι η σειρα μου και ξεκιναω σιγα σιγα βλεπω μπροστα και δεξια μου ποδηλατο να ερχεται απο το αντιθετο ρευμα (ηταν στην ακρη του δρομου) και καθως δεν χωρουσε να περασει κανω οσο πιο αριστερα μπορω και παταω ολη την διπλη γραμμη και λιγο πιο εξω (δεν μπορουσα να βγω παραπανω). Σταματαω καθως ο μπροστα μου ειναι στο 1.5 μετρο και λεω ο ποδηλατης ή θα περασει απο αναμεσα ή απο μπροστα μου (βεβαια κανονικα επρεπε να πηγαινει απο την λωριδα του)
Ερχεται το μεγιστο παλικαρι (καμια 18-20 ετων) να περασει αναμεσα απο εμενα και το βανακι (ειμαι σταματημενος ειπαμε ε και με εχει δει τουλαχιστον 30 μετρα πριν με φτασει), και σκαλωνει αναμεσα μας (δεν χωρουσε να περασει). Ενας φυσιολογικος ανθρωπος απλα θα εκανε πισω ή το πολυ πολυ να μου ελεγε εαν μπορω να κανω λιγο πιο μπροστα.
Οχι, ο μεγιστος ανικητος βρεθηκε σε μενα και τι κανει? Βαραει με δυναμη το τζαμι μου (το πισω δεξια) και φωναζει 'Πανε πιο περα ρε μ@λ@κ@'. επιτοπου βγαζω ζωνη και ανοιγω πορτα, μολις βγαινω εξω και βλεπει τα 130 κιλα στο 1.94, πανικοβαλετε και προσπαθει να κανει οπισθεν. Με βλεπει οτι του ερχομαι απο εκει, πηδαει μπροστα απο το ποδηλατο, το παραταει και αρχιζει το τρεξιμο. Ο τυπος εγινε σπυρος λουης (τον κυνηγησα καμια 50 μετρα) αλλα αφησε το ποδηλατο του πισω. οποτε χοροπηδημα στον πισω αξονα= στραβωμενα γραναζια+ζαντα και πεταμα το ποδηλατο μεσα στο στρατοπεδο (το συρματοπλεγμα ειναι παραλληλα στον δρομο).
Που θα παει δεν θα ξαναπερασει απο αυτον τον δρομο το πρωι?
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
...μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι δεν χρειαζόταν να του σπάσεις το ποδήλατο, πάντως προσωπικά μου φάνηκε πολύ αστείο το σκηνικό
Πήγε να κάνει τον μάγκα ο ηλίθιος Αν έβλεπε και γυναίκα μπορεί να την έβριζε ακόμα
-
Εγώ πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα το σκεφτεί περισσότερο να ξανανοίξει το ρημάδι του.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι την επόμενη φορά θα το σκεφτεί περισσότερο να ξανανοίξει το ρημάδι του.+1 δεν φτάνει που δεν σέβονται τον ΚΟΚ και κάνουν κυριολεκτικά ότι γουσταρουν δεν θα μας βρίζουν και από επάνω από τη στιγμή που κάνουν τη βλακεία. Άντε γιατι το έχουν παραξηλώσει.
Sent from my U20i using σήματα καπνού
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
το αυτο ισχύει και στην Μεγάλη βρετανία...Τι έκανε λέει; Δεν βλέπω τίποτα σχετικό στο highway code...
Δεν προσπερνάς με το ποδήλατο σταματημένο στην στάση λεωφορείο αφού περιμένεις να κατέβει κόσμος! (btw, έχω δει και μηχανόβιους να το κάνουν)
Αν εννοείς ανάμεσα στο λεωφορείο και το πεζοδρόμιο, τότε μαζί σου. Πρέπει να είναι κάποιος παντελώς ηλίθιος για να το κάνει. Αν μιλάμε για κανονικό προσπέρασμα όμως, διαφωνώ. Μπορεί να γίνει με ασφάλεια, αν κόψεις ταχύτητα και κρατήσεις απόσταση ανάμεσα σε εσένα και το λεωφορείο.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]