-
και στο trainspoting o τυπάς δεν τρολάριζε όταν πήγαινε για συνεντεύξεις?
@μανοσκυ: χολανδία
-
Για πλούσιους, τσίπηδες τους βρίσκω. Τι ποσοστό επί του βασικού δίνουν εκεί πέρα δηλαδή; Και μόνο 1 μήνα/έτος;
-
μας έφαγε η κρίση
μέχρι δύο χρόνια εργασίας είναι 2 μήνες, αν θυμάμαι καλά, και φτάνει νομίζω την διετία μαξ?ξεκινάς απ το 70% για τους πρώτους 6 μήνες και μετά πέφτει, αλλά δεν ξέρω λεπτομέριες μιας και δε με πιάνει.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
και με κάτι τέτοιους κατέρρευσε το κοινωνικό κράτος στην ευρώπη και τώρα τρέχουμε+1
-
Οι δυο πιο τσιπηδες λαοι στην Ευρωπη ειναι Ολλανδια και Αυστρια.... σαν να ειναι στο DNA (για αυτο αλλωστε και τους Βολιωτες τους λενε περιπαιχτικα και 'αυστριακους')
-
για άλλο λόγο λένε τους βολιώτες αυστριακούς
-
Για πε?? τελος το 70 που υπηρετουσα εκει 24 μηνες.... αυτο ελεγαν ολοι ειδικα δε οι Λαρισσαιοι...
-
η εκδοχή που ξερω εγώ έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών των παιδιών που γεννηθηκαν μετά τον πόλεμο
-
Στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έφτασαν στο λιμάνι του Βολου πλοία της εχθρικής Αυστροουγγαρίας,οι Βολιωτες φερονται να ύψωσαν αυστριακές σημαίες.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
η εκδοχή που ξερω εγώ έχει να κάνει με το χρώμα των μαλλιών των παιδιών που γεννηθηκαν μετά τον πόλεμοΟρίστε και η πηγή http://frikipaideia.wikia.com/wiki/�% ... E%BF%CF%82
-
-
-
Είχε δικιο ο mirage τελικα... Ηρθε το χαρτακι απ το τσμεδε χωρις αυξηση τελικα...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έφτασαν στο λιμάνι του Βολου πλοία της εχθρικής Αυστροουγγαρίας,οι Βολιωτες φερονται να ύψωσαν αυστριακές σημαίες.Εγώ ξέρω μια ακόμα εκδοχή.
Κάπου είχα διαβάσει ότι αυτό έγινε διότι μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στην Ελλάδα το 1881 οι ελληνικές επιχειρήσεις υπερφορολογήθηκαν σε αντίθεση μ' εκείνες από το εξωτερικό που διέπονταν από διαφορετικό φορολογικό καθεστώς. Έτσι, πολλοί Βολιώτες επιχειρηματίες επέλεξαν την αυστριακή σημαία ορμώμενοι από το γεγονός ότι επί οθωμανικής κατοχής υπήρχαν πολλές επιχειρήσεις προερχόμενες από την σύμμαχο των Τούρκων Αυστροουγγαρία. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Είχε δικιο ο mirage τελικα... Ηρθε το χαρτακι απ το τσμεδε χωρις αυξηση τελικα...μπορεις να μου υποδειξεις σε ποιο ποστ αναφερεσαι? Γιατι εμενα μου ηρθε το ΤΣΜΕΔΕ πριν μερικες μερες, με 3 μηνες 'κατω πενταετιας' κ τρεις μηνες '¨ανω πενταετιας' κ την αντιστοιχη αυξηση. Υποθετω οτι το επομενο εξαμηνο θα ειναι ολο ανω πενταετιας κ τσουζει.
-
άλλο το πάνω/κάτω πενταετίας, που έπαιζε από παλιά.
Για φέτος είχαν ανακοινώσει κάτι τρελές αυξήσεις ασχέτως συστήματος 5ετίας.
-
Κάτι παιδιά έξω από μια πολεοδομία μου έδωσαν ένα χαρτί με τις νέες αυξήσεις στο ΤΣΜΕΔΕ και έπαθα την πλάκα μου.
Για μένα που είμαι στο παλαιότερο δεν είχε σημαντική αύξηση (έγραφε 350 το μήνα) αλλά τους νέους μηχανικούς τους ξέσκιζε (κλιμακωτά ανέβαινε και έφτανε τα 600 το μήνα για τους νέους). Αν ισχύσουν αυτές οι τιμές δεν θα υπάρχουν νέοι ΕΕ μηχανικοί.
Και πλέον δεν αφαιρούνται από το εισόδημα τα λεφτά που δίνεις (υποχρεωτικά) στο ΤΣΜΕΔΕ. Ακόμα 1000 ευρώ το χρόνο.
Είχα ένα επαγγελματικό χώρο προς ενοικίαση και ήρθε ο θυρωρός να πάρει τα κλειδιά να το δείξει σε δύο νέους μηχανικούς. Μόλις έμαθα ότι είναι μηχανικοί είπα στον θυρωρό να πάει και να τους πει λείπει ο ιδιοκτήτης και το γραφείο νοικιάστηκε.
Αυτοί με τέτοια λεφτά που ζητάει το ΤΣΜΕΔΕ αποκλείεται να πληρώνουν ενοίκια, κοινόχρηστα κλπ. -
Ουτε να δουλευεις δεν συμφερει πλεον
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Επιπλεον τα ωραια θα ξεκινησουν απο τωρα που θα εχουν μεγαλες αυξησεις (διπλασιασμο περιπου) οι εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ.
Εγώ ξέρω πως τελικά δεν θα κάνουν αυξήσεις
http://www.teeait.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=544%3A-17-02-2012&catid=50%3A2010-07-16-17-07-12&Itemid=170Μακαρι να ειναι ετσι. Ισως απλα να ειναι μια παραταση μεχρι το επομενο εξαμηνο. Το δικο μου το χαρτι εχει καθυστερησει παντως...
Υπαρχει και αυτο
απο εδω http://syspeirosiaristeronmihanikon.blo ... 5-650.html
xenos, απ οσο γνωριζω ο διπλασιασμος των εισφορων αφορα τους ελευθερους επαγγελματιες ενω σε οσους ειναι μισθωτος το ποσοστο θα παραμεινει ιδιο. Φανταζομαι οτι το κανανε ετσι για να πολεμησουν και τη φοροδιαφυγη, να πολεμησουν και το καθε μηχανικο που αυταπασχολειται σε οφελος των μεγαλων εταιρειων δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. (δες παραπανω ενας μηχανικος 15ετιας και πανω θα θελει περιπου 8000 ευρω το χρονο για το τσμεδε μονο)
Οι αυξησεις φαινονται στον πινακα και οσο θα περνανε τα χρονια θα τσουζουν περισσοτερο.
Εμενα μου ηρθε ακριβως οσο μου ερχοταν οπως ειχε πει οτι θα συμβει ο mirage. Αγνωστο απο ποτε θα ισχυσουν οι αυξησεις.
-
Θέλω την βοήθεια σας :
Η κοπέλα μου δουλεύει σε λογιστήριο εταιρείας. Πληρώνονταν στις καλές μέρες προ κρίσης και έως το 11 με 1200 ευρώ τον μήνα αλλά με δύσκολο ωράριο. Το αφεντικό της ξαφνικά αρχές του 12 της μείωσε το ωράριο με συνέπεια ο μισθός της να πέσει στα 660 καθαρά πάντα. Σήμερα έμαθα με λύπη μου ότι της πρότεινε 4ωρη εργασία δηλ θα δουλεύει 8ωρο μόνο 3 ημέρες την εβδομάδα με μισθό 330 ευρώ προφανώς για να την αναγκάσει να παραιτηθεί μιας και σκοπεύουμε να παντρευτούμε και λογικά δεν θέλει γέννες και άδειες κυήσεως.
οι ερωτήσεις μου:
- Το επίδομα είναι 360 ευρώ. Μήπως είναι καλύτερο να παραιτηθεί;
- Της χρωστάει 17 ημέρες άδεια από το 2011. Λέει ότι ίσως τις πληρώσει. Πόσο δικαιούται για κάθε ημέρα; Γιατί σκέφτεται να τις πάρει και να λείψει 1,5 μήνα με 3 ημέρες που θα 'δουλεύει' τον μήνα...
- Μήπως είναι καλύτερο να επιδιώξει να απολυθεί;
- Για πόσο διάστημα μπορεί να βγει στο ανεργίας; (έχει περίπου 4 χρόνια συνεχόμενα δουλειάς)
Μας ξέσκισε ο φούστης! Η κοπέλα μου δεν μιλιέται και η ζωή μας ανατρέπεται σε πολλά που είχαμε υπολογίσει αλλιώς.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....